Aladdin-tietovisa

Disney-klassikko Aladdinin Yhdysvaltain ensi-illasta tulee tänään kuluneeksi kokonaiset 24 vuotta! Vaikka elokuva onkin kuorrutettu 90-lukua henkivillä vitseillä ja viittauksilla, jotka eivät nykykatsojalle välttämättä aukene, on tarina pohjimmiltaan ajaton. Aladdin kuuluu ehdottomasti omiin suosikkielokuviini, joten olikin jo korkea aika tehdä elokuvasta oma tietovisa.

Aladdin tietovisa

Olen jälleen keksinyt 15 kysymystä pähkäiltäviksenne. Kysymykset käsittelevät enimmäkseen elokuvan tapahtumia ja yksityiskohtia, mutta mukana on myös pari kysymystä, jotka liittyvät elokuvan kulissien takaiseen maailmaan. Kysymysten taso vaihtelee helpoista vähän haastavampiin. Vastaamisen voit aloittaa painamalla Aloita testi -nappia. Visan lopuksi voit tarkistaa oikeat vastaukset ja lukea oikeiden vastausten selitykset klikkaamalla Näytä kysymykset.


Testaa kuinka hyvin tunnet Disneyn Aladdin-elokuvan!


Miltä kysymysten vaikeustaso tuntui tällä kertaa?

P.S. Julkaisen tiedon sarjakuva-albumiarvonnan voittajasta hiukan myöhemmin tänään.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

13 kommenttia artikkelissa “Aladdin-tietovisa

 1. Tulokseni oli 11/15.

  Kysymykset 7, 10, 12 ja 14 menivät pieleen! Kysymyksen 7 vastauksen tosin tiesin mutta klikkasin vahingossa väärää vaihtoehtoa :’D Mutta eipä tuo mitään! Olen suorastaan hämmästynyt että viimeinen kysymys meni oikein!

  1. Tietovisan “virallisena valvojana” hyväksyn tulokseksesi 12/15! Eihän sille mitään voi, jos hiirikäsi vahingossa klikkaakin väärää kohtaa. :D Hyvä, että ohjaajakaksikon nimet ovat jääneet mieleen! :)

 2. Jejj, tietovisa pitkästä aikaa! :D Minun tulokseni oli 12/15. Väärin meni 1 (klikkasin aluksi oikeaa, mutta vaihdoin mielipiteeni Cassimiksi…) 2 (menin sekaisin liivien ja fetsien väristä) ja 10. Mietin myös tuota kysymystä 14, koska jossain vaiheessahan Jafar toivoi Hengeltä tämän saavan Jasminen rakastumaan itseensä, mutta Henki sanoo “nou nou” sääntöjen takia. Mutta kyseessä on kuitenkin Jafarin toive, vaikkei se toteutunutkaan. Eli toiveiden järjestys saattaisi näin pilkun vääntämisellä muuttua…? ;)

  1. Sinä se olet taas tarkkana! :D Ei mutta hyvä huomio, muutan kysymyksen muotoa hieman, että käy selväksi, että tarkoitin nimenomaan toteutettua toivetta. :)

 3. Oijoi, sain 15/15! Oikeastaan yllätyin, että sain aivan kaikki oikein – piti hetken miettiä ohjaajien kohdalla, mutta heidän nimensä olivat ilmeisesti jostain dokumenttipätkästä jääneet mieleen. :P

  1. Oho, no kylläpä teille tulee hyviä tuloksia! Toivottavasti kysymykset eivät olleet ihan liian helppoja, vaan niissä riitti hieman haastettakin. :)

   1. Kyllä ainakin minulle riitti haastettakin visassa – minun piti muutaman kysymyksen kohdalla hetken aikaa miettiä vastauksia, vaikka osa tulikin apteekin hyllyltä. :D

 4. Sain 11/15, mikä oikeastaan oli tosi hyvin, ottaen huomioon, etten ole Aladdinia katsonut moneen vuoteen :D. En liiemmin myöskään tiedä mitään taustatietoja elokuvasta, joten nauroinkin, kun sain ohjaajat oikein vaikka vain arvasin tyylillä “raksitan nyt vaikka tuon ja tuon, ei mitään käryä”

  1. Nuo elokuvan tekoon liittyvät kysymykset voivat olla hankalia, jos ei ole hirveästi katsonut esimerkiksi lisämateriaalien dokumentteja, mutta aina kannattaa edes arvata jotain! :)

 5. 14/15, Aladdin-tiedot ovat näköjään hyvin hallussa. Vain 10. kysymys eli Jafarin ääninäyttelijä meni väärin. Ei siinä mitään, että on kysymyksiä suomidubbiin liittyen, monille ne kai ovat tutumpia, mutta voisitko jossakin tietovisassa kysyä myös alkuperäisversioon liittyviä kysymyksiä? Itse ainakin kuuntelen Disney-lauluja enemmän englanniksi ja alkuperäiset ääninäyttelijätkin ovat paremmin hallussa. Ei tietenkään tarvitse, mutta olisi se ihan mukavaa. :)

  1. Harmi, että tuo kysymys osoittautui sinun kohdallasi hankalimmaksi. Luulen, että alkuperäisiin ääninäyttelijöihin liittyvät kysymykset ovat suurimmalle osalle lukijoista melko hankalia. Voin tietysti olla ihan väärässäkin ja ehkä voisin kokeilla joku kerta alkuperäisversioon liittyvää kysymystä. Koitan pitää kommenttisi mielessä seuraavien visojen varalta. :)

 6. Kaikilla mennyt niin hyvin, että itseä vähän hävettää, että sain aika huononkin tuloksen :| Mutta ainakin oli haastava :D hyvä tietovisa.

  1. No höpsis, ei siinä ole mitään hävettävää! :) Minulle ainakin on tärkeintä, että tietovisat ovat teistä viihdyttäviä. Ja jos ei satu tietämään kovin moneen oikeaa vastausta, niin toivottavasti sitten oikeita vastauksia vilkuillessa oppii jotain uutta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.