Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

Kuten olen lupaillut, on aika esitellä ostokset, joita teimme Walt Disney Worldissa sekä Disney-risteilyllämme. Jutussa mainitut euroiksi käännetyt hinnat olen laskenut matkan ajan valuuttakursseilla, joten tuoreemmalla kurssilla eurohinnat voivat vähän vaihdella.

Vaatteet

Päädyimme Villen kanssa ostamaan reissusta itsellemme yhdet paidat. Minun valintani oli tämä keltainen 70-luvun tyylinen Walt Disney World -paita. Olen nähnyt samanlaisen paidan monella muullakin Instagramissa ja tästä samasta mallista on olemassa myös Disneyland ja Disney Cruise Line -versiot sekä vihreä vaihtoehto. En taida omistaa mitään muita keltaisia vaatteita, mutta tämä paita oli niin pirtsakan värinen, että sen mukana sai melkein kuin tuotua hieman Floridan aurinkoa kotiin mukaan. Tämä paita menee kaikista ostoksista ehkä selkeimmin matkamuistojen kategoriaan.

Käytän normaalisti kokoja S tai M ja päädyin ostamaan tästä paidasta koon S, sillä mitoitus vaikutti vähän reilulta. Paita tosiaan on rennon mallinen ja samalla se on myös melko pitkä. Paitoja myytiin monissa Walt Disney Worldin kaupoissa ja sen hinta veroinen oli 26,62 Yhdysvaltain dollaria eli noin 24,60 euroa.

Ville taas osti itselleen jostain Disney Fantasy -aluksen kaupasta tällainen Tommy Bahama -merkin havaijipaidan. Paita on minustakin aika veikeä Mikki-kuvituksineen. Paita oli vähän arvokkaampi ja maksoi noin 125 euroa. Toivottavasti se myös kestää hyvi käyttöä.

Matkalta Ville osti myös kaksi uutta lippistä. Vasemmanpuoleinen on ostettu Star Wars Galaxy’s Edgen Droid Depot -kaupasta. Tuosta Droid Depot -lippiksestä on tullut Villen suosikki ja se on ollut myös tänä kesänä moneen otteeseen käytössä. Kuvassa tuo vasemman reunan vesitahra on korostunut liikaa, luonnossa se ei onneksi näy ihan noin selkeästi.

Oikeanpuoleinen Monsterit Yliopisto -lippis taas on tarkoituksella kovia kokeneen näköinen, sillä sen on tarkoitus näyttää samalta kuin Masi Pallopään rakas päähine. Tätä lippistä minäkin olen päässyt lainaaman muutamaan otteeseen. Lippikset maksoivat noin 30 dollaria kappale eli suunnilleen 27,75 euroa.

Printit

Disney Springsissä sijaitsevasta Wonderground Gallery -liikkeestä mukaamme tarttui kolme postikorttimallista Disney-printtiä. Kuvassa ylimpänä on kaksi Joey Choun taiteilemaa kuvaa. Chou on yksi suosikkini Disneylle töitä tekevistä taiteilijoista ja oli ihana löytää nämä hänen tekemänsä printit kahdesta suosikkielokuvastani; Pienestä merenneidosta ja Upista. Arielin siskot ovat myös minusta aivan ihana aihe, joten tykkään tuosta vasemmanpuoleisesta kuvasta aivan erityisesti.

Ville taas valitsi tuon alemman kortin, joka pohjautuu Haunted Mansion -laitteen ”venyvän huoneen” maalauksiin. Printin taiteilija Chris Uminga olikin minulle ennestään tuntematon, mutta miehen Instagram-tilin perusteella hän vaikuttaa kuitenkin tehneen jonkin verran muitakin Disney-aiheisia töitä.

Printit maksoivat 6,38 dollaria per kappale eli noin 5,90 euroa. Printeissä on takapuolella viivat osoitteelle, mutta en mitenkään raaskisi käyttää näitä postikortteina, vaan ajattelimen laittaa nämä kuvat vielä joskus kehyksiin. Ne sopivat erinomaisesti osaksi Disney-aiheista tauluseinäämme.

