Coco ääninäyttelijät

Viime viikonloppuna parhaan animaatioelokuvan Golden Globen voittaneen Coco-elokuvan Suomen ensi-iltaan on tänään enää viisi viikkoa aikaa. Odotus tuntuu toki pitkältä, mutta kyllä se ensi-ilta sieltä vielä tulee. Muutama viikko sitten Samu Sirkan joulutervehdyksessä saatiin pieni maistiainen siitä, miltä elokuva oikein kuulostaa suomeksi ja nyt ei enää tarvitse spekuloida sitä, keitä elokuvan suomenkielisessä dubbauksessa oikein kuullaan. Suomen Disney on nimittäin julkistanut Cocon dubbaustiedot.

Pixar Coco Miguel ja Hector
Miguel ja Hector

Tapani mukaisesti listasin hahmojen suomalaisen dubbauksen sekä alkuperäisversion ääninäyttelijät. Loppuun kirjoitin muutamia huomioitani dubbaajavalinnoista sekä yritin samalla hieman hahmottaa itsellenikin Miguelin perheen sukupuuta.

Hahmo Suomi Englanti
Miguel Luca Elshout Anthony Gonzalez
Hector Markus Niemi Gael García Bernal
Ernesto De La Cruz Waltteri Torikka Benjamin Bratt
Mamá Imelda Sari Ann Stolt Alanna Ubach
Abuelita Ritva Oksanen Renee Victor
Papá Lari Halme Jaime Camil
Papá Julio Markku Huhtamo Alfonso Arau
Mamá Meeri Koutaniemi Sofía Espinosa
Mamá Coco Inkeri Wallenius Ana Ofelia Murguía
Rosita-täti Katja Aakkula Selene Luna
Victoria-täti Ulla Renko Dyana Ortelli
Oscar-eno Jukka Puotila Herbert Siguenza
Felipe-eno Jukka Puotila Herbert Siguenza
Frida Kahlo Vappu Nalbantoglu Natalia Cordova-Buckley
Kirjurimies Pekka Autiovuori
Mariachimuusikko Sami Yaffa Lombardo Boyar
Naisjuontaja Katja Sirkiä Blanca Araceli
Chicharrón Jukka Voutilainen Edward James Olmos
Lähtövirkailija Vappu Pimiä Carla Medina
Matkaopas Tinni Wickström
Gustavo Jarmo Koski Lombardo Boyar
Komisario Tero Koponen
Cecilia Carla Rindell
Don Hidalgo Jarmo Koski Luis Valdez
Berto-setä Ossi Ahlapuro Luis Valdez
Coco lapsena Alissa Kovalainen
Chelo-täti Katja Aakkula
Rosa-serkku Ofelia Hanttu
Gloria-täti Heidi Linnavuori
Abel Antti L.J. Pääkkönen
Luurankomummi Carla Rindell
Papá Franco Jukka Puotila
Juan Ortodoncia Pekka Lehtosaari
Portsari Jussi Mäkelä
Asemakuuluttaja Pekka Lehesmaa

Suomenkielisen version ohjaus: Petri Hanttu
Käännös: Tuija Korhonen

Englanninkielisillä sivustoilla ei ole listattu Cocon ääninäyttelijöitä ihan niin tarkasti kuin Suomessa, enkä osannut näkemättä elokuvaa aivan yhdistää kaikkien sivuhahmojen suomenkielisiä nimiä englanninkielisiin. Päivitän listaa, kun löydän lisätietoja.


Cocon päähahmoa eli 12-vuotiasta Miguel Riveraa dubbaa Luca Elshout. Elshout tuli tunnetuksi Michaelina HKT:n Billy Elliot -musikaalissa ja joku saattaa tunnistaa hänet myös roolistaan Kionin dubbaajana Disneyn Leijonakaarti-animaatiosarjassa. Miguelin ystävää Hectoria esittää Markus Niemi, jolla on entuudestaan vain pieni rooli Autot 3:n kenttäkuuluttajana. Kuuluisaa, joskin edesmennyttä laulajatähteä Ernesto De La Cruzia dubbaa sen sijaan oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Miguelin vanhempia eli Mamáa ja Papáa dubbaavat valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja näyttelijä Lari Halme. Muguelin isän äitiä eli Abuelitaa dubbaa Ritva Oksanen. Hänen nimensä ei välttämättä kuulosta tutulta, mutta hänen aiempiin roolisuorituksiinsa kuuluu kaksi ihanaa sivuahahmoa eli Prinsessa Ruususen Ilomieli sekä Prinsessan ja sammakon Mama Odie.

