Disney-uutisia: D23 Expo 2019

Viime viikonloppuna Kalifornian Anaheimissa järjestettiin jälleen vuoden suurin Disney-tapahtuma, D23 Expo. Jos et ole sattunut aiemmin kuulemaan D23 Exposta, niin kyseessä on Disneyn virallisen faniklubin, D23:n järjestämä kolmipäiväinen Disney-faneille suunnattu tapahtuma. D23 Expo on järjestetään joka toinen vuosi ja tämän vuoden Expo oli järjestyksessään kuudes. Viikonlopun aikana D23 Expossa kerrottiin jälleen paljon uutta tulevista elokuvista ja sarjoista, Disney-puistojen uudistuksista sekä Disney+:sta.

Disney-animaatiot

Raya and the Last Dragon

Disneyn animaatiostudion iso uusi paljastus oli uusi elokuva Raya and the Last Dragon. Tämä Paul Briggsin ja Dean Wellinsin ohjaama animaatio on tyyliltään fantasiaseikkailu ja se sijoittuu Kumandran kuningaskuntaan. Elokuvan pääosassa on Raya, yksinäinen soturi, jonka tehtävä on löytää viimeinen lohikäärme. Elokuvassa kuullaan ääninäyttelijöinä Cassie Steeleä, joka esittää Rayaa sekä kovassa nosteessa oleva näyttelijä Awkwafinaa, joka lainaa äänensä Sisu-lohikäärmeelle. Elokuvan on määrä ilmestyä Yhdysvalloissa 25. marraskuuta 2020.

Pixar-animatiot

Pixarilta on ilmestynyt muutamana viime vuonna aika monta jatko-osaa, mutta ensi vuonna saadaan nähdä kaksi aivan uutta tarinaa.

Eteenpäin (Onward)

22. Pixar-elokuva on ensi vuoden maaliskuussa ilmestyvä Onward eli Eteenpäin. Elokuvan idea pohjautuu ohjaaja Dan Scanlonin omakohtaisiin kokemuksiin siitä, miltä tuntui, kun hän ja hänen veljensä menettivät isänsä nuorina. Scanlon kertoo miettineensä paljon sitä, millainen hänen isänsä oli ja miten hän itse muistuttaa isäänsä.

Näitä samoja kysymyksiä miettivät myös teini-ikäiset haltiaveljekset Ian ja Barley Lightfoot, joille Tom Holland ja Chris Pratt lainaavat äänensä. (En ole aivan varma, kuinka englanninkielinen elf-sana pitäisi tässä yhteydessä kääntää, joten käytin nyt sanaa haltia.) Tähän mennessä elokuvasta tiedetään sen verran, että siinä Ian ja Barley lähtevät etsimään taikuutta Barleyn rakkaalla Guinevere-nimisellä pakulla. Elokuvan Suomen ensi-illaksi on ilmoitettu 6. maaliskuuta 2020. Toukokuussa ilmestyneen trailerin voit katsoa YouTubesta.

Soul

Pari kuukautta sitten Pixar paljasti, että kesäkuussa 2020 Pete Docterin ohjaama Soul-elokuva saa ensi-iltansa. D23 Expossa elokuvasta kerrottiin jo hieman muutakin ja saatiin ensimmäiset kuvat. Uusien tietojen mukaan elokuvan äänikaartiin kuuluvat ainakin Jamie Foxx, Tina Fey, rumpali-DJ Questlove, Phylicia Rashad sekä Daveed Diggs. Elokuvassa kuullaan Jon Batisten säveltämää uutta jazz-musiikkia ja score-musiikista vastaavat Trent Reznor ja Atticus Ross.

Disney+

Ainakin Yhdysvalloissa saadaan jo laskea päiviä siihen hetkeen, kun Disneyn uusi suoratoistopalvelu Disney+ aloittaa toimintansa. Vielä ei ole tiedossa, saapuuko palvelu myös Suomeen samaan aikaan kuin Yhdysvaltoihin eli 12.11.2019, mutta eiköhän Disney+ rantaudu pian tännekin.

Disney+:n valikoimiin pitäisi kuulua lukuisia vanhoja suosikkeja, mutta myös paljon uutta sisältöä. D23 Expon aikana tehtiinkin useita uusia sarja- ja elokuvajulkistuksia. Heti marraskuussa palveluun on tulossa muun muassa Anna Kendrickin ja Bill Haderin tähdittämä jouluinen Noelle-elokuva (traileri), High School Musical: The Musical: The Series -sarja sekä animoitu Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe -elokuva. Hilary Duff palaa Disney Channelilta tuttuun Lizzie McGuiren rooliin uudessa sarjassa ja näyttelijä Jeff Goldblum taas saa oman The World According to Jeff Goldblum -sarjansa (traileri). Muppetitkin palaavat MuppetsNow-sarjan myötä.

Uudesta Star Wars -aiheisesta The Mandalorian -sarjasta saatiin myös lisätietoja sekä ensimmäinen traileri. Sarjan kahdeksanjaksoinen ensimmäinen kausi starttaa marraskuussa ja sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Pedro Pascal, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Emily Swallow ja Carl Weathers. Uutena yllätyksenä kerrottiin myös, että Ewan McGregor palaa Obi-Wan Kenobin rooliin Lisäksi vuonna 2008 alkaneen The Clone Wars -animaatiosarjan seitsemäs ja samalla viimeinen kausi on tulossa Disney+:aan helmikuussa 2020.

