Ensi kertaa ikuisuuteen

Hei taas pitkästä aikaa!

Pahoittelut siitä, että blogini on ollut aivan hiljainen monen kuukauden ajan. Bloggaustauko ei ollut suunniteltu, mutta on tehnyt hyvää keskittyä välillä muihin puuhiin. Olen muun muassa neulonut useamman villapaidan, käynyt juoksulenkeillä ja tehnyt häävalmisteluja.

Ostimme viime vuonna Walt Disney Worldista tämän nätin seinäkalenterin, joka esittelee Disney-puistojen eri alueita.

Pohdin tauon aikana myös bloggaamisen lopettamista kokonaan, mutta blogi on tuonut minulle vuosien aikana paljon iloa ja uusia ystäviä, joten halunnut luopua siitä ihan helpolla. Joten jäin odottelemaan sitä, että saisin taas uutta inspiraatiota kirjoittamiseen. Nyt kevään myötä kirjoittaminen on taas alkanut kiinnostaa, joten yritän vielä saada blogin päivittelemisen taas rullaamaan. Koitan olla ottamatta kirjoittamisesta tai julkaisuaikatauluista ylimääräistä stressiä, sillä se nakertaa kirjoittamisen iloa. Joten toivottavasti ymmärrätte, jos uusien postausten julkaisutahti ei ole jatkossa kovin säännöllinen.

Viime kuukausina koko Disney-harrastus on ollut vähän kuin talvihorroksessa, mutta jotain siihen liittyvää olen kuitenkin tehnyt. Isoin juttu oli marraskuun lopulla, kun matkustin Unelmia lasipurkissa -blogin Suvin kanssa Disneyland Parisiin moikkaamaan Susannaa, joka on ollut puistossa töissä viime lokakuusta asti (tai no, viime viikot Disneyland Paris on toki ollut kiinni). Reissu oli oikein onnistunut ja oli tosi kivaa nähdä puisto joulukoristeiden vallassa.

Olemme teettäneet kaksi valokuvakirjaa kuluneiden vuosien kuvista. Tässä yksi aukeama vuoden 2019 kirjasta ja Disneyland Parisin Main Streetin joulukoristeluista.

Yksi mieleenpainuvimmista jutuista matkassa oli se, kun kävimme katsomassa Frozen 2 -elokuvan sympaattisessa pienehkössä elokuvateatterissa Val d’Europe -ostoskeskuksen lähellä. Tuntui spesiaalilta päästä näkemään elokuva vähän ennen Suomen ensi-iltaa ja itse elokuvakin oli oikein kiva. Tuo oli myös ensimmäinen kerta, kun olen käynyt elokuvateatterissa ulkomailla.

Joulukuussa kirjahyllyyni ilmestyi pari uutta kirjaa, kun sain Villeltä joululahjaksi The Art of Frozen 2 ja The Art of Toy Story 3 -kirjat. Hieman nolostellen täytyy myöntää, etten ole vielä lukenut kumpaakaan kirjaa. Ostin myös jokin aika sitten itselleni Bob Igerin kirjoittaman The Ride of a Lifetime -kirjan, jonka lukemisessa olen päässyt hyvin vauhtiin. Kirja kertoo vajaa pari kuukautta sitten Walt Disney Companyn toimitusjohtajan paikalta väistyneen Igerin urasta ja se on ollut oikein mielenkiintoista luettavaa.

Maaliskuun alussa ehdimme käydä teatterissa katsomassa Pixarin Eteenpäin-elokuvan. Elokuva oli varsin erilainen kuin aiemmat Pixar-elokuvat ja mielenkiintoinen, mutta ei se kyllä ihan omien suosikkien joukkoon noussut. Arvostin kyllä sitä, että tarina oli ihan uusi eikä jatko-osa.

Viimeinen kuukausi onkin tullut vietettyä pääasiassa kotona. Odotan kovasti sitä hetkeä, jolloin Disney+ tulisi Suomeen. Olisi ollut niin täydellistä, jos sek olisi saatu nyt keväällä tänne Pohjolaankin, mutta ilmeisesti palvelua joutuu odottamaan kesään asti. Sitä odotellessa olemme katsoneet DVD:ltä Olipa kerran -sarjaa. Sarjan näkisi Netflixistäkin, mutta toistaiseksi olen ollut tyytyväinen omistamiini dvd-levyihin, sillä kuvanlaatu on tuntunut olevan parempi kuin striimatessa.