Mamá Cocoa eli Miquelin isoisoäitiä dubbaa Inkeri Wallenius, joka on aiemmin antanut äänen muun muassa Monsterit Oy:n Raisalle sekä Eira Kuosille. Tämän miestä Papá Juliota esittää Markku Huhtamo, joka on aiemmin dubannut Tuhti Karhunhalia Toy Story 3:ssa. Mamá Cocon äidin eli Mamá Imeldan ääni Sari Ann Stolt taas on varmasti tuttu kaikille, sillä hän on esittänyt muun muassa Mother Gothelia, Ihmeperheen Miragea sekä Bambin äitiä.

Riveran laajasta suvusta löytyy myös useita tätejä, setiä ja enoja. Victoria-tädin äänen lainaa Ulla Renko, joka on aiemmin esittänyt esimerkiksi prinsessa Jasminea ja Mulanin äitiä. Muun muassa Zootropoliksen rouva Ottertonia dubannut Katja Aakkula on saanut elokuvassa kaksi eri roolia, sillä hän esittää sekä Rosita-tätiä että Chelo-tätiä. Jukka Puotilalla kokonaiset kolme roolia. Hän dubbaa Oscar- ja Felipe-enoa sekä Abuelitan miestä, Papá Francoa. Aiemmin Puotila on esittänyt herra Piikkistä Toy Story 3:ssa ja Baileyta Doria etsimässä -elokuvassa.

Kirjurimiestä esittävän Pekka Autiovuoren ääni kuulostaa varmasti tutulta, sillä miehen aiempiin rooleihin kuuluvat esimerkiksi herra Perunapää ja Mulanin Chifu. Naisjuontajaa esittävä Katja Sirkiä taas on monelle tutuin Elsan roolista. Gustavon sekä Don Hidalgo dubbaaja Jarmo Koski taas tunnetaan Nalle Puhin, Slinkyn ja Waldo-sedän äänenä. Abelille äänensä lainavan Antti L.J. Pääkkösen moni tuntee Aarreplaneetan Jiminä tai nuoren Herkuleksen puheäänenä. Ja esittipä hän myös muutama vuosi sitten Henkeä Aladdin-musikaalin suomalaisessa versiossa.

Cocossa on jälleen mukana muutamia aivan uusia Disney-dubbaajia, mutta myös vanhoja tuttuja ääninäyttelijöitä. Olen aika innoissani siitä, että että elokuvassa kuullaan pitkästä aikaa esimerkiksi Inkeri Walleniusta. Myös pitkäaikaisen dubbausohjaaja Pekka Lehtosaaren rooleja on hauska bongata. Cocon suomenkielistä traileria ei ole ainakaan vielä ladattu YouTubeen, mutta sen voi katsoa Disney Suomen Facebook-sivulta.

Aiotko sinä käydä katsomassa Cocon suomenkielisen version?

Lue myös arvosteluni Cocosta.

Kuva ja lähde: Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

2 kommenttia artikkelissa “Coco ääninäyttelijät

  1. Oi, Inkeri Wallenius! Ihan vain hänen takiaan taidan käydä katsomassa leffan suomeksi! Lapsena kuuntelin paljon hänen lukemanaan satuja ym. :)

    1. Olisi hauska kuulla joku Inkeri Walleniuksen lukema satu, sillä yhdistän hänen äänensä niin vahvasti vähän sellaisiin elämään kyllästyineisiin tätihahmoihin, kuten vaikka Raisa. Varmasti hän on osannut muuttaa äänensä ihan toisenlaiseksi satuja lukiessa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.