Disney bucket list

Katsoin jokin aika sitten uudestaan vuonna 2007 ilmestyneen elokuvan Nyt tai ei koskaan (The Bucket List). Siinä Morgan Freemanin ja Jack Nicholsonin näyttelemät kaksi ikämiestä tekevät listan asioista, jotka haluavat lyhyen loppuelämänsä aikana saavuttaa.

Elokuvasta inspiroituneena aloin hieman miettiä, miltä minun bucket listini näyttäisi ja huomasin nopeasti, että keksin sille kaikkein helpommin Disney-aiheisia asioita. Niinpä kokosin listan muotoon erilaisia Disneyyn liittyviä juttuja, jotka haluan vielä joskus tehdä. Listasin tällä kertaa tosi isoja juttuja, jotka ovat melko vaikeasti saavutettavissa tai saattavat olla jopa mahdottomia. Mutta toteutuvatpa ne tai eivät, uskon siihen, että unelmistaan kannattaa puhua ääneen ja kuten Walt Disney sen sanoi: ”All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.”

Disney bucket list

Käy kaikissa Disney-puistoissa

Tämän haaveen toteuttaminen vie varmasti vuosia, sillä olen tähän mennessä käynyt ainoastaan Pariisin Disneylandissa. Sen lisäksihän on tietysti alkuperäinen Disneyland Kaliforniassa, Walt Disney World Floridassa, Tokion Disney Resort, Hong Kong Disneyland Resort ja tänä vuonna avattava Shanghai Disney Resort. Aika paljon saa siis vielä kierrellä maailmaa, ennen kuin saan nuo kaikki ruksattua listalta.

Disneyland
Walt Disney World
Tokyo Disney Resort (käyty toukokuussa 2018)
Disneyland Paris (käyty kesäkuussa 2006, huhtikuussa 2017 & syyskuussa 2018)
Hong Kong Disneyland Resort
Shanghai Disney Resort

Yövy Disney-hotellissa

Edelliseen kohtaan verrattuna tämä on jo paljon helpommin saavutettavissa. Olen hiukan suunnitellut, että reissaisin Pariisin Disneylandiin joko tänä tai ensi  vuonna ja tuolloin viimeistään olisi tarkoitus päästä majoittumaan johonkin puiston lähellä sijaitsevista hotelleista.

Lue juttuni ensimmäisestä yöpymisestäni Disneyland Parisin Disneyland Hotelissa.

Vieraile Disneyn animaatiostudiolla

Olisi tosi upeaa päästä jonain päivänä vierailemaan Walt Disney Animation Studiosissa Burbankissa. Studiokierrokselle ei taida päästä ihan noin vain, mutta ehkä vielä jonain päivänä olen tarpeeksi onnekas päästäkseni käymään siellä.

  Vieraile Pixar-studiolla

Kierros Pixarilla saattaaisi olla jopa Disneyn animaatiostudiota upeampi juttu, sillä ainakin näkemieni kuvien ja videoiden perusteella Steve Jobs Building näyttää tosi vaikuttavalta paikalta. Pelkän rakennuksen ihailun lisäksi olisi tietysti upeaa päästä näkemään pihan Luxo Jr. ja Pixar-pallo, työtekijöiden murobaari sekä kaikki ne upeat taideteokset, joita on seinille on ripustettu. Studiolla olisi mahtavaa päästä myös hieman kurkistamaan työntekijöiden itse sisustamiin työhuoneisiin tai vilkaista John Lasseterin jättimäistä lelukokoelmaa. Kierroksen kruunaisi tietysti pieni ostoshetki studio storessa, jossa on myynnissä oheistuotteita, joita ei mistään muualta saa.

disney cruise

Käy Disney-risteilyllä

Disney tarjoaa aivan mahtavilta vaikuttavia risteilypaketteja ja olisi tosi huippua päästä vielä joskus seilaamaan Disneyn omalla aluksella. Kaikilta aluksilta löytyy esimerkiksi uima-altaita ja teattereita, joten miten luksusta olisikaan viettää vaikka viikko Karibian-risteilyllä.

