Disney Infinity 3.0 ensivaikutelmat

Disney Infinity -pelisarjan kolmas osa, Disney Infinity 3.0 ilmestyi Euroopassa viime perjantaina ja innokkaana pelaajana ostin pelin omakseni heti ilmestymispäivänä. Kirjoittelin ylös fiiliksiäni muutaman päivän pelailun perusteella, joten tänään on vuorossa hieman DI-höpöttelyä.

Tavallisin tapa Disney Infinityn pelaamisen aloittamiseen on aloituspakkauksen osto, sillä siinä tulee mukana kaikki tarvittava: pelilevy, Clone wars -pelisetti, figuureja ja pelialusta. Tänä vuonna en itse hankkinut tuota aloituspakkausta, vaan latasin pelin digitaalisen version Nintendo eShopista suoraan Wii U -konsolilleni. Päädyin tähän vaihtoehtoon siksi, etteivät Star wars -elokuvat oikein ole minun juttuni, vaan minua kiinnostaa enemmän Inside out -pelisetti ja myöhemmin ilmestyvät lelulaatikon lisäpelit sekä ehkä myös Marvel-aiheinen pelisetti. Lisäksi minulla on aikaisemmista peleistä jo kaksi pelialustaa, joille figuurit asetetaan, enkä todellakaan tarvitse enää kolmatta. Pelkän pelin lataaminen oli myös huomattavasti halvempi vaihtoehto: aloituspakkaus näyttäisi maksavan verkkokaupoissa halvimmillaan noin 65 €, mutta digitaalisen pelin sai omakseen parilla kympillä (ainakin Nintendon eShopissa tuo tarjous on voimassa 4.9.2015 asti, normaalihinta 29,99 €). Pelitiedostot vievät toki aika paljon muistia ja niiden lataamisessa konsolille kesti ikuisuudelta tuntuneet 6 tuntia. Pelkkien pelitiedostojen lataaminen ei ole sopiva vaihtoehto aivan uusille pelaajille, sillä pelaamiseen tarvitaan omalle konsolille sopiva pelialusta sekä vähintään yksi figuuri.

Disney Infinity 3.0 - Disnerd dreams
Kauniita maisemia Lelulaatikon hubissa. Vasemmalla kaistale Painajainen ennen joulua -teemaista taistelualuetta, keskellä Main Street USA -alue, josta pääsee mm. tutustumaan muiden tekemiin lelulaatikkoihin ja oikealla Urhean maisemilla koristeltu tutkimusseikkailualue.

Konsolille ladattavassa versiossa on mukana kaikki samat ominaisuudet kuin pelilevylläkin, mutta ilman pelisettiosia pääsee tutustumaan vain lelulaatikkopuoleen. Sitä onkin taas uudistettu edellisestä osasta. Nyt pelimaailmaan tutustuminen alkaa Lelulaatikon hubi -nimisestä paikasta, josta pääsee oviportaalien avulla siirtymään moniin eri paikkoihin. Hubissa sinut ottaa vastaan kuusi eri isäntää, jotka opastavat pelin eri ominaisuuksissa: Luigi kertoo ajamisesta, Phil taistelusta ja Mulan opastaa paikkojen tutkimisessa.

Yksi pelin isoimmista uudistuksista ovat apurit. 2.0:ssa niitä hyödynnettiin lähinnä parissa lelulaatikkopelissä, mutta nyt apuri voi seurata sinua halutessasi aina seikkaillessasi lelulaatikoissa. Apurit voi puvustaa työhönsä sopivin varustein, sillä niillä on kolme päätehtävää: ne viljelevät, taistelevat ja rakentavat. Valitsin itse heti apurikseni Gravity Falls -animaatiosarjasta tutun Mabelin, joka on nyt muun muassa päässyt viljelemään.

Disney infinity 3 - Disnerd dreams
Tästä pizzakasvista WALL-E:sta tuttu Axiomin kapteeni varmaan innostuisi! Apurini viljelevät rakentamassani farmilelulaatikossa myös muun muassa auringonkukkia, hattarakasveja ja churroja. Farmille piti tietysti pistää vilistämään myös yksi villi Shmebulock, jota ei ikävä kyllä kuvassa näy.

