6 Disney-elokuvaa, jotka ovat jääneet katsomatta

Viime vuosien ajan Disneyn eri elokuvastudioilta on ilmestynyt kymmenkunta uutta elokuvaa joka vuosi. Uudet Disney-klassikot, Pixar-animaatiot ja Marvel-leffat käyn aina katsomassa teatterissa heti kun mahdollista, mutta ihan kaikkia live action -elokuvia minun ei välttämättä tule katsottua.

Sunnuntain kunniaksi päätin listata kuusi viime vuosien Disney-elokuvaa, joita en ole vielä nähnyt sekä vähän perusteluitani.

1. Iso kiltti jätti (2016)

Muutaman vuoden takaisen Iso kiltti jätti (tai IKJ) -elokuvan julkaisu meni minulta jotenkin ihan ohi. En muista, että sitä olisi hirveästi mainostettu enkä ole aivan varma, olenko nähnyt elokuvasta edes traileria. Minulla ei ole oikein mitään käsitystä siitä, mistä elokuva edes kertoo. Ilmeisesti elokuva ei ollut mitenkään kovin suuri menestys, sillä ei siitä hirveästi puhuta enää mitään. Tai tällainen fiilis minulle ainakin on jäänyt enkä sitten jälkikäteenkään innostunut katsomaan elokuvaa.

2. Pete ja lohikäärme Elliott (2016)

Pete ja lohikäärme Elliot menee Iso kiltti jätti -elokuvan kanssa vähän samaan kategoriaan. En jotenkin hoksannut aikanaan sen julkaisua eikä mikään ole myöskään nyt jälkikäteen innostanut minua katsomaan elokuvaa. Intoa on laimentanut myös se, että olen useampi vuosi sitten nähnyt alkuperäisen Pete ja lohikäärme Elliot -elokuvan (1977), enkä silloin juurikaan tykännyt siitä. Sen vuoksi tämän uusintaversion katsominen ei ole oikein napannut.

3. Hyppy ajassa (2018)

Ennakkotietojen perusteella Hyppy ajassa vaikutti oikein mielenkiintoiselta elokuvalta muun muassa siksi, että siinä näyttelevät Reese Witherspoon ja Oprah Winfrey. Olin etukäteen melko kiinnostunut elokuvasta ja aloin lukea kirjaa, johon elokuva pohjautuu. Hyppy ajassa on kuitenkin jäänyt näkemättä, sillä sen Suomen teatterijulkaisu peruttiin luultavasti siksi, että elokuva menestyi niin huonosti Yhdysvalloissa. En lopulta saanut kirjaakaan luettua loppuun, joten en ole innostunut katsomaan itse elokuvaa, vaikka taisin sen jonkin suoratoistapalvelun listoilla nähdäkin.

4. & 5. Lentsikat (2013) & Lentsikat 2: Pelastajat (2014)

Nyt jo suljettu DisneyToon-studio tuotti muun muassa kuusi Disney Fairies -animaatioelokuvaa, jotka olen muistaakseni kaikki nähnyt. Vuonna 2013 ilmestynyt Lentsikat sekä sen vuotta myöhemmin julkaistu jatko-osa Lentsikat 2: Pelastajat minulta on jäänyt näkemättä. Lentsikat-elokuvat ovat ehkä tuntuneet vierailta siksi, että ne näyttävät niin selvästi nuorille pojille suunnatuilta (kuten Disney Fairies -elokuvat on suunnattu nuorille tytöille).

6. Dumbo (2019)

Reilu viikko sitten ilmestynyt Dumbo on kuulostanut minusta alusta asti jotenkin tosi epäkiinnostavalta elokuvalta. Tim Burtonin tyyli ei minusta jotenkin sovi Dumbon maailmaan ja minusta alkuperäinen animaatio on sen verran hyvä, ettei tarinaa olisi tarvinnut ryhtyä tekemään uusiksi. En ole ajatellut käydä katsomassa Dumboa elokuvateattereissa, mutta ehkäpä katson sen joskus myöhemmin, kun se on ilmestynyt johonkin suoratoistopalveluun


Huomaan, että minulla on jonkin verran negatiivisia ennakkoluuloja näitä muutamia näkemättömiä elokuvia kohtaan. Jos olet mielestäsi ihan väärässä jonkin elokuvan suhteen, kuulen mielelläni muitakin mielipiteitä näistä elokuvista kommenteissa. Olisi myös mielenkiintoista kuulla, mitä viime vuosien (tai vaikka vähän vanhempiakin) Disney-elokuvia te lukijat ette ole nähneet ja mistä syystä ne ovat jääneet katsomatta.

