Disney Princess Comic Strips Collection + lukijakysely

Uskon, että tosi moni teistä blogin lukijoista on ainakin joskus törmännyt Amy Mebbersonin Pocket Princesses -kuviin. Mebberson on tehnyt näitä yhden ruudun fanisarjiksiksi useamman vuoden ajan ja viime keväänä kanadalainen sarjakuvatalo Joe Books alkoi julkaista hänen kuvittamiaan virallisesti lisensoituja Disney Princess -sarjakuvalehtiä.

Kiinnostuin sarjakuvista heti, mutta sain ikäväkseni huomata, että niitä on likimain mahdotonta saada Euroopasta. Yhdysvalloista ja Kanadasta niitä olisi saanut tilattua, mutta toimituskulut Ameriikan mantereelta ovat suorastaan tähtitieteelliset. Varsinkin verrattuna siihen, että yksi lehti maksaa vain muutaman dollarin. Niinpä jäin odottamaan, josko niitä saisi jonain päivänä ostettua vähän lähempää. Kärsivällinen odotukseni palkittiin lopulta, kun verkkokirjakaupat ottivat valikoimaansa vasta julkaistun Disney Princess Comic Strips Collection -albumin.

Disney Princess Comic Strips Collection

Disney Princess Comic Strips Collection (1-4)
Kuvitus: Amy Mebberson | Tarinat: Amy Mebberson, Georgia Ball, Geoffrey Golden, Patrick Storck & Patrick Shand
88 sivua | Joe Books 2016

Disney Princess -sarjakuvalehdestä on ilmestynyt tähän mennessä kuusi numeroa ja tähän albumiin on koottu niistä neljän ensimmäisen tarinat. Sarjisten pituus vaihtelee; osa on lyhyitä kolmen ruudun strippejä ja osa taas hiukan pidempiä, muutaman aukeaman pituisia tarinoita. Kuten Pocket Princesses -kuvatkin, tämä albumi on täynnä hupaisia pieniä oivalluksia prinsessojen elämästä.

Osa tarinoista sijoittuu aikaan ennen elokuvan tapahtumia, osa aikaan elokuvan jälkeen ja osa taas johonkin siinä välillä. Mebbersonin kuvitukset mukailevat hienosti kunkin elokuvan visuaalista ilmettä. Esimerkiksi Mulan-tarinoissa on mukana tunnistettavat pilvet ja Ariel-sarjiksien merenalainen värimaailma on onnistunut ihan nappiin.

Amy Mebberson Disney Princess Comic Pocahontas

Sarjakuvissa esiintyvät kaikki 11 virallista Disney-prinsessaa Lumikista Meridaan (Annaa ja Elsaa ei ole virallisesti kruunattu osaksi Disney-prinsessat-brändiä, joten he eivät ole mukana tarinoissa). Kukin prinsessa seikkailee vain omassa maailmassaan yhdessä prinssinsä tai sidekickiensä kanssa. Juuri tästä huomaa eron virallisen Disney-tuotteen ja fanitaiteen (kuten Pocket Princesses) välillä.  Disneyn kanta on, että prinsessat eivät vietä aikaa yhdessä tai ole muutenkaan vuorovaikutuksessa keskenään. Niinpä esimerkiksi virallisissa Disney-tuotteissa prinsessat eivät koskaan katso toisiaan ja tämän albumin kansikuvakin on tarkkaan mietitty.

Amy Mebberson Disney Princess Comic

Mielestäni sarjakuvista kaikkein mukavimpia olivat Belle-tarinat, jotka olivat täynnä hauskoja sattumuksia Hirviön lumotussa linnassa. Tianan ja Lottien ystävyys taas oli aivan ihana aihe parissa tarinassa. Pidin myös siitä, että hahmot tuntuivat elokuville uskollisilta eikä prinsessoille oltu yritetty keksiä väkisin mitään uusia piirteitä. Kaikki albumin tarinat eivät olleet ihan superonnistuneita, mutta ne paranivat loppua kohden. Pientä kritiikkiä myös siitä, että vaikka kustakin prinsessasta oli vain muutama tarina, tuntui niissäkin olevan jo hieman toistoa parin hahmon osalta.

