Disneyland Paris 2017 matkaraportti: osa 5

Disneyland Paris -matkaraporttien kirjoittamiseen ja varsinkin kuvien muokkaamiseen on uponnut yllättävän paljon aikaa, mutta nyt on viimeinkin vuorossa viides ja viimeinen osa.

Kolmas puistopäivä alkaa

Torstaiaamuna heräsimme joskus seitsemän jälkeen ja lähdimme jälleen aamupalalle Inventions-ravintolaan. Meillä oli edellispäivän tavoin suorastaan kummallisen huono tuuri teetarjoilun kanssa, mutta muuten tarjoilut olivat tosi hyviä eikä aamupalan jälkeen jäänyt tosiaankaan nälkä.

Syötyämme kävimme tekemässä parit ostokset hotellin omassa Galerie Mickey -putiikissa. Ostin muun muassa söpön paidan (kuvia tulossa myöhemmin) sekä muutaman postikortin koti-Suomeen lähetettäväksi. Sen jälkeen menimme pakkaamaan tavaramme ja sanomaan hyvästit ihanalle huoneellemme.

Saatuamme tavaramme kasaan, kävimme tekemässä check outin ja jättämässä matkalaukkumme hotellin aulan säilytyspisteeseen. Ulos päästyämme jämähdimme ottamaan hieman kuvia kauniin sisäänkäynnin luona.

Extra Magic Hours -aika oli ehtinyt kulua melkein loppuun, joten ajattelimme suunnata suoraan Walt Disney Studios Parkin puolelle ja vasta sitten Disneyland Parkiin. Olisi ollut mukava ehtiä hyödyntää EMH-aikaa, mutta aamu oli kulunut päässyt kulumaan nopesti heräillessä, syödessä ja pakkaillessa.

Puiston kukkaloistoa ja taitavien puutarhurien kätten jälkiä ei voinut kuin ihailla.

Yllätyimme hieman, kun huomasimme, että Studios-puiston sisälle pääsi jo, vaikka puiston piti aueta vasta kymmeneltä. En ollut hoksannut, että puiston portit avataan jo ennen virallista aukeamisaikaa (ainakin nettikeskustelujen perusteella portit avataan kello 9:30) ja aukeamisaika tarkoittaakin aikaa, jolloin laitteiden kyytiin pääsee. Vaikka kuvassakin näyttää, että jonoa on melkoisesti, eteni se kuitenkin tosi nopsaan.

Crush’s Coaster

Crush’s Coaster on Studios-puiston suosituimpia laitteita ja kun me pääsimme jonoon, jonotusajan pituudeksi oli merkitty jo huikeat 60 minuuttia, vaikka kello oli tosiaan vasta kymmenen. Onneksi jono kuitenkin eteni ilmoitettua nopeammin. Jonotusta helpotti myös se, että jonotusalueella oli ilmainen Wi-Fi. Laitetta varten oli myös olemassa mobiilipeli, jota saattoi pelata puhelimen selaimella.

Jonotusalueen hienoja kylttejä oli myös mukava tutkiskella…

…Mutta sisältä jonotusalue oli vielä hienompi. Valaistus tuntui ihanan hämärältä, kuin auringonlaskun aikaan ja koristuksiin kuului muun muassa audio-animatronisia lokkeja, jotka louksuttivat nokkiaan.

Itse laite oli minusta Studios-puolen kivoimpia ja se nousi nopeasti suosikeikseni Toy Soldiers Parachute Dropin lisäksi. Crush’s Coaster on sisävuoristorata, joka käväisee yhden kaarroksen verran ulkona ja se muistutti minusta Linnanmäen Salamaa. Pääsimme istumaan vaunuun niin, että meillä oli selkä menosuuntaan päin ja oli jännittävää olla ihan uuden laitteen kyydissä niin, ettei tiennyt mihin se edes on matkalla. Menisin laitteen kyytiin ehdottomasti uudestaan, harmi vaan, että laitteeseen taitaa aina olla pitkä jono.

