24 ihanaa Disney- ja Pixar-hetkeä

En ole varmasti ainoa, jolla on Disney- ja Pixar-animaatioissa monta sellaista suosikkihetkeä, jotka tuovat mukavan fiiliksen tai hymyn huulille jokaisella katselukerralla. Innostuin vähän aikaa sitten tekemään pienen listan näistä mielestäni ihanimmista hetkistä ja jaan sen tänään kanssanne. Listatut jutut ovat kaikkea kokonaisten kohtausten sekä laulujen ja pienten yksityiskohtien väliltä. Jokainen ihastuttaa minua omalla tavallaan, mutta yhteistä kaikille on se, että ne lämmittävät sydäntäni jotenkin. Lista ei ole paremmuusjärjestyksessä.

1. Helinä-keijun eleet ja ilmeet

Puhumattomuuden vuoksi Helinä-keijun ilmeet ja eleet Peter Panissa ovat hyvin ilmaisuvoimaisia. Keijun kaikki tunteet ja temperamentti näkyy heti häneen kasvoiltaan ja liikkeistään. Animaattori Marc Davis teki hahmon kanssa loistavaa työtä!

2. ”Hän miksi ole ei se kuningas, mi’ on hän syntyjään”

En tiedä mikä siinä on, mutta jostain syystä juuri nämä Tunnetko jo rakkauden -laulun säkeet ovat pitkään olleet minun lempparikohtani koko laulussa. Kaipa suomennos kuulostaa minusta niin runolliselta ja onhan Annimari Rinteen äänikin todella kaunis.

3. Aina ja aina

Nalle Puh ystävää etsimässä -elokuvasta tuttu Aina ja aina on minusta aivan hirveän suloinen ja nostalginen laulu. Kappale on toisaalta sanojensa puolesta tosi haikea, mutta toisaalta on erittäin vaikea olla nauramatta Nalle Puhin ihanalle naurulle.

4. Sebastianin kuulustelu

Sebastian koittaa parhaansa mukaan väistellä, kun Triton pommittaa häntä kiperillä kysymyksillä. Vaikka kohtauksen seuraukset ovatkin ikävät, ravun kiemurtelua on hauska katsoa. Erityisesti tuo gifin ilme on vaan niin muikea.

5. Kilpparit

Nemoa etsimässä -elokuvassa tavaraan vaikka mitä erikoisia mereneläviä, mutta kaikkien niiden joukosta juuri kilpikonnat hymyilyttävät aina. Miten Tärsky ja Tyrsky osaavatkin olla aina niin rentoja. Hemmoo…

6. Tupsun laulu

Lyhyestä kestostaan huolimatta skotlanninterrieri Tupsun pieni laulunluritus on luultavasti lempilauluni Kaunottaressa ja kulkurissa. Laulun suomenkielinen versio on tarttuva ja pidän siitä, että se kuvastaa Tupsun luonnetta. Animaatiokin on niin terrierimäinen että! Kaiken laulu muistuttaa minua aina perheemme westiestä.

7. Tähkäpään monet harrastukset

Tämä juttu minun on tullut mainittua varmasti jo monen monta kertaa, mutta minusta on ihanaa, miten monta harrastusta Tähkäpäällä on. Muilla Disney-hahmoilla on yleensä yksi tai kaksi taitoa, mutta Tähkis on taitava tekemään käsillään mitä melkein vain. Supersöpö Pascal tietysti auttaa aina ja minusta on aina hauska katsella, miten tämä pieni kameleontti osallistuu askareisiin.

8. Floran, Faunan ja Ilomielen syntymäpäivävalmistelut

Vaikka ihailen Tähkäpään taitoja, huvittaa minua myös se, millaisia kodinhengettären vastakohtia Flora, Fauna ja Ilomieli ovat. Flora ja Fauna varsinkin ovat ihan pihalla ompelusta ja leivonnasta. Miten ihmeessä he luulevatkin saavansa mekon aikaiseksi leikkaamalla kankaaseen reiän.

9. WALL-E:n huolenpito

WALL-E on varmasti Pixarin sympaattisimpia hahmoja. Erityisen herttaista WALL-E:ssa on se, miten hän pitää huolta E-VA:sta tämän lukituttua. Pieni robotti yrittää parhaansa mukaan saada tämän heräämään ottamalla ihastuksensa mukaan kaikkiin mukaviin juttuihin. Niin suloista!

