Celebrate the Magic

Hyvää uutta vuotta!

Vuoden vaihtumiseen kuuluu perinteisesti myös kalenterin vaihto. Hankin nyt kolmannen kerran huonettani koristamaan Disney: A Year of Animation -kalenterin. Päivyrissä on oma sivu vuoden jokaiselle arkipäivälle ja viikonlopuille kahden päivän sivu. Uuden kuvan vaihtamisesta on tullut kiva perinne, aamu paranee heti, jos päivälle sattuu kuva jostain lempielokuvasta.

Tämmöisessä pakkauksessa kalenteri saaapuu..

..ja tällainen hökötys sisältä löytyy. Kalenteri on aika paksu, eikä ihmekään, kun sivuja on yli 300. Tuon mustan taustamuovin avulla kalenterin saa joko pöydälle pystyyn tai kiinnitettyä seinälle. Strategiset mitat ovat n. 11 x 13 cm.

Kalenterista löytyy kuvia Disney-klassikoista sekä silloin tällöin myös lyhytelokuvista tai jatko-osista. Kuvat ovat joko still-kuvia elokuvista, konseptitaidetta tai luonnoksia. Sivun alareunassa on aina myös pieni teksti kuvaan liittyen, useimmiten kuvaus kohtauksesta, lainaus tai pikkufakta elokuvasta.

Ihan täydellinen kalenteri ei kuitenkaan ole, ainakin viime vuoden kalenterissa oli otettu vähän takapakkia edellisvuoteen verrattuna. Useammin kuin kerran sivulla on ollut kuva Bambi 2:sta, mutta tekstissä on puhuttu itse klassikosta. Kuvanlaatu voisi monesti olla myös parempi, luulisi, että näin blu-ray -aikakaudella olisi tarjolla vähän vähemmän rakeisia kuvia. Kuvat eivät myöskään aina erityisen hyvin matchaa tekstiin, lainaus saattaa liittyä hiukan eri kohtaukseen kuin kuva. Mutta nämä ovat kuitenkin melko pieniä vikoja verrattuna siihen miten paljon iloa kalenteri tuo minulle päivittäin.

Vuosi 2013 päättyi Mikin kanssa..

..ja vuosi 2014 on hyvä aloittaa pirteän Pluton seurassa!

Seuraavan vuoden kalenteri ilmestyy aina heinäkuussa, ja jos muistaa olla jo syksyllä liikkeellä, kalenterin saa vielä aika helposti ja edullisesti. Oman kappaleeni hankin britti-Amazonista noin 10 euron hintaan. Tämä vinkki tulee nyt aika kehnoon aikaan, mutta ensi joulua ajatellen tämä voi olla aika kiva lahja Disney-fanille.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.