3 DVD-julkaisua, joista en aio luopua

Kun aloitin Disney- ja Pixar-klassikoiden keräilyn, ehdin ostaa jokusen elokuvan DVD:llä ennen kuin siirryin Blu-ray-julkaisujen pariin. Niiden parempi kuvanlaatu houkutteli minua puoleensa ja mikä tärkeintä se, että niistä tuntui löytyvän yleensä parempi valikoima lisämateriaaleja.

Nyt myöhemmin olen vähä vähältä päivittänyt DVD-levyjä blu-ray-muotoon ja laittanut DVD:t kiertoon, sillä en halua hyllyyni turhia tuplakappaleita. Muutaman Disney-julkaisun kanssa olen kuitenkin tehnyt poikkeuksen sääntöön, sillä jotkin vanhemmat DVD-julkaisut sisältävät parhaat lisämateriaalit. Arvostan hyviä extroja, joten olen päätynyt säästämään ne. Raotan tänään hieman elokuvakaappini ovia ja esittelen kolme DVD-julkaisua, joissa on niin hyvät lisämateriaalit, ettei niistä ole voinut luopua.

Aladdin 2-levyinen juhlajulkaisu

Aladdinin juhlajulkaisu on mielestäni jokaisen lisämateriaaleista pitävän Aladdin-fanin must have! Ja se on muutenkin lisämateriaalien puolestä yksi parhaista Disney DVD:istä! Tämän julkaisun kahdelta levyltä löytyy peräti kaksi eri kommenttiraitaa, poistettuja kohtauksia ja lauluja, yli tunnin pituinen haastattelukooste ja oma dokumentti suorastaan legendaarisesta säveltäjä Alan Menkenistä. Olen kirjoittanut Aladdinin lisämateriaaleista jo aiemmin, joten kannattaa lukaista tekstini, jos eri Aladdin julkaisujen tarkempi sisältö kiinnostaa.

Aladdinista on myös julkaistu 4-levyinen boksi, joka sisältää kaikki kolme Aladdin-elokuvaa. Tuon boksin kahdelta levyltä löytyy samat lisämateriaalit, kuin tältäkin julkaisulta.

Lilo & Stitch 2:n levyn erikoisjulkaisu

Lilosta & Stitchistä minun ei ole vielä tullut ostettua blu-ray-julkaisua, joten en osaa täysin tarkkaan vertailla sen ja tämän DVD:n sisältöä. Olen kuitenkin vakuuttunut, ettei bd:ltä löydy yhtä hyviä lisämateriaaleja kuin omistamaltani 2-levyiseltä DVD:ltä. Pelkkä ensimmäinen levy ei ehkä vielä vakuuta, sillä siltä löytyy melko paljon höpöhöpömateriaalia, kuten pari peliä ja musiikkivideota. Niiden lisäksi mukana on onneksi myös informatiivinen kommenttiraita sekä pari lyhyttä elokuvan teosta kertovaa pätkää.

Kakkoslevy sen sijaan on ihan huippu! Siltä löytyy yli kahden tunnin pituinen dokumentti elokuvan teosta, siihen liittyvää lisätietoa sekä useita poistettuja kohtauksia ja varhaisia versioita kohtauksista, jotka jäivät elokuvaan. Tällaisia herkkuja ei todellakaan joka DVD:ltä löydä! Kaiken lisäksi tässä Lilo & Stitch DVD:ssä on minusta jotenkin tosi suloinen kansikuva.

WALL-E 2-levyinen erikoisjulkaisu

Muistan saaneeni tämän 2-levyisen Wall-E DVD:n joululahjaksi noin yhdeksän vuotta sitten. Voin kuvitella, että lapsiperheissä tämä erikoinen kartonkipakkaus ei ehkä ole kestänyt hyvänä näin pitkään, mutta keräilijän kokoelmissa siinä ei näy kuin pikkaisen kulumaa.

Erikoinen pakkaus ei kuitenkaan ole (ainoa) syy siihen, miksi olen halunnut säilyttää DVD:n. Elokuvan uudemmalla blu-raylla on nimittäin mukana ainoastaan kommenttiraita ja pari lyhytelokuvaa, kun taas DVD-julkaisulla on niiden lisäksi poistettuja kohtauksia, useampi lyhyt elokuvan teosta kertova videopätkä sekä mainio 87 minuutin pituinen The Pixar Story -dokumentti. Toistan varmasti itseäni, mutta minusta jo tuo pelkkä dokumentti on mielestäni hyvä syy hankkia tämä julkaisu kokoelmiin. Sitä ei tietääkseni ole muuten julkaistu Suomessa. Wall-E:sta on olemassa myös kaksilevyinen blu-ray, joka sisältää ymmärtääkseni samat lisämateriaalit kuin tämä DVD.


