Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel

Huhtikuisen Disneyland Paris -matkan raportointi jatkuu hotelliarvostelun merkeissä. En ole koskaan aiemmin kirjoittanut arvostelua hotellista, mutta Disneyland Hotel oli niin ihana ja ikimuistoinen paikka, etten voinut olla kirjoittamatta siitä omaa juttuaan.

Disneyland Hotel
Avattu: Huhtikuussa 1992
Huoneita: 496
Luokitus:

Jokainen Disneyland Parisissa käynyt on varmasti huomannut Disneyland Hotelin, sillä se sijaitsee niin keskeisellä paikalla puiston sisäänkäynnin yhteydessä. Pariisin Disneylandissa on yhteensä seitsemän Disneyn omaa hotellia ja Disneyland Hotel on niistä huoneiden lukumäärän perusteella pienin, mutta samalla ainoa viiden tähden hotelli. Puitteet ovat hulppeat ja tämän luksushotellin seinien sisältä löytyy muun muassa kylpyläosasto, kaksi ravintolaa, kahvila sekä myymälä.

Hotellin aula

Saavuimme tosiaan hotellille Magical Shuttle -bussilla ja kuten jo matkaraportin ensimmäisessä osassa mainitsin, hotellissa meidät otettiin tosi miellyttävästi vastaan. Piccolo otti laukkumme heti, kun nousimme bussista, joten meidän täytyi vain kävellä reppuinemme hotellin aulaan. Sisäänkäynnin turvatarkastus nyt oli vähän epämääräinen, sillä työntekijät puhelivat jotain keskenään ranskaksi. Mutta laukkujen läpivalaisu oli nopeasti ohi ja koska emme poistuneet mihinkään kauemmas puiston alueelta, ei sitä tarvinnut tehdä enää toista kertaa koko matkan aikana.

Disneyland Hotelin aula on kolmen kerroksen korkuinen, joten ensivaikutelma oli tosi näyttävä. Tilavasta ja valoisasta aulasta löytyi suloisia istuinryhmiä ja suurista ikkunoista oli puistomaiset näkymät.

Hotellin sisustus on aika viktoriaaninen, toki nykyaikaisia mukavuuksia unohtamatta. Sisustuksessa oli monenlaisia yksityiskohtia ja koristeita, joista kaikista en edes hoksannut ottaa kuvaa.

Hieman pääovista eteenpäin ja vasemmalla sijaitsee hotellin respa. Kun saavuimme hotelliin, paikalla oli hieman jonoa, mutta myös työntekijöitä oli useita, joten odotus ei ollut kovin pitkä. Kun tuli meidän vuoromme, saimme tosi mukavaa ja yksilöllistä palvelua, joten tiskillä jutellessa vierähti pieni hetki. Ainoa tylsä — tosin tietysti täysin ymmärrettävä — huono puoli oli, että emme saaneet huonetta heti, vaan niitä jaettiin vasta klo 15 alkaen. Sisäänkirjautumisessa sai niin paljon kaikkia lippulappuja, että olisi ollut kiva päästä laittamaan ne ja muut tavarat järjestykseen oman huoneen rauhassa ennen puiston lähtemistä.

Aulassa oli paljon kaikenlaisia kauniita yksityiskohtia, kuten tämä piirros Ruususen linnasta. Ihastuin myös tuohon upeaan tapettiin, josta löytyi tuttuja hahmoja.

Respaa vastapäätä olivat itäsiiven hissit, laukkujen säilytys sekä conciergen tiski. Hoidimme ravintolavaraukset concierge-palvelun kautta. Ne olisi toki voinut hoitaa etukäteen puhelimitse, mutta ainakin näin vähän hiljaisempaan aikaan se onnistui hyvin hotellilta käsin.

Aulasta löytyy myös ihanat ja näyttävät portaat eli aivan ilmiselvät prinsessaportaat.

Ranskalaisen logiikan mukaisesti maantasossa sijaitseva aula oli kerros 0 ja aulasta pääsi portaita kerroksiin yksi ja kaksi. Kolmanteen ja neljänteen kerrokseen taas pääsi vain hissillä. Meidän huoneemme oli ylimmässä kerroksessa, joten käytimme portaita vain käydessämme toisen kerroksen ravintoloissa tai Galerie Mickey-putiikissa.