Käy D23 Expossa

Joka toinen vuosi pidettävää D23 Expoa voisi kutsua suorastaan Disney-fanien pyhiinvaelluskohteeksi ja haluaisin ehdottomasti päästä käymään siellä edes kerran elämässäni. Olisi niin siistiä päästä kuuntelemaan Disneyyn liittyviä esitelmiä sekä nähdä kurkistuksia tulossa oleviin elokuviin.

Dubbaa animaatiohahmoa

On tuskin hankala arvata, että minusta olisi ihan huippua voida joskus antaa ääni jonkin Disney- tai Pixar-elokuvan hahmolle. Tämä tavoite taitaa tosin olla listan jutuista vaikein saavuttaa, sillä minulla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta alasta, suhteita oikeisiin tyyppeihin enkä tiedä olisiko ääneni edes sopiva millekään hahmolle. Mutta olisihan dubbaamista kiva päästä kokeilemaan ja minulle kelpaisi jokin pieni sivuhahmokin. Aika epätodennäköistä, mutta ei sitä koskaan tiedä mitä mahdollisuuksia elämä vielä tuo tullessaan.

Kuvat: 1: Disneyland & 2: Disney Cruise Line

Millaisia Disneyyn liittyviä unelmia tai haaveita sinulla on?


Pääsitte nyt lukemaan joitain minun haaveitani ja ajattelin jatkaa ensi kuussa kutakuinkin samaan aihepiiriin liittyvällä teemalla. Minulla on muistissa muutama esittämänne postaustoive, joiden toteuttaminen on vain jäänyt. Ensi viikosta alkaen julkaisen useamman toivepostauksen, joten helmikuu on Disnerd dreams -blogissa suorastaan toivekuu! Alan olla myös aika lähellä 200. postausta (tämä on numero 192) ja minulla on tuon postauksen varalle suunniteltuna jotain vähän erilaista. Hihii!

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

17 kommenttia artikkelissa “Disney bucket list

 1. Kyllä kaikissa puistoissa vierailu (sekä yöpyminen kunkin kohteen Disney-hotellissa) on se ehdoton ykköstoive!

  Risteily Disneyn yksityissaarelle, Castaway Caylle olisi myös tosi huippua!

  1. Tuo vasta onkin ihan ykköstoive. Toivottavasti saat sen toteutettua vielä jonain päivänä! :)

   Kuulin tuosta Disney yksityissaaresta vasta vähän aikaa sitten ja se olisi kyllä erittäin houkutteleva matkakohde!

 2. Tää sun blogi on ihan mahtava! Mä oon kans yks true Disney-fani ja tää vuosi tulee olee Disney-fanin unelma kun tulee niin paljon uusia leffoja, en malta odottaa. Tää postaus oli tosi hyvä ja sain idean itekkin tehä Disney Bucket List:n :) jatka kirjottamista, oot tosi hyvä bloggaa!

  1. Voi, kiitos kovasti tosi mukavasta kommentista Jenna! Se toi hymyn huulille! :)

   Tänä vuonna on tosiaan tulossa vaikka mitä mielenkiintoisia elokuvia! Tosi jännää päästä viimein näkemään Zootropolis, Moana ja monet muut! :)

 3. Aika samanlaisia juttuja löytyy mun Bucket-listilta, toteutankin nyt yhden unelmani: lähden elokuussa Walt Disney World Floridaan! :) Japaniinkin on tarkoitus painella tässä parin vuoden sisällä ja silloin voin kanssa vetästä tuon Tokion Disneylandin listalta yli ^^
  Tuo risteilykin pitää kyllä joskus ehdottomasti kokea, ne laivat ovat kyllä todella upeita! Ei varmaan edes niin paljon tunnu, että on edes laivalla, kun löytyy niin paljon kaikkea nähtävää ja koettavaa.

  1. Ooh, vau, olen ehkä pikkuisen kateellinen tuosta tulevasta matkastasi! :D Ihan huippua, toivottavasti tulee hyvä reissu! Aiotko viettää monta päivää WDW:ssa tai Floridassa ylipäätään?

   Joo niinpä! Disney-risteilyt ovat varmasti tosi kaukana perinteisistä Ruotsin-risteilyistä. Siellä olisi ainakin tarjolla sellaista ohjelmaa, joka kiinnostaa.