Meinasin ottaa juttuun mukaan myös Mulanin 2-levyisen juhlajulkaisun, mutta huomasin juttua kirjoittaessa, että elokuvan blu-raylla vaikuttaisi olevan aivan samat lisämateriaalit kuin DVD:lläkin. Taitaa siis olla aika jo päivittää Mulan uuteen formaattiin.

Näiden kolmen DVD:n lisäksi säästän varmaan ihan täysin tunnesyistä Pienen merenneidon juhlajulkaisu-DVD:n. Kun aloin kerätä Disney-elokuvia, Pientä merenneitoa ei ollut saatavilla missään, mutta koska halusin kovasti nähdä elokuvan, ostin sen lopulta korkeaan 30 euron hintaan Huuto.netissä. Onneksi Disney-elokuvista ei enää tarvitse maksaa tuollaisia summia, kun holvikäytännöstä luopumisen jälkeen kaikkia elokuvia on yleensä saatavilla järkevään hintaan.

On myös pari vanhempaa julkaisua, joita olen toisinaan katsellut Huuto.netistä, mutta joita en ole vielä tullut hankkineeksi. Esimerkiksi Prinsessa Ruususen 2-levyisillä DVD:llä ja Blu-rayllä olisi enemmän lisämateriaaleja kuin uudemmilla Diamond edition -julkaisuilla. Myös Tarzanin ja Peter Panin 2-levyisten DVD-julkaisujen sisältö kiinnostaisi minua.

Oletko sinä huomannut, että jollain omistamallasi Disneyn tai Pixarin DVD:llä on huippuhyvät lisämateriaalit? Entä kiinnostaisiko teitä kuulla vaikkapa, miltä blu-ray-levyiltä löytyy mielestäni parhaat lisämateriaalit?

Jos pidit jutusta, mutta et ehdi kommentoimaan, voit nyt tykätä jutusta klikkaamalla sydämen kuvaa Kommentoi-napin vieressä.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, , ,

10 kommenttia artikkelissa “3 DVD-julkaisua, joista en aio luopua

 1. Lisämateriaalit ovat aina yhtä ihana ja mukava lisä! Mitä enemmän sitä parempi. Hmm… pitääpä itsekkin panostaa enemmän keräämään noita juhlajulkaisuja, mutta niitä tuskin saa uusina, vai miten juhlajulkaisut ilmestyy? Disney klassikkoja minulla ei ole yhtään Blu-ray:na. Jostain syystä pidän dvd-elokuvista enemmän :)

  1. Olen ihan samaa mieltä. :) Toisaalta olen myös toisinaan valmis maksamaan vähän enemmän sellaisista levyistä, joissa on mukana vähän enemmän lisämateriaaleja. Tämän jutun DVD-julkaisuja ei varmaankaan enää kaupoista löydä (jos nyt ei satu jonkin hiljaisemman kaupan perältä niitä löytämään), sillä ne ovat ilmestyneet suurin piirtein vuosina 2004-2008. Mutta Huuto.netistä niitä voi löytää edullisesti. :) En huomannutkaan mainita nöiden saatavuudesta mitään, joten hyvä kun kysyit! :)

 2. Minulla on kaikki klassikot dvd;nä sillä en yhtään tajunnut, että blu-rayissa olisi paremmat lisämateriaalit. En taida omistaa juhlajulkaisuja kuin vain leijonakunkaasta ja olin nyrpeä maksaessani siitä aikoinaan 25e :D Muut dvd: t olen ostanut 7e hintaan. Nytkin odotan että Moana tulee alennushintaan. Jotenkin en halua maksaa hirveästi elokuvista jos tiedän, että hintaa laskee jossain vaiheessa. Lisämateriaalit on kyllä kivoja, ja voisin harkita ostavani blu-raylle omat suosikki elokuvani. Koko kokoelmaa en lähde enää uusimaan :)

  1. 25 euroa on minustakin sellainen summa DVD:stä, että siitä voi olla vähän nyreissään. :D Varsinkin, kun nykyään klassikot ovat usein tarjouksessa. Juuri viime viikonloppuna CDON:ista taisi saada Disney-elokuvia puoleen hintaan, mutta varmasti vastaavia kampanjoita tulee vielä lisää ennen joulua. :) Siinä olisikin aika iso urakka lähteä päivittämään koko kokoelma toiseen formaattiin. En varmaan itsekään lähtisi siihen hommaan, jos olisin samassa tilanteessa.

 3. Disneyn 2-levyiset juhlajulkaisu DVD:t ovat elokuvahyllyn ehdotonta aatelia! :D
  Minäkin rakastan tuota Wall-E:n erikoisjulkaisua, etenkin extroista löytyvää The Pixar Storya. Aina kun kaipaan hieman motivaatiota arkeen niin pistän levyn pyörimään ja nautin annoksen Pixar-asennetta.