Arvioni:

Sarjakuvien perusteella ei välttämättä voi tehdä mitään syvällistä analyysiä hahmoista, mutta ne laajentavat prinsessojen maailmaa harmittomalla tavalla ja toimivat viihdyttävinä pikkutarinoina. Jos pidät Pocket Princesses -kuvista, tykkäät erittäin todennäköisesti myös näistä sarjakuvista. Toivottavasti myös muiden Disney Princess -sarjakuvien tarinat kootaan albumiksi, sillä haluaisin ehdotomasti lukea myös ne.

Amy Mebberson Disney Princess Merida

Jos tämä sarjakuva-albumi alkoi kiinnostaa, niin nyt tarkkana! Blogin 3-vuotispostauksessa kerroin uudesta lukijakyselystä ja nyt se on valmiina. Tällä kertaa kysely koostuu muutamasta blogia koskevasta kysymyksestä sekä mahdollisuudesta esittää minulle Disney-aiheinen kysymys tai vaikka pari. Vastaaminen vie vain viitisen minuuttia. Kyselyyn vastanneiden ja sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken arvotaan yksi Disney Princess Comic Strips Collection -sarjakuva-albumi.

Kysely on nyt auki ja vastausaika jatkuu torstai-iltanaan 24.11.2016 saakka. Albumin voittaja valitaan sattumanvaraisesti kaikkien arvontaan osallistuneiden joukosta ja ilmoitetaan blogissa 25.11. Vastaamaan pääset TÄSTÄ! Vastausaika on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille!

Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille ja onnea arvontaan!

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

9 kommenttia artikkelissa “Disney Princess Comic Strips Collection + lukijakysely

 1. Tämä sarjis-albumi on sen verran söpö että jos arpaonni ei suosi niin pistän kyllä ehdottomasti ostoslistalle :D

 2. Oi ihanaa että prinsessat ovat päässeet valloittamaan Euroopaakin! :D Ainainen harmitus ovat kyllä nuo hurjat postimaksut (plus vielä tullit päälle), kun Jenkkilässä tai Kanadassa julkaistaan jotain kivaa mitä Euroopasta ei saa.

  Minusta tuo Mebbersonin tyyli on todella suloinen ja etenkin Pocket Princesses -kuvat ovat hurjan hauskoja ja niitä onkin tullut netissä jo pidempään lueskeltua. Näihin virallisiin sarjakuviin en ollut vielä törmännyt, mutta pitää ehdottomasti tutustua. :)

  1. No sanopa muuta! On niin epäreilua, että Pohjois-Amerikassa asuville Disney-faneille on aina tarjolla niin paljon enemmän kaikkea kivaa. :P

   Ainakin tämän albumin sarjakuvissa oli mukana tosi paljon samaa henkeä kuin Pocket Princesses -kuvissa. :) Toki jutut ovat joltain osin pikkuisen hillitympiä ja ne ovat varmasti kulkeneet jonkinlaisen hyväksyntäkierroksen läpi ennen julkaisua.

 3. Mietin jo ennen postauksen loppuun pääsemistä, että tämä minun on kyllä hankittava ja kappas järjestätkin arvonnan, meninkin heti vastaamaan kysymyksiisi! :D

  Pidän ylipäänsäkin lukemisesta ja nuorempana luin paljon sarjakuvia, kuten perus Aku Ankkaa ja taisi äiti meille jonkinlaista princess lehteä jostain ostaa meille, pocket princess olisi varmasti ollut nuorempana suosikkejani, tykkään tyylistä kovasti, joten pakkohan tämä on saada :)

  1. Oi, minullakin oli lapsena pari numeroa Prinsessat-lehteä. Taisin tykätä niistä, mutta Barbie-sarjakuvat olivat ehdottomia suosikkejani. :D Ja koululaisena Aku Ankka veikin sitten voiton. :)

   Tykkäsin tästä albumista sen verran, että pitänee tutustua myös muihin Disney-sarjakuviin, joita nykyään julkaistaan. Toivottavasti niitäkin saa Euroopasta!

 4. Hei, mistäs verkkokaupasta tilasit kirjan? Itsekkin jo pitkään odotellut, että milloin saataisiin myös tänne Eurooppaan saataville, kun nuo postituskulut Yhdysvalloista tosiaankin ovat melkoisia.

  1. Tilasin sen Adlibriksestä. Ainakin jos hakee Amy Mebbersonin nimellä, niin pitäisi löytyä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.