Alkukevään Disney-soittolista

Hyvää maaliskuun alkua! Viime viikkoina ilmat ovat olleet ainakin täällä Etelä-Suomessa kauhean kylmät ja odotan jo kovasti sitä, että säät alkaisivat hiljalleen lämmetä. Siksi olen tosi innoissani siitä, että torstaina alkoi ainakin kalenterin mukaan kevät, sillä se on oma lempivuodenaikani ja maaliskuu tarkoittaa tietysti myös sitä, että Japanin-matkamme on enää parin kuukauden päässä!

Kuuntelen aina toisinaan töitä tehdessä Spotifysta Disney-musiikkia ja muutama viikko sitten inspiroiduin tekemään alkukevääseen sopivan soittolistan. Ensin ajatuksenani oli tehdä jonkinlainen kaikkien aikojen mahtavin Disney-soittolista, mutta sellaisen kokoaminen alkoi nopeasti tuntua vähän liian vaikealta tehtävältä. Niinpä päätinkin ottaa soittolistalle mukaan englanninkielisiä Disney-kappaleita, joita minun tekee tällä mielellä kovasti kuunnella.

Disney soittolista

Voit halutessasi kuunnella soittolistaa alla olevan Spotify-widgetin kautta. Olen myös listannut alemmas kaikki soittolistan kappaleet lyhyiden perusteluiden kanssa.

Belle -Beauty and the Beast (1991)

Halusin aloittaa soittolistan jonkin elokuvan alkulaululla ja minusta Belle sopi mukavasti heti alkuun, sillä sen tunnistaa jo ensimmäisistä sävelistä ja ainakin minun tekee saman tien mieli alkaa laulaa mukana.

Life’s a Happy Song – The Muppets (2011)

The Muppets -elokuvassa on paljon mahtavia lauluja ja yksi omista suosikeistani on Life’s a Happy Song. Laulu on minusta tosi hauska kaikessa ylipirteydessään ja mahtipontisuudessaan. Kappale ei ehkä täysin avaudu, jos elokuvaa ei ole nähnyt, joten jos se alkaa yhtään kutkuttaa, niin kannattaa koittaa etsiä se jostain käsiinsä ja katsoa.

Almost There – The Princess and the Frog (2009)

Howard Ashman opetti muistaakseni jossain Disney-lisämateriaalissa, että kutakuinkin musikaalin kolmas laulu on aina se, jossa tarinan sankari tai sankaritar istahtaa alas ja laulaa haaveistaan. Samaa sääntöä voi minusta soveltaa hyvin myös soittolistoihin, joten kolmanneksi valitsin ehkä aavistuksen verran unholaan jääneen “prinsessalaulun”, jonka Tiana laulaa Prinsessa ja sammakko -elokuvassa.

I Just Can’t Wait to Be King – The Lion King (1994)

Heti perään sopi minusta sopivasti myös toinen samantyyppinen laulu, joka on tosin paljon energisempi kuin Almost There -laulu.

Lesson Number One – Mulan 2 (2004)

Minun on jo jonkin aikaa tehnyt mieli katsoa Mulan 2, sillä vaikka tarina ei ole mitenkään erityisen timanttinen, ovat jatko-osan laulut kuitenkin muistaakseni aika kivoja. Ainakin tätä Lesson Number One -laulua on ollut mukava kuunnella viime aikoina.

Happy Working Song – Enchanted (2007)

Lumottu-elokuvasta tuttu Happy Working Song tsemppaa minusta hyvin jatkamaan työntekoa, vaikka tuntuisi siltä, ettei päivä ikinä lopu.

Just Around the Riverbend – Pocahontas (1995)

Colors of the Wind on varmaan useimpien lempilaulu Pocahontaksessa, mutta ainakin tällä hetkellä Just Around the Riverbend iskee minuun enemmän. Laulu on minusta vaan niin nätti ja sopivan rauhallinen.

