Disney Infinity 2.0 ensivaikutelmat

Satuin joulukuun alussa huomaamaan CDONin joulukalenterissa myynnissä Disney Infinity 2.0 -pelin. Aloitussetin hinta postikuluineen oli noin 35 euroa, joten ostopäätöstä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Ostin siis pelin Wii U -version itselleni joululahjaksi ja olen pelaillut sitä tässä tässä loman aikana jo jonkin verran.

Aloitin pelailut Black Widow’lla Avengers-pelisetin parissa. Pelisetin tarina alkoi New Yorkissa sijaitsevasta Avengers towerista (entinen Stark tower), jonka Lokin johtamat hirmuiset Frost giantit ovat jäädyttäneet. Avengerien tehtävänä on tietenkin pysäyttää Lokin suuret suunnitelmat ja pelastaa New York.

Jotta Loki saataisiin kukistettua on tehtävä joukko toisten supersankareiden tai Nick Furyn antamia tehtäviä. Tehtävät ovat ikävä kyllä hieman yksipuolisia, lähinnä paikasta toiseen liikkumista ja Frost giantien mätkimistä. Onneksi se mätkiminen on kuitenkin ainakin minusta melko kivaa, muuten pelisetti voisi käydä nopeasti hyvin tylsäksi. Paikasta toiseen liikkuminenkin on mukavampaa joko lentäen (Thor tai Iron man) tai päheellä Sky-cyclellä.

Peliin on tehty joukko uudistuksia, jotka tekevät pelaamisesta mukavampaa. Esimerkiksi tuo ruudun vasemmassa alakulmassa näkyvä tutka on aika kätevä tehtävänantajien etsimiseen ja keltainen kuusikulmio näyttää etäisyyden valittuu paikkaan. Taitopuun kautta taas saa hankittua hahmoille taitoja, joista on oikeasti hyötyä taistelutilanteissa.

Myös lelulaatikoista on saatu huomattavasti mielenkiintoisempia. Jo ensimmäisellä pelikerralla huomasi, että eri elokuvista tuttuja hahmoja on hyödynnetty aiempaa monipuolisemmin. Esimerkiksi starttilelulaatikossa lelukauppiaana toimii Tamminen (Frozen), taisteluvalmentajana on Phil (Herkules) ja ajovalmentajana Luigi (Autot) sekä hovimestarina Könni (Kaunotar ja Hirviö).

INteriööreissä käy myös hupaisia vieraita.

Oli muuten hassua kuulla Antti Pääkkönen J.A.R.V.I.S.in äänenä, Avengereiden ääninäyttelijöitä en ole toistaiseksi ainakaan tunnistanut. Ehdin jo hiukan odottaa josko Sami Aarvaa kuultaisiin taas Aladdinina, mutta hahmolla on nyt lopputekstien perusteella joku uusi ääninäyttelijä.

Pelin suurin potentiaali tuntuu olevan jälleen lelulaatikoissa. Edelleen minusta tuntuu, ettei mielikuvitukseni riitä omien lelulaatikkojen ideointiin, mutta kaipa sitä on vain treenattava. Ainakin eri rakennuspalikoita, leluja ynnä muita on nyt helpompi saada käyttöönsä, kuin 1.0:ssa ja rakentajien avulla lelulaatikkoja saa tehtyä huomattavasti nopeammin. Muiden tekemiä ja jakamia lelulaatikkojakin löytyy useita ja osa niistä vaikuttaa aika hyvin tehdyiltä. Myös lelulaatikkojen INteriöörit vaikuttavat erityisen mielenkiintoisilta, on kiva päästä rakentelemaan ja koristelemaan sisätilojakin. Ne tuovat peliin vähän The Simsmäisyyttä ja paljon uusia mahdollisuuksia omien lelulaatikkojen suunnitteluun. Lisäksi lelulaatikkopelit ovat aika mukavaa ajanvietettä.

Black Widow’n taitopuu.

En ole vielä täysin vakuuttunut siitä haluanko ostaa peliin muita pelisettejä. Marvel-maailma sinänsä kiinnostaa minua, mutta olin vähän pettynyt siihen, kuinka nopeasti Avengers-pelisetin päätarina oli pelattu läpi. Tekemistä riitti vain vajaaksi viikoksi, minipelimäisiä haasteita en siinä ajassa toki vielä suorittanut. Nelisenkymmentä euroa tuntuu ainakin minusta vähän korkealta hinnalta toisille peliseteille, jos muutkin ovat yhtä nopeita pelattavia. Monet Disney-figuurit sen sijaan kiinnostavat enemmän ja niitä tulen varmasti hankkimaan jossain vaiheessa.

Kuvat ovat kuvakaappauksia omista pelailuistani.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Disney Infinity 2.0 ensivaikutelmat

  1. Kiinnostava postaus ^^ Ilmeisesti koko peli on tietoisesti rakennettu Marvel-universumin ympärille, joten muihin teemoihin liittyviä pelisettejä ei näytä olevan tulossa. Vaikka onhan tarjolla tuo pelkkä Toybox-settikin… Ikävä kuulla että peli tuntuu vähän turhan helpolta tai yksinkertaiselta, painotus Marvel-universumiin ja tulevaisuudessa mahdollisesti Tähtien sota-juttuihin antaisi ymmärtää, että Disney kuitenkin haluaisi suunnata pelit vähän vanhemmalle yleisölle…?

    1. Mukavaa, että aihe kiinnosti. :) Näyttää kyllä siltä, ettei tähän 2.0:an ole tulossa muita kuin kolme jo julkaistua Marvel-settiä. Eivät ensimmäisen DI:n pelisetit olleet mitenkään merkittävän erilaisia verrattuna tuohon Avengers-peliin, mutta odotukseni näitä uusia pelisettejä kohtaan olivat korkeammalla. Toivon, että seuraava DI perustuisi enemmän Disney- ja Pixar-elokuviin kuin vaikkapa Tähtien sota -maailmaan.
      Jos peli kiinnostaa, toybox-aloitussetti on varmasti ihan varteenotettava vaihtoehto. Lelulaatikoissa on kuitenkin periaatteessa rajattomasti rakennusmahdollisuuksia ja valmiiden lelulaatikoiden joukosta löytyy esimerkiksi useita Disney-teemaisia luomuksia. Vietin tänään useamman tunnin rakennellen eri Disney-klassikoiden tyylejä yhdistelevää INteriööriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.