Myös Pixarin puolelta saadaan uutta sisältöä Disney+:aan. Toy Story 4 ei ole ihan vielä ehtinyt ilmestyä meillä Suomessa, mutta ainakin Yhdysvalloissa elokuvassa nähtävä Forky-hahmo (suomeksi Kahveli) on tullut suosituksi. Hahmo saakin Disney+:aan oman sarjan Forky Asks a Question -lyhytanimaatioita. D23 Expossa paikalla olleille näytettiin myös uutta materiaalia vuonna 2020 alkavasta uudesta Monsters at Work -sarjasta, joka sijoittuu aikaan puoli vuotta Monsterit Oy -elokuvan tapahtumien jälkeen.

Disney+:aan on myös tulossa useita Marvel-aiheisia sarjoja. Aiemmin on julkistettu sarjat Loki, WandaVision, What If…?, Hawkeye ja The Falcon and the Winter Soldier. D23 Expossa paljastettiin, että uusien sarjojen listaan on nyt lisätty myös sarjat Ms. Marvel, Moon Knight ja She-Hulk. Kukin sarja esittelee uuden Marvel-hahmon, mutta muita lisätietoja Disney ei vielä tässä vaiheessa vielä paljastanut.

Star Wars

Joulukuussa ilmestyvästä Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuvasta ei ole ihan hirveästi tähän mennessä hiiskuttu eikä D23 Expossakaan vielä paljastettu mitään suurta. Elokuvan uusi juliste kuitenkin julkaistiin, kuva yllä. Star Wars: The Rise of Skywalker saapuu elokuvateattereihin 18.12.2019.

Marvel

Lauantaina Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige pääsi kertomaan monista uusista elokuvaprojekteista, joita studiolla on tällä hetkellä.

Black Panther 2

Vuonna 2018 ilmestynyt Black Panther on saamassa jatkoa. Ensimmäisen elokuvan ohjannut Ryan Googler ohjaa myös jatko-osan. Elokuvan kehittely on vielä niin varhaisessa vaiheessa, ettei elokuvalla ole vielä virallista nimeäkään, mutta ensi-ilta on jo valittu. Elokuvan on määrä ilmestyä Yhdysvalloissa 6. toukokuuta 2022.

The Eternals

Ensi vuonna valkokankaille saapuu joukko aivan uusia supervoimin varustettuja hahmoja. Elokuvan tähdet esiteltiin D23 Expossa ja näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Richard Madden, Kit Harrington, Salma Hayek, Angelina Jolie, Gemma Chan ja Lia McHugh. Elokuvan ohjaa Chloé Zhao ja sen ensi-ilta on 6. marraskuuta 2020.

Black Widow

Seuraava Marvel-elokuva, joka saapuu teatterihin on Black Widow. Elokuvassa nähdään Scarlet Johansson Black Widow’na, David Harbour esittämässä uutta Alexei the Red Guardian -hahmoa sekä Florence Pugh Yelenan roolissa. D23 Expon kävijöille näytettiin elokuvasta myös pieni pätkä, mutta me muut saamme odottaa ensi toukokuuhun, ennen kuin pääsemme näkemään

Disney-puistot

Torstaina ja sunnuntaina kerrottiin monista uudistuksista, joita Disney-puistoihin on tulossa lähivuosina. Walt Disney Worldissa sijaitsevaan Epcot-puistoon on esimerkiksi tulossa todella paljon uutta. World Showcase -alueella Yhdistyneiden kuningaskuntien paviljonkiin on tulossa uusi Maija Poppanen -aiheinen laite ja Ranskan paviljonkiin taas samankaltainen Rottatuille-laite kuin Disneyland Parisista jo löytyy. Epcotiin on tulossa myös Vaianan inspiroima Journey of Water -niminen kohde.

Kalifornian Disneyland-puisto taas saa ensi keväänä uudet Magic Happens -paraatin. Paraatissa nähdään tuttuun tapaan Mikki ja ystävät, mutta myös uudempia hahmoja kuten Vaiana ja Coco-elokuvan Miguel ja Danté. Myös ainakin prinsessa Ruusunen ja prinssi Phillip sekä hyvät haltiattaret ottavat osaa paraatiin.

Kalifornian Disneyland resortissa sijaitsevaan Disney California Adventure Park -puistoon on ensi vuonna aukeamassa uusi Avengers Campus -alue. Alueelle on tulossa ainakin Spider-Man-teemainen laite sekä Pym Test Kitchen -ravintola. Myöhemmin alueelle on tulossa toinenkin laite, jossa kävijät pääsevät Avengersien joukkoihin pelastamaan maailmaa. Myös Disneyland Parisiin on tulossa oma Avengers Campus, jonne on tulossa ilmeisesti suurimmaksi osaksi samat laitteet kuin Kaliforniaan, mutta vain vuotta tai paria myöhemmin.

1. kuva ja lähde: D23.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.