Designer Collection Ariel

En olekaan vielä erityisemmin esitellyt sen tarkemmin ihka ensimmäistä hankkimaani Disney-nukkea, Designer Collection Arielia. Ariel on toinen nukke vuonna 2011 myyntiin tulleista kymmenestä Disney Princess Designer Collection -nukesta. Nämä prinsessanuket julkaistiin elo–lokakuun aikana, viisi ensimmäistä viikon välein ja loput viisi kerralla lokakuun puolivälissä.

Disney Princess Designer Collection
Luonnokset – Steve Thompson

Ihastuin noihin Steve Thompsonin luonnoksiin täysin ja päätin, että minun olisi ostettava niistä ainakin yksi DPDC-sarjan nukeista. Ariel oli heti suosikkini, mutta pohdin myös joko Bellen tai Tähkäpään ostamista. Molemmat ovat minusta onnistuneita nukkeja. Nukkejen hinta tuntui kuitenkin sillä hetkellä niin kalliilta, että päätin tyytyä hankkimaan vain yhden.

Nämä nuket ovat ensimmäiset Disney Storen julkaisemat Designer Collection -nuket ja samalla ensimmäiset limited edition -nuket, jotka saivat suurta julkisuutta — sekä Disney-fanien että jälleenmyyjien parissa. Varsinkin viiden viimeisen nuken yhteisjulkaisuun liittynyt sekasorto ja häslinki tunnetaan keräilijöiden parissa nimityksellä dollmageddon. Olen kuullut kauhutarinoita mm. siitä, kuinka Yhdysvalloissa kauppakeskusten auettua nukkeja havittelevat ihmiset rynnistivät Disney Storen ovelle. Onneksi en itse ollut todistamassa tätä hulluutta vaan sain hankittua Arielin helposti verkkokaupasta käsin.

Designer collection Ariel - Disnerd dreams

Disney Princess Designer Collection Ariel
Julkaisun koko: 8000 kpl
Julkaistu: 29.8.2011

Designer Collection Ariel Box

Designer Collection -nukkejen mukana tulee aina tuollainen kartonkinen, luonnoksin koristelu slipcover. Sen alta paljastuukin muoviseen laatikkoon pakattu nukke. Tykkään noista laatikoista; niiden pohjasta nousee on pidike, joka pitää nukkea pystyssä, ja kirkkaan muovin ansiosta nuken näkee monelta suunnalta. Boksin takaa löytyy vielä aitoustodistus, jossa on nuken valmistusnumero. Sama numero on painettu myös nuken alaselkään.

Designer Collection Ariel Nukke

Pidän todella paljon tuosta kirkkaanpunaisten hiusten ja sinisen mekon välisestä kontrastista. Mekon laahus on sikäli erikoinen, että se levenee oikealle puolelle eikä taakse.

Designer Ariel Doll 2011

Eräs toinen nukkeharrastaja kommentoi kerran nuken näyttävän drag queenilta. Kommentti oli huvittava ja melko osuva; onhan nuken meikki hyvin voimakas ja ripset överipitkät. Pelkästään kasvojen perusteella nukkea ei välttämättä tunnista Arieliksi, mutta kokonaisuudesta kyllä.

Ariel ja Tinkeliharava

Tuo tukka on kyllä kuvia ottaessa pieni murheenkryyni; sen paino vaikeuttaa nuken tasapainottelua. Lisäksi se sähköistyy helposti ja lähtee sitten leijailemaan. Onneksi avuksi voi ottaa tinkeliharavan! Tuo tinkeliharava ei tullut nuken mukana, vaan se on vanhempi nukentarvike. Arien asukokonaisuuteen kuuluu myös pitkät, strassein koristellut hansikkaat, mutta tykkään nukesta enemmän ilman niitä. Noin pienessä mittakaavassa hansikkaat näyttävät pikemmin ylipitkiltä lapasilta.

Designer Collection Ariel 2011

Disney Certificate of Authenticity

Tilasin nuken Disneystore.comista heti julkaisupäivänä. Euron ja dollarin vaihtokurssi sattui tuolloin olemaan niin hyvä, että nukke kannatti tilata ennemmin Yhdysvalloista kuin brittien DS:sta. Lisäksi halusin tilata samalla kymmenen pullon setin DPDC-kynsilakkoja, jotka olivat saatavilla vain Yhdysvalloissa. Lakat ovat toisinaan vilahtaneet kuvissani, mutta voisi niitä jossain vaiheessa esitellä vähän lähemminkin.

En enää löytänyt arkistoistani tarkkaa euromääräistä tietoa siitä, mitä nukke lopulta maksoi. Mutta ainakin nuken alkuperäinen hinta oli 59,90 $ ja postikuluja maksoin suurin piirtein saman verran. Luultavasti nukke siis kevensi pankkitiliäni noin sadan euron verran. Eivät nämä nuket ole mitään halvinta huvia, mutta jälkimarkkinoilla nuken hinta on tuntuvasti korkeampi. Ymmärtääkseni Ariel on ainakin yksi tämän kokoelman suosituimmista nukeista, enkä ihmettele. Luonnossa nukke on minusta tosi kaunis!

Minulla onkin vielä yksi nukke, jota en ole muistanut esitellä blogissa: vuoden 2012 Villains Designer Collectionin Evil Queen. Täytyykin lisätä sen kuvaaminen to do -listalle. Onko sinulla suosikkia näistä vuoden 2011 Designer Collection -nukeista? Tai mikä yleensäkin on suosikkisi kaikista eri Designer Collectioneista kokonaisuutena?

Ylimmäinen kuva: Disney Storen The Buzz -blogi, muut ovat itse ottamiani

5 kommenttia artikkelissa “Designer Collection Ariel

 1. Ihana nukke! :)

  Täytyy sanoa, etten osaa ottaa hirveästi kantaa Designer Collection -nukkeihin liittyviin kysymyksiin… Itse en nimittäin nukkeja keräile, vaikka näin upeita kuvia nähdessään tekee mieli alkaa löysyttää kukkaron suuaukkoa… Pikaisen googlettamisen jälkeen vuoden 2011 Designer Collectionin nukeista paras on mielestäni ehkä Tuhkimo. Nuo ylipitkät ripset näyttävät kieltämättä vähän oudoilta, joten siksi valitsin parhaaksi tällaisen lyhytripsisemmän version. :) Arielin mekko on kyllä tosi kaunis, aah! Niinkuin myös Bellen ja Pocahontasin!

  1. Kauniiden kuvien ihailu on mukavaa, mutta mahdollisesti vähän vaarallistakin ajanvietettä. ;) Taidan olla jo niin tottunut noihin piiitkiin ripsiin, että parilla nukella on vähän lyhyemmät ripset. Tuhkimo on tosi nätti, jollain tapaa se muistuttaa vähän vintage-barbieita. Voisin kyllä huolia tuollaisen Ariel-mekon itsellenikin ja onhan noista designer-asuista tehty hienoja cosplay-versioitakin. :)

 2. Olen nyt vasta lötänyt blogisi ja ihastunut siihen, sekä näihin disney designer-nukkeihin. Ariel ja Pocahontas ovat ehdottomat suosikkini ja jälkimmäisen olenkin itselleni jo tilannut. Olen yrittänyt etsiä tietoa näiden kyseisten nukkejen valmistusmaasta, sillä sitä en ole onnistunut löytämään mistään. Osaisitko sinä auttaa? Kaikissa löytämissäni tiedoissa puhutaan vain huolellisesta yksityiskohtien suunnittelusta.

  1. Mukavaa, että olet löytänyt blogiini ja viihtynyt tekstieni parissa! :)
   Tämän sarjan Pocahontas on minusta tosi elegantin näköinen, toivottavasti saat nuken pian luoksesi! Kurkistin Ariel-nuken pakkaukseen ja slipcover-härpäkkeen takana luki Made in China. Sama teksti oli myös muiden omistamieni nukkejen pakkauksissa, joten uskoisin, että kaikki Disneyn keräilynuket valmistetaan Kiinassa. Disneyn markkinointiosasto tykkää varmasti korostaa asiakkaille, että nuket on suunniteltu huolella Yhdysvalloissa, mutta varsinainen valmistus on sitten eri juttu… Kommentoi toki, jos mieleesi tulee vielä muuta kysyttävää. :)

   1. Kiitos vastauksesta! Ajattelinkin, että näin saattaisi olla kun tietoa ei löytynyt :) Ei sillä että tuo minua haittaisi, olin vaan todella kiinnostunut josko jotain nukkeja valmistetaan muualla kuin kiinassa. Ehkä vielä tuon Arielinkin saan kokoelmiini joku päivä, niin kaunis se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.