Art of Disney Animation

Crush’s Coasterin jälkeen päätimme mennä Art of Disney Animation -kierrokselle. Olin lukenut, ettei kierros juuri tarjoa uutta, jos animaatioiden tekoon on perehtynyt jo aiemmin, mutta halusin silti käydä katsomassa millainen kierros oikein on.

Ennen sisälle menoa kuvasimme hetken rakennuksen edustalla olleita pieniä patsaita, jotka olivat ihan superhienoja.

Harmikseni heti kierroksen alussa sai huomata, että se on melko vanhentunut eikä tosiaan tarjonnut hirveästi uutta tietoa. Alussa oli sai tutustua animaatioiden historiaan esimerkiksi zoetroopin avulla ja näytettiin pieni videopätkä, jossa Roy E. Disney puhui. Sen jälkeen siirryttiin saliin, jossa nähtiin pätkiä animaatioelokuvista sekä sitten toiseen saliin, jossa juontaja kertoili Mushun “avustuksella” siitä, miten Disneyn animaatiohahmoja suunnitellaan.

Kierroksen viimeinen osuus oli minusta mielenkiintoisin. Lopuksi sai nimittäin omassa rauhassa katsella elokuvien konseptitaidetta.

Samassa tilassa olisi myös ollut mahdollisuus osallistua pienelle animaatiokurssille, jonka aikana opetellaan piirtämään Mikki Hiiri.

Ehkä huoneen kivoin osuus oli vitriini, jossa esiteltiin muutamaa yksittäistä hahmoa. Erityisen kivoja olivat nämä maquette-veistokset, joita on käytetty apuna hahmojen animoinnissa. Veistokset oli sijoitettu pyöriville alustoille, joten ne näki kunnolla joka puolelta.

Art of Disney Animation -kierros kesti noin parikymmentä minuuttia. En saanut siitä hirveästi irti, joten jos sitä ei joskus uudisteta, niin en usko, että haluan seuraavilla puistokäynneillä käyttää aikaa siihen. Onneksi tuota viimeistä huonetta voi mennä tutkailemaan myös ilman kierrokselle osallistumista. Joten jos konseptitaide kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa kierroksen viimeinen huone ja piipahtaa vaikka siinä samalla The Disney Animation Gallery -putiikissa.

Crush’s Coasterissa ja Art of Disney Animation -kierroksella käytyämme meillä ei enää ollut hirveästi suunnitelmia Studios-puolen suhteen. Olimme käyneet melkein kaikissa laitteissa, joissa olimme suunnitelleetkin käyvämme. Ainoastaan The Twilight Zone Tower of Terror -laite jäi testaamatta, sillä olin lopulta liian arkajalka, että olisin uskaltanut mennä tämän kauhean korkealta vaikuttaneen äkkipudotuslaitteen kyytiin. Mutta koitan kovasti kerätä rohkeutta seuraavaa puistokäyntiä varten. Löytyykö lukijoista The Twilight Zone Tower of Terrorin kyytiin uskaltaneita? Oliko laite niin paha, kuin miltä se ulkoapäin (tai varsinkin muiden kiljumisen perusteella) vaikutti?

Päätimme olla Studios-puistossa vielä jonkin aikaa, sillä halusimme katsoa Production Courtyardin Star Wars -esitykset. Niiden alkuun oli kuitenkin vielä aikaa, joten kiersimme kurkistamaan, miltä Backlot oikein näyttää. Alueella olisi ollut muutama laite, mutta ne eivät oikein kiinnostaneet meitä, joten emme viipyneet puiston tuolla reunalla kovin pitkään.

Stitch Live!

Palattuamme takaisin Production Courtyardille, huomasimme, että viereisessä studiorakennuksessa oli pian alkamassa Stitch Live! -esitys. Star Wars -esitysten alkuun oli vielä aikaa, joten asetuimme jonoon.