10. Dogin ensiesiintyminen

Kohtaus, jossa Karl ja Rasmus tapaavat Dogin ensimmäistä kertaa, hymyilyttää minua aina. Kohtaus on animoitu ja kirjoitettu tosi hauskaksi ja suomidubin Heikki Paasonen on niin täydellinen Dogina! En voi koskaan olla hihittämättä repliikille: ”Mä haistan teidät!” Mutta ehkä hauskin yksityiskohta koko jutussa ovat Dogin kaulapannasta löytyvät eri kieli- ja murreasetukset.

11. Valtakunnan kiertoajelu

Arielin ja Erikin kierros Erikin valtakunnassa on minusta tosi hellyttävä. Ensinnäkin kyseessä ovat oikeastaan parin ensitreffit ja toiseksi Alan Menkenin musiikki on vaan ihanaa kuultavaa. Pidän erityisesti niistä ”kasaritorvien” äänistä, jotka kuullaan, kun Ariel ja Erik tanssahtelevat.

12. Mulanin onnistumisen hetki

Koko Teistä miehen teen -laulu on ihan huippu, mutta yksi suosikkihetkistäni laulussa on se, kun Mulan onnistuu nokkeluudellaan tehtävässä, jonka kaikki muut ovat reputtaneet. Biisikin lähtee sen jälkeen uuteen nousuun.

13. Marie, Toulouse ja Berlioz

Disney-klassikoissa ei kovin usein esiinny sisaruksia, joten Marien, Berliozin ja Toulousen leikkejä ja kinastelua on minusta hauska seurata. Heidän suhteensa tuntuu melko todenmukaiselta, sillä juuri tuollaista pientä kiusoittelua ja lällättelyä sisarusten välillä usein on.

14. Rogerin ja Anitan ensikohtaaminen

101 dalmatialaista -elokuvan Anita ja Roger ovat minusta ihana ja supertyylikäs pari. Pidän hirveästi siitä, miten he tutustuvat toisiinsa. Viekas Pongo on mitä mainioin matchmaker ja saa parin esiteltyä toisilleen melkoisen suloisella tavalla.

15. Pikku-Masi

Masi Pallopää on aivan uskomattoman positiivinen ja periksiantamaton hahmo ja Monsterit-yliopiston alussa tehdään vielä pieni vilkaus hänen lapsuuteensa. Vaikkei pikku-Masilla oikein ole kavereita eikä kukaan tunnu välittävän hänestä, ei hän anna sen lannistaa vaan lähtee rohkeasti toteuttamaan unelmaansa. Awww!

16. ”Vedä kahvasta Kronk!

No hei, kuka nyt ei pitäisi tästä hetkestä! Yzman salalabran sisäänkäynti on hyvä esimerkki siitä, miten ihanan hölmöä Keisarin uusien kuvioiden huumori on.

17. Bing Bongin jäähyväiset

Hetki, jona Bing Bongille on jätettävä hyvästit, on tietysti kamalan surullinen ja yksi harvoja elokuvakohtauksia, joka saa minut kyyneliin. Tilanne on tosi liikuttava ja katkeransuloinen, mutta samalla siinä on mukana tietynlaista toiveikkuutta.

18. Married Life

Jatketaan katkeransuloisella linjalla vielä toisenkin jutun verran, sillä Up-elokuvan Married Life -montaasia ei voi mitenkään jättää pois listalta. Karlin ja Ellin yhteiselosta kertova kohtaus on vaan niin tunteikas ja tärkeä osa elokuvaa. Elämä ei aina ole täydellistä, mutta se voi silti olla täynnä pienempiä ja suurempia seikkailuja.

19. Kaunotar pentuna

Uskallan sanoa, että muut Disneyn eläinpienokaiset jäävät mielestäni kakkosiksi Kaunottareen verrattuna. On vaan niin söpöläinen, etten yhtään ihmettele, etteivät Jukka ja Katariina voineet olla päästämästä uutta pentuaan yläkertaan.

20. Jafarin sanaleikit

Okei, sana ihana ei varsinaisesti sovi kuvailemaan tätä kohtaa, mutta Jafarin sutkautukset huvittavat minua aina. Ties miten pitkään hän on oikein joutui odottamaan, että pääsi käyttämään puujalkamaisia repliikkejään kuten: ”Et tiedä kuinka käärmeissäni olenkaan”.

21. Belle repriisi

Gastonin kosinnan jälkeen kuultava Belle-laulun repriisi on minusta ihana pieni laulu. Lisäksi sen loppupuoli sijoittuu vielä todella kauniisiin maisemiin. Auringonlasku, upeat näköalat joelle ja ihanasti animoitu Belle — voiko parempaa olla.

