Sinun pelisi, sinun maailmasi, sinä päätät

Olen suunnitellut Disney Infinity -pelistä kirjoittamista jo pienen iäisyyden, mutta peli on tuntunut niin laajalta, etten oikein ole tiennyt mistä aloittaa. Figuureista ja ääninäyttelijöistä onkin ollut jo puhetta, mutta nyt pureudutaan tarkemmin itse peliin.

Pelin idea: Disney Infinity on seikkailupeli, joka on jaettu kahteen osioon: pelisetteihin ja lelulaatikoihin. Peliseteissä seikkaillaan ja suoritetaan tehtäviä tietyn elokuvan maailmassa kyseisen elokuvan hahmoilla, esimerkiksi Monsterit-yliopistossa Masi Pallopäänä. Lelulaatikoissa taas luodaan omia maailmoja, joissa kaikki pelin hahmot voivat kisailla tai vaan tutkia paikkoja keskenään. Lelulaatikkomaailmoja voi luoda itse ja halutessaan jakaa niitä muille tai ladata muiden tekemiä lelulaatikoita. Lisäksi on vielä minipelimäisiä seikkailuja sekä haasteita, joissa voi harjoitella eri toimintoja, kuten rakentamista tai ajamista.

Disney Infinity on sikäli erilainen peli, että sen pelaamiseen tarvitaan konsolin ja pelilevyn lisäksi monenlaisia tarvikkeita. Pelin aloituspaketissa on mukana Tare Karvanen, Jack Sparrow ja herra Ihme -figuurit sekä Monsterit-yliopisto, Pirated of the Caribbean ja Ihmeperhe -pelisetit. Pelikokemusta laajentamaan voi ostaa lisää figuureja, voimalaattoja ja pelisettejä. Aloituspaketit pelilevykkeineen ovat tietenkin konsolikohtaisia, mutta erikseen ostettavat härpäkkeet toimivat kaikilla konsoleilla. Figuureilla saa hahmon pelattavaksi lelulaatikossa ja pelisetissä, jos hahmon elokuvalle on pelisetti. Voimalaatat, jotka myydään blind bageissa, antavat hahmolle lisävoiman, kulkuneuvon tai työkalun taikka teeman lelulaatikkoon. Eri figuureja on liki 30. Pelisettejä taas on 6, aloitussetin maailmat sekä Autot, Lone Ranger ja Toy Story in space. Pelattava hahmo, pelisetti tai voimalevy valitaan käytettäväksi asettamalla ne pelialustalle. Peliä voi pelata yksin tai kahdestaan, online-tilassa jopa nelistään.

Ajatuksiani: Ostin pelin Wii U -version pian julkaisupäivän jälkeen viime elokuussa, osittain ex tempore -ostoksena. Olin jo aiemmin kuullut Disney Infinitystä, mutta se näytti ensimmäisissä mainosvideoissa vähän karulta enkä oikein sisäistänyt pelin ideaa. Tylsänä hetkenä tuli kuitenkin katseltua pelin esittely- sekä arvosteluvideoita ja yllättäen kiinnostuin siitä.  Sittemmin olen pelannut kaikkien omistamieni pelisettien päätarinat läpi kertaalleen. Viime vuoden lopulla jouduin nollaamaan pelin kokonaan pelitilin ongelmien takia, se johtui osin omasta säätämisestä, mutta osin myös Wii U -version huonosta suunnittelusta. En ole ostanut peliin lisää pelisettejä, vaikka Autot ja Toy Story houkuttelevat, mutta muutaman lisähahmon ja voimalevyn olen hankkinut.

Mielestäni pelin parasta antia ovat pelisetit, varsinkin Pirates ja Monsterit-yliopisto -maailmat ovat hienon näköisiä ja niitä on hauska pelata. Lelulaatikkojen maailmaan taas en ole päässyt niin hyvin sisälle enkä ole juurikaan rakennellut niitä. Pidän siitä, että minulla on selkeät ohjeet siitä, mitä tehdä ja muiden luomien pelisettien logiikka ei aina ole ihan auennut minulle, vaikka niissä onkin kekseliäitä ideoita.

Pelin kohderyhmää ovat erityisesti lapset, mutta se on hyvin pitänyt myös lapsenmielisen aikuisen mielenkiinnon yllä (tosin joululomalla se hävisi mainiolle Super Mario 3D Worldille 10-0). Pelisettien tehtävät eivät ole erityisen vaikeita ja peli on dubattu suomeksi, joten nuoremmatkin ymmärtävät varmasti mitä on tehtävä. Dubbaajina on paljon alkuperäisiä suomalaisia ääninäyttelijöitä eivätkä aiemmin dubbaamattomien hahmojen (kuten Jack Sparrow) äänet ole aiheuttaneet ainakaan minussa myötähäpeää. Figuurit ovat kestävän oloisia ja laadukkaasti maalattuja, halutessaan niitä voi pitää esillä. Keräilyyn ja perfektionismiin taipuvaisen kannattaa olla varuillaan pelin suhteen, sillä siihen uppoaa helposti paljon rahaa. Pelissä on esimerkiksi aarrearkkuja, joka saa auki vain tietyllä hahmolla, joten houkutus ostaa kaikki hahmot voi olla suuri.

Tulevaisuus: Itse toivon ja odotan eniten, että peliin tulisi vielä enemmän naishahmoja sekä varsinkin 90-luvun Disney-klassikoiden maailmaan sijoittuvia pelisettejä. Toistaiseksi Disneyn osuus pelissä on ollut aika pieni, se on painottunut enemmän Pixariin. Pelissä on paljon potentiaalia jatko-osien kannalta ja onneksi pelin kehittäjät ovat luvanneet, että figuurit tulevat toimimaan myös tulevissa osissa. Pelin jatkosta on toistaiseksi tihkunut aika vähän tietoa. Onneksi huomenna keskiviikkona tullaan pitämään julkistustilaisuus, jossa kerrotaan lisää tietoa pelin uusimmasta kappaleesta, joka tunnetaan nimellä Disney Infinity 2.0. Tilaisuutta voi seurata livenä YouTubesta 30.4. Suomen aikaan kahdeksalta illalla.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Sinun pelisi, sinun maailmasi, sinä päätät

  1. Peli vaikuttaa ihan kivalta mutta ei onneksi saa minua innostumaan. (mutenkin tulee koko ajan riitaa veljen kanssa pelatesamme lego harry potteria) Noita figuureja ajattelinkin tässä ajan knassa lisää hankkia. Kunhan rahatilanne antaa myöten.

    Olisi mielenkiintoista saada tuohon peliin vaikka Aladdin tai Pieni Merenneito pelisetit.

    1. Heh, peliriitelyt ovat tuttuja minullekin, onneksi niitä on nykyään vähän vähemmän.
      Aladdin ja Pieni merenneito -pelisetit kuulostaisivat tosi ihanilta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.