Minun maailmassani kirjoissa olisi pelkästään kuvia

Kirjahyllystäni löytyy muutama Disneyn taidekirja. Omistamani kirjat ovat Chronicle Booksin The art of -sarjaa. Muutkin kustantajat ovat julkaisseet taidekirjoja, mutta tällä kertaa aiheena ovat vain CB:n tuotokset.

Disney taidekirjat - Disnerd dreams

The Art of -kirjat ovat noin 160-sivuisia ja täynnä konseptitaidetta, luonnoksia, valokuvia ja muuta materiaalia elokuvien tekovaiheista. Ne ovat kauniita sisältä ja ulkoa, sisäinen perfektionistini hyräilee tyytyväisenä yhtenäisille selkämyksille (ottakaa oppia Disneyllä).

Disneyn klassikoista Chronicle Books on julkaissut taidekirjoja Boltista lähtien, viimeisimpänä eilen ilmestynyt The Art of Frozen. Nalle Puhin elokuva, jota ei Suomessa klassikoksi lasketa, ei tosin ole omaa kirjaa saanut.

Pixarin elokuvista taidekirjoja on jokaisesta kokoillan animaatiosta Monsterit Oy:stä lähtien. Myös Toy story, Ötökän elämää ja Toy story 2 -animaatioista on taidekirjat, mutta ne ovat Disney Editionsin julkaisemia. Lisäksi on ns. kokoelmakirjoja, joissa taidetta useammasta elokuvasta, mutta niistä ehkä lisää toiste.


Hinnat ja mistä hankkia:

Kirjojen ovh on 40 $ eli suurinpiirtein 30 euroa. Omat taidekirjani olen hankkinut britti-Amazonista ja Bookdepositorystä noin 20-22 euron kappalehintaan. Olen toki hankkinut vasta uudempia kirjoja ja vanhempien julkaisujen hinnat ovat vähän korkeampia.Kirjoja näyttäisi olevan tarjolla myös suomenkielisissä nettikirjakaupoissa, kuten Adlibriksessä, mutta hinnat ovat ulkomaisia kauppoja kalliimpia. Helsingin Akateemisesta kirjakaupastakin joitain Disney taidekirjoja on kuulemma saanut, mutta ainakaan viime käynnilläni noin kuukausi sitten niitä ei ollut. Hyllystä löytyi tosin kyllä jättimäinen The Fairest One of All: The Making of Walt Disney’s Snow White and the Seven Dwarfs -opus, jos piipahdatte Akateemisessa kannattaa käydä kurkkaamassa kirjaa. Elokuvakirjojen hylly on aika hankala löytää, mutta se sijaitsee toisessa kerroksessa musiikkikirjojen lähistöllä, liukuportaiden lähellä.

Jos kiinnostuit taidekirjoista, niin pistä Google laulamaan tai kurkkaa vaikka Parka Blogs -sivustolle, josta löytyy informatiiviset arviot useista mainitsemistani sekä muistakin taidekirjoista. Omista taidekirjoistani tulossa postaukset piakkoin.
| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

2 kommenttia artikkelissa “Minun maailmassani kirjoissa olisi pelkästään kuvia

  1. Löysin eilen sun blogin ja oon nyt vaan selaillu tätä! Niin kivoja kirjotuksia ja uutta tietoa :) Itse päätin pari päivää sitten, että alan myös keräilemään Disney tuotteita ja sun blogista on ollut paljon apua :) Itseäni vähän harmittaa, että en oikein osaa tota englantia ja, kun kirjoja on tosiaan suomennettu niin vähän.
    Aion jatkossakin kyllä lukea blogiasi :)

    1. Hirmu kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa ja tosi mukavaa, että kommentoit Heidi! :)
      Disney-tavaroiden keräily on kyllä tosi koukuttava harrastus! On niin paljon mielenkiintoisia juttuja ja monenlaisia mahdollisia keräilykohteita. Englanniksi lukemisessa on aina oma vaivansa, tarvitsen ainakin itse toisinaan sanakirjaa avuksi outojen animaatiotermien kanssa. Mutta onneksi esimerkiksi monista taidekirjoista on paljon iloa, vaikka keskittyisi vain kuvien katseluun. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.