Disneyland Paris 2017: California Grill

Disneyland Parisissa ensimmäiseksi illallispaikaksemme valikoitui California Grill. Ravintola sijaitsee Disneyland Hotelin toisessa kerroksessa. Ravintolassa käydäkseen ei kuitenkaan tarvitse asua Disneyland Hotelissa, vaan sinne voi mennä syömään vaikka olisi ihan vaan päiväreissulla puistossa.

Jos haluaa pelata varman päälle Disneylandin ravintoloiden kanssa, kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Vierailimme puistossa vähän hiljaisempaan aikaa, joten onnistuimme tekemään varauksen hotellin conciergen kautta samana päivänä, mutta kesäaikaan voi olla järkevää tehdä varaus etukäteen. Disneyland Parisin ravintolavarauksia ei valitettavasti voi tehdä netissä, vaan ainoastaan puhelimitse.

Pöytävarauksemme oli jo kuudelta eli pian ravintolan aukeamisen jälkeen, mikä sopi meille hyvin. Paikka oli tuolloin hyvin hiljainen ja saimme tosi kivan pöydän ikkunan vierestä. Siitä saattoi mukavasti katsella Disneyland Parkiin saapuvia ihmisiä. Huomasimme esimerkiksi samanlaisiin punaisiin t-paitoihin lapsijoukon, joka oli luultavasti luokkaretkellä (muutaman aikuisen valvojan kanssa toki). Ollapa ranskalainen lapsi…

California Grill on sisustettu samantyyppisellä viktoriaanisella tyylillä kuin Disneyland Hotelkin. Se kuuluu puiston fine dining -ravintoloihin ja palvelu toimi tosi hyvin, mutta tunnelma ei tuntunut mitenkään liian pönötysmäiseltä.

Otimme molemmat kolmen ruokalajin Menu Premiumin, jonka saattoi maksaa Premium Meal Plan -seteleillä. Menu ei ollut siinä mielessä täysin fiksattu, että jokaisen ruokalajin suhteen sai valita kolmesta vaihtoehdosta. Jos California Grillin ruokalista kiinnostaa, löydät sen Disneyland Parisin nettisivuilta.

Alkuruuaksi valitsin myskikurpitsasta ja kastanjoista valmistetun keiton, jonka päällä oli briossikrutonkeja. Keitto oli oikein hyvää, mutta ei mitenkään maatamullistavaa. Uskoisin, että osaisin tehdä kotona hyvin samanlaista keittoa itsekin.

Pääruokana minulla oli oliiviöljyssä haudutettua skotlantilaista lohta, joka tarjoiltiin grillatun fenkolin, polentakrutonkien ja sauce viergen kanssa. Kuten näkyy, annos oli aika näyttävä. Tällaista ruokahifistelyä ei minun keittiössäni harrasteta, joten ravintoloissa on hauska kokeilla tällaisia hieman erikoisempia makuyhdistelmiä. Lohi maistui tosi hyvältä, joten tämäkin annos oli onnistunut valinta.

Illallisen kruunasi tummasta suklaasta tehty fondant, jonka kanssa tarjottiin tuoretta mangoa, makeita krutonkeja sekä mangocoulis’ta. Menussa sitä ei mainittukaan, mutta mukana oli myös pieniä vaaleanpunaisia marenkipisaroita ja fondantin päältä löytyi pieni hippunen lehtikultaa. Jälkiruoka oli ihan yhtä herkullista kuin miltä se näyttikin. Tykkään tummasta suklaasta ja fondant meinasi olla melkein liiankin täyteläistä, mutta samalla tietysti todella hyvää.

Valinnoissani toistui ihan sattumalta krutonkiteema ja pidin kaikista ruokalajeista kovasti. Ja kyllä, nyt voin sanoa syöneeni kultaa. En kyllä toisaalta tiedä onko se hyvä vai huono asia, haha!

Poikaystäväni söi alkupalaksi ankkapiirasta, pääruuaksi porsaan sisäfileetä papu-chorizopadassa ja jälkiruuaksi sesongin hedelmistä tehtyjä sorbetteja. En tullut ottaneeksi kuvia hänen annoksistaan, mutta valinnat eivät kuitenkaan tainneet osua ihan yhtä nappiin kuin minulla ja pöydän toisella puolella oli havaittavissa vähän annoskateutta.

Minusta tuntui tosi turistimaiselta ottaa ihan kunnon kameralla kuvia annoksista ja sisustuksesta, mutta onneksi ravintolassa oli hyvin hiljaista enkä tainnut saada mitään ikäviä katseita. Aikaisessa illallisajassamme oli myös se mukava puoli, että saimme annoksemme aina tosi nopeasti eikä turhaa odottelua oikeastaan ollut.

Illallinen oli minusta tosi onnistunut ja voisin käydä ravintolassa oikein mielelläni uudestaan. En tosin välttämättä kävisi ravintolassa syömässä ilman Meal Plan -seteleitä, sillä silloin valitsemastamme menusta olisi saanut maksaa 69 euroa per nokka. En olisi ollut itse valmis maksamaan illallisesta ihan niin paljoa, joten oli kiva, että Meal Plan sisältyi puistopakettiimme.

Illallisen jälkeen kävimme toki katsomassa, missä sitä oikein tuli istuttua ja uskoisin, että pöytämme kohdalla ollut ikkuna sijaitsi aivan tuossa vihreän markiisin vasemmalla puolella.

Onko sinulla jotain mukavia kokemuksia Disney-ravintoloista?


Disneyland Paris -matkasta kertovat jutut:

Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 1
Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 2
Disneyland Paris 2017: California Grill
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 3
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 4
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 5
Disneyland Paris 2017: ostokset
Pari päivää Pariisissa & Disney Store Champs-Elysées

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:,

5 kommenttia artikkelissa “Disneyland Paris 2017: California Grill

 1. Mukavan ja hyvän kuuloinen paikka. Hyvän näköistä ruokaa.
  Oliko Disneyland puisto muuten kovin täynnä sinä aikana kun olitte siellä? Mikä aika olisi siis se hiljaisin, jos osaat sanoa :)

  Olisi kiva jos kirjottaisit joskus Disney klassikoiden keräämisestä. Itse olen aloittannut ja huomannut sellaisen asian, että joitakin elokuvia on monta erilaista ”vuosimallia”.

  1. California Grill oli minusta kyllä tosi kiva ravintola, voin suositella. :)

   Olin kuvitellut etukäteen, että puistossa olisi aika hiljaista, mutta kyllä siellä oli jonkin verran porukkaa. Iltaisin puistossa hiljeni aina, mutta päivällä puistossa riitti lapsiperheitäkin. Pisimmillään jonotimme laitteeseen noin 45 minuuttia, mutta joihinkin laitteisiin taas pääsi suoraan kävelemään kyytiin. Sanoisin, että puistossa oli kuitenkin kohtuullisen hiljaista eikä väkimäärä alkanut missään vaiheessa ahdistaa.

   Olen ymmärtänyt, että esimerkiksi tammikuu voi olla hiljaista aikaa, mutta toisaalta sää voi olla silloin aika kylmä. En ole varma olisiko tammikuu juuri kaikkein hiljaisin aika, mutta matkan ajankohtaa miettiessä kannattaa tarkistaa ainakin, ettei Ranskassa silloin ole mikään yleinen vapaapäivä tai ettei ole koulujen loma-aika. Arkipäivät ovat myös aina viikonloppuja hiljaisempia. Ainakin kesä sekä joululoma-aika taas ovat varmasti tosi kiireistä aikaa.

   Kiitos postausehdotuksesta, pistän sen muistiin. :)

 2. Ihan hyvännäköisiä annoksia. Minun silmääni annoskoot näyttävät kuitenkin melko pieniltä, lähtikö niillä oikeasti nälkä? Ehkä itse vain olen hirveä syöppö… :’D

  1. Olimme syöneet aika kevyesti tuona päivänä (tuo illallinen taisi olla ensimmäinen lämmin ruoka), mutta minulle ei ainakaan jäänyt nälkä tuon setin syötyäni. Muistan kyllä miettineeni ainakin tuon jälkiruuan kohdalla, että onpa annos pieni, mutta jouduin lopulta pyytämään poikaystävältä vähän apua annoksen tuhoamisessa. :D Ja ehkä nuo annokset näyttävät kuvissa hiukan pienemmiltä kuin ne olivatkaan.

   Jos à la carte -annosten koot epäilyttävät, niin Disneylandissa on myös erihintaisia buffet-ravintoita. Niistä ei ainakaan tarvitse pelätä lähtevänsä nälkäisenä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.