Ei siitä mihinkään pääse, että Disneyland Hotelin aula oli kyllä ihan superupea! Tunnelma oli ihanan ylellinen ja olisi mahtavaa nähdä paikka joskus myös joulukoristuksissa.

Classic Room

Olimme varanneet Classic Roomin, joka oli oikein tilava kahdelle ihmiselle. Huoneemme sijaitsi hotellin itäsiivessä neljännessä kerroksessa ja vieläpä oikein mukavalla näköalalla.

Huoneesta löytyi tietysti kaikki perusjutut, kuten parisänky, sohva ja tv-kaappi.

Huoneessa oli myös pieni ranskalainen parveke sekä nätit näkymät puiston sisäänkäynnille. Kauimpana vasemmalla näkyy hotellin länsisiipeä ja keskellä sijaitsevat Castle Club -tason huoneet. CC-huoneiden hintoja ei ilmoiteta netissä ja ne voi varata vain puhelimitse, mutta Disneylandin sivuilta voi käydä vilkuilemassa miten hienoilta huoneet oikein näyttävätkään.

Tuossa sisäänkäynnin edustan puistomaisella alueella soi aamuseitsemästä puiston sulkeutumiseen asti Disney-elokuvien intstrumentaalimusiikkia. Musiikki kuului huoneeseen asti, vaikka pidimmekin parvekkeen ovea kiinni, mutta minusta tuttuja säveliä oli tosi ihana kuunnella! Muuten huone oli todella hiljainen eikä naapurihuoneista kuulunut pihahdustakaan.

Kylpyhuonekin oli oikein tilava. Kuvassa näkyy vain kylpyammeen puoli, en huomannut ottaa WC-puolesta ollenkaan kuvaa (eikä siinä nyt mitään erityistä nähtävää olisi ollutkaan). Kylpyhuoneen katossa oli myös kaiutin, josta kuului TV:n ääni sen ollessa päällä.

Hotellin shampoo- ja saippuapullot Mikki Hiiri -korkkeineen olivat kyllä söpöintä ikinä! Ja ne tuoksuivatkin hyvältä. Arvatkaa vaan aionko käyttää pulloja kaikilla tulevilla matkoillani!

Kylppärissä oli käytetty nättejä, mutta ei kovinkaan käytännöllisiä kaksinuppisia hanoja. Kaksi lavuaaria oli kyllä mukavaa luksusta.

Kylppärin suurta peiliä reunustivat reliefit Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä. Oli mielenkiintoista, että huoneen yksityiskohdista löytyi viittauksia useisiin eri elokuviin. Tv-kaapin ovista löytyi Peter Pan ja katonrajan boordeissa seikkailivat muun muassa Kaunotar ja Kulkuri sekä Huli ja Vili. Kylpyhuoneessa taas törmäsi Fantasian Hyacinth Hippoon ja Lumikkiin kääpiöineen. Hahmoyhdistelmä tuntui tavallaan vähän sekalaiselta, mutta toisaalta siustukseen oli valittu vain klassisempia hahmoja 1930–1950-luvuilta.

Hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat paljon sesongin ja huoneen tason mukaan. Varasimme hotellin suoraan Disneyn kautta ja meidän huoneemme maksoi kahdelta hengeltä ja kahden yön ajalta yhteensä noin 1 250 euroa. Hintaan kuului myös puistoliput kolmeksi päiväksi sekä puolihoito (Half Board Meal Plan). Hotellihuoneen hintaan enää tästä keväästä alkaen ole kuulunut aamupalaa, mutta hotellia varatessa kannattaa pitää silmät auki vaihtuvien tarjousten varalta. Esimerkiksi tällä hetkellä hotellipaketista voi saada jopa 20 % alennuksen ja ilmaisen puolihoidon. Kun helmikuussa varasimme matkamme, alennusta sai 30 %, joten varausta tehdessä on mahdollista harrastaa tarjoushaukkailua.

