Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua

Disnerd dreams -blogista löytyy nyt jo kokonaiset 300 postausta! Jee! Olen tykännyt julkaista aina jonkin vähän erikoisemman kirjoituksen, kun sata postausta tulee täyteen. Ensimmäisen satasen kohdalla vietin Disney-päivää ja kahdensadan kunniaksi tein videon kokoelmastani. Myös tällä kertaa on luvassa jotain uutta. Mainitsin pari viikkoa sitten ohimennen, että olen pian matkaamassa Pariisin Disneylandiin ja nyt 300 postauksen kunniaksi onkin sopiva hetki kirjoittaa ensimmäistä kertaa jotain Disney-puistoista ja fiilistellä tulevaa matkaa vähän etukäteen.

Puistojutut eivät oikein tuntuneet sopivan mihinkään aikaisempaan juttukategoriaani halunnut vain lätkäistä niitä yleinen-kategoriaan, joten loin niitä silmälläpitäen uuden Disney life -nimisen kategorian. Siirsin sinne jo valmiiksi muutamia aikaisemmin julkaisemiani lifestyle-tyyppisiä juttuja. Samalla tein muutoksia kahteen vähällä käytöllä olleeseen kategoriaan. Yhdistin sarjoista kertovat jutut samaan kategoriaan elokuvien kanssa ja pelijutut keräilykategoriaan.

Disneyland Parisin Sleeping Beauty Castle kesäkuussa 2006

Olen käynyt Disneyland Parisissa kerran aikaisemmin perheeni kanssa. Matkasta tulee kesällä kuluneeksi jo 11 vuotta, joten suurin osa matkan yksityiskohdista on jo päässyt unohtumaan. Teimme tuolloin puistoon vain päiväreissun, joten silloin ei mitenkään ehtinyt näkemään kaikkea. En ollut tuossa vaiheessa elämääni mitenkään erityisen suuri Disney-fani, joten en tainnut edes ostaa mitään matkamuistoja puistosta (järkyttävää, eikö). Matkasta mieleeni on jäänyt ehkä parhaiten It’s a small world -ajelu sekä Studio Tram Tour -show.

Aloin haaveilla uudesta matkasta jo vuoden 2014 lopulla ja etsin silloin hieman tietoa puistosta. Aloin kuitenkin puhua matkasta ihan tosissani vasta vuotta myöhemmin ja säästää matkaa varten. Hoksasin, että puistohan viettää 25. juhlavuottaan samaan aikaan, kun täytän itse 25. Vanheneminen ei voi mitenkään tuntua niin pahalta, kun syntymäpäivän pääsee viettämään Disneylandissa.

Olin ensiksi aikeissa lähteä matkaan yksin, mutta sitten löysin poikaystävän, joka suostui lähtemään kanssani Disneylandiin (ja vieläpä ihan ilman uhkailua, lahjontaa tai kiristystä). Halusin viettää puistoissa useamman päivän ja poikaystäväni taas halusi päästä tutustumaan Pariisiin, joten päätimme varata matkan, jossa on puolet ja puolet molempia: ensin kaksi yötä Disneylandissa ja sitten kaksi Pariisissa.

Varasimme lennot ja Disneylandin hotellit helmikuun puolivälissä eli noin pari kuukautta ennen matkaa. Olin jo jonkin verran tutkinut hotelleja ja tiesin, että olisi varmasti kätevintä olla yötä jossain Disneylandin omista hotelleista. Hotellien hintaan kuuluu aina puistoliput, joten niistä ei tarvitse erikseen huolehtia ja lisäksi puistoon pääsee kiertelemään kaksi tuntia ennen varsinaista aukenemisaikaa (Extra Magic Hours).

