Podcast-suosikki: Animation Addicts

Toukokuussa viettämäni Disney-päivän yhteydessä vinkkasin teille lyhyesti The Rotoscopers -ryhmän podcastista nimeltä Animation Addicts. Olen kuunnellut tätä podcastia nyt monen kuukauden ajan ja nauttinut jokaisesta kuuntelemastani jaksosta, joten päätin kirjoittaa siitä vielä toistamiseen ihan siltä varalta, että aiempi vinkkini sattui menemään ohi.

Animation Addicts -podcastissa Chelsea Robson, Morgan Stradling ja Mason Smith jutustelevat rennosti valitsemistaan animaatioelokuvista ja puivat niiden onnistuneita ja vähemmän onnistuneita puolia. Jokaisessa jaksossa päähuomio on aina yhdessä tietyssä elokuvassa, mutta keskustelua syntyy myös muista elokuvaan liittyvistä aiheista. Näillä kolmella ystävyksellä on tosi mielenkiintoisia näkökulmia animaatioihin eikä heidän jutuistaan puutu huumoria. He eivät ole lainkaan jäykkiä eivätkä ota itseään liian vakavasti. Vaikka juontajat ovat kovia Disney- ja Pixar-faneja, he ottavat myös muut studiot hyvin huomioon. Vuosien varrella käsiteltäväksi on valittu DreamWorksin, Laikan, Studio Ghiblin, Sony Pictures Animationin, Don Bluthin ja monen muun studion animaatioita. Muutamissa jaksoissa he ovat myös päässeet haastattelemaan animaatiomaailman tähtiä, kuten animaattori Glen Keanea.

Tykkään kuunnella podcasteja ollessani koiran kanssa lenkillä, mutta ne ovat viihdyttäneet minua myös monen bussi- ja junamatkan ajan. Minulla kesti todella monta vuotta tajuta mikä podcastien idea oikein on ja miten niitä oikein kuunnellaan, mutta ei se loppujen lopuksi ollutkaan mikään vaikea juttu.

Podcastien kuuntelu on minusta kätevintä puhelimella. Applen laitteilla podcastien kuuntelu on helppoa, sillä iPhoneissa (ja iPadeissa) on Podcastit-sovellus valmiina. Siispä riittää, että vain etsit valikoimasta oikean podcastin ja tilaat sen. Android-puhelimissa täytyy itse ladata kuunteluun sopiva app (itse käytän Podcast addictia) ja sitten etsiä ja tilata haluamansa podcast. Windows-puhelimista en osaa tarkemmin sanoa, mutta eiköhän niillekin joku sovellus ole olemassa. Useimmissa sovelluksissa voi itse valita miten jaksoja kuuntelee mieluiten: joko suoratoistona nettiyhteyden kanssa tai sitten jaksoja voi ladata etukäteen puhelimeen ja kuunnella myöhemmin ilman nettiyhteyttä. Jaksoja voi toki kuunnella myös suoraan Rotoscopersien nettisivuilta löytyvästä arkistosta. Sivustolta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista ja on pääasiassa Rotoscopersien ansiota, että olen kutakuinkin kartalla muidenkin animaatiostudioiden kuin Disneyn uusista projekteista.

Animation Addicts -podcastia on tehty jo yli kolme ja puoli vuotta. Siinä ajassa jaksoja on ehditty tehdä jo 105, joten kuunneltavaa riittää tosi pitkäksi aikaa. Olen kuunnellut jaksoja hyvin sekalaisessa järjestyksessä, mutta pääasiassa sellaisia, jotka käsittelevät aiemmin näkemiäni animaatioita. Ihan jokaista jaksoa en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan, mutta voin lämpimästi suositella podcastia kaikille animaatioista kiinnostuneille! Jaksot ovat tietysti englanniksi, mutta vaikka olisit epävarma kielitaidoistasi, kokeile silti!

Oletko sinä jo jäänyt koukkuun Animation Addicts -podcastiin tai innostuitko nyt tutustumaan siihen? Eikö olisikin siistiä, jos tarjolla olisi myös suomalaisen Disney- tai animaatiopodcast!?

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Podcast-suosikki: Animation Addicts

  1. Heeei, tämähän oli hyvä vinkkaus! :D Kaverini on puhunut Rotoscopers -duosta (vaiko triosta? Vai ryhmästä? En ole perehtynyt asiaan muutamaa youtube-videota lukuunottamatta.) ja minua luonnollisesti alakanut kiinnostamaan! Pitääpä kokeilla tuota Podcast addictia!

    1. Mukavaa, että innostuit ja kokeile ihmeessä! Englanninkielisen podcastin kuuntelemisenhan voi suorastaan laskea opiskeluksi, sillä se on varmasti hyvää harjoitusta kuullunymmärtämisen kokeita varten. ;)
      (Sanoisin itse, että ryhmä, sillä podcastin juontajatrion lisäksi Rotoscopers-sivustolle kirjoittaa monta muutakin tyyppiä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.