En ole vielä hankkinut peliin yhtään uutta pelisettiä, mutta ostin kuitenkin yhden uuden figuurin, Inside outista tutun Inhon. Panttaan vielä hetken pelisettien ostamista, haluan ensiksi käyttää oikein kunnolla aikaa lelulaatikoiden tutkimiseen. Omien lelulaatikoiden rakentamisessakin olisi ihan hirveästi mahdollisuuksia, joita en ole vielä aiemmissa osissa kunnolla kokeillut. Aiemmin olen aina aluksi pelannut pelisetit läpi ja sitten hiukan kyllästynyt pelaamiseen, mutta nyt haluan hyödyntää pelin eri ominaisuuksia paremmin. Peliin on lisätty taas kosolti uusia lelulaatikoiden rakentamiseen tarkoitettuja leluja, joiden avulla on mahdollista tehdä mitä mielenkiintoisempia omia kenttiä.

Innostuin aika paljon maanviljelystä, vaikka siitä tulikin ensiksi FarmVille-vibat (hyrrr, onneksi DI on kaukana siitä). Erikoisten kasvien kasvattaminen on huvittavaa ja maan antimilla voi ruokkia apureista aiempaa vahvempia ja taitavampia. Myös muiden lelulaatikoiden osa-alueiden tutkiminen on ollut kiinnostavaa, erityisesti Ihmeperheen robodroidien ja muiden Disney-kätyreiden mätkiminen on minusta viihdyttävää.

Disney Infinity 3.0 - Disnerd dreams
Prinsessa Jasmine on kova vastus pelin vihollisille ja hahmo onkin yksi lemppareistani pelissä.

En ollut peliä ladatessani aivan varma siitä, sisältyykö ladattavaan peliin myös suomenkieliset äänitiedostot, mutta huoleni oli onneksi turha. Pelin kieleksi voi muidenkin osien tapaan valita suomen, ruotsin, englannin, tanskan ja norjan. Itse olen tykännyt pelailla suomeksi, sillä dubbaus on toteutettu onnistuneesti ja aiemmin dubbaamattomienkin hahmojen suomalaiset äänet ovat kuulostaneet minun kriittiseen korvaani miellyttäviltä. Lopputekstien perusteella vaikuttaisi siltä, esimerkiksi Inside outin tunteilla, Mulanilla ja Olafilla on elokuvista tutut ääninäyttelijät (teksteissä on vain listattu ääninäyttelijät, muttei sitä, ketä he esittävät).

Muutaman päivän pelailun perusteella peli vaikuttaa aiempia osia viimeistellymmältä ja lelulaatikkopuolellakin tuntuu riittävän kosolti tekemistä. Minulle pelin tyyli on jo melko tuttu aiempien osien perusteella, mutta kaikkien Disney-imperiumin eri osien, elokuvien ja hahmojen yhdistäminen näin laajalla tavalla tuo yhä hymyn huulille. Uudelle pelaajalle mielenkiintoista löydettävää löytyy varmasti hirmuisesti. Odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea Inside out -pelisetistä löytyykään.

Oletko jo ehtinyt pelata Disney Infinity 3.0:aa tai kuuluuko pelin hankinta suunnitelmiisi?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Disney Infinity 3.0 ensivaikutelmat

  1. Itsellä on tuo Disney Infity 3.0 jo tilattu. Nyt vain odotellaan. Tilasin koko setin niin, että tulee ne star wars kamatkin mukana. Itse Inside Out fanina ostin sen setin jossa tulee kiukku ja ilo ja niiden lisäksi vielä tuon inhon. Itse omistan entuudestaan Disney Infinity 1.0. Tuo kakkonen ei ollut jotenkin kiinnostava. Itse yllätyin kun ykkösen ja kakkosen hahmoja voi käyttää tuossa kolmosessa. Mutta se on loistavaa, ettei tarvitse uusia hahmokaartia. :) Olisi mahtavaa, jos voisit esitellä Funko Pop kokoelmasi. Itse olen jäänyt niihin koukkuun. Minulta löytyy madagascarin pingviinien Rico ja Elsa Frozenista.

    1. Noissa peliseteissä riittää varmasti pelattavaa pitkäksi aikaa, toivottavasti saat pelin pian pelattavaksi! :) Jep, on tosi siistiä, että vanhempia hahmoja voi käyttää aina uudemmissa osissa. Vaikka figuurit ovat tosi hienoja sellaisenaankin, on kiva, että niitä pääsee hyödyntämään myös pelatessa.

      Voisin kyllä ottaa Funkoni esittelyyn tässä syksyn aikana, vaikken niitä kovin montaa vielä omistakaan. Kiitos ehdotuksesta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.