Jatketaan vielä printtilinjalla, sillä Ville osti Hollywood Studios -puistossa käydessämme myös tämän Millenium Falcon -printin. Ei olla kumpikaan koitettu vielä selvittää, mitä sanoja nuo tuossa sinisessä passepartout’ssa näkyvät merkit oikein muodostavatkaan, mutta jos jollain sattuu olemaan luppoaikaa, niin esimerkiksi tältä sivulta löytyy koodiavain kielen tulkitsemiseen. Laittakaa kommenttia, jos saatte tekstit selvitettyä. 😄

Tämä Star Wars -printti maksoi 15,97 dollaria eli noin 14,85 euroa. Korkeutta sillä on noin 20,4 senttiä ja leveyttä 15,3 senttiä.

Disney Parks 2020 -kalenteri

Yksi lempiostoksistani oli tämä seinäkalenteri, jonka löysimme eräänä sateisena iltana Epcotin kauppoja kierrellessä. Kalenterissa on jokaiselle kuukaudelle tyylitelty kartta jostain Disneylandin ja Walt Disney Worldin eri alueesta. Kuvitukset ovat kaikki tosi hienoja ja erityisesti alla olevat touko- ja kesäkuun kuvat kuuluvat suosikkeihini.

Täytyy myöntää, että kalenterina tämä ostos ei ollut kovin hyvä, sillä kunkin kuun kalenteriosuus on aika pieni, siinä viikot alkavat amerikkalaiseen tapaan sunnuntaista ja siinä on vielä yhdellä rivillä aina kahden viikon päivät peräkkäin. Ihan omituista. Mutta se ei onneksi haittaa, sillä en varsinaisesti ostanut tätä kalenteriksi vaan kivaksi koristeeksi kotimme työpistettä piristämään.

Kalenterissa on kätevästi perforointi kunkin karttakuvan ylä- ja alareunassa, joten kuvat voi kätevästi repäistä talteen kehystämistä varten. Tauluseinällemme on siis tulossa lähiaikoina paljon uusia kuvia, kun vaan saan suosikkini kehyksiin.

Kalenteri maksoi 26,62 dollaria eli noin 24,60 euroa.

Tässä vielä pikkukuvat kaikkien kuukausien kartoista. Mikä on sinun suosikkisi?

Castaway Cay -pyyhe

Ostimme Disneyn Castaway Cay -saarelta matkamuistoksi Disney Cruise Linen logon tyyliin koristetun pyyhkeen. Meillä ei ennestään ollutkaan yhtään rantapyyhettä, joten Castaway Cayn paratiisisaari tuntui hyvältä paikalta hankkia sellainen.

En ole ihan varma mitä tämä pyyhe maksoikaan, sillä en löytänyt hintalappua enää ja ostimme sen kanssa samaan aikaan pari muuta juttua, mutta uskoisin hinnan olleen noin 25 euroa.

Pienemmät ostokset

En tiedä voiko näitä varsinaisesti ostoksiksi sanoa, mutta hankimme/saimme matkalta myös Magic Band -rannekkeet, joita käytetään Walt Disney Worldissa tosiaan puistolippuina, huoneavaimina ja maksuvälineinä. En osannut päättää kivaa mallia kuviollisten Magic Bandien valikoimasta, joten päätin ottaa ihan vaan tuollaisen peruspunaisen maksuttoman mallin.

Ville taas tilasi vihreän Alien-kuvioisen rannekkeen. Tämän vähän erikoisemman mallin valinta maksoi noin kymmenen euroa.

Magic Bandien värit valittiin Walt Disney Worldin netisivuilla ennen matkaa ja saimme ne itsellemme kirjautuessamme hotelliimme. Rannekkeita on mahdollista käyttää uudestaan, jos matkustaa Walt Disney Worldiin toiste. Rannekkeiden paristot tosin kestävät arviolta pari vuotta, minkä jälkeen Magic Bandeja voi käsittääkseni muuten käyttää normaalisti, mutta laitteissa otetut kuvat tai PhotoPass-kuvaajien ottamat valokuvat eivät vaan enää linkity omalle tilille.

Fun fact: Magic Bandin sisäpuolelle voi valita haluamansa (aika lyhyen) tekstin. Valitsimme omiin rannekkeisimme höpsöt lempinimemme.

