Disney Facts Revealed

Viime jouluna Disney-aihesten joululahjojeni saldo oli paria edellisvuotta parempi, sillä sain lahjaksi kaksi Disney-kirjaa. Valkoselkäisen Disney A to Z -kirjan saattoi joku erittäin tarkkasilmäinen bongata Q&A osa 2:n kirjahyllykuvasta, mutta tänään esittelyyn pääsevästä Disney Facts Revealed -kirjasta en olekaan vielä ehtinyt mainita mitään.

Dave Smith – Disney Facts Revealed: Answers to Fans’ Curious Questions
307 sivua | Disney Editions 2016

Disney Facts Revealed -kirjan on kirjoittanut Disney-legendan arvonimen saanut Dave Smith, joka on melkoinen tietopankki mitä Disneyyn tulee. Hän työskenteli Walt Disney Archivesissa neljänkymmenen vuoden ajan, on kirjoittanut useita kirjoja yhtiöstä ja häntä pidetään todellisena Disney-tietäjänä. Smith on myös vuosien ajan jakanut tietojaan eteenpäin Ask Dave -palstalla, jossa hän vastaa lukijoiden lähettämiin Disney-aiheisiin kysymyksiin.

Vaikka Smith jäi eläkkeelle jo useampi vuosi sitten, ei hän ole malttanut irtaantua töistään täysin. Muutama vuosi sitten mies kokosi kysymyksistä ja vastauksista kirjan Disney Trivia from the Vault. Saamani Disney Facts Revealed jatkaa samalla linjalla. Kirjasta löytyy reilu tuhat Disneyn maailman eri osa-alueisiin liittyvää kysymystä ja vastausta. Kysymykset on jaettu useisiin lukuihin niiden aiheiden perusteella. Esimerkiksi näytellyt elokuvat, Disneyland, musiikki ja oheistuotteet saavat kukin omat lukunsa.

Kirjan ensimmäinen luku, joka keskittyy animaatioelokuviin, ei tarjonnut minulle hirveästi mitään uutta, sillä tuo osa Disneystä alkaa olla minulle jo niin tuttu. Kaikki muut luvut taas olivat täynnä uutta tietoa ja yllättäviäkin faktoja. En esimerkiksi tiennyt, että Disneyllä on Mikin muotoinen kuumailmapallo nimeltä Ear Force One ja Akun muotoinen nimeltä Zip-A-Dee Doo Duck. Tai että Pahaa sutta ken pelkäisi -laulu pohjautuu löyhästi Paljon onnea vaan -lauluun.

En tiennyt etukäteen kirjasta tai sen tyylistä kovin paljoa enkä oikeastaan ollut jostain syystä tullut ajatelleeksi, että se olisi koottu kysymys–vastaus-tyyliin. Joitakin kysymyksiä olisi mielestäni voinut hieman tiivistää ja muutama pikkutarkka, esimerkiksi johonkin tiettyyn aikanaan valmistettuun oheistuotteeseen liittyvä kysymys tuntui mielestäni hyvin triviaalilta. Mutta toisaalta oli hyvä, ettei kirjassa juuri ollut sellaisia helppoja kysymyksiä, joihin löytäisi vastauksen helposti Googlesta. Smithin vastaukset tarjosivat helposti lähestyttäviä pikkufaktoja sellaisistakin aiheista, jotka eivät ole minulle kovin tuttuja puolia Disneyssä. Sain esimerkiksi paljon mielenkiintoista tietoa puistoista.

Jos sinusta on hauskaa oppia monipuolista triviatietoa Disneystä, Disney Facts Revealed voi olla sinulle sopiva kirja. En oikein tiedä, olenko itse kiinnostunut hankkimaan Smithin ensimmäistä triviakirjaa. Luulen, että tämä yksi osa tarjosi tarpeeksi pikkutietoa minulle.

Arvioni:

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Disney Facts Revealed

  1. Mahtavan nimiset kuumailmapallot!!! XD Ja näin ohi aiheen: ihanan väristä kynsilakkaa sinulla. :)

    1. No eikö! Ja ne myös näyttävät tosi cooleilta!! :D Voi kiitoksia, tuo sävy on minustakin tosi kiva. Sillä voi olla jotain vaikutusta, että lakka on Disneyn prinsessasarjasta Bellen nimikkosävy. :)

  2. Minultakin löytyy tämä kirja hyllystä ja komppaan kyllä täysin tämän arvostelusi. :)

    Itse tykkäsin kovasti tästä “kysmys & vastaus” -formaatista, vaikka osa vastauksista tosiaan oli aika nippelitiedon nappulatrivia tasolla. Kirja on kivaa luettavaa pätkissä ja itse pidin kirjaa pitkään keittiön pöydällä, että aina syödessäni saatoin lukea muutaman sivun ja oppia siinä sivussa jotain uutta.
    Innolla muuten odotan että teet postauksen tuosta Disney A to Z -kirjasta, se on nimittäin keikkunut jo jonkin aikaa toivelistalleni. En vain ole vielä raaskinut sitä ostaa ja olisi kiva tietää onko se sellainen teos, joka omaan kirjahyllyyn kannattaa hankkia. :)

    1. Luin itse kirjaa välillä ehkä pikkaisen liian pitkissä pätkissä, mikä sai sen tuntumaan loppua kohden vähän puiselta. Olisi varmaan pitänyt käyttää samaa taktiikkaa kuin sinä. :) Disney A to Z -kirjaa tuskin tulee luettua ihan kannesta kanteen, sillä tietosanakirja olisi varmasti liian tujua luettavaa. Mutta odotan itsekin innolla, että pääsen paneutumaan siihen tarkemmin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.