Tämän vuoden ainoa Disney-ostokseni on ollut Villainous-lautapeli. Minulta oli mennyt aiemmin tämä 2018 ilmestynyt lautapeli ihan kokonaan ohi, mutta kuultuani siitä pari kuukautta sitten kiinnostuin pelistä kovasti eikä mennyt aikaakaan, kun tilasin sen. Pelissä kukin pelaaja pelaa yhtenä Disney-pahiksena ja koittaa toteuttaa oman ilkeän tavoitteensa. Olemme pelanneet peliä tähän mennessä viitisen kertaa ja täytyy sanoa, etten ehkä ihan vielä täysin tajua miten peliä kannattaa pelata. Mutta onneksi jokaisen uuden pelin myötä strategiaa tajuaa aina vähän paremmin. Villainous on ehkä visuaalisesti upein kaikista omistamistamme lautapeleistä ja suunnitelmissani on kirjoittaa siitä ihan oma postauksensa, kunhan vaan olemme pelanneet sitä vielä muutaman kerran lisää.

Villainous-pelissä on tosi hienot pelinappulat. Esimerkiksi Pahattaren designissa on selvästi viitteitä sekä Pahattaren ihmishahmoon että lohikäärmemuotoon.

Ensi kuussa meidän oli tarkoitus lähteä häämatkalle Japaniin. Matkasuunnitelmiimme kuului tietysti myös muutama päivä Tokyo Disney Resortissa, mutta tässä tilanteessa on sanomattakin selvää, että kaikki matkasuunnitelmat on täytynyt perua. Melkein kaikki hääsuunnitelmammekin menivät ihan uusiksi, mutta toivon mukaan pääsemme kuitenkin viettämään jokusen viikon päästä pienen vihkitilaisuuden ihan vaan perheen kesken.

Nyt kun taloudellinen tilanne on aika epävarma, kaikki Disney-puistot ovat suljettuina eikä uusia elokuvia voi julkaista teattereissa alkuperäisten aikataulujen mukaisesti, The Walt Disney Companyn osakekurssi on ollut viime aikoina aiempaa alhaisempi. Olen suunnitellut ostavani yhtiön osakkeita hieman lisää, mutta odottelen vielä sopivalta tuntuvaa ostohetkeä.

Tulevissa blogikirjoituksissa ajattelin tosiaan esitellä ainakin Villainous-lautapelin, kertoa lisää Robert Igerin kirjasta sekä jossain vaiheessa myös jatkaa Disney-tiistaiden sarjaa. Millaisia juttuja teistä lukijoista olisi kiva lukea? Haluatteko vielä lukea lisää matkaraportteja Walt Disney Worldista vai olisivatko vaikka elokuvien analyysit kiinnostavampia? Kuulisin mielelläni teidän toiveitanne, jos vaan joku vielä löytää tiensä tänne pitkän tauon jälkeen.

| Kategoriassa Yleinen

16 kommenttia artikkelissa “Ensi kertaa ikuisuuteen

 1. Hei Paula!

  Kiva kuulla sinun kuulumisiasi pitkän tauon jälkeen! Harmi, että teidän matka- ja juhlasuunnitelmanne on pitänyt perua. :( Toivottavasti poikkeusaika menisi mahdollisimman nopeasti ohi, ja pääsisitte honey moonillenne. Ihanaa yhteiseloa teille! <3

  Blogikuulumiset ymmärrän myös hyvin, aina ei vain ole aikaa tai jaksamista tai innostusta kirjoitella. Sinun tekstejäsi on kiva lukea, joten olisi kiva, jos jaksaisit blogia silloin tällöin päivitellä. Toki ymmärrän, jos lopettamispäätös tuntuu jossain vaiheessa oikealta ratkaisulta.

  Blogistasi lukisin mielelläni noista kaikista suunnittelemistasi jutuista – erityisesti Villainous-lautapeli vaikuttaa mielenkiintoiselle tapaukselle. (Ehdottomasti haluaisin sitä joskus päästä pelaamaan!) Walt Disney Worldin matkaraportitkin olisivat kiinnostavaa luettavaa. Olen myös aina tykännyt blogistasi löytyvistä hahmoanalyyseista, niistä elokuvien parhaat kommentit -teksteistä sekä tietovisoista. ;) Nuo kaikki taitavat kyllä olla aika suuritöisiä juttuja kirjoittaa, että muutkin käy… Kuten vaikka tuon teidän upean seinäkalenterin esittely!

  1. Moikka Anna! Mukavaa, kun laitoit kommenttia! :)

   Harmittaa kyllä vähäsen, kun ei voikaan saada sellaisia isohkoja häitä, jollaisia olimme alunperin suunnitelleet. Onneksi voidaan kuitenkin pitää nyt keväällä edes pikkuhäät ja juhlia sukulaisten ja ystävien kanssa sitten myöhemmin, kun taas uskaltaa kokoontua isommalla porukalla. Kumpa tämä korona menisi tosiaan mahdollisimman pian pois.