Hotelliin kirjautuessa saimme myös nämä 1st visit -rintamerkit. Taisin nähdä joskus Pinterestissä kuvan, jossa näihin rintamerkkeihin oli laitettu taakse magneetti, jotta niitä voi käyttää jääkaapin ovessa. Minusta se oli aika hauska idea, sillä muutenhan tällaiset pikkutavarat (tai pikkutinksit niin kuin sanoin aina lapsena 🤷‍♀️) tuppaavat jäämään johonkin laatikon pohjalle pyörimään.

Olemme haaveilleet jonkin aikaa omasta koirasta ja kun näimme Disney Springsissä myynnissä lemmikkitarvikkeita, päätimme ostaa tämän kaulapantaan kiinnitettävän Minni-rusetin. Ostimme samalla myös siskoni koiralle saman sarjan rusetin muotoisen purulelun. Se oli toki valmistettu paksummasta ja kestävämmästä kankaasta kuin tämä satiininen koriste. Tämä rusettikortiste maksoi suunnilleen 6,50 euroa.

Ville osti matkalta pari uutta Star Wars -pinssiä reppunsa koristeeksi. Tuo vasemmanpuoleinen taisi löytyä Disney Fantasy -laivalta ja oikeanpuoleinen taas samasta Droid Depot -kaupasta kuin samanhenkinen lippis. Pinssit maksoivat noin kymmenen euroa kappale.

Disney Fantasy -laivalla myytiin monenlaisia merihenkisiä tuotteita ja erityisesti kiinnostuin tästä Mikki-ankkurilla koristetusta viinipullon stopparista.

Totuuden nimissä en tiedä tuleeko meillä tälle stopparille ihan hirveästi käyttöä, sillä emme kyllä juo viinejä kovin usein. Toisaalta, jos joskus ostamme viinipullon, niin emme kyllä saa sitä kerralla tyhjäksi, joten eiköhän stopparille löydy vielä käyttöä. Ja käyhän se toki muillekin pulloille kuin vain viinipulloille.

Stoppari maksoi noin 20 dollaria eli noin 18,50 euroa.

Disney Springsissä kierrellessä satuin huomaamaan eräässä pinssikaupassa myynnissä tällaisia Mikin 90-vuotissynttäreiden kunniaksi tehtyjä muistokolikkoja. Kolikko oli minusta söpö, joten päätin ostaa sellaisen muistoksi. Kolikon toiselta puolelta löytyy Disney Springsin ”logo”.

Samaisessa kaupassa oli myynnissä myös kolme muuta kolikkoa, mutta ne eivät olleet yhtä kivoja kuin tämä, joten en ostanu niitä enempää. Muuten en muista, että olisin nähnyt samanlaisia kolikoita missään Walt Disney Worldin puistoissa. Amerikkalaiset taitavat keskittyä niihin pressed penny -kolikkoihinsa.

Muistokolikko maksoi 5 dollaria eli noin 4,75 euroa.

Pohdintaa Disney-ostoksista

Täytyy vielä loppuun sanoa, etten ehkä koe näitä tällaisia tavaran esittelyjä enää ole ihan täysin omaksi jutukseni, sillä olen vähentänyt kaikenlaisen tavaran ostelua parin viime vuoden aikana melko paljon. En nykyisin ostele juuri mitään Disney-tavaraa muutoin kuin Disney-puistoissa käydessä. Puistoissakin koitan pitää järjen mukana ja miettiä ennen ostopäätöstä, onko ostoksessa mitään ideaa.

Disney on tosi hyvä myymään kaikenlaisia tuotteita sillä varjolla, että ne muistuttavat jostain matkasta tai tuovat mieleen muistoja jostain erityisestä hetkestä tuolla matkalla. Olen itsekin esimerkiksi ostanut pinssit muistoksi sitä mukaan, kun olen yöpynyt Disneyland Parisin eri hotelleissa ja varmaan suunnilleen kaikki tämänkin postauksen tavarat ovat edes jollain tapaa matkamuistoja. Tunteisiin vetoavia tuotteita on välillä tosi hankala vastustaa ja Disney kyllä käyttää sitä hyväkseen.

Minun parhaat keinoni turhien ostosten välttelyyn ovat yön yli harkitseminen, kiinnostavan tuotteen arviointi oikein kriitisesti ja valokuvien otto. Mietin esimerkiksi matkalla useaan otteeseen Loungefly-merkin Disney-aiheisen repun ostoa ja ihastelin monena päivänä erilaisia söpöjä reppuja. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että niistä puuttui tärkeänä pitämäni ominaisuus eli sivutasku, johon saisi mahtumaan juomapullon. Tuon puutteen vuoksi en tullut ostaneeksi uutta reppua enkä jälkikäteen ole sellaista kaivannutkaan.

