Captain Marvel arvostelu

Keskiviikkona valkokankailla nähtiin viimeinkin Marvel Cinematic Universen ensimmäinen supersankarittaren tarinaan keskittyvä elokuva, kun Captain Marvel sain ensi-iltansa. Kävin tietysti katsomassa elokuvan heti keskiviikkona töiden jälkeen ja kirjoittelin fiiliksieni pohjalta lyhyen arvostelun elokuvasta.

HUOM: Spoilereista! Arvostelussa kerrotaan elokuvan alkuasetelmasta, mutta mukana ei ole sen isompia paljastuksia juonesta. Jos kuitenkin haluat pysyä turvassa kaikilta mahdollisilta juonipaljastuksilta, hyppää suoraan viimeisen kuvan alla olevaan yhteenvetoon.

Captain Marvel
Ohjaajat: Anna Boden ja Ryan Fleck
Rooleissa: Brie Larson, Gemma Chan, Jude Law, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Annette Bening, Clark Gregg
Ensi-ilta Suomessa: 6.3.2019 | Kesto: 2 h 4 min

Captain Marvel -elokuvan pääosassa on siis Carol Denvers, supersankarinimeltään Captain Marvel. Tämä urheiden kree-sotureiden joukkoihin kuuluva sankaritar päätyy skrullien vastaisen taistelun tuoksinassa 1990-luvun Yhdysvaltoihin. Eikä aikaakaan, kun Denvers törmää nuoreen Nick Furyyn ja alkaa selvittää oman menneisyytensä mysteerejä.

En ollut itse tutustunut hirveästi etukäteen Captain Marvelista kirjoitettuihin juttuihin tai katsonut kaikkia trailereitakaan, mutta olin varovaisen innostunut elokuvasta. Marvelin elokuvat ovat olleet kovin miesvaltaisia, joten toki minua kiinnosti se, millaisen uuden naishahmon MCU nyt saa. Ainakin itse tykästyin Captain Marveliin ja pidin ihan erityisesti siitä, miten hahmo oli monella tapaa hillitty, mutta silti huumorintajuinen. Varsinkin hänen sanailuaan Furyn kanssa oli hauska seurata.

Ehkä muutamien ensiminuuttien ajan mietin vielä, mahtaako elokuva olla hyvä. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun olin ihan uppoutunut elokuvan maailmaan ja loppupuolella ihan yllätyin, että joko kaksi tuntia on kulunut. Minusta tarina oli rakennettu hyvin, vaikka tehtävä ei ole varmasti ollut helppo, kun elokuvassa hypittiin useasti eri aikakausien välillä. Oli mielenkiintoista seurata kuinka Captain Marvelin menneisyys alkoi selvitä ja saada samalla tietää palasia agentti Furyn taustatarinasta. Huumoria tarinasta löytyi sopivasti, eikä kokonaisuus ollut liian vakava.

Erikoistehosteet ovat merkittävä osa supersankarielokuvia ja tuskin Captain Marvelissakaan oli montaa kohtausta, jossa ei olisi käytetty mitään tehosteita. Monenlaiset ympäristöt ja uudet planeetat on osattu toteuttaa uskottavan näköisesti jo monen vuoden ajan, mutta ihmisten ulkonäön muokkaus ei ole elokuvissa aina onnistunut niin kovin hyvin. Siksi olinkin oikein positiivisesti yllättynyt, miten aidon näköisesti Samuel L. Jackson ja Clark Gregg oli saatu näyttämään parikymmentä vuotta nuoremmilta.

Yhteenveto

Pidin Captain Marvel -elokuvasta todella paljon ja minusta se oli oikein hyvä lisä muiden Marvel Cinematic Universen elokuvien joukkoon. Ainakin nyt elokuvan nähneenä ei voi muuta kuin kysyä, miksi Marvelilta kesti näin kauan tehdä supersankarielokuva, jonka pääosassa on nainen ja milloin näitä saadaan lisää. En malta odottaa huhtikuuta ja sitä, kun Captain Marvel nähdään uudestaan Avengers: Endgame -elokuvassa.

Arvioni:

Oletko sinä jo käynyt katsomassa Captain Marvelin vai odotatko vielä sopivaa leffahetkeä?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “Captain Marvel arvostelu

 1. Mahtavaa että Captain Marvel oli mielestäsi onnistunut elokuva! Jotenkin itsellekin tuli shokkina kun tajusin, ettei Marvel tosiaan ole ennen tätä tehnyt yhtään supersankarielokuvaa, jonka pääosassa olisi nainen – vaikka studiolla vahvoja naissupersankareita onkin. Oli jo aikakin! Ja hyvä, jos leffa tosiaan oli hyvä! :)

  Itse jään valitettavasti odottelemaan sopivampaa leffahetkeä tämän elokuvan katsomiseen. Luin jostain toisesta arvostelusta, että tämä elokuva olisi hyvä nähdä ennen Avengers: Endgamea. Oletko samaa mieltä?

  1. Captain Marvel oli kyllä iloinen yllätys! Toivotaan, että tulevien vuosien aikana nähdään monta muutakin supersankarielokuvaa, joiden pääosassa on nainen.

   On tietysti paha vastata kysymykseesi, kun ei yhtään tiedä mitä Avengers: Endgamessa tulee tapahtumaan. :) Mutta ainakin tämä elokuva selittää, mistä Captain Marvel oikein ilmestyy Avengers-joukkoihin. Mutta tuskin elokuvaelämys menee mitenkään pilalle, jos Captain Marvelia ei ehdi katsomaan ennen uutta Avengers-leffaa. Toivottavasti sinäkin ehdit jossain välissä katsoa Captain Marvelin, vaikka sinulla riittää nyt varmasti muuta puuhaa. :)

 2. Ajattelin ensin, että en tätä leffaan asti menisi katsomaan, mutta päätin kuitenkin raahautua. Kannatti kyllä. Mikäpä parempi valintakaan Naistenpäivän leffahetkeen?
  Itsekin olin vaikuttunut agenttien ”nuorennusleikkauksesta”.
  Show’n omissa silmissäni varasti ehdottomasti kyllä Goose. Ja siitä puheen ollen, tässä oli ehkä paras lopputekstien jälkeinen kohtaus. Miten niin huomaa, että olen kissaihminen? :’D

  Vielä ylemmälle kommentoijalle vastauksena (vaikkei minulta kysyttykään haha), että minusta kannattaa tämä ennen Endgamea katsoa.

  1. Teit hyvän oikein leffavalinnan! :) En itse oikein osannut teatterissa nauttia Goosesta, koska olin nähnyt etukäteen jonkin pienen maininnan siitä, ettei hahmo ole miltä näyttää ja mietin sitten koko ajan, milloin sen erikoisuus paljastuu tai pettääkö se hyvikset tai jotain. Mutta oli Goose siitä huolimatta hauska lisä elokuvaan! Myös koiraihmisen mielestä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.