  Aladdinin extroista löytyvä haastatteluosuus on myös lemppareitani kuten myös Alan Menken -dokumentti. Prinsessa Ruususen juhlajulkaisulta löytyvä dokumentti elokuvan teosta on myös suosikeitani. Tai no minua aina kiinnostavat kaikki ”kulissien takana” ja ”näin elokuva tehtiin” -jutut, joten ne ovat kaikki suosikkejani. :)
  (Ikuisesti olen muuten katkera Frozenin bluraylle, jonka takakannessa mainitaan ”näin elokuva tehtiin” -extra, joka onkin sitten vain lyhyt laulun siivin tehty studiokierros eikä oikeasti kerro mitään elokuvan tekemisestä.)

  Ja ehdottomasti kiinnostaisi samankaltainen listaus bluray-levyiltä löytyvistä extroista. Minä kuulun Halinan tapaan DVD-keräilijöihin, vaikka satunnaisesti olen ostanut bluray-levyjäkin. Yleensä juuri parempien extramaterialien takia, joten olisi kiva tietää onko joku timantti jäänyt sieltä huomaamatta. :)

  1. The Pixar Story on ihan huippu! Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi katsonut sen, joten olisi varmasti jo korkea aika taas laittaa se pyörimään. :)

   Olin tosi yllättynyt tuosta Aladdin extrasta, kun ensimmäisen kerran aloin katsoa sitä. En ainakaan tiedä, että mistään muusta elokuvasta olisi vastaavaa. Opin sitä katsoessa todella paljon elokuvasta! Uusimpien Disney-klassikoiden lisämateriaalivalikoima on kyllä ollut melko heikko. Vaiana taitaa olla ensimmäinen klassikko pitkään aikaan, jossa on mukana kommenttiraita.

   Noniin, siinä tapauksessa minun täytyy alkaa miettiä, mitkä blu-rayt ovatkaan minusta hankinnan arvoisia. Varsinkin muutama Diamond edition tulee heti mieleen. :)

 4. En ole ennen edes kiinnittänyt lisäosiin huomiota. Minullakin on tuo aladdinin juhlajulkaisu niin ehkä pitäisi tutustua paremmin. :) Aijotko muuten enää jatkaa Disney-tiistaita?

  1. Jos olet tykännyt lukea Disney-tiistaita, niin varmasti pidät myös elokuvien lisämateriaaleista, sillä niissä on monesti tosi mielenkiintoista tietoa animaatioiden teosta. ;) Minun on tarkoitus jatkaa Disney-tiistai-sarjaa, mutta en ole vielä varma tarkemmasta aikataulusta. Yritän kuitenkin saada lisää osia kirjoitettua vielä tämän vuoden aikana. :)

 5. Meikäläisen DVD-kokoelmasta löytyy jos jonkinlaista tekelettä (olen niistä kuvat työntänyt blogiini: http://rainbowcollar.tumblr.com/post/162628060608/renskataikkareni-rainbowcollar-inspiroiduin#notes )

  Juuri lisämateriaalien takia olen mennyt niin pitkälle joidenkin julkaisujen kanssa ja ehdottomasti parhaimpiin kuuluvat Disney-julkaisuista Narnian tarinat: Velho ja Leijona sekä Ihmeperhe, jossa tuntuu olevan vaikka mitä kivaa nähtävää ja piilotettua. En ole päässyt niitä vertailemaan Blu-rayn kanssa mutta uskoisin että kumpikin julkaisu on sen verran iäkäs ettei moisia löydy enää.

  Parhaimpia löytöjäni oli 101 Dalmatialaista-DVD jonka löysin kerran erittäin pölyisenä Gigantin hyllyltä monta vuotta kaksilevyisen julkaisun julkaisemisesta :’D Ilmeisesti olivat löytäneet sen jostain varaston perältä ja laittaneet hyllyyn josta nappasin sen itselleni!

  1. Sinulta vasta löytyykin elokuvia! :)

   Minultakin löytyy tuo ensimmäinen Narnia-elokuva, mutta en ole tainnut koskaan katsoa sen lisämateriaaleja. On toisaalta hauskaa, jos levyltä löytyy jotain piilotettuja extroja. Muistaakseni juuri tuolla Wall-E DVD:llä on muutama lisämateriaalipätkä vähän piilotettuna. Mutta toisaalta taas pidän siitä, että lisämateriaalit löytää helposti, eikä tarvitse selata kymmentä eri valikkoa läpi.

   Siitä tulee aina mahtava fiilis, kun löytää jonkin erikoisemman elokuvan kaupan hyllyltä tai vaikka kirppikseltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.