Disneyn joulukoristeet

Hui että, kylläpä tämä joulukuu on tuntunut hurahtavan silmissä, kun huomenna on jo kolmas adventti! On siis jo korkea aika tuoda pikkuisen jouluhenkeä tähän blogiin ja esitellä muutama omistamani Disney Storen joulukoriste. Esittelyyn pääsevät myös ne kolme koristetta, jotka jäivät vaille kunnon esittelyä jokunen viikko sitten, kun kerroin visiitistäni Tukholman Disney Storessa.

Innostuin Disneyn joulukoristeista muutama vuosi sitten, kun näin kuvan Disney-koristeilla koristellusta kuusesta. Mieleeni ei ollut ennen kuvan näkemistä juolahtanutkaan, että Disneyllä olisi edes tarjolla kuusenkoristeita, mutta sen jälkeen Disney-teemaiset koristeet alkoivat kiinnostaa minua kovasti. Harmikseni kuvan näkemisen aikaan ei ollut joulusesonki, joten sain odottaa hetkisen, ennen kuin pääsin hankkimaan ensimmäisen koristeen.

Kuvan Tiku ja Taku -koriste sai lopulta kunnian olla kokoelmani ensimmäinen. Tilasin sen brittien Disney Storesta syksyllä 2013, samalla kertaa DFDC-sarjan Jasminen ja Aladdinin kanssa. Koriste on kooltaan melko iso ja se painaa kuusenkoristeeksi aika paljon, joten se ei oikeastaan ole kuusta varten kaikkein käytännöllisin. Disneyn joulukoristeet ovat muutenkin melko painavia moniin muihin verrattuna, kenties niiden on ajateltu sopivan parhaiten vaikkapa muovikuusten oksille. Onneksi tämän tammenterhon pohja on kuitenkin tasainen, joten sitä voi helposti pitää esillä esimerkiksi hyllyllä.

prinsessa ruusunen koriste

Seuraavaksi hankkimani koriste ehtikin vilahtaa blogissa pari vuotta sitten, sillä ostin sen Elsa nuken kanssa Lontoon matkallani. Mietin pitkään mikä prinsessa oli nätein ja päädyin lopulta Auroraan, jonka hiukset näyttävät minusta tosi kivoilta.

Ja sitten viime kuun ostoksiin.

jasmine koriste

Ensimmäisenä Tukholmasta taisi tarttua mukaan prinsessa Jasmine. Koriste on samaa prinsessasarjaa kuin parin vuoden takainen Aurorakin, mutta prinsessojen asennot taitavat vaihdella vuosittain ja hameen materiaali on nykyään vaihdettu pelkästään satiiniin. Pidän tyllihameista ehkä aavistuksen enemmän, mutta toisaalta näissä uudemmissa on myös kivat glitterkuviot.

jasmine koriste

Toinen, mieluisampi uudistus vuoden 2013 ja 2015 koristeiden välillä on se, että nyt niihin on kiinnitetty pieni vuosiluvun sisältävä kultalaatta. Yhdysvalloissa myytävissä tuo pieni laatta on ollut mukana jo pidempään, mutta Euroopassa ne on otettu käyttöön tietääkseni vasta vuosi sitten. Minusta vuosiluku on aivan ihana yksityiskohta! Sen avulla voi myöhempinä jouluina muistella, minkä vuoden ostoksia mikäkin koriste onkaan.

tähkäpää koriste

Jasminen lisäksi myös tämän vuoden Tähkäpää näytti tosi nätiltä. Verkosta suosituimmat prinsessat tuntuvat loppuvan aika nopeasti, mutta onneksi Tukholmasta näitä löytyi. Ariel tosin jäi silloinkin löytämättä, mutta ehkä ensi vuonna.

pascal koriste

Koska joulukoristeet olivat Disney Storessa osta kolme, maksa kaksi -tarjouksessa, mukaani lähti myös hupsu Pascal. Tämä koriste on ollut myynnissä jo viime vuonnakin, mutta missasin sen silloin. Joka vuodeksi suunnitellaan uusia koristeita, mutta jotkin edellisvuoden mallit tuntuvat palaavan valikoimiin. Tämä ja kaikki muutkin koristeeni kuuluvat muuten Disneyn Sketchbook Ornaments -sarjaan ja ne ovat Steve Thompsonin suunnittelemia.

Koristeet pääsivät esittelyyn sikäli huonoon aikaan, että monet niistä näyttävät jo loppuneet Disney Storen verkkokaupoista. Jos joulukoristeet alkoivat kiinnostaa, kannatta pitää ne mielessä ensi vuoden varalta. Paras valikoima on jo heti syys–lokakuussa, kun ensimmäiset saapuvat valikoimiin.

Kiinnostavatko Disneyn joulukoristeet sinua vai koristeletko kuusen mieluummin perinteisemmillä koristeilla?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, , ,

7 kommenttia artikkelissa “Disneyn joulukoristeet

 1. Pidän siitä kuinka paljon nämä koristeet oikeasti muistuttavat esikuviaan! En ole itse vielä ostanut Disney-kuusenkoristeita, ja se taitaakin jäädä tosiaan ensi jouluun.

  Näistä koristeista Tiku ja Taku on ehdoton suosikki! Niin suloinen :)

  1. Jep, yhdennäköisyyden saralla näissä koristeissa on onnistuttu hyvin! Varsinkin tuo Pascal on kuin suoraan elokuvasta napattu. :)

 2. Ostin itseasiassa itse tässä kuussa ensimmäisen Disney joulukoristeeni Disneyland Pariisista, Cheshire kissan :) Enemmänkin voisi ostaa jolleivat olisi aikasta kalliita, jotenkaan ei raaskinut, vaikka kyllähänä nuo säilyvät vuodesta toiseen. Olen samaa mieltä siitä, että ovat kyllä aikasta raskaita ja joillakin on kokoakin jo paljon, että kuusi ei kyllä kovin tiheä saa olla, onneksi meillä on muovikuusi niin eiköhän siihen sovi :) Äitini keräilee juuri noita samanlaisia prinsessa-koristeita, hänellä on Ruusunen ja Lumikki ja kuulemma tämän kuun Tukholman reissultakin saisi hänelle Tuhkimon tuoda :D ehkäpä ostan vielä itsellekin pari.. ;)

  1. Niinpä, koristeet ovat pikkaisen kalliita, mutta onneksi niitä voi ihan hyvin ostaa vaikka yhden tai pari vuodessa ja hitaasti kerryttää kokoelmaa. En ole vielä päässyt testaamaan, miten nuo koristeeni toimivat oikean kuusen oksilla, mutta luulisi tekokuusen tosiaan ainakin kestävän niitä. Toivottavasti Tukholmasta löytyy mieluisat prinsessakoristeet! :)

 3. Onpas ihania koristeita! Itse en ole vielä niihin “haksahtanut”, mutta idea siitä, että koko kuusi olisi koristeltu Disney-koristein, alkoi kyllä houkuttelemaan hurjasti…

  1. Hihi! Varo vaan, muutaman vuoden kuluttua Disney-koristeet ovat varmasti valloittaneet joulukuusesi kokonaan! :D
   Ai niin, Disney Storellahan on myös jonkin verran Star Wars -teemaisia koristeita. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.