Toki yön yli harkitsemisessa on se huono puoli, että tuotetta ei ehkä enää löydäkään seuraavana päivänä. Harvemmin kuitenkin käy niin, että jonkin tuotteen ostamatta jättäminen jää oikeasti harmittamaan.

Valokuvien otto taas auttaa ensinnäkin siinä, että kiinnostavasta tuotteesta voi ottaa kuvan, jota voi katsoa uudestaan rauhallisella hetkellä uusin silmin. Toiseksi taas minua auttaa se, että olen hieman muuttanut ajetusmaailmaani ja alkanut pitää matkalta otettuja valokuvia kaikkein tärkeimpänä matkamuistona. Mitkään tavarat eivät tunnu niin tärkeiltä kuin valokuvat kauniista paikoista ja hauskoista hetkistä. Olemme myös teettäneet matkakuvista valokuvakirjoja, jotka auttavat pitämään muistot elävämpinä kuin pelkkä kuvien katselu tietokoneen ruudulta.


Toivottavasti teistä oli kiinnostavaa lukea ostoksistamme sekä tuota lopun pohdiskelua. Oletko sinä huomannut elämässäsi tilaneita, jolloin jonkin tuotteen vastustaminen on tuntunut vaikealta?

Disney Land & Sea -matkasta kertovat jutut:
Seuraava matkamme: Disney Land & Sea
Walt Disney World 2019: Matka alkaa!
Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort
Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa
Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land
Walt Disney World 2019: Maailmanympärimatkalla Epcotissa
Walt Disney World 2019: Aamupäivä Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Eläinbongausta Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Viimeinen päivä Magic Kingdomissa
Disney Cruise 2019: Kohti Karibianmerta!
Disney Cruise 2019: Kaksi päivää merillä
Disney Cruise 2019: Vierailulla Neitsytsaarilla
Disney Cruise 2019: Castaway Cay
Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

6 kommenttia artikkelissa “Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

 1. Ihania ostoksia! Erityisesti Pieni merenneito ja Up- printit ovat täydelliset!! <3

  Itse olen vahvasti keräilijä-ihminen, mutta olen yrittänyt pitäytyä vain parissa keräilykohteessa. Kerään Disney-pehmoleluja, ja yleensä pystyn sisällyttämään matkamuiston ja pehmolelun samaan ostokseen, kuten Japanin kimono Minni&Mikki, ja New Yorkissa vapaudenpatsas-Minni. Näin koitan pitää ostokseni järkevissä määrissä, enkä sitten hurahda ostamaan esimerkiksi mukeja tai pinssejä, mitkä ovat aivan ihania ja helposti tarttuisivat muuten mukaan. Ehdin ennen pandemian alkua suunnitella seuraavan matkan Pariisiin, ja olin suunnitellut ostavani pari tietokirjaa muutamasta Disneylandin laitteesta, ja muutaman printin tauluseinääni varten.

  1. Nuo printit ovat kyllä tosiaan ihanat! :)

   Tuo keräilijäpiirre on minussakin vahva. Lapsena varsinkin keräilin kaikkea ihan hölmöä, kuten kuulapyssyn kuulia 🤦‍♀️ Onneksi nykyään tuon keräilijäpuolen voi pitää tyytyväisenä myös siten, että keräilee vaikka konsolipeleissä jotain pelin sisäisiä keräilyjuttuja, niin ei tarvitse sitten niin kovasti päästä toteuttamaan sitä puolta oikeiden tavaroiden kanssa. Se, että pitäytyy vain muutamassa keräilykohteessa, kuulostaa oikein hyvältä taktiikalta. Sitten ei tule haalittua mukaan kaikkea kiinnostavaa. Minullakin on tapana ennen matkaa suunnitella ostoksia niin on sitten aika selvät sävelet ostosten teon suhteen eikä ehkä niin helposti tule ostettua muita houkutuksia. Kaikki Disney-puistojen kaupat on kyllä tietysti ostoslistasta huolimatta käytävä läpi 😅

 2. Mielenkiintoinen kysymys! Itse suunnittelen suurimman osan ostoksistani, mutta on pari asiaa, joiden kohdalla annan itseni rentoutua. Postikortit ja second handina ostetut kirjat. Jos haluan sen kahden euron kirpputorikirjan, josta en ole varma, että pidänkö siitä, niin kyllä minä annan itseni sen ostaa. Mulle tämä on pientä arkipäivän hemmottelua itselleni.