Yleiset tilat

Hotellin keskiosassa, toisessa kerroksessa sijaitsevat Inventions ja California Grill -ravintolat, Café Fantasia sekä Galerie Mickey-putiikki. Kävimme syömässä noissa molemmissa ravintoloissa, joten kirjoitan niistä lisää hieman myöhemmin.

Disneyland Hotelin sijaintia ei voi hehkuttaa liikaa, sillä sieltä pääsi kävelemään kumpaankin puistoon ihan hetkessä. Yllä oleva itäsiiven ja keskiosan väliseltä yhdyskäytävältä otettu kuva varmasti valottaa sijaintia hieman. Käytävältä oli näkymät Disneyland Parkin porteille ja porttien sisäpuolella pilkistää myös Disneyland Railroadian Main Street Station. Käytävän toiselta puolelta taas näki Studios-puiston suuntaan.

Nuo flamingokukat ovat niin kauniita, että minun alkoi mieli hankkia sellainen itsellenikin.

Toinen jännä yksityiskohta Disneyland Hotelissa oli se, että yleisissa tiloissa tuoksui tosi hyvältä! Tuoksua on vaikea kuvailla, mutta ainakin Tripadvisorin keskustelujen mukaan siinä oli vaniljaa ja santelipuuta. Oikein tuoksuherkille hotelli ei ehkä sovi, mutta minä jäin tuoksuun ihan koukkuun. Huonetuoksua olisi voinut ostaa 100 ml spraypullossa tai tuoksukynttilän muodossa, mutta hinnat olivat todella korkeat. Pullo taisi maksaa 60 euroa, joten se jäi minulta hankkimatta.

Nettikeskustelujen perusteella samaa tai hyvin samankaltaista huonetuoksua saa myös Lampe Berger -merkiltä. Luulen, että minun on testattava sitä, sillä tuoksut tuovat aina muistoja mieleen ja tässä tapauksessa pelkästään hyviä muistoja.

Disneyland Parisissa on tehty monia kunnostustöitä 25-juhlavuoden vuoksi ja myös hotelleja on remontoitu. Disneyland Hotelia ei ole vielä kunnostettu ja remontti on luultavasti luvassa parin–kolmen vuoden päästä. Hotellista ei tullut sellaista fiilistä, että se kaipaisi mitään suurta kunnostusta, mutta tapeteissa oli ehkä pientä kulumaa ja kylpyhuone kaipaisi ehkä vähän päivitystä.

Yöpyisin Disneyland Hotelissa koska vaan uudestaan, sillä siellä oli ihanan ylellinen tunnelma ja sijainti puistoihin nähden olla todella loistava. Haluan toki testata muitakin Disneyland Parisin hotelleja ja esimerkiksi Disney’s Hotel New York näyttäisi sijaitsevan oikein kivalla paikalla Disney Villagen läheisyydessä.

Ehkä ainoan miinuksen hotellille voi antaa siitä, että hissit tuntuivat tosi hitailta. Ovien sulkeutumista sai odottaa pieneltä ikuisuudelta tuntuvan ajan. Lisäksi yksi itäsiiven kolmesta hissistä oli poissa käytöstä, mikä aiheutti toisinaan pienoista ruuhkaa.

Oletko sinä yöpynyt jossain Disney-hotellissa? Mikä siitä on jäänyt sinulle parhaiten mieleen?


Disneyland Paris -matkasta kertovat jutut:

Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 1
Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 2
Disneyland Paris 2017: California Grill
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 3
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 4
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 5
Disneyland Paris 2017: ostokset
Pari päivää Pariisissa & Disney Store Champs-Elysées

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:,

13 kommenttia artikkelissa “Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel

 1. Oi! Onpas kyllä ihanan näköistä ja hienon kuuloista tuolla vaaleanpunaisessa hotellissa! Et kyllä turhaan tainnut kehua sitä! :)

  1. Disneyland Hotel oli kyllä aivan ihana! On jo hirveä hinku päästä sinne takaisin. :’D

 2. Itse käyn säännöllisesti haaveilemassa Disneylandin reissusta puiston kotisivuilla ja aina menen ”kuolaamaan” tämän hotellin perään! Se vaan vaikuttaa liian ihanalta ollakseen totta, mutta ilmeisesti se on kaiken hehkutuksen arvoinen! :) Pidän tavoitteena, että yövyn tässä hotellissa kunhan reissu tulee ajankohtaiseksi!