8 kommenttia artikkelissa “6 Disney-elokuvaa, jotka ovat jääneet katsomatta

 1. Uusi versio Maija Poppasesta ja Pähkinänsärkijä tulee ensimmäisenä mieleen viime aikoina ilmestyneistä elokuvista, joita en ole nähnyt. Maija Poppasen aion kyllä katsoa, kun saan sen käsiini, mutta en tiedä, olenko niin kiinnostunut tuosta Pähkinänsärkijästä. En ole myöskään nähnyt sinun listaltasi muita, kuin Dumbon, jonka kävin eilen katsomassa.

  Dumbo oli minusta aivan ihana! Minulla ei oikein ollut ennakko-odotuksia, enkä ole nähnyt piirrettyversion kuin kerran vuosia sitten. Se ei jäänyt erityisesti mieleeni ja kuuluu Topin ja Tessun ja Bambin kanssa kategoriaan Disney-elokuvista, joita en mielelläni katso, koska ne ovat niin surullisia. Tim Burtonin versio oli minusta hyvä, pidin tarinasta ja onnellisesta lopusta, ja Dumbohan oli hirmu söpö. Rakastan sirkusta, joten elokuva miellytti myös miljööltään. Suosittelen kyllä elokuvaa, tätä ei kannata jättää listallesi :)

  1. Maija Poppanen oli oikein kiva elokuva, mutta Pähkinänsärkijä taas ei ollut kovin erikoinen. Se on ehkä kiva katsoa joulun aikaan, jos tekee mieli katsoa jotain kevyttä ja kivan näköistä. Mutta suoraan sanottuna et kyllä missaa mitään tärkeää, jos jätät sen katsomatta.

   Kiva kuulla mielipiteesi Dumbosta, se muutti omaa käsitystäni positiivisempaan suuntaan. :) Vielä tällä hetkellä ei jotenkin ole sopivaa fiilistä elokuvan katsomiseen, mutta pitää lisätä se katselulistalle, että muistan jossain paremmassa välissä katsoa sen. :)

 2. Minulla on listassa aivan samat kuin sinulla! Pete ja lohikäärme Elliot oli niin tylsä, eträ katsoin ekat 15min. Muista en ole katsonut, mutta Dumbolle voisin antaa mahiksen. En tosin pitänyt Alice in wonderland elokuvista, joissa oli kai sama ohjaaja?

  Voisin lisätä myös kaikki Autot elokuvat, Aivan villit (kai disney elokuva?), ne kaikki keiju elokuvat, joku uusimmista potc-elokuvista (jaksoin katsoa ekat 2 ajatuksen kanssa mutta sitten alkoi toistaa itseään enkä muista minkä olen nähnyt ja minkä en), hannah montanat jne. Disneyllä on niin älytön kasa huonompia tuotantoja, että ei edes muista kaikkia ja onkohan kaikki edes päätyneet Suomeen asti :D Nyt kun he ivat osatneet kaikennäköistä niin en edes tiedä mitä en ole nähnyt. Ainakana Marvel leffoista ja Star warseista en välitä, olen nähnyt osan ja osan en, ja olen nähnyt niitä vanhoja, jotka ei olleet edes alunperin disneyn tuotantoa. Pikemminkin voisi sanoa niinpäin, että Disneyn tuitannosta olen katsonut/pidän kokopitkistä animaatioelokuvista ja yleensä siitä 1 osasta, enkä jatlo-osista :) Nää liveversion on ollu todella vaihtelevia. Tuhkimo ja viidakkokirja oli kuraa (anteeksi), kun taas Kaunotar ja hirviö hyvä. Itse odotan eniten Aladdinia, Mulania ja Leijonakuningasta :)

  1. Tim Burton ohjasi joo vuoden 2010 Liisa Ihmemaassa -elokuvan, mutta parin vuoden takaisella jatko-osalla olikin sitten toinen ohjaaja (James Bobin). Mutta taisi Tim Burton jotenkin hääräillä mukana myös tuossa Peilimaahan sijoittuneessa elokuvassa.