Strangers Like Me – Tarzan (1999)

Tarzanin laulut ovat aika erilaisia moneen muuhun Disney-klassikkoon verrattuna ja erottuvat minusta siksi kivasti joukosta. Laulut tuntuvat minusta aika nostalgisilta ja Strangers Like Me -kappaletta voi palata kuuntelemaan aina uudestaan ja uudestaan.

Evermore – Beauty and the Beast (2017)

Aaaah, rakastan Evermore-laulua niin paljon. Laulu oli minusta loistava lisä viime vuoden näyteltyyn Beauty and the Beast -elokuvaan. Siinä on jotain ihanan mahtipontisen melankolista, joka riipaisee sopivasti ja antaa kylmiä väreitä. Melkein aina, kun kuuntelen tätä soittolistaa, jumitun kuuntelemaan Evermoren muutaman kerran putkeen, ennen kuin olen valmis jatkamaan eteenpäin.

Dig a Little Deeper – The Princess and the Frog (2009)

Jotta Hirviön sydänsurut eivät jäisi Evermoren jälkeen liian pitkäksi aikaa päälle, on paras kuunnella pari neuvoa Mama Odielta. Dig a Little Deeperin parissa on hauska jammailla vähän ja laulaa vähän mukana kertosäkeessä, vaikka en koskaan oikein meinaakaan muistaa, miten sanat oikein menevät.

Under the Sea – The Little Mermaid (1989)

Tämän laulun sanat taas tulevat ihan selkärangasta, sen verran tätä Sebastianin laulua on tullut kuunneltua. Under the Sea valikoitui mukaan soittolistalle, sillä halusin valita mukaan jotain musiikkia Pienestä merenneidosta, mutta Arielin Part of Your World ei tuntunut nyt tähän hetkeen sopivalta, joten valitsin toisen suosikkini.

He Mele No Lilo – Lilo & Stitch (2002)

Tämän laulun sanat haluaisin osata, mutta se taitaa olla mahdoton tehtävä. Valitsin He Mele No Lilon soittolistalle, sillä se on ihanan nätti laulu ja mikä kivointa, se muistuttaa kesästä.

How Far I’ll Go – Vaiana (2016)

Olen kuunnellut Vaianan soundtrackia varmasti kymmeniä kertoja sen jälkeen, kun näin elokuvan ensimmäisen kerran, joten halusin ehdottomasti jonkin laulun elokuvasta mukaan soittolistalle. Valinta osui How Far I’ll Go -lauluun, sillä siitäkin tulee kesä mieleen ja sitä kuunnellessa voi melkein kuulla turkoosinsiniset aallot ja tuntea auringon paisteen iholla.

When Can I See You Again? – Wreck-It Ralph (2012)

Koska soittolista alkoi yhden elokuvan alkulaululla, on se hyvä päättää toisen elokuvan lopputekstien lauluun. Räyhä-Ralfin lopputeksteissä kuultava When Can I See You Again? -kappale on kivan energinen ja sitä kuunnellessa ainakin minun tekee mieli hypätä takaisin soittolistan alkuun ja kuunnella kaikki ihanat kappaleet uudestaan.

Tällainen on minun keväinen soittolistani. Mitä lauluja sinä ottaisit ainakin mukaan tämän hetken Disney-soittolistallesi? Entä olisiko teistä kiva lukea tämän kaltaisia juttuja lisää myös jatkossa?

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Alkukevään Disney-soittolista

  1. Heti meni kuunteluun spotify listasi :) olet valinnut hyviä kappaleita, ainut etten pidä tuosta the Muppets elokuvasta lainkaan XD
    Rakastan itsekkin niin paljon Evermore -kappaletta (kuuntelen para-aikaa).
    Itse lisäisin mukaan ainakin Tähkäpään i see the light.

    1. Kiva, jos listani pääsi kuunteluun. :) Ja onneksi tylsät kappaleet voi nopeasti skipata. I see light on kyllä myös tosi kiva laulu. Sen voisi ottaa mukaan vaikka jollekin seuraavalle soittolistalle. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.