  1. Ainakin minusta hotelli on ihan kaiken kuolaamisen arvoinen ja olin tosi tyytyväinen hotellivalintaan! Toivottavasti pääset yöpymään Disneyland Hotelissa matkallasi. :)

 3. Molemmilla kerroilla vieraillessani Disneylandissa hotelliksi on valikoitunut Disney’s Newport Bay Club. Se on himpun halvempi kuin tämä, mutta myös ylellinen ja ihana merihenkinen sisustus vei sydämeni heti ensi näkemältä! Palvelu oli sielläkin ensiluokkaista ja huvipuistoonkin kävelee vain viitisen minuuttia. Seuraavalla kerralla meinattiin kyllä yöpyä tässä hienoimmassa päähotellissa myös ihan vain elämyksen vuoksi, täytyy vain silmä haukkana tarkkailla alennuksia… :3

  1. Newport Bay Club vaikuttaa kuvien perusteella tosi kivalta hotellilta, varsinkin merihenkiset sängynpäädyt ovat minusta ihan hirveän söpöt! Sehän taidettiin remontoidakin vasta, joten se on ehdottomasti testattavien hotellien listalla. :)

 4. Ihanan luksusta! Kiva päästä edes näin postauksen välityksellä vähän fiilistelemään ja kurkistelemaan sisään. :) Olis kyllä kelvannut mullekin, mutta oma budjetti ei antanut myöten. Me oltiin yötä Pariisin keskustassa, koska oltiin puistossa vain yksi päivä ja tutustuttiin samalla myös kaupunkiin.

  1. No niin kyllä oli! En muistanutkaan itse postauksessa mainita, että Disneyland Hotelia saa vapaasti mennä katselemaan sisältä, vaikkei olisikaan hotellissa yötä. Menee vaan pokkana ovista sisään (koko puiston sisäänkäynniltä katsottuna oikeanpuoleisen yhdyskäytävän/kulkusillan alapuolelta) ja käy kurkistelemassa. :)

 5. Tämä hotelli on kerrassaan satumaisen näköinen paikka! Valitettavasti en itse ole vielä paikan päällä päässyt sitä kokemaan :’)

 6. Aivan ihanan näköinen hotelli! Huoneenne oli todella kaunis. Pidin tosi paljon tuosta kaapista, jossa oli Peter Panista kuvia (haluan itsellenikin…) ja muista pienistä Disneymäisistä yksityiskohdista. Hotelli missä olitte tuntuu kaikinpuolin satumaiselta! Hyvä sijainti ja kaunista.
  Kävin hieman kurkistelemassa muitakin huonevaihtoehtoja, ehkä sitten joskus… :)

  1. Disneyland Hotelissa yöpyminen oli kyllä oikea elämys, en ole mihinkään muuhun hotelliin tykästynyt yhtä kovasti! Kaikilla disneymäisillä yksityiskohdilla oli toki varmasti vaikutusta asiaan. Sijaintikaan ei voisi olla parempi! Olisi tosi ihana yöpyä jossain Disneyland Hotelin tyyriimmässä huoneessa, mutta ne taitavat jäädä vain haaveeksi. :)

 7. Eihän tässä voi muuta kuin yhtyä ihailijoiden joukkoon! :) Yöpyminen Disneyland Hotellissa on ehdottomasti minunkin Disney-listalla niin ihanalta tuo vaaleanpunainen unelma näyttää. Oli mahtavaa päästä kurkistamaan paremmin hotellin sisään näiden kuviesi kautta ja pitääpä pitää mielessä että kuka vain voi käydä hotellin sisällä sitä ihmettelemässä, etenkin tuo hotellin tuoksu alkoi kiinnostaa. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *