Disney-teemainen tauluseinä

Muutosta ikiomaan asuntooni on nyt kulunut vähän päälle kaksi kuukautta. Ensimmäinen kuukausi kului melkoisessa muuttokaaoksessa, sillä en saanut heti kaikkia omia huonekaluja luokseni ja muun muassa sopivan ruokapöydän löytämisessä kesti aikaa. Nyt kaikki tavarat ovat asettuneet aika hyvin paikoilleen ja olen saanut osan Disney-esineistänikin esille. Lupasin kertoilla millaisia Disney-yksityiskohtia olen keksinyt ottaa mukaan kotini sisustukseen, joten tänään pääsette näkemään taulusommitelman, joka on löytänyt paikkansa keittiön seinältä.

Taulut ovat minusta hirveän kiva ja helppo tapa tuoda jotain uutta sisustukseen ja olen jonkin aikaa haaveillut jonkinlaisesta tauluseinästä. Tämä kokonaisuus syntyi kuitenkin lopulta aika sattumalta.

Disney-taulut

Asetelman lähtökohtana olivat kaksi isointa taulua. Ne saivatkin jonkin aikaa odottaa seinälle pääsyä, joten olen iloinen, että keksin niille viimein paikan. Kuvassa vasemmalla näkyvä taulu on Legacy Collection -sarjaan kuuluva, Disney-taiteilija Lorelay Boven tekemä Maija Poppanen -printti. Kehystytin taulun jo viime vuonna ja kirjoitin siitä silloin myös oman postauksensa.

Toinen isoista tauluista on kuvan oikeasta yläreunasta löytyvä Laura Heikkalan Ningyo-printti. Sekin on ehtinyt jo aiemmin vilahtaa blogissa, sillä ostin sen Popcult Helsinki 2015 -tapahtumasta. Kuva ei tietysti ole Disney-aiheinen, mutta värien ja satumaisen tunnelman puolesta se sopii minusta hyvin muiden taulujen joukkoon.

Ostin kaikki pienemmät kehykset alun perin sillä ajatuksella, että laitan ne kylpyhuoneeni seinälle. Musta ei kuitenkaan tuntunut sopivalta väriltä kylppäriin, mutta onneksi keksin yhdistää ne aikaisemmin hankkimieni taulujen kanssa. Mallailin tauluista sopivaa asetelmaa ja mietin samalla mitkä kuvat voisivat sopia pikkukehyksiin.

Kahteen pienimpään tauluun löysin sopivat kuvat vanhoista kalentereistani. Olen neljänä vuonna ostanut Disney Daily Calendar -nimisen pöytäkalenterin ja säästänyt niiden kaikki sivut, joten nyt minulla oli satoja kuvia, joiden joukosta valita. Reunimmaiseksi valitsin tuntemattoman Disney-taiteilijan Paperman-lyhäriä varten tekemän konseptikuvan.

Disney taulu

Sen vieressä taas on animaattori Glen Keanen ihana luonnos Arielista.

Maija Poppanen -taulun yläpuolelta löytyy myös kaksi pienempää kehystä. Vanhojen kalenterien kuvat olivat liian pieniä niihin, joten minun oli keksittävä kuvat muualta. Päädyin tulostamaan kuvat netistä. Vasemmalta löytyy Disney-legenda Marc Davisin piirros Aurorasta ja prinssi Phillipistä. Sen oikealla puolella on Lindsay J. Haynesin tekemä pirteä versio Walt Disney Worldin Cinderella Castlesta.

Disney tauluseinä

Ja tältä tauluseinä näyttää kokonaisuudessaan. Tykkään siitä melkoisesti, vaikka itse sanonkin! Koko komeus valmistui myös melko pienellä budjetilla. Maija Poppanen -taulusta huolehti tosiaan kehystysliike ja se maksoi siksi vähän enemmän, mutta muut kehykset olivat huomattavasti edullisempia. Ningyo-printin kehys on Ikean Ribba-mallia ja pienemmät ovat  Clas Ohlsonin valikoimista.

Ribba-kehys painoi sen verran, että naputtelin sitä varten seinään taulukoukun. Muut taulut on kuitenkin ripustettu tarranauhan tyyppisesti toimivilla Command-taulukiinnikkeillä, joista ei jää mitään pysyviä jälkiä seinään. Se on minusta aika kätevää, sillä saatan jonain päivänä muuttaa taulujen järjestystä tai lisätä kokonaan uusia tauluja. Esimerkiksi puistoissa otetut valokuvat tai pienet matkamuistot sopisivat joukkoon tosi hyvin. Tai vaikka ihka oikea animaatiokalvo! No, sellainen taitaa jäädä haaveen tasolle..

Miltä tauluseinäni vaikutti? Löytyykö sinun seiniltäsi Disney-aiheista taidetta?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

10 kommenttia artikkelissa “Disney-teemainen tauluseinä

 1. Oi, onpa ihana taulukokonaisuus! Ihania kuvia olet seinällesi valinnut! <3

  Minulta löytyy seiniltä tauluja Mikki Hiirestä, Leijonakuninkaasta ja Star Warsista. Lisäksi työpöydän yläpuolella on iso korttikollaasi Disney-aiheisista postikorteista. :)

  1. Voi kiitos Anna!! :)
   Työpöytäni yläpuolella ammottaa vielä ihan valkoinen seinä, jonkinlainen postikorttikollaasi voisikin sopia erittäin hyvin työpisteen piristykseksi! ;)

 2. On kyllä hieno kokonaisuus seinälläsi! :)

  Minulla ei ole valitettavasti Disney-aiheisia kuvia. Tosin olen tehnyt jokunen vuosi sitten pienen piirros-/kalligrafiatyön Leijonakuninkaasta ja olen kehystänytkin sen, mutten ole vielä toistaiseksi keksinyt, minne sen kotonani sijoittaisin. :P

  1. Kiitoksia Hande! :)

   Vau, riittäisivätpä minunkin piirrustustaitoni omien Disney-kuvien tekemiseen. Toivottavasti löydät Leijonakuningas-työllesi sopivan ripustuspaikan! :)

 3. Tykästyin tosi kovasti taulujen sijoitteluun! Väritkin sopivat mainiosti yhteen :)

  Ainut Disney-aiheinen tai edes jollain tavalla siihen liittyvä tauluni on kehystetty Iron Man 3 -juliste. Eteisen peili ja muutama muu taulu odottavat edelleen seinälle pääsyä! Sääli että kyseiset taulut ovat niin painavia ettei tuo teippi niitä todennäköisesti seinällä pidä.

  Olen joskus myös ajatellut laittavani Disney Aarrekammio -kirjan liitteenä olleet Bambi -konseptitaidekuvat seinälle pienenä kollaasina :)

  1. Mukava kuulla Minna! :) Olen itse jopa vähän yllättynyt siitä, miten hyvin varsinkin kahden isoimman taulun värimaailmat sopivat yhteen, sillä en alun perin mitenkään suunnitellut yhdistäväni niitä.

   Joo, en itsekään uskaltaisi kiinnittää kovin painavia tauluja noilla Command-kiinnikkeillä, sillä niissä on aina tippumisriski. Toivottavasti saat peilin ja taulut jotenkin muuten esille. :)

   Vitsi, en yhtään muistanutkaan, että Disney Aarrekammio -kirjan mukana tuli muutama printti. Tosi hyvä idea!

 4. Oi miten ihana taidegalleria sinulla onkaan seinälläsi! Todella kauniita ja kuten Minna jo sanoikin sopivat todella hyvin yhteen :) Tällaiset taulu kollaasit ovat minusta ihania ja etenkin kun olet käyttänyt eri kokoisia kehyksiä, mutta saanut niistä tasapainoisen kokonaisuuden.

  Tästä postauksesta tulee varmasti ammennettua inspiraatiota omankin kollaasin tekemiseen. (Kuvat kun ovat odotelleet jo jonkin aikaa, että saisin aikaiseksi kehystää ne…) Haaveena olisi että saisin Disneyn ja Disney*Pixarin taidepostikorteista tehtyä sommitelman eteisen seinälle.

  Tällä hetkellä Disneyn-taidetta on seinillä kolmen julisteen muodossa; Liisa putoamassa Ihmemaahan, Lumikki kaivolla sekä Peter Pan ja Kultasen lapset lentämässä öisellä taivaalla. Lipaston päältä löytyy sitten kehystettynä konseptikuva Remystä ja jokaisen Disney-fanin motto: ”Keep calm and watch Disney” ;)

  1. Kiitos kovasti Sanle! :) Kehysten musta väri auttaa myös varmasti tosi paljon siinä, että kaikki taulut sopivat niin hyvin yhteen. Erivärisiä ja vaikkapa myös koristeellisempia kehyksiä käyttämällä kokonaisuudesta olisi varmasti saanut vielä mielenkiintoisemman näköisen, mutta tasapainoisen yhdistelmän kasaaminen niistä olisi luultavasti ollut kymmenen kertaa vaikeampaa.

   Tosi kiva kuulla, että juttuni inspiroi! :) Voisin vielä jakaa inspiraation lisäksi pari vinkkiä, jos niistä olisi vaikka apua sinulle ja muillekin. Mallailin taulujen paikkoja ja sopivaa yhdistelmää ensiksi lattialla. Ja ennen taulujen kiinnittämistä seinälle, leikkasin leivinpaperista oikean kokoiset palaset ja teippasin ne seinälle, jotta saisin taulut järkevälle korkeudelle ja sopivien välien päähän toisistaan.

   Toivottavasti jaat blogissasi kuvia korttikollaasista, kunhan saat sen valmiiksi. Ja jos et vielä ole esitellyt noita mainitsemiasi julisteitasi blogissasi (en ainakaan muista, että olisit), niin nekin olisi kiva nähdä! ;)

 5. Ihastuin jo heti Instagramissa nähtyäni tähän tauluseinääsi! Se on aivan ihana! <3

  Omalla seinälläni on tällä hetkellä omia piirrustuksia Disney-prinsessoista, ja niiden joukossa myös Evolution of Mickey Mouse, jonka piirsin. Nyt kuitenkin meillä kotona tulee hieman muutoksia huonejakoon ja saan viimeinkin oman huoneeni (olen aiemmin jakanut huoneeni siskoni kanssa), niin saa nähdä millaisia Disney-taideteoksia seinälle nyt pääsee sen jälkeen, kun olen muuttanut uuteen huoneeseeni.

  1. Kiitos paljon Jenna! :)

   Prinsessoja ja Mikki Hiiri, kuulostaa mahtavalta! Jonkun klassisen Mikki-kuvan ottaisin mielelläni itsekin seinälle. :) Tosi kivaa, että saat pian oman huoneen! On varmasti mahtavaa, kun pääsee päättämään huoneen sisustamisesta itse! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.