Olin etukäteen harkinnut esimerkiksi kohtuuhintaista Sequoia Lodgea, sillä sillä oli kuitenkin kolme tähteä ja se tuntui olevan ihan järkevän kävelymatkan päässä hotellista. Matkaa sumpliessa päädyimme vertailun vuoksi tutkimaan muidenkin hotellien hintoja. Lopulta poikaystäväni sai minut ylipuhuttua (tai ei siinä nyt oikeasti hirveästi houkuttelua tarvinnut) ja valitsimmekin viiden tähden Disneyland Hotelin. Vaikka kahden hotelliyön ja kolmen puistopäivän hinta tuntuikin aluksi tosi tyyriiltä, alkoi luksushotelli ja viiden minuutin kävelymatka puistoon kuulostaa erittäin houkuttelevalta. Ja eihän sitä ihan joka vuosi pääse viettämään syntymäpäivää Disney-puistossa.

Varasimme hotellin suoraan Disneylandin sivuilta. Sivuilla oli silloin voimassa (ja näyttää olevan vielä 28.3. asti) kevättarjous, jossa sai 30 % alennusta hotellipaketista sekä ilmaisen puolihoidon (half board meal plan) eli aamiaisen ja lounaan tai illallisen. Nuo meal planit vaikuttavat aika käteviltä, sillä silloin ainakin osa ruokailuista on maksettu jo etukäteen eikä paikan päällä tarvitse niin paljon kauhistella korkeita hintoja.

Disneyland Parisin virallinen juhlapäivä on 12. huhtikuuta, mutta synttäreihin otetaan varaslähtö jo reilun viikon päästä eli 26. maaliskuuta alkaen ja juhlallisuudet jatkuvat varmasti monen kuukauden ajan. Matkamme sijoittuu huhtikuun viimeiselle viikolle, jonka pitäisi olla vähän hiljaisempaa aikaa, sillä tuolloin ei pitäisi olla esimerkiksi mikään koulujen loma-aika. Toivon mukaan säät ovat kuitenkin jo vähän lämpimämmät.  Puisto on ollut melkoinen työmaa viimeisten parin vuoden ajan, mutta matkaamme mennessä remontin pitäisi olla lähes valmis. Ainoastaan Pirates of the Caribbean ja Space Mountain: Mission 2 ovat silloin vielä suljettuja.

Yksi tähän mennessä paras bongaamani tietolähde on ollut DLP Guide -sivustoWhere is Kirstie -blogissa taas olen käynyt säännöllisin väliajoin ihastelemassa kauniita kuvia ja kuolaamassa eri maiden puistoissa tarjottavia herkkuja.

En ole vielä suunnitellut puistopäivien ohjelmaa kovin tarkasti, mutta muutamia juttuja tiedän haluavani ehtiä kokea matkan aikana. Disneyland Parkin puolella on päästävä tutkimaan lähempää upeaa Ruususen linnaa ja ajamaan puistoa kiertävällä junalla. Lisäksi ainakin Phantom Manor, Buzz Lightyear Laser Blast ja Indiana Jones et le Temple du Péril on päästävät testaamaan. Uutta Disney Illuminations -show’ta en halua missata. Jostain syystä olen hieman skeptinen siitä, ovatko hahmotapaamiset oikeasti hauskoja, joten olisi kiva kuulla, millaisia kokemuksia teillä lukijoilla niistä on.

Walt Disney Studios Parkin puolella minua taas kiinnostavat erityisesti Crush’s Coaster ja Ratatouille -ajelut sekä Art of Disney Animation -kierros. Puiston jokainen putiikki on myös luultavasti kierrettävä läpi. Ravintoloihin en ole vielä ehtinyt hirveästi tutustua, mutta ainakin Bistrot Chez Rémy vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Olen vähän nirso joidenkin ruokien suhteen, joten on tosi kätevää, että puiston ravintoloiden ruokalistoja voi tutkia netissä jo etukäteen.

Voitte varmasti arvata, että olen todella innoissani tulevasta matkasta ja minun tulee päivittäin vilkuiltua puhelimeen asettamaani laskuria. Aiemman reissun vuoksi tiedän vähän mitä matkalta odottaa, mutta tällä kertaa tulee koettua paljon uutta, kuten yöpyminen Disney-hotellissa tai ilotulistusshow’n näkeminen. Tavoitteenani on ottaa muistikortti täyteen kuvia ja kirjoittaa matkan jälkeen jokaisesta päivästä omat postaukset. Kiinnostaisiko teitä kuulla lyhyesti myös Pariisin visiitistä? Tai onko jotain muuta, josta haluaisitte kuulla tarkemmin?

Disneyland Paris -matkasta kertovat jutut:

Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 1
Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 2
Disneyland Paris 2017: California Grill
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 3
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 4
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 5
Disneyland Paris 2017: ostokset
Pari päivää Pariisissa & Disney Store Champs-Elysées

Kuva 2: Disneylandparis.com

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:,

12 kommenttia artikkelissa “Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua

 1. Joo haluan kuulla kaiken disneylandista sekä Pariisista!🎢🎡 koska nähdään??😢 voisin palauttaa ne muotit!

  1. Saamasi pitää Linda! :D Laitan sulle whatsappissa viestiä. :)

 2. Voihan kateus! :’D Odotan kyllä innolla että pääsee lukemaan matkasta. Ja haluan kyllä ehdottomasti lukea myös Pariisi-osiosta!

  1. Toivottavasti pääset reissuraporttieni avulla sitten pienelle DLP-matkalle oman tietokoneen/puhelimen ääressä. :) Täytyykin vielä miettiä, onko itse Pariisissa muita ”Disney-kohteita” kuin Notre Dame. Se tuli ensimmäisenä mieleen, joten täytyy varmaan taas käydä sitä pällistelemässä. :)

 3. Todellakin kiinnostaa kuulla matkastanne! ^^ Eli matkan jälkeen vaan mahdollisimman paljon postauksia aiheesta tulemaan (tietenkin oman jaksamisen rajoissa :D) Toivottavasti matkasta tulee ikimuistoinen! :)

  1. Pidän toiveesi mielessä! Uskon, ettei reissujuttujen kirjottelu ole mitenkään rasittavaa, vaan niitä kirjoittaa ihan mielellään, sillä siten saa itsekin muistella matkaa. :)

 4. Olin Pariisin Disneylandissa ystävän kanssa maaliskuun 2015 lopulla, vietimme kolme yötä Disneylandin alueella. Meille sattui ihan älyttömän kylmä lomaviikko silloin, toivottavasti te saatte nauttia paremmista säistä. Meillä oli silloin neljän tähden Hotel New York ja oli kyllä mukavaa, että Downtown oli niin lähellä. Ei harmittanut hieman korkeampi hinta. Ainoa, mikä jäi vaivaamaan oli, ettemme olleet tajunneet pakata biksuja mukaan. Olisi ollut ihanaa päästä viimaisena ja sateisena päivänä piipahtaa hotellin kylpyläosastolle lämpimään. Jos teillä on hotellissa sauna/allasosasto niin suosittelen ottamaan uikkarit mukaan, vaikkette etukäteen suunnittelisi käyvänne pulahtamassa. Jos on koleaa, niin voikin tuntua hyvältä idealta!

  Minä lukisin mielenkiinnolla vaikka pitkästikin Pariisin matkastanne. :)

  1. No voi, ikävä kuulla, että teillä kelit olivat kylmät. Ilmeisesti Ranskassa kevät voi olla vähän arvaamaton, mutta elättelen toivoa, että reissuumme mennessä on jo ehtinyt lämmetä. Disneyland Hotelissa pitäisi kai olla jonkinlainen allasosasto, joten kiitos vinkistä! Jos allas ei ole aivan täynnä lapsia, niin voisihan sitä käydä kurkkaamassa millainen paikka se oikein on. :)

 5. Odotan jo nyt ihan innolla matkaraprottejasi ja ehdottomasti myös reissun Pariisi osuudesta olisi kiva lukea. :)

  Noista hahmotapaamisista on pakko sanoa, että ajattelin itse ennen omaa matkaani että eivät ehkä olisi se minun juttu, mutta näin jälkeen päin ne ovat kyllä niitä parhaita muistoja. :D Kannattaa ehdottomasti käydä ainakin yhdessä ja katsoa millainen fiilisi siitä jää. Disneyland hotellilla on muistaakseni aamuisin joku hahmo tavattavissa tai ainakin Extra Magic Hoursin aikana Main Streetillä on hahmoja, joten silloin on helppo käydä vaikka Mikkiä moikkaamassa ilman tuntien jonoa.

  Ja koska juhlit syntymäpäiviäsi puistossa niin mene ihmeessä City Hallista pyytämään synttäritarra! Se tuo päivään vielä ripauksen lisää keijupölyä. :)

  1. Jee, kiva kuulla Sanle! :) Täytyy varmasti kirjoittaa myös Pariisi-osuudesta, kun sekin tuntuu herättävän teissä kiinnostusta. :)

   Jostain syystä minusta vaan tuntuu, etten kehtaa käydä moikkaamassa ketään tuttua hahmoa. Pitäsi vaan itse rohkaistua! Mutta esimerkiksi Mikin halaaminen tuollaisen vähän rauhallisemman hetken aikana kuulostaa jo ihan mukavalta ajatukselta. Kiitos vinkeistä Sanle! :) Ja tuollainen synttäritarra täytyy varmasti käydä hakemassa! :D

 6. Nyt alkoi harmittamaan ettei tajuttu ottaa itse hotellia vaikka ykdeksi yöksi sieltä Disneylandin läheltä, meillä hotelli on Pariisissa, joten sieltä kestää se tunti sinne, mutta on tämä järjestely toiminut aikaisemmillakin reissuilla. Mua itseä harmittaa, että Pirates of the Caribbean on kiinni silloin kuin mekin mennään, oisin halunnut, että poikaystäväni pääsee kanssa sitä kokeilemaan, mutta onpahan sitten syy matkustaa joskus uudestaan ;)
  Itse en ole oikein perustanut noista hahmotapaamisista, ainoastaan Gaston on jäänyt mieleen, kun hän yleensä pullistelee jossain vaiheessa puistossa ja 15-vuotiaana mulla oli musta/valkoiset hiukset joihin tietysti Cruella De Vil ihastui ja hän halusikin, että otetaan yhteinen kuva :D muuten ollaan yleensä vaan keskitytty niihin laitteisiin ja kauppoihin. Syödään lähes poikkeuksetta joka kerta Frontierlandin Cowboy cookout barbequessa ja sinne aion nyt oman miehenikin viedä syömään :)
  Nyt on tarkoitus kanssa kiertää lähes kaikki laitteet, skippaan itse kyllä vuoristoradat, kun tulee niin järkyttävän huono olo, mutta muuten olen jo karttaan merkkailut mitkä käydään läpi :D mies vähän jo toppuutteli, että eipäs nyt noin aikasin tarvitse intoilla, mutta hei Disney, pakko..

  En ole itse muuten käynyt koskaan siinä toisessa puistossa, ainoastaan tässä missä on linna. Siitä toisesta puistosta odotan mielenkiinnolla kuvia ja postausta :)

  1. Tuo Disney-hotellin testaaminenhan on sitten todellakin toinen syy vierailla Disneylandissa taas uudestaan. ;) PotC olisi minustakin ollut kiva testaamaan tällä kertaa, mutta se jää sitten odottamaan seuraavaa reissua.

   Olen tainnut kuulla jossain muuallakin, että Gaston on aika hauska tapaus. Toivottavasti hän on matkan aikana liikkeellä pistossa. :)

   Olen miettinyt, että pitäisikö itsekin testata kaikki laitteet, jotta tietäisi sitten missä niistä kaikissa on kyse ja mitkä nousevat suosikeiksi. En hirveästi tykkää sellaisista laitteista, joissa menee pää alaspäin, mutta ehkä niiden kyydissä pitää käydä nyt, kun en vielä ole ihan seniori. :’D

   Walt Disney Studios Parkia on moitittu vähän sekavaksi teemaltaan ja Disneyland Park houkuttelee minuakin enemmän ihan jo pelkän ympäristön vuoksi. Mutta pitää koittaa tutustua kunnolla niihin molempiin, niin voin sitten kertoa kunnolliset mielipiteeni niistä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.