22. Auroran ja Philipin tanssi metsässä

Once Upon a Dream -laulu on minusta todella kaunis ja erityisesti siinä viehättää kohta, jolloin Aurora ja Philip tanssivat veden äärellä. Paikka on tosi idyllisen näköinen ja kuka nyt ei haluaisi osata tanssahdella ja pyörähdellä yhtä tyylikkäästi.

23. Kenin unelmatalo

Olin lapsena aika kova Barbie-tyttö, joten kaikki Toy Story -elokuvien nukkeihin liittyvät viittaukset ovat minusta hirveän huvittavia. Olen varmasti maininnut tämän jo aiemminkin, mutta varsinkin se hetki, jolloin Ken laskeutuu nykähtelevällä hissillään, on yksi suurista suosikeistani.

24. Kaksin karkuteillä lopputekstit

Disney- ja Pixar-elokuvista löytyy vaikka mitä upeasti toteutettuja lopputekstejä, mutta Kaksin karkuteillä -elokuvan lopputekstit on aina pakko katsoa ja jammailla mukana. Hahmot on piirretty kivaan tyyliin ja Grace Potterin laulu on tosi tarttuva.


Minulla oli listan kirjoittamiseen myös sellainen taka-ajatus, että päätin sen kautta juhlistaa syntymäpäivääni. En ole ainakaan toistaiseksi tullut hankkineeksi itselleni mitään lahjaa, joten olkoon tämä pieni kivojen Disney-juttujen muistelupostaus ”mun synttärilahja mulle”.

Mitkä Disney- ja Pixar-elokuvien hetket ovat sinun suosikkejasi? Minusta olisi tosi kiva lukea myös muiden listauksia, joten haastan blogiani lukevat Disney- ja animaatiobloggaajat tekemään omat listansa. Valitse siis sinulle sopiva määrä sinusta kaikkein ihanimpia, rakkaimpia tai muuten vaan mahtavia hetkiä ja perustele halutessasi valintoja hieman. Jos et kirjoita ainoastaan Disneystä, valitse suosikkisi vapaasti myös muiden studioiden hetkien joukosta.

Lue myös Annan, Aranan, JennanReetan ja Vilhelmiinan listat.

Gifit: Giphy.com

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

22 kommenttia artikkelissa “24 ihanaa Disney- ja Pixar-hetkeä

 1. Mukava tämä listasi ja hyvää syntymäpäivää!
  Kirjoituksesi sai minut pohtimaan omia lempihetkiäni Disney-elokuvista, ja osa on samoja kuin sinulla, kuten Jafarin sutkautukset, Yzman salalabra-kohtaus, Bing Bongin hyvästit ja Up-elokuvan Married Life-montaasi.

  Omia listaltasi puuttuvia, minulle tärkeitä kohtauksia ovat esimerkiksi Leijonakuninkaan kohtaus, jossa Mufasa ja Simba keskustelevat hyeenojen hyökkäyksen jälkeen. On todella hellyyttävää nähdä, kuinka lämmin suhde heillä on. Ja kaiken kukkuraksi kohtauksessa on nykyisin katkeransuloinen sävy Simban kysyttyä, ovatko he aina yhdessä, koska tiedän jo, mitä seuraavaksi tapahtuu. Silti hymy nousee aina huulilleni, kun näen kohtauksen tai kuuntelen sen taustalla soivan I Was Just Trying To Be Brave-instrumentaalikappaleen.

  Notre Damen kellonsoittajassa rakastan Quasimodon Out there-laulua, sillä olen aina samastunut sen tunnelmaan vahvasti (vaikka kukaan ei olekaan pitänyt minua lukittuna missään ja vakuuttanut minun olevan hirviö :D). Lisäksi rakastan kohtaa, jossa Esmeralda astuu esiin puolustamaan nöyryytettyä Quasimodoa. Se on voimaannuttava kohtaus ja on todennäköisesti yksi syy, jonka takia olen pienestä asti puuttunut herkästi näkemiini kiusaamistilanteisiin.

  Kaunottaressa ja Hirviössä Bellen repriisin lisäksi pidän kovasti kohtauksesta, jossa Belle puhdistaa Hirviön haavat pakomatkan ja susien hyökkäyksen jälkeen. Toisaalta Hirviön lapsellisuus tilanteessa naurattaa, mutta samalla huomaa, miten kumpikin päähenkilö alkaa kunnioittaa toista, sillä molemmat ovat toimineet epäitsekkäästi, vaikka olisivat voineet tehdä myös toisin.

