Avengers: Age of Ultron -arvostelu

Monien odottama Avengers -elokuvan (2012) jatko-osa Avengers: Age of Ultron sai ensi-iltansa Suomessa jo muutama päivä sitten. Esimerkiksi Yhdysvalloissahan se julkaistaan vasta toukokuun ensimmäinen päivä. En itse ehtinyt katsastaa elokuvaa keskiviikkoisessa ensi-illassa, mutta perjantai-iltana suuntasin monen muun tavoin katsomaan tätä leffaa.

HUOM: Spoilerivaara!

avengers age of ultron juliste

Avengers: Age of Ultron
Ohjaaja: Joss Whedon
Rooleissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson
Ensi-ilta Suomessa: 22.4.2015 | Kesto: 2 h 21 min

Elokuva alkaa vauhdikkaasti Sokoviasta, jossa Kostajilla on tehtävä: Lokin voimakas valtikka on saatava takaisin Hydran hallusta. Mission aikana ryhmäläiset saavat vihiä mystisistä kaksosista, jotka ovat Hydran kokeissa saaneet erikoisvoimia. Tony Stark saa myös esimakua siitä, millaisen suunnan näiden supersankareiden tulevaisuus on ottamassa. Kostajat onnistuvat saamaan valtikan haltuunsa ja päätyvät juhlimaan sitä Avengers-tornissa. Juhlat saavat kuitenkin ikävän lopun, kun Starkin uusi kokeilu, Ultron-robotti, osoittautuukin melko erilaiseksi kuin on suunniteltu.

Monen Kostajat-ryhmäläisen taustatarinaa onkin jo esitelty aiemmissa elokuvissa, mutta vasta nyt saatiin kurkistus Natashan menneisyyteen sekä Clint Bartonin siviilielämään. En varmaan ole ainoa, joka on tähän asti pitänyt Bartonia ryhmän turhimpana jäsenenä, mutta hänen perhe-elämästään kuultuani siirtyivät sympatiat täysin hänen puolelleen. Veto oli varmasti todella harkittu, mutta myös toimiva. Olin ennen kuullut etukäteen huhua siitä, että joku Kostaja kuolisi elokuvan aikana, joten puolet elokuvasta pelkäsin Clintin lopun tulevan pian. Olin niin helpottunut, kun pelkoni osoittautui vääräksi, etten edes huomannut surra taistelun uhria. Ehkä tämä hahmo voisi sitten myöhemmin tehdä “coulsonit”. Natasha ansaitsisi kyllä edelleen oman Black Widow -elokuvan, sen verran epäselväksi hänen tarinansa vielä jäi.

avengers age of ultron arvostelu

Ensimmäiseen Avengers-leffaan verrattuna Kostajat olivat elokuvan alussa jo hyvä tiimi, joka vitsaili toisilleen. Mukana oli minusta myös sopiva määrä huumoria. Toki heidän välilleen saatiin kärhämää erilaisten ajatusmaailmojen avulla. Minulla ei oikein koskaan ole ollut suosikki-Kostajaa, vaan kuulun Loki-faneihin (varmasti suurimmaksi osaksi ihanan Tom Hiddlestonin ansiosta). Natashasta olen pitänyt kovasti myös, mutta elokuvassa hänen ja Bruce Bannerin välille viritelty draama ei vaan iskenyt ollenkaan, vaan se tuntui minusta tosi irralliselta.

Tuttujen Kostajien lisäksi tähän jatko-osaan oli saatu ympättyä kosolti edellisistä elokuvista tuttuja hahmoja sekä pari uuttakin. Tykkäsin Maximoffin kaksosista, he toivat vähän vaihtelua elokuvan hahmokaartiin. Stan Leen cameo oli taas tosi huippu.

