Disney Princess Comic Strips Collection Volume 2

Esittelin hieman päälle vuosi sitten ensimmäisen Disney Princess Comic Strips Collection -sarjakuvakokoelman, johon oli koottu neljän ensimmäisen Disney Princess -sarjakuvalehden tarinat. Disney Princess -lehtiä on tähän mennessä ehtinyt ilmestyä jo 15 ja niistä on koottu toinenkin kokoelma-albumi, joka tuli myyntiin keväällä. Yksittäisiä lehtiä on hankala saada tilattua Suomesta käsin tai ainakin se maksaa törkeän paljon, joten olen tykännyt hankkia prinsessasarjikseni albumimuodossa.

Disney Princess Comic Strips Collection Volume 2 (lehdet 5-8)
Kuvitus: Amy Mebberson | Tarinat: Amy Mebberson, Georgia Ball, Samantha Beiko, Steffie Davis, Paul Benjamin, Geoffrey Golden, Emma Hambly, Oliver Ho, Deanna McFadden & Patrick Storck
87 sivua | Joe Books 2017

Ensimmäisen sarjakuva-albumin tapaan tämä toinenkin numero kertoo kaikkien 11 Disney-prinsessan elämästä vaihtelevasti ennen tai jälkeen elokuvan tapahtumien jälkeen. Tarinoissa kukin prinsessa seikkailee omassa maailmassaan sidekickinsa tai prinssinsä kanssa, joten fanifiktiomaista eri elokuvien maailmojen sekoittelua ei ole luvassa. Osa tarinoista on muutaman ruudun pituisia, osa taas vie useamman sivun.

Useimpien sarjakuvien tarina rakentuu jonkin pienen vitsin varaan, joten ne eivät ole mitään kovin syvällisiä tai erityisen mieleenpainuvia. Tosin ei muutaman ruudun stripeiltä oikein voi odottaakaan mitään erityisen syväluotaavia tarinoita. Mutta moni tarina toi hymyn huulille ja Amy Mebbersonin kaunista piirrostyyliä on ilo katsella ja ihailla läpi albumin.

Tällä kertaa kaikkein kiinnostavimmilta tuntuivat ne tarinat, jotka käsittelivät prinsessan ja prinssin elämää elokuvan jälkeen. Minusta oli hauska päästä kurkistamaan, mitä hauskoja pieniä sattumuksia hahmoille oli keksitty elokuvan onnellisen lopun jälkeiselle ajalle. Erityisesti mieleen jäi Pienen merenneidon loppukohtaukseen sijoittuva strippi. Tuoreen hääparin laiva lipuu kohti horisonttia ja vilkutuksen keskellä Ariel alkaakin pommittaa Erikiä ihmismaailmaan liittyvillä kysymyksillä. Myös Ariel-stripit, joissa nähtiin pienen merenneidon siskoja, lämmittivät aina sydäntä.

Disney Princess Comic Strips Collection Volume 2 on kevyttä luettavaa ja mukava hyvänmielen sarjakuva-albumi. Vaikka sarjakuvat ovatkin englanninkielisiä, kieli ei ole mitenkään vaikeaa. Osa vitseistä on tosin sanaleikkejä, joiden ymmärtämiseen tarvitsee hieman fraasien ymmärtämistä. Mutta Disney-prinsessat-franchicen ystäville albumista on varmasti iloa.

Arvioni:

Minua on nyt hetken aikaa inspiroinut muidenkin sarjakuvien lukeminen ja voisi olla korkea aika lukea taas Don Rosan ankkasarjakuvat läpi. Edellisestä kerrasta on jo aikaa, joten olisi hauska uppoutua niiden maailmaan uudestaan.

Millaisia sarjakuvia sinä tykkäät lukea?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, , ,

4 kommenttia artikkelissa “Disney Princess Comic Strips Collection Volume 2

  1. Nämä Disney Princess Comic Strips Collection -albumit ovat niin ihania! Niitä ei taida löytyä suomenkielisinä? Toisaalta noin lyhyiden sarjisten lukeminen englanniksi voisi olla ihan hyödyllistäkin :) Itse olin nuorempana kova Ankka fani ja useasti tuli luettua esim. Don Rosat läpi. Pitäisiköhän uudelleen..?

    1. En ole kuullut, että näitä sarjakuvia olisi käännetty suomeksi. Voisi olla kyll aika hauskaa, jos joku alkaisi julkaista näitä suomeksi. Mutta tarinoita ymmärtää varmasti hyvin vaikka ihan peruskouluenglannin pohjalta. Ja ainahan voi katsoa sanakirjasta, jos on joku vaikeampi sana. :)

      Kannattaa ihmeessä, minunkin on tarkoitus kohta tarttua johonkin Rosan sarjakuva-albumiin. :) Saa nähdä mitä tuttuja juttuja niitä lukiessa muistuukaan mieleen ja toisaalta mitä uutta niistä oikein nyt huomaa. :)

  2. Onko tämä sama piirtäjä joka tekee pocket princess-sarjiksia? :D (jotka juuri siis ovat fanifiktiomaisia eri prinsessat touhuavat keskenään) minkä hintaisia nää comic strips collection volumet on?

    1. Joo, kuvittaja on juuri sama Amy Mebberson. :) Muuten tarinat muistuttavat Pocket Princess -kuvia, mutta näissä prinsessat elävät vaan kukin omassa maailmassaan. Hintaa tällä sarjisalbmilla oli noin yhdeksän euroa ja näitä löytyy myynnissä verkkokirjakaupoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.