  1. Kiitos Hande! :)

   Hauska kuulla, että jotkin listaamani hetket ovat myös sinun suosikkejasi. Oi, tuo Simban ja Mufasan välinen kohtaus on kyllä ihana myös! Pitäisikin katsoa Leijonakuningas taas pitkästä aikaa.

   Pitäisi varmasti katsoa myös Notre Damen kellonsoittaja, sillä en millään meinaa saada päähäni, millaisia nuo mainitsemasi kohtaukset oikein olivatkaan. Kaunotar ja hirviö on sentään paremmin muistissa ja Bellen ja Hirviön pieni sanailu tuon kohtauksen aikana toimii tosi hyvin.

 2. Hei minullekin on jäänyt tuo Leijonakuninkaan ”Hän miksi ole ei se kuningas, mi’ on hän syntyjään” lause vahvasti mieleen! Samoin Tähkäpään harrastuksia on tullut hämmästeltyä (kunhan olen ensin edes tajunnut että sehän harrastaa vaikka mitä, en ollut ekoilla kerroilla kiinnittänyt huomiota). Ja ne lopputekstit – oi!

  Dogin ensiesiintyminen on kyllä aivan mahtava myöskin, paras siinä on se ”me vasta tavattiin, ja mä rakastan sua!” – jotenkin niin ihanan koiramainen. Muitakin listaltasi oli sellaisia joihin samaistuin mutta ehkäpä ei ole mitään järkeä alkaa luetella koko listaa uudelleen. :D

  Ihana kun tekstin lopusta löytyi vielä haaste tehdä oma samanlainen lista. Mielessä rupesi heti pyörimään itselle tärkeitä kohtauksia, hahmoja sun muuta. Joten kiitos haasteesta, täytyy kyllä ttarttua!

  Hyvää syntymäpäivää! :)

  1. Kiitos Vilhelmiina! :) Ja tosi kivaa, jos päätät tarttua tarttua haasteeseen!!

   Jee, en ole siis ollenkaan ainoa, jolle nuo Leijonakuninkaasta tutut sanat ovat jääneet mieleen. :) Hihi, Dogi on vaan niin ihana. Ehdottomasti yksi lempparihahmojani! <3

 3. Olipa hauska lista! Tuli oikein hyvä mieli itsellekin sitä lukiessa :3 Pakko myöntää että suurin osa kohtauksista olisi löytynyt myös omalta Disney-listaltani. Tämän inspiroimana voisin väsätä omaan blogiini myös samankaltaisen postauksen, mutta laajentaa aihealuetta koska rakastan elokuvia yleisesti. Kiitoksia ideasta, blogissani onkin ollut viime aikoina hiljaista!

  1. Mukava kuulla Astaroth! :) Haastetta ei todellakaan tarvitse ottaa sanatarkasti, joten tee siitä inspiroituneena ihan sellainen lista kuin sinua huvittaa!

 4. Olipas hauska ja ihana postaus! Ehdottomasti otan haasteen vastaan! :)

  HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!!!! Toivottavasti synttärisi ovat ainakin jossain määrin Disney-pitoiset! :)

  1. KIITOS ANNA!!! :) Ikävä kyllä synttäripäivä on ollut tosi ankea ja epä-Disneymäinen, mutta sellaista sattuu.

   Odotan innolla mitä mukavia juttuja keksit sitten laittaa listallesi! :)

 5. Oikein mukavaa syntymäpäivää!

  Eipä ole tullut hetkeen postailtua ja listan tekeminen on hieman rennompaa kun aion tehdä samalla tavalla kuin sinäkin eli jätän paremmuusjärjestyksen pois. Kiitos listaideasta! :)

  1. Kiitos Lotta! :)

   Mukava kuulla, että olet innostunut tekemään oman listasi. Odotan sitä innolla! :)

 6. Ihanaa synttäriä ja tosi hauska bloggausidea, pitääpä tarttua haasteeseen!

  Moni näistä listaamistasi hetkistä on jäänyt omaankin mieleen erityisesti (jännä että meitä tuon ”Hän miksi ole ei se kuningas, mi’ on hän syntyjään” -kohdan tykkääjiä on näinkin monta!). Keisarin uusien kuvioiden vipuvitsi on aivan loistava, Married Lifen katsominen ei onnistu minulta ilman silmäkulmaan hiipiviä kyyneliä ja Belle-repriisi on tosi kaunis ja erityisen tunnelmallinen varsinkin haikeanraukean värikarttansa ansiosta. Ja Mulanin onnistuminen herättää aina suuria tunteita täälläkin.