   1. Orlandoon on varattu kolme kokonaista päivää, varmaan tulee käytettyä yksi kokonainen päivä WDW:ssä ja yksi Universal Studioilla (olen iso Harry Potter fani :D), sitten jatkammekin New Yorkiin. Tarkoitus olisi käydä Magic Kingdomissa, muut landit taitavat nyt jäädä, koska ovat yllättävän hintavia myös ja kommenttien perusteella googlettamalla moni suositteli käymään ehdottomasti Magic Kindgomissa, jos aikoo käydä periaatteessa vain yhdessä landissa :)

    1. Kuulostaa kivalta suunnitelmalta! Magic Kingdom on varmasti hyvä valinta, valitsisin todennäköisesti itsekin sen vierailukohteeksi, jos pitäisi valita vain yksi. Kun vaan joskus Floridaan pääsen, Universal Studios voisi olla sopiva matkakohde minullekin, sillä Potterit on luettu läpi moneen kertaan. ;D

     Varmaan tiesitkin, että New Yorkissa Times Squarella on jättikokoinen Disney Store, joka on varmasti vierailun arvoinen. :)

 4. Aivan mahtava lista ja tulipa siltä noukittua yksi lisäys omaanikin, vaikka suurin osa oli samoja. :) Itselläni on ihan ykkösenä kaikissa puistoissa vierailu, etenkin alkuperäiseen Disneylandiin ja Floridan Walt Disney Worldiin tahtoisin kovasti päästä käymään.

  Disney-risteily taas oli uusi lisäys omaan listaani. Olen toki aikaisemminkin risteilyistä lukenut, mutta jotenkin en ole niitä sen kummemmin ajatellut – ehkä olen yhdistänyt risteilyt aina ruotsinlaivoihin. Mutta nyt tuli vähän tarkemmin tutkittua näitä Disney-laivoja ja kyllä sellaiselle olisi hienoa päästä. Etenkin tuo Minnan mainitsema Castaway Cay -saari olisi mahtava päästä näkemään. :)

  1. En itse edes tullut ajatelleeksi, laitoinko listan juttuja minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen. Oma ykköstoiveeni olisi päästä studiokierrokselle Pixarille sekä Disneylle, mutta puistoissa käynti tulee varmaan heti kolmantena. Nuo Ameriikan puistot houkuttelisivat varmaan minuakin eniten, varsinkin kun niissä on se iso plussa, että opasteiden, kohteiden yms. kieltä ymmärtää melko vaivatta. :)

   Onneksi Disneyn laivojen pitäisi olla perusviikkareita ja -siljoja paaljon miellyttävämpiä risteilyaluksia. :D

 5. Minäkin tein listasi innoittamana listan yleisesti asioista, mitä haluan tehdä elämässä ennen seuraavaa elämänvaihetta. Kiitos siis inspiraatiosta ja ajatusten selkeyttämisestä! :)

  Minäkin haluaisin kovasti vierailla Yhdysvaltojen Disney-puistoissa. (En välttämättä siis juuri nyt, mutta joskus.) Myös muut puistot houkuttelevat, erityisesti Pariisi lähietäisyytensä takia, mutta olisihan aito ja alkuperäinen puisto huikea kokemus. Disneyn ja Pixarin -studioilla käynti olisi myös jotain uskomatonta! Kuin myös varmasti Disney-risteily. Minua on myös pitkään houkuttanut mennä katsomaan Lion King -musikaali Lontooseen. Disney On Ice on kanssa salainen unelmani. ;)

  1. Aww, miten kiva kuulla! :)

   Studiokierrokset Disneylla ja Pixarilla olisivat kyllä varmasti jotain ihan huippua! Minua vähän harmittaa, etten käynyt katsomassa tuota musikaalia, kun kävin pari vuotta sitten Lontoossa. Mutta eiköhän sen ehdi vielä hyvin näkemään. Olen käynyt joskus vuotta sitten Disney On Icessa, mutten muista siitä hirveän paljoa ja pelkään olevani vähän liian vanha sen yleisöön. Pitäisi varmaan saada joku sukulaislapsi sinne mukaan, jotta voisin sitten nuoremman verukkeella mennä itsekin. :D