   Autot-elokuvat ovat kyllä ihan hauskoja, kannattaa joskus vilkaista. Autot 2 voi kyllä jättää välistä, jos et innostu, mutta 1 ja 3 ovat oikeasti hyviä. Hannah Montana ja muut Disney Channelilta lähtöisin olevat elokuvat/sarjat ovat minultakin jääneet katsomatta. Myös useampi animaatioklassikon jatko-osa on vielä näkemättä, esimerkiksi Pocahontas 2 ja Kaunottaren ja kulkurin jatko.

 3. Hauska kirjoituksen aihe tämä! Kaikki mainitsemasi leffat ovat jääneet katsomatta myös minulla, eikä innostusta ole juuri muihin kuin ehkä Hyppyyn ajassa. Se ja Pähkinänsärkijä ovat molemmat kiinnostaneet satumaisina live action -originaaleina, mutta enemmän taskulämpimästi kuin oikealla innolla, joten en ole saanut kerättyä tarpeeksi innostusta katsoakseni niitä. Olen ymmärtänyt että nämä ovat enemmän siistejä visuaalisia spektaakkeleita kuin tarina- tai hahmoleffoja, mikä on vähän jäytänyt kiinnostusta, vaikka se visuaalinen puoli kyllä sinällään kiinnostaa itsessään.

  Yleensä olen ollut kiinnostunut Disneyn klassikkojen live action -versioinneista, mutta tuo Dumbo on minutkin jättänyt aika kylmäksi. Siitä on myös kuulunut vähän ristiriitaista palautetta, mutta kiva kuulla, että siitä on tykättykin. Dumbo ei ole itselleni kauhean läheinen klassikko, joten etenkin sen takia uusintaversio ei herätä suuria intohimoja, mutta ehkäpä olisi pian aika katsoa klassikko uusiksi, kun viime kerrasta on hurjan kauan aikaa.

  1. Mukavaa, että tykkäsit! :) Välillä hyvät postausideat ovat vähän hukassa, mutta onneksi ainakin silloin tällöin syntyy juttuja, jotka kiinnostavat. En olisi varmaan mennyt tuota Pähkinänsärkijää myöhemmin katsomaan, jos en olisi käynyt heti sen ilmestyttyä. Monesti sitä tulee käytyä vilkaisemassa Rotten Tomatoesista, onko elokuva saanut hyviä arvioita ja jos ei ole, ei sen katsominen hirveästi houkuta. Hyppy ajassa -elokuvan kohdalla kävi vähän noin. Tosin ehkä sekin on vähän merkki jostain, ettei alkuperäistarina jaksanut kirjamuodossa kiinnostaa sen vertaa, että olisin saanut sen luettua loppuun.

   Minusta Dumbo on oikein kiva animaationa. En ehkä ensimmäisillä kerroilla siitä niin hirveästi välittänyt, mutta ajan myötä elokuvaa on oppinut arvostamaan. Tarinakin saadaan oikein kompaktisti kerrottua vain pikkaisen päälle tunnissa.

 4. Suosittelen ehdottomasti katsomaan Ison kiltin jätin, löytyi ainakin vielä joku aika sitten Netflixistä. Hauska, jännittävä ja hyvät hahmot, yksi lempielokuvistani näiden ei niin hypetettyjen lastenelokuvien joukosta.

  1. Kiitos kommentista Kirsi! :) Iso kiltti jätti -elokuvasta en ole kovin paljon kuullut kenenkään puhuvan, joten oli kiva kuulla mielipiteesi. Ehkä elokuva on nyt jo ehtinyt poistua Netflixin valikoimista, sillä en nyt enää bongannut sitä siellä. No, onneksi elokuvan saa varmasti lainattua vaikka kirjastosta, kun tulee sopiva hetki sen katsomiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.