  Joitain omia pienenpieniä suosikkihetkiä ovat ainakin kun A Whole New World -kohtauksessa Aladdin liu’uttaa Jasminelle omenan olkavarttaan pitkin ja Jasminen ilme on tosi muikea, kun hän varmistuu olettamastaan että prinssi Ali on Aladdin. Herkuleksesta taas hihityttää aina nimihahmon epätoivoinen ”Olen lelufiguuri!” -argumentti sille, että sankarius on saavutettu (ja henkilökohtaisella tasolla suunnilleen kaikki Megaran hetket ovat tosi tärkeitä). Tarzanin ja Janen ensikohtaamisen käsien painaminen yhteen saa myös sydämen tykyttämään erityisesti.

  1. Kiitos Arana! Mahtavaa, että haaste kiinnostaa sinuakin! :)

   Tosi kiva kuulla, että nuo samat kohtaukset ovat jääneet mieleen! Belle repriisissä värimaailma on kyllä tosiaan hirmuisen kaunis, miten tekijät ovatkin saaneet valon värin niin kauniisti vangittua filmille.

   Ah, tiedän täsmälleen mitä Jasminen ilmettä tarkoitat! Se on niin huippu! :D Megarallakin on vaikka mitä hienoja hetkiä ja hitsi, joku Tarzan-hetki olisi ehdottomasti pitänyt saada mukaan listalle. Täytyy pistää se muistiin siltä varalta, että tulee joskus tehtyä jatko-osa tälle listaukselle.

 7. Olin puolessa välissä tekstiä kun ajattelin, että täytyy kysyä pahastutko jos otan itselleni tästä postausidean ja sitten luin tuo haasteen! Loistavaa!

  Tuo Leijonakuninkaan säe on kaunis! Ehdottomasti yksi suosikeistani! Oikeastaan koko Nalan soolo-osuus on todella kauniisti suomennettu! :)

  1. Haha, huippu juttu! :D Odotan mielenkiinnolla, mitä hetkiä keksit ottaa listallesi!

   Jei, taas yksi piste Leijonakuninkaalle! Mahtaakohan laulun suomentaja yhtään tietää, että juuri tämä kohta on monien suosikki. :)

 8. Hauska postaus, pitääpä tästä tehdä oma listani! Myöhäistä syntymäpäivää vielä minunkin puolestani! :)

 9. Myöhäiset syntymäpäiväonnittelut vielä :) Ja kiitos haasteesta! Alankin miettimään hyviä kohtauksia heti.

  Ja pakko vielä liittyä tuon Nalan säkeen tykkäilijäksi! Itse tykkään siitä erityisesti tulkinnan vuoksi, laulajan ääni kuulostaa niin voimakkaalta siinä.

  1. Kiitos onnitteluista Sara! :) Toistan jo aika pahasti itseäni, mutta odotan suurella mielenkiinnolla, mitä juttuja keksit ottaa omalle listallesi! :)

   Vitsi, en kyllä yhtään osannut Leijonakuningasta fiilistellessä arvata, että tuo säe on jäänyt muillekin mieleen! Se oli muuten yksi ensimmäisistä jutuista, jotka keksin laittaa listalle. :)

 10. Aivan ihania kohtauksia olet valinnut. Myöhästyneet synttäri onnittelut täältäkin! Tein kanssa tämän haasteen blogiini. https://keijukammari.blogspot.co.uk/2016/05/24-ihanaa-disney-hetkea.html Kiitos inspiksestä.

  Nemoa Etsimässä kilpparit ovat ihan huippuja! Se miten Pongo valitsee ”Lemmikilleen lemmikkiä” on myös yksi 101 Dalmatialaista lempikohtauksistani. Ken oli ihan paras Toy Story 3:ssa ”Kuka lähtee Kentsun kierrokselle?”

  1. Kiitos Niina! :) Täytyypä käydä katsomassa, mitä kohtauksia olet valinnut listallesi!

   Ehdin ihan unohtaa, että Pongo tosiaan sanoo Rogeria lemmikikseen. Niin hauskaa yksityiskohta! Ken on niin huippu, pitäisikin katsoa Toy Story 3 pitkästä aikaa!

  1. Jee, kivaa, että tartuit haasteeseen! Täytyy käydä katsomassa, mitä valitsit mukaan. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.