   Tuntui, että oli tosiaan hyvä pitää vähän taukoa ja kerätä uutta intoa kirjoittamiseen. Toivottavasti tämä into pysyy nyt päällä. :) Se, että huomasin sinunkin alkaneen taas päivittää blogia, tsemppasi minuakin jatkamaan taas kirjoittamista ♥

   Kiitos toiveista, kirjoitin ne kaikki ylös. Pelattiin juuri tuota Villainousia yksi peli lisää ja tuntui, että sen myötä innostuin siitä taas lisää. Hahmoanalyysejä on tosiaan työläs, mutta myös kiva kirjoittaa, sillä yleensä samalla huomaa/oppii paljon uutta tutuista elokuvista. Täytyy koittaa katsoa elokuvia sillä silmällä, josko niistä tulisi joku hyvä kirjoitusidea mieleen. Ehkä voisin myös tosiaan esitellä ne muutamat ostokset, jotka teimme Walt Disney Wordista/Disney-risteilyltä. :)

 2. Ihanaa että jatkat blogia! Ihana kuulumispostaus, tätä oli todella mukava lukea.
  Harmi että teidän häämatka peruuntui! Toivottavasti saatte matkan järjestymään tulevaisuudessa, Japanista olisi taas mukava saada postauksia blogin puolellekin. Olemme myös haaveilleet viime vuotisen Japanin-matkamme jälkeen uudesta vierailusta Tokion puistoon ja Japaniin muutenkin.
  Postaussuunnitelmat kuulostavat kaikki mielenkiintoisilta, kirja-arvostelut ja postaus tuosta lautapelistä etenkin. Toivoisin ehdottomasti matkaraportteja Disney Worldistä, ja toivottavasti pääsisimme kurkkaamaan Disney Cruise-matkaannekin! Lukisin mielelläni kokemuksia ihan suomeksi risteilyltä, koska olen haaveillut risteilystä itsekin ja suomeksi kokemuksista on hintsusti tietoa.

  Toivottavasti yli-innokas ja monia postauksia vaativa kommenttini ei säikäytä, odottelen rauhassa ja ymmärrän että sinulla on muutakin elämää. :) Tervetuloa takaisin!

  1. Kiva kun laitoit kommenttia Noora! Harmi tosiaan, ettei päästä Japaniin nyt keväällä, mutta varmasti häämatkasta tulee kiva reissu, vaikka se toteutuisi vasta myöhemmin. Japaniin olisi niin ihana päästä taas. Onneksi uutta reissua odotellessa voi katsoa vaikka vanhoja kuvia tai muiden tekemiä YT-videoita. :)

   Kiitos postaustoiveista! Uskoisin, että saan nuo kaikki jollain aikavälillä toteutettua. :) Kiva saada vahvistus sille, että sekä Walt Disney Wordin että risteilyn matkaraportit kiinnostavat vielä niin ei ainakaan turhaan sitten käytä aikaa juttujen kirjoittamiseen ja kuvien valitsemiseen. Ja oikein miellläni jaan infoa risteilystä, sillä se oli tosi kiva kokemus ja olemme jo alkaneet säästää rahaa toiseen risteilyyn. ;)

   Haha, ei kommenttisi tuntunut yhtään yli-innokkaalta tai muuta, mukava vaan tietää, että juttuni kiinnostavat vieläkin. :) Joten keep them coming vaan! :)

 3. Hei

  Matkapostaukset kiinnostaisi niin Disney worldistä sekä risteilyltä kuin myös tuosta joulun alla olleesta Pariisin vierailusta. Erityisesti nuo Amerikan reissujutut kiinnostaa kun niistä niin vähän löytyy suomeksi kirjoituksia ja vinkkejä. Amerikan reissulta kiinnostaa myös mahdolliset ostokset! Olenkin käynyt täälä kurkkimassa vähän väliä koska uutta postausta ilmestyisi. Ei kuitenkaan paniikkia ja kiirettä, kirjoittelet omaan tahtiin jos innostusta löytyy.

  Haaveilen salaa, ja vähän julkikin, pääseväni joskus vielä joulun aikaan Pariisin puistoon. Olisi siis kiva nähdä edes muutamia kuvia sieltä kun puisto on jouluasussa, lukea tunnelmista, löytyikö joulufiilistä, hotellipostausta ja miltä tuntui olla puistossa talvella. Itse kävin puistossa tammikuussa, silloin vietettiin jo Frozen ja Star Wars kemuja, joten kaikki joulujutut oli luonnollisesti silloin jo kerätty pois.

