7 Disney-elokuvien paikkaa, joissa haluaisin käydä

En ole pitkään aikaan päässyt matkustamaan mihinkään kovin kauas ja pienoinen matkakuume on vaivannut minua hetken verran. Onneksi tulevana viikonloppuna on sentään tiedossa yksi minireissu. Sitä odotellessa listasin seitsemän Disney-elokuvien upeaa tapahtumapaikkaa, joissa minusta olisi mahtava käydä, jos se vaan olisi mahdollista.

Tähkäpään torni

tähkäpään torni

Vaikka Tähkäpää onkin itse lopen kyllästynyt torniinsa, ulkopuolisen silmin paikassa riittäisi varmasti paljon katseltavaa pitkäksi aikaa. Tornin upean luovalla asukkaalla on ollut vuosikausia aikaa maalata seinille mitä ihanampia kuvituksia ja minusta olisi ihanaa nähdä kokonaisuus oikein kunnolla kaikkia kattomaalauksia myöten. Tietysti kiertelisin mieluusti myös Coronan valtakunnassa, mutta kyllä Tähkäpään maalaukset kiinnostavat silti hieman enemmän.

Hirviön linna

hirviön linna

Haltiattaren loitsun alla oleva linna näyttää joiltain osin vähän pelottavalta paikalta, mutta kyllä minua silti kiinnostaisi päästä tutkimaan tarkemmin tätä upeaa ranskalaispalatsia. Kaltaiselleni lukutoukalle linnan tyylikäs kirjasto olisi tietysti melkoinen unelmapaikka. Ja miten ihanaa olisikaan tuntea itsensä hetkeksi aikaa kunnon prinsessaksi ja astella Bellen tapaan kaunis mekko päällä alas noita salin portaita. Länsisiivestä pysyisin kyllä suosiolla mahdollisimman kaukana.

Puolen hehtaarin metsä

puolen hehtaarin metsä

Miettikää miten suloista olisi viettää hetki kävelemässä kaikessa rauhassa ympäri Puolen hehtaarin metsää stressaavan viikon tai huonon päivän jälkeen. Puhin ja muiden ystävien seurassa eivät turhat huolet häiritsisi ja nälän yllättäessä voisi piipahtaa katsomaan, löytyisikö vanhan karhukuoman kaapeista vaikka vähän hunajaa, maitoa ja suklaata.

Sokerihuuma

sokerihuuma

Olisi niin makeeta voida muuttua hetkeksi Sokerihuuma-pelin hahmoksi, rakentaa minipelissä oma karkkiauto ja kisata sitten lujaa pelin sokerisissa maisemissa. Vaatisi tosin melko suurta itsehillintää keskittyä vain ajamiseen eikä paikkojen ihailuun. Ja minun pitäisi varmaan koristella kaarani jollain ällöillä karkeilla, ettei tulisi houkutusta syödä ajopeliä ennen maaliviivaa. Se, miksei Disney ole tehnyt Sokerihuumasta kunnon rallipeliä, kuuluu kyllä tämän vuosikymmenen suurimpiin kysymyksiin.

Lucky Cat Cafe

lucky cat cafe

Oikeastaan koko San Fransokio näyttää tosi mielenkiintoiselta kaupungilta, mutta jos pitäisi valita mieluisin vierailupaikka, se olisi Hiron Cass-tädin kahvila, Lucky Cat Cafe. Elokuvassa paikasta nähdään vain muutama vilaus, mutta niiden perusteella kahvilan näyttää minusta tosi viihtyisältä. Isoista ikkunoista aukeava erikoinen kaupunkimaisema ja eriparisten kalusteiden luoma kotoisa ilmapiiri olisi ihana päästä kokemaan itse. Unohtamatta tietenkään tarkempaa tutustumista Cass-tädin herkullisiin tarjoiluihin.

Ihmeiden onkalo

ihmeiden onkalo

Ihmeiden onkalo on varmasti melkoisen iso paikka eikä siitä näytetä Aladdinissa kuin pieni osa. Sen uumenista löytyy taatusti vaikka mitä aarteita, sillä löytäähän Aladdinkin vain hetken oleskelun jälkeen ihka oikean lentävän maton ja vielä taikalampunkin. Ties mitä muuta mielenkiintoista ja arvokasta sieltä voisi päästä näkemään. Tämän vierailupaikan pikkiriikkinen miinuspuoli onkin sitten se, ettei mihinkään saa koskea. Ja pelkäänpä, että se taitaisi koitua kohtalokseni, sillä pidän Abun tavoin kaikesta kimaltavasta ja olen aikamoinen hypistelijä. Senkin uhalla olisin edelleen kiinnostunut käymään tässä uskomattomassa aarrekammiossa ja näkemään sen uskomattoman sisäänkäynnin lähietäisyydeltä.

Atlantis

atlantis

Kyllä, minusta olisi erittäin upeaa voida muuttua edes päivän ajaksi merenneidoksi ja sukellella tutkimassa Arielin kotipalatsia tai sen lähimaita. Itse elokuvassa tätä merenalaista linnaa tai sitä ympäröivää kaupunkia näytetään harmittavan vähän. Onneksi sentään Pieni merenneito -animaatiosarjan jaksoissa näytetään tarkemmin, millaista elämä Atlantiksessa on ja mitä erikoisia esineitä merenväellä oikein on.

Missä Disney-elokuvasta tutussa paikassa tai paikoissa sinä haluaisit käydä?

