Avengers: Endgame arvostelu

Vuoden päivät sitten valkokankailla nähtiin, millaiset dramaattiset seuraukset Thanoksen sormien napsautuksen oikein oli. Siitä lähtien ainakin minä olen mietiskellyt, kuinka Marvelin supersankarit tästä oikein selviävät. Nyt odotus on kuitenkin ohi, sillä Anvengers: Endgame -elokuva saapui keskiviikkona elokuvateattereihin. Kävimme tietysti katsomassa leffan heti ensi-iltana ja kirjoittelin ajatuksiani ylös pienen arvostelun muotoon.

HUOM: Spoilereista! Arvostelussa kerrotaan elokuvan alkuasetelmasta, mutta mukana ei ole sen isompia paljastuksia juonesta.

Avengers: Endgame
Ohjaajat: Anthony Russo, Joe Russo
Rooleissa: Chris Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Brie Larson
Ensi-ilta Suomessa: 24.4.2019 | Kesto: 3 h 1 min

Viime vuonna ilmestyneessä Avengers: Infinity War -elokuvassa julma violetti avaruusmörrimöykky Thanos sai kasaan kaikki kuusi voimakasta ikuisuuskiveä ja tuhosi pelkällä sormiensa napautuksella puolet universumin elävistä olennoista. Avengers: Endgame lähtee liikkeelle tästä tilanteesta, joten voi arvata, että tunnelmat Kostajien päämajassa ovat aika synkeät. Vaikka puolet Kostajistakin on poissa, lähtevät Captain America, Iron Man, Thor, Hulk ja muut kuitenkin yrittämään maailman pelastamista.

Marvel Cinematic Universe (MCU) on elokuva elokuvalta kasvanut suuremmaksi ja suuremmaksi. Endgame jatkaa tietysti samalla linjalla. Hahmoja nähdään melkoinen kaarti ja seikkailulla on arvatenkin galaksien väliset mittasuhteet. Elokuvalla riittää myös pituutta kokonaiset kolme tuntia, mikä vaatii jo hieman istumalihaksia. Mutta elokuvassa riittää kyllä hyvin sisältöä koko ajaksi ja kaiken kruunaa lopputaistelu, joka on ehkä eeppisin ikinä.

Vaikka MCU:n phase kolmosessa on luvassa vielä yksi elokuva (kesällä ilmestyvä Spider-Man: Far From Home), tuntuu Avengers: Endgame vahvasti aikakauden päätökseltä. Oli hienoa nähdä, miten muutamat hieman avoimiksi jääneet juonikuviot saivat Endgamen myötä arvoisensa lopun. Marvelin supersankarileffoja nähdään vielä varmasti, mutta jokuselle sankarille sanottiin elokuvan myötä hyvästit. Hyvästien jättäminen oli toki hieman haikeaa, mutta aina voi palata aiempiin elokuviin. Minustaon myös hyvä, että Marvel-elokuviin saadaan uusia kasvoja eikä jäädä toistamaan samoja näyttelijöitä vuosikausiksi. Odotan mielenkiinnolla, mitä tulevia elokuvia Marvel seuraavaksi julkistaa.

Avengers: Endgame oli minusta oikein onnistunut elokuva ja hieno finaali Avengers-elokuvien sarjalle. Juoni oli minusta oikein yllättävä ja huumori ja tunteikkaat kohtaukset ovat tarinassa hyvässä tasapainossa. Myös erikoistehosteet olivat tietysti jälleen huippuluokkaa. En ainakaan ensimmäisellä katselukerralla ihan ymmärtänyt elokuvan kaikkien juonenkäänteiden logiikkaa, mutta onpahan hyvä syy käydä katsomassa se vaikka toisenkin kerran.

Arvioni:

Mitä mieltä sinä olit Avengers: Endgame -elokuvasta? Entä mitä veikkaat, miten monta päivää kestää, että Avengers: Endgame saavuttaa miljardin dollarin lipputulot? Vertailun vuoksi Avengers: Infinity War saavutti tuon rajapyykin ennätysajassa eli vain 11 päivässä.

Edit: Avengers: Endgame onnistuikin saavuttamaan miljardin dollarin lipputulot uudessa ennätysajassa eli 5 päivässä.

Kuvat: The Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “Avengers: Endgame arvostelu

 1. Kävin itsekkin katsomassa ensi-illassa tämän. Jäi häkeltynyt ja kaihoisa olo. Saipa tämä eräässä hyvin yllättävässä Captain America -kohtauksessa, jopa koko täyden salin hurraamaan sekä väliaplodit. Tämän jälkeen taputettiin vähän väliä. Oudon hieno elokuvakokemus siis oli. En uskalla enempää kertoa tuntemuksia, ettei mene spoilereitten puolelle :)
  Minulta Endgame saa kirkkaat viisi tähteä.

  1. Nyt kun olen muutaman kerran päässyt katsomaan uusia Marvel-elokuvia ensi-illassa Tennarin ykkössalissa, on saanut huomata, että siellä on kyllä aika huikea tunnelma. :) Minua ei niinkään haittaa elokuvan tapahtumien haikeus, mutta se tuntuu tosi oudolta, ettei tulevista elokuvista tiedetä tällä hetkellä juuri mitään.

 2. Noniin. Nyt kun olen vihdoinkin toipunut tämän leffan aiheuttamasta tunnereaktiosta (kävin siis toki ensi-illassa katsomassa) voisin jopa jotain ei-niin-rakentavaa kommentoidakin.

  Kokonaisuudessaan tykkäsin elokuvasta paljon. Hienosti oli hoidettu ”ympyröiden sulkemiset” tarinassa, joskaan kaikkien hahmojen kohdalla en kaikista juonellisista ratkaisuista niin pitänyt tai ollut samaa mieltä, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Paikoitellen tuntui myös vitsien ja vakavuuden balanssissa olevan pientä häikkää, muttei mitenkään liian häiritsevässä määrin. Aikaisempaan viitaten pitää vähän avata, että muutamankin hahmon kohtalo jäi harmittamaan, mutta se taitaa omalla kohdallani olla enemmän sääntö kuin poikkeus :’D

  1. Hyvä, että olet toipunut :) Ei se ole ihan helppoa, kun on ehkä vuosien ajan seurannut hahmoja valkokankaalla ja sille tulee lopulta jonkinlainen päätös.

   Harmi, että kaikki tarinankäänteet eivät olleet sinun mieleesi. Minuakin hieman harmitti elokuvassa esimerkiksi se, että Captain Marvelin osuus oli niin pieni. Mutta kuten sanoit, kaikkia ei voi miellyttää. :) Ei voi kuin toivoa, että tulevissa elokuvissa nähdään yhtä kivoja hahmoja kuin mitä tähän mennessä Marvel-elokuvissa on nähty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.