Disney Animated app

Ostin kevään lopulla iPad minin ja sitä onkin tullut käytettyä ahkerasti muun muassa bloggailun apuna. Sovelluspuolella pakollisiin hankintoihin kuului tosi kiinnostavalta vaikuttanut app nimeltä Disney Animated. On kai pakko myöntää, että tämä sovellus oli yksi syy, miksi päädyin nimenomaan iPadiin, vaikken muuten mikään Apple-fani olekaan. Sovellus ilmestyi jo vuonna 2013 ja Apple valitsi sen silloin vuoden parhaaksi iPad-sovellukseksi. App jäi jo silloin kummittelemaan mieleeni, mutta vasta nyt sopivan laitteen hankittuani pääsin tutustumaan siihen itse.

Sovelluksen alkunäkymä, josta pääsee siirtymään eri lukuihin ja osioihin.

Disney Animated on kuin pieni interaktiivinen tietokirja Disney-elokuvista. Se on jaettu yhdeksään lukuun, jotka käsittelevät esimerkiksi studion historiaa, elokuvien hahmoja, animointia ja erikoistehosteita. Joka sivulla on tekstiä yleensä vain parin kappaleen verran, mutta aiheita valaistaan useilla arkistoklipeillä, valokuvilla ja minuutin–parin pituisilla pätkillä elokuvien ikimuistoisista kohtauksista. Tämä tekee sovelluksesta helposti lähestyttävän, mutta toisaalta uutta tietoa ei ole yhtä paljon kuin perinteisissä tietokirjoissa.

Disney Animated app - Disnerd dreams
Eräs tarinoita käsittelevän kappaleen sivu. Kun sovelluksessa klikkaa mitä tahansa kuvaa, pääsee joko tutkimaan sitä tarkemmin tai katsomaan siihen liittyvää klippiä. Tässä pyörii juuri kohtaus Bambista.

En itse saanut kovin paljon irti tekstiosuuksista, mutta kuvien ja videoklippien avulla asioita havainnollistetaan erinomaisella tavalla. Kaikkea ei vain ole mahdollista selittää sanoin, vaan ne on nähtävä omin silmin. Mielestäni sovelluksen parasta antia ovat vanhat videopätkät itse Walt Disneystä sekä lyijykynällä piirretyt raaka-animaatiot. Sovelluksessa elokuvapätkiä voi halutessaan selata ruutu ruudulta ja joissain voi vaihdella raaka-animaation ja viimeistellyn lopputuloksen välillä (kuten Tuhkimon kohtaus alla). Myös monia kuvia pääsee zoomaamaan tosi tarkoiksi ja tutkimaan siten esimerkiksi kuvakäsikirjoitusten tai hahmoluonnosten pieniä yksityiskohtia.

Disney Animated sovellus - Disnerd dreams
Katseltuani pari kertaa tätä Tuhkimon suurta muodonmuutosta kuva kuvalta, en enää yhtään ihmettele miksi Walt nimesi sen omaksi suosikikseen. Kohtaus on todella upea!

Tietokirjaosuus on isoin osa sovellusta, mutta sen lisäksi mukana on myös muutama muu mielenkiintoinen juttu. Esimerkiksi Mood Shifterissä pääsee testaamaan Maximuksen erilaisia ilmeitä ja Workshopissa kokeilemaan Nelli Karamellin animointia. Color Maps -osio, jossa jokainen klassikko on tiivistetty omaksi värikartakseen. Aikajanalla taas voi tutustua kuhunkin elokuvaan erikseen ja tutkistella juuri siihen liittyviä kuvia ja videoita.

Kaikki värikartat yhtä aikaa ruudussa, sovelluksessa niitä pääsee toki tarkastelemaan lähempää. Arvaatko vaikkapa mikä elokuva erottuu joukosta vaaleilla sinivihreillä sävyillään hieman kuvan puolenvälin yläpuolella?

Sovellus sopii minusta erinomaisesti kaikille animaatioelokuvien ystäville eikä todellakaan haittaa, vaikka taustatietoa ei juuri olisi etukäteen. Siinä riittää tutkittavaa tuntikausiksi, en ole vielä itsekään millään ehtinyt tutustua kaikkeen. Parasta Disney Animatedissa ovat sadat tekstiä havainnollistavat esimerkkikuvat ja -videot sekä se, että siihen voidaan päivityksillä tuoda lisää tietoa uusista elokuvista. Big Hero 6:n ilmestyessä sovellusta päivitettiin, toivottavasti sama tehdään myös Zootopian kanssa. Osa sovelluksen kuvista on toki tuttuja taidekirjoista ja muista yhteyksistä, mutta mukana on varmasti jotain uutta jokaiselle.

Disney Animated on saatavissa iPadeille hintaan 9,99 €.

Oletko ehtinyt tutustumaan Disney Animated -sovellukseen?

P.S. Muistatko vuosi sitten jakamani Ankronikka-videon, joka oli kuvattu oikeilla ankoilla? Nyt Disney on tehnyt yhtä hupaisan tunnarivideon Tikun ja Takun pelastuspartiosta, ihan mahtavaa!

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Disney Animated app

 1. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta sovellukselta! :) Ei kai androidille kuitenkaan ole saatavana? Tuo Tikun ja Takun pelastuspartio oikeilla oravilla oli kyllä aivan yhtä suloinen kuin ankronikka videokin! :D

  1. Sitä se todella on! Sovelluksesta ei ikävä kyllä ole tehty Android-versiota. :/ Tiku ja Taku -video on ihanan kotikutoisen näköinen, sen kuvaaminen on varmasti ollut tosi hauskaa! :D

 2. Voi että tuota sovellusta olisi mahtava päästä tutkimaan! Olen pari videota katsonut youtubesta, jossa ihmiset esittelveät mitä kaikkea kivaa sovelluksesta löytyy, mutta olisihan se nyt eri asia päästä itse tutkimaan :) Etenkin nuo värikartat vaikuttavat hauskoilta ja on itseasiaasa mielenkiintoista nähdä ne tuolla tavalla vierekkäin kun niitä voi vertailla. Hetken ihmettelin noita mustia palkkeja joidenkin lopussa, kunnes tajusin että taitavat olla lopputekstejä :’)

  Tämä on kyllä varmasti ensimmäisenä hankintalistalla, jos joskus saan oman iPadin :)

  1. Videoilta saa varmasti vielä paremman kuvan mitä kaikkea Disney Animated pitää sisällään, sen kuvailu sanoin ei tuntunut kovin helpolta. Nuo värikartat ovat tosi informatiivisia varsinkin elokuvien visuaalisen puolen kannalta. Nuo mustat (tai muutamassa ruskeat) palkit ovat tosiaankin lopputekstejä. :)

   Kannattaa ehdottomasti hankkia tämä sovellus, jos iPad tulee joskus ostettua. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.