  1. Moi!

   Kiva kuulla, että matkajutut kiinnostaa, sillä minustakin olisi oikeastaan kiva palata lokakuun tunnelmiin ja muistella mitä kaikkea oikein teimmekään Walt Disney Wordissa ja Disney-risteilyllä, nyt kun kaikki tulevien matkojen suunnitelmat ovat jäissä. Ostosten esittelyn olin melkein unohtanut. Olen vähentänyt turhan tavaran ostamista aika paljon, joten ostosten esittelyjä blogissa tuskin tulee ihan hirveästi olemaan jatkossa, mutta WDW:sta ja risteilyltä meidän tuli kuitenkin ostettua muutama iloa tuova matkamuisto ja ihan käyttötavaraksi tarkoitettuja juttuja.

   Olen nyt nähnyt eri Disney-puistoissa pääsiäis-, halloween- ja joulusesongit ja kyllä tuo Disneyland Parisin joulu on tähän mennessä ollut suosikkini! Varsinkin jouluparaati oli ihana, jos paraatien katsominen kiinnostaa. Jos koitan edetä näiden matkajuttujen kirjoittamisessa aikajärjestyksessä, niin varmaan pääsen Disneyland Paris -matkaan joskus kesällä, joten toivottavasti ei sitten haittaa kuulla joulukoristeista ja muusta ihan vääränä vuodenaikana :D

 4. Kivaa, että olet palannut bloggailun pariin! :) Pelkäsin jo, että olet lopettanut kokonaan, mutta onneksi et.

  Harmillista, että teidän ihanilta kuulostaneet hää- ja matkasuunnitelmat jouduttiin perumaan, mutta jospa pääsisitte myöhemmin toteuttamaan nämä jossain muodossa. Jos jotain lohtua tähän voi keksiä, niin se että onneksi koko maailma on tässä samassa tilanteessa. Ette ole ainoita joiden suunnitelmat ovat menneet mönkään. Tämä ajatus lohduttaa ainakin itseäni, enkä ehkä katkeroidu nyt tämän takia (ainakaan niin helposti.) :D

  Disney+ olisi kelvannut tähänkin talouteen korona-aikaa piristämään. Olisi ollut täydellistä, mutta onneksi on netflix ja muita suoratoistopalveluja, vaikkei niiden kautta pääsekään Disneyä näkemään. Pitää siis turvautua ”vanhoihin” kunnon dvd- ja blu-ray -levyihin.

  Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia juttuja taas, toivottavasti kerrot ainakin lauteplistä ja art of -kirjoista. :)

  Tsemppiä ja valoa kevääseen!

  1. Kiva kun laitoit kommenttia Rico! Olen itsekin iloinen, etten lopettanut bloggaamista, sillä nyt on taas hyvin inspiraatiota kirjoitella. :)

   Ei hää- ja matkasuunnitelmien siirtyminen meitä onneksi liikaa harmita, kun ei tälle tilanteelle mitään voi. Meillä on onneksi asiat muuten oikein hyvin ja läheiset ovat pysyneet terveinä. Se on tärkeintä. :) Ja on tässä hyviäkin puolia: saan käyttää hääpukua ja pitää prinsessapäivän kaksi kertaa, kun nyt ensin on pieni vihkijuhla ja varsinainen hääjuhla sitten joskus myöhemmin, kun ne on turvallista pitää. :)

   Nyt voi ainakin katsoa kaikkia muiden studioiden kiinnostavia elokuvia ja sarjoja ja sitten Disney+:n tultua voi keskittyä joksikin aikaa Disneyn sisältöön. Dvd:t ja blu-rayt ovat ainakin meillä viimeisten parin vuoden aikana jääneet vähän taka-alalle, mutta nyt niitä on tullut katsottua vähän enemmän, kun ainakaan meidän halpisnetti ei tosiaan aina meinaa ihan riittää suoratoistoon. Ihan hyvä, että on tullut hankittua suosikkeja itselle. :)

   Tsemppiä ja kaikesta huolimatta kivaa kevättä sinullekin!

 5. Kiva juttu, kun blogi taas päivittyi! :) Olen säännöllisesti käynyt täällä kurkkimassa, josko uusi postaus olisi tullut. Kiva, että et ole päättänyt lopettaa bloggaamista, juttujasi on niin kiva lukea.