  1. Tuo kuulostaa oikein vastuulliselta hemmottelulta, sillä jos jotain ostaa, niin parashan se on ostaa mahdollisuuksien mukaan käytettynä. :) Pitäisi varmaan itsekin useammin ainakin yrittää löytää kiinnostavia kirjoja käytettynä, mutta en ole ainakaan vielä kovin tottunut ostamaan käytettyä tavaraa ulkomailta ja Disney-aiheisia tietokirjoja on harvemmin myynnissä Suomessa käytettyinä.

 3. Ymmärrän täysin uudet ajatuksesi keräilyä ja ostospostauksia kohtaan! Omallakin kohdalla ns. ajatusmaailma muuttui kun keräilystä luopui.
  Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan kyllästyväni haul-videoiden katseluun mutta kuinkas kävikään. Nykyään hädin tuskin jaksan edes keskittyä katsomaan ostosvideota loppuun saakka. Harvoin saan mitään ”pakko saada” -fiiliksiäkään vaikka jossain yhteydessä ihania tavaroita näkisikin. Toki välillä meinaa sortua mutta jotenkin sitä nykyään saa pidettyä pään kylmänä ja lopulta luopuu ostoajatuksesta. Onneksi!
  Toisinaan jotain kivaa tulee kyllä ostettua mutta mitään puhtaahti keräilyesineitä en enää viitsi haalia! Tavaralle on siis oltava joku funktio tai ’oikea tarve’. Esimerkiksi annoin itselleni luvan ostaa kauan haaveilemani Muumi-termospullon sillä en omistanut yhtään termospulloa ennestään. Ja sille todellakin tulee käyttöä kun syksyä ja viileneviä ilmoja kohti pikkuhiljaa mennään.

  Nyt Disney -ostoslistalla on ainakin Frozen 2:n blu-ray sekä tietysti Disney+ kun se aikanaan Suomeen rantautuu!

  ***

  Täytyy vielä lisätä… Nykyään olen jopa helpottunut että suurin osa Suomen Disney-tuotetarjonnasta on vahvasti lapsille suunnattua eikä siksi juurikaan löydä paikallisista kaupoista houkuttelevia oheistuotteita. Muussa tapauksessa erityisesti mukien kohdalla olisin pulassa!

  1. Kiva kuulla, että sinulla on ollut tosi samanlaisia fiiliksiä viime aikoina. :) En ole vielä itse ihan täysin päässyt eroon haul-videoiden katselusta, sillä jostain syystä on kiva joskus katsoa, mitä kaikkea puistoissa on saatavilla, vaikka ei itse aikoisi ostaakaan mitään videossa esitellyistä jutuista. Mutta jos sen sijaan sellaiset Instagram-tilit, joissa esitellään vain joka kuvassa aina jokin uusi keräilyesine, eivät oikein enää jaksa kiinnostaa.

   Tuollaiset termospullon kaltaiset käyttötavarat ovat sellaisia, joihin pyrin itsekin keskittymään jatkossa. :) Olen useaan otteeseen miettinyt, että yksi parhaista Disney-ostoksistani on Tokyo Disney Resortista ostettu Mikki-avaimenperä. Se on simppeli ja tyylikäs ja käytössä melkein päivittäin, aina kun tarvitsen avaimiani.

   Disney+ on minullakin hankintalistalla. Olen miettinyt pitäisiko ottaa siitä saman tien vuoden tilaus, kun luultavasti kuitenkin se tulisi pidettyä pidemmän aikaa. 🤔

   GameStopit olivat ehkä ainoita kauppoja, joissa oli myynnissä aikuisillekin suunnattua Disney-tavaraa. Mutta nyt kun nekin on taidettu jo kaikki sulkea, ei tosiaan taida olla myynnissä kuin lähinnä lapsille suunnattuja tuotteita. Ehkä ihan hyvä niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.