10 kommenttia artikkelissa “7 Disney-elokuvien paikkaa, joissa haluaisin käydä

 1. Puolen hehtaarin metsässä haluaisin tietysti käydä, suuri Nalle Puh-fani kun olen! Tangledin maisemista haluaisin mieluiten sinne järvelle katselemaan lamppuja, se paikka näyttää niin ihanalle! Myös Jylhäkallio ja Cinderella-leffan prinssin palatsi olisivat näkemisen arvoisia.

  1. Uu, siltä järveltä olisi varmasti ihanat näkymät kaupungille päin ja se voisi olla hyvä paikka vaikka tähtien tuijotteluunkin. :) Ja Jylhäkallion näkeminen vasta olisikin eeppistä!

 2. Tangled fanina haluaisin katselemaan Rapunzelin tornia ja juuri tuonne järvelle, josta näkee linnan ja ne lyhdyt. Olisi varmasti ikimuistoinen kokemus!
  Minäkin menisin myös Atlantikseen ehdottomasti, olen lukenut paikasta niin paljon kirjoja ja legendoja, olisi mahtava nähdä se itse omin silmin.
  Menisin myös Hirviön linnaan, rakastan ylikaiken kaiken maailman linnoja <3 Ja Kaunotar ja Hirviö on muutenkin koskettanut minua paljon pienestä asti, se tanssisali on niin upea :)
  Olisi varmaan niin monta paikkaa mihin menisin, tulisi pitkä kommentti, jos listaisin kaikki :'D

  1. Hihi, hauska, että moni mainitsemistani paikoista kiinnosti sinuakin. :) Ja kirjoittele toki ihan niin pitkiä kommentteja kuin haluat.

   Kaikki Disney-elokuvien linnat ovat kyllä niin upean näköisiä paikkoja että! Tuli heti mieleen se Flynn Riderin lausahdus: ”Guys I want a castle.” ;)

 3. Olipas hauska idea postaukselle ja herätti täälläkin nyt matkakuumetta! :D

  Minäkin haluaisin ehdottomasti uiskennella tutustumaan Atlantikseen. Vedenalainen maailma kiehtoo yleensäkin ja olisihan se vain upeaa päästä näkemään merenväen valtakunta. Toinen palatsi jossa haluaisin päästä käymään on Elsan jäälinna. Sen verran hienoin näköinen luomus se elokuvassa on, että olisi mielenkiintoista päästä näkemään lähempää.

  Ja jos saa myös matkalippuja Pixarin maisemiin, niin ehdottomasti haluaisin päästä tutustumaan Axiom-avaruusalukseen! Mutta en kyllä vuosikymmeniä kestävälle risteilylle tahtoisi lähteä, kunhan vain pääsisi kurkistamaan miltä alus näyttää ja kuinka monta erilaista robottia sen kyydistä löytyy :)

  1. Elsan jäälinna käväisi minunkin mielessäni, mutta ajattelin paikan olevan vähän turhan kylmä matkakohde. Vaikka tarkenisihan sitä oikeanlaisilla varusteilla. Olisi kyllä kiva nähdä mitä kaikkea linnasta oikein löytyy, elokuvassa nähdyt tilat ovat niin tyhjiä, vaikka luulisi sitä Elsan ehtineen loihtia vaikka jotain huonekalujakin sinne.

   Uuu, en tullut ajatelleeksikaan Axiomia! Sen näkeminen lähempää vasta olisikin futuristinen kokemus! :D

 4. Oi miten nerokas idea postaukselle! Huomasin että lähes kaikki listaamistasi paikoista olisivat minunkin matkakohdelistallani. Erityisesti Rapunzelin torni!

  Sen lisäksi Elsan jääpalatsi olisi mahtava nähdä (tosin todennäköisesti kammoaisin niitä rotkon yli meneviä jääportaita… hmm). Toiseksi tahtoisin päästä Atlantis leffan Atlantikseen :D Atlantis on minun lapsuuteni suosikkileffa ja olisi erityisen huippua päästä sinne maanalaiseen luolaan missä kristalli oli! Kaupungissa riittäisi todennäköisesti myös tutkittavaa.

  Ja lopuksi kävisin Kaarnamuorin luona! :)

  1. Mukava, että tykkäsit! :) Jännä miten näitä kirjoitusideoita keksii ihan arkisissa tilanteissa, tämäkin tuli mieleen koiraa lenkittäessä.

   Hui, ne jääportaat saisivat varmasti pientä huippausta aikaan melkein kenessä tahansa. Minä en ainakaan uskaltaisi astua niille. Atlantiksen Atlantis olisi kyllä myös tosi mielenkiintoinen paikka ja Kaarnamuorilta saisi varmasti hyviä elämänohjeita. Tosi hyviä paikkaideoita! Kunpa sitä vain voisi lähteä vaikka jollekin kiertomatkalle kaikkiin näihin kohteisiin. :D

 5. Erittäin loistavia valintoja ja suurimmassa osassa niistä haluaisin itsekin vierailla! Näin Aladdin-fanille Ihmeiden onkalo taitaisi olla se suosikki-kohde mutta minäkään tuskin pystyisin pitämään näppejä erossa kaikista niistä aarteista :’)

  1. Hehe, pitäisi varmasti jättää Ihmeiden onkalossa vierailu ihan viimeiseksi. Ihan siltä varalta, ettei sen jälkeen olekaan kykeneväinen matkustamaan enää yhtään mihinkään. ;P Tai vähintään mukaan pitäisi saada oma lentävä matto nopeiden poistuisten varalta mukaan .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.