 6. Oii! Pitää kyllä itekki tehä tämmönen lista!

  Ite oon lähössä syyskuun alussa kaverin kanssa 7 päivän Disney-risteilylle Barcelonasta!
  Saa nähä jos aktivoituisin omassa blogissa ja saisin siitä tehtyä sitten päivityksiä =)

  ps. Jos disney-risteilylle saat kaverin niin sen risteilyn hinta periaatteessa puolittuu! Meillä nimittäin maksaa se halvin hytti reilut 2000 euroa, mutta saadaan se puolitettua niin on edes vähän halvempaa vaikka onhan se silti rahanmenoa etenki opiskelijalle. Mutta mikkivohvelit on sen arvosia! =D

  Ja kiitos tästä jäätävästi inspiraatiosta =D Nyt iski ”haluan nähdä kaiken” disney-kuume =)

  1. Ooh, sinulla ja kaverillasi on varmasti mahtava reissu tiedossa! :) Disney-risteily on ehdottomasti sellainen juttu, jonka haluaisin itsekin kokea toisen ihmisen kanssa. Tuntuisi oudolta olla vaikka juuri viikon risteilyllä yksikseen, kun taas puistossa (tai ainakin Pariisin Disneylandiin) voisin käydä jonkun kerran yksinkin. Risteilyn hinta on varmasti vähän hintava opiskelijabudjetille, mutta tuskin millään muulla matkalla on samanlaista tunnelmaa. Tai Mikki-vohveleita! :D

   Jos päädyt kirjoittamaan risteilystä, niin linkkaathan blogisi vaikka tähän tai mihin tahansa muuhun postaukseen. Olisi tosi mukava lukea toisen suomalaisen ajatuksia ja kommentteja Disney-risteilystä! :)

   Ja mukava kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta ja tosi kiva, että kommentoit! Toivottavasti löydät blogistani myös muita kiinnostavia juttuja! ;)

   1. Nojoo, kuuntelin jonku haastattelun jossa kyllä suositeltiin yksinki lähtemään tuommoselle risteilylle. Siellä on kyllä niin paljon tekemistä että eipä se yksinolokaan paha oo, saa ainaki tehä kaiken oman aikataulun mukaan. =)

    Mutta toisaalta kun vertaa moniin muihin 7 yön risteilyihin niin eihän se ero kuitenkaan ole ku 200€ luokkaa, että periaatteessa ei ihan mahoton. (ja ilmaset ruuat ja jätskit yms. korvaa aika hyvin sitä hintaa kuitenki)

    Juu varmasti on tulossa useamman päivän juttua risteilystä, vaikken hirmusen aktiivisesti ookkaan blogia pitäny tässä =D Siinäki vois petrata!

    http://maatzia.blogspot.fi

    Juu, sullahan on täällä vaikka ja mitä! Varmasti saan monta tuntia kulumaan pelkästään sun blogia lukemalla =D

    1. Yksin matkustamisessa on varmasti puolensa myös puolensa ja tuskin sitä tulisi aika pitkäksi. Mutta toisaalta sitä mielellään myös jakaisi tuollaisen matkan jonkun toisen kanssa. :) Pitäisi varmaan alkaa perehtyä vähän tarkemmin siihen, mitä kaikkea Disney-risteilyillä oikein tarjolla. Ja pitäisi varmaan opetella hillitsemään Disney-ostosten tekemistä, niin olisi joskus varaakin lähteä tuollaiselle risteilylle. :)

     Jes, kiitos linkistä! Odotan jo nyt tulevia risteilypostauksiasi suurella mielenkiinnolla! :)

   2. Haha =D Mut saa aina matkakumppaniksi tuommoselle risteilylle =)

    Jeeps! Syyskuussa niitä alkaa tulla ku reissusta palailen =) Sitä ennen ei varmaan disneyjuttuja tuu, koska pidetään kaverin kanssa yllätyksenä se reissu =) (Hän tekee nimittäin youtube videoita ja haluaa yllättää katsojat)

    Mutta kyllä sieki varmasti vielä kerkiät risteilylle lähteä =) Etenki ku lähtöjä on kesäsin myös Euroopasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.