Elokuvan erikoistehosteet olivat minun silmääni aivan mahtavat! Erilaista toimintaa oli vaikka millä mitalla lentävistä ja supernopeista hahmoista tuhoutuviin taloihin ja räjähdyksiin. Kaikki näytti todella uskottavalta, niin kuin tällaiselta suuren budjetin elokuvalta voi odottaakin. Epäilemättä kyseessä on yksi vuoden tuottoisimmista ja katsotuimmista elokuvista.

avengers age of ultron

Ennakko-odotukseni tätä elokuvaa kohtaan olivat aika korkealla. Pidän monista Marvelin viime vuosien elokuvista ja ensimmäinen Avengers-elokuva on tullut katsottua useaan otteeseen. Tätä jatko-osaa on myös hehkutettu paljon etukäteen ja uskon sen kuuluvan monen elokuvafanin vuoden odotettuimpien elokuvien joukkoon. Elokuva jaksoi viihdyttää aika hyvin sen parituntisen ajan, mutta siitä jäi hiukan ristiriitaiset fiilikset. Avengers 2 ei missään nimessä ollut huono elokuva, mutta sen katsottua aivot tuntuivat olevan aivan tukossa kaikesta siitä toiminnasta. Fiilikseni olivat kyllä melko hämmentyneet The Avengers -elokuvan jälkeenki, joten ehkä tunnelmani selkeytyvät seuraavien katselukertojen myötä.

Arvioni:

Jos et vielä ole käynyt katsomassa Avengers: Age of Ultronia, niin ei kannata jäädä odottelemaan lopputekstien jälkeistä kohtausta. Lopuksi nähdään vain ilmoitus Kostajien paluusta. Paluuta saa toki odotella vielä tovin, sillä jatkoa on luvassa vasta vuosina 2018 ja 2019 Avengers: Infinity War osien 1 ja 2 muodossa. Sitä ennen valkokankailla nähdään toki useampi lähinnä yksittäiseen supersankariin keskittyvä elokuva.

Kuvat: Marvel.com

Nyt onkin sitten aika suunnata kohti Kulttuuritaloa ja Popcult Helsinkiä! Jännää! Lisäilen muutamia kuvia livenä Instagramiin jo tapahtuman aikana, tarkempi raportti on luvassa ensi viikon alussa.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “Avengers: Age of Ultron -arvostelu

  1. Minäkin kävin katsomassa kyseisen elokuvan eilen illalla, jee! :) Ja hyvin samanlaisia mietteitä se herätti minussakin. Hulkin ja Natashan välinen suhde oli turha, ja Bartonin siviilielämää peittävän verhon raottaminen sai hänen hahmonsa minullekin mieleisemmäksi – ja tärkeämmäksi kuin ykkösosassa. Minun pitää kyllä sanoa, että tykkäsin ehkä tästä kakkososasta enemmän kuin ykkösestä. Tässä ehkä justiinsa hahmoihin syvennyttiin enemmän, kun Avengers-ryhmän luomista ei tarvinnut toistaa. Toimintaa oli kyllä hieman liikaa minun makuuni, varsinkin lopputaistelun yhdeydessä aloin liikehtimään leffateatterin penkissä levottomasti. Ja täytyy kyllä sanoa, että minä en tykännyt hirveästi noista Maximoffin kaksosista… :P

    1. Itse tykkään ainakin vielä toistaiseksi ensimmäisestä Avengersista enemmän, mutta se johtuu varmasti enimmäkseen elokuvan tuttuudesta ja Lokin mukanaolosta. ;) Saa nähdä muuttuuko mielipide kunhan tämänkin elokuva on tullut katsottua useampaan kertaan. Leffaa olisi ehkä voinut vähän tiivistää esimerkiksi taistelukohtausten osalta, sillä minun tuli vilkuiltua kelloa vähän turhan monta kertaa elokuvan aikana.

  2. En ole vielä ennättänyt tätä näkemään , mutta jossain vaiheessa on pakko! En ole sinällään mikään hirveän suuri marvel-fani, mutta satuin olemaan Koreassa seurailemassa muutamien kohtausten kuvauksia viime keväänä :) Jännää nähdä tuttuja maisemia aina televisiosta, saati valkokankaalta!

    1. Ooh, on varmasti siistiä, jos elokuvasta pystyy bongaamaan jotain tuttuja paikkoja! :) Olin itse toissa vuonna Lontoossa todistamassa jonkin takaa-ajokohtauksen kuvauksia, mutta taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi mikä elokuva tai sarja siinä oli kyseessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.