  Eniten odotan Disney-tiistaita! Olen kyseisestä sarjasta pitänyt kovasti. Muutkin jutut toki kiinnostaa, esim. risteilystä kuulisin enemmän kuin mielelläni.

  1. Kiitos kommentista Inu! Mukavaa, että blogini ei ole jäänyt sinulla ihan unohduksiin vaikka pitkän tauon pidinkin.

   Disney-tiistait palaavat varmasti joskus lähempänä kesää, sillä niiden kirjoittamiseen menee vähän enemmän aikaa ja ajattelin kirjoittaa muutaman osan valmiiksi ennen kuin alan julkaista niitä, sillä muuten käy niin, että kirjoitan postauksia valmiiksi aina hiki hatussa maanantai-iltana. Mutta onneksi nyt on enää jäljellä itselle mieluisia elokuvia, joten niistä on sitten kiva kirjoittaa. :) Risteilystäkin kirjoitan varmasti!

 6. Moi voisitko tehdä päivitetyn Tilaaminen Disney Storesta koska iso-britannia on eronnut Euroopan unioni

  1. Moikka ja kiitos toiveesta! En ole nyt itse pitkään aikaan Disney Storesta tilannut, mutta uskoisin, että tilaaminen sujuu ainakin suurin piirtein aiempien ohjeiden mukaan vielä tämän vuoden ajan. Iso-Britannian EU-erossa on vielä käynnissä siirtymäaika tämän vuoden loppuun asti, joten ainakaan tulleja ei pitäisi joutua tämän vuoden aikana toimitetuista paketeista maksamaan. Mutta täytyy tarkkailla kuinka tilanne kehittyy ja tekeekö Disney Store jotain muutoksia.

 7. Heippa! Löysin tän sun blogin tänään ja voi vitsi mitä kaikkia mielenkiintoisia postauksia! Ja olis tosi mahtavaa lukee lisää tuosta Villainous- pelistä! 😍👍🏻 Toivottavasti saatte häät ja häämatkan vielä järjestymään pian!

  1. Moikka! Kiva kun löysit tänne Saara ja tosi mukavaa, että laitoit kommenttiakin! :) Postauksia on ehtinyt kertyä vuosien aikana yli 400 kappaletta, joten varmasti löydät lukemista hetkeksi 😄 Villainous-pelistä onkin tulossa lisää tietoa jo heti huomenna.

 8. Onneksi et ole kokonaan lopettanut blogin pitoa! Suomalaisia Disney-blogeja on niin vähän!
  Ota kuitenkin ihan rennosti päivittelyn suhteen :) <3

  Itsellä bloggaaminen hiipui kun aktiivinen keräily loppui, ja tuli myytyä pois suuri osa kokoelmasta :( Nykyään pyrinkin keräilyn sijasta maustamaan jokapäiväistä elämää Disney-jutuilla <3

  Vähän pelonsekaisella innostuksella odotan Disney plussan saapumista. Totuttuun tapaan pelkään palvelun olevan riisuttu versio muihin maihin verrattuna :/ Hinnan kuitenkin lupaillaan olevan netflixiä halvempi, joten toivotaan tämän pitävän paikkansa!
  Eniten toivon palvelulta näkeväni taas lapsuuden rakkaita piirrossarjoja. Niitä kun on kokonaisuudessaan kamalan vaikea löytää mistään, videolaitettakaan kun ei enää ole. Etenkin Nalle Puhin uudet seikkailut on vaan pakko nähdä suomeksi :D

  1. Kiva, kun laitoit kommenttia Minna! :) Nyt on niin hyvä inspiraatio päällä blogin kirjoittamisen suhteen, että olen itsekin iloinen, etten lopettanut kirjoittamista!

   Harmi kuulla, ettei sinun blogillesi taida siis olla tulossa jatkoa. Sinulla oli kivasti vähän erilainen näkökulma kuin muilla, mutta ymmärrän kyllä päätöksesi. Mutta mahtavaa, että Disney on yhä osa elämääsi. Onneksi Disney-harrastus ole vaikka tavaran määrästä kiinni! :)

   Toivon kovasti, ettei Suomen versio Disney+:sta ole muita maita riisutumpi. Sellainen olisi kyllä epäreilua! Mutta oih, olisipa kiva nähdä tuota Nalle Puhin uudet seikkailut -sarjaa. En tainnut nähdä siitä lapsena kovin montaa jaksoa, joten katsoisin mielläni lisää. Toivotaan, että se saadaan tarjolle suomeksi dubattuna! Haluaisin myös kovasti päästä näkemään lisää jaksoja Pieni merenneito ja Kaksin karkuteillä -animaatiosarjoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.