Stitch Live! -esityksen aloittaa cast member, joka ottaa videoyhteyden Stitchin avaruusalukseen. Jokainen esitys on erilainen, sillä koskaan ei voi etukäteen tietää, mitä Stitch päättää höpötellä tai kenet yleisön jäsenen hän valitsee silmätikukseen. Stitch pääseekin pelleilemään oikein olan takaa ja hieman “roastaamaan” paria yleisön jäsentä. Noin vartin kestänyt esitys oli aika hauska ja lopuksi oli ihana huokaista helpotuksesta, kun Stitch ei ollut keksinyt ottaa meitä silmätikuikseen kiusoitteluihinsa.

First Order March

Star Wars -esitysten alkuun oli vielä hieman aikaa, mutta asetuimme hyville paikoille lavan eteen odottamaan. Jokusen minuutin kuluttua First Order Stormtrooperit alkoivat saapua Captain Phasman johdolla.

First Order March oli nimensä mukaisesti pieni Stormtroopereiden marssi. Esimerkiksi päivän paraatiin verrattuna viitisen minuuttia kestänyt marssi oli aika mitäänsanomaton, mutta seuralaiseni oli tyytyväinen siihen, että se tarjosi hyvän tilaisuuden kuvien ottamiseen.

Star Wars: A Galaxy Far, Far Away

Lyhyttä marssia seurasi Star Wars: A Galaxy Far, Far Away. Olimme nähneet esityksen jo ensimmäisenä päivänä, mutta aika kaukana lavasta, joten käytimme tätä toista tilaisuutta parempien kuvien ottamiseen.

Poikaystäväni onnistui nappaamaan tämän mahtipontisen kuvan itse Darth Vaderista. Jostain syystä se on yksi lempikuviani koko matkalta.

Juuri esitysten päätyttyä alkoi sataa hieman, joten päätimme käydä vielä viimeisen kerran Walt Disney Studios Parkin kaupoissa ja hipsiä sitten kohti Disneyland Parkia.

Viimeiset tunnit Disneyland Parkissa

Disneyland Parkia kohti kävellessämme kaivoin tietysti edellispäivänä ostamani Minni-korvat esiin. Ja katsokaa nyt miten täydellisesti tuo mopsireppuni sointuukaan ympäristöön.

Ensimmäisenä tehtävänä oli tietysti saada otettua jokunen kuva Ruususen linnan edustalla.

On tuo linna vaan todella kaunis! Olen useamman kerran kuullut Disneyland Parisin linnaa kutsuttavan kauneimmaksi Disney-linnaksi, enkä yhtään ihmettele miksi. Haluan toki nähdä ensiksi kaikki viisi muutakin linnaa, ennen kuin voin antaa oman virallisen arvioni.

Peter Pan’s Flight

Etukäteen tekemäni listan viimeisiä laitteita oli Fantasylandin perältä löytyvä dark ride Peter Pan’s Flight. Laitteeseen oli aamupäivän mittaan ehtinytkin kertyä melko pitkä jono, sillä se taitaa olla monen kestosuosikki. Olisi varmasti ollut järkevämpää mennä laitteeseen jo aamulla Extra Magic Hours -aikaan tai sitten tulla hakemaan Fastpass heti kymmeneltä, mutta ensi kerralla olemme sitten viisaampia.

Jonotus kesti noin 45 minuuttia, mutta kumma kyllä se meni melko nopeasti. Poikaystäväni oli ostanut ennen jonoon tuloa pussillisen Hessu-nameja, joten mutustelimme niitä odotellessamme.

Itse laite oli minusta tosi kiva. Se oli vaikuttavampi kuin Lumikki tai Pinocchio -dark ridet ja se seurasi elokuvan juonta paremmin kuin ne. Laivan muotoiset vaunutkin näyttivät tosi hienoilta. Ensi kerralla täytyy vaan mennä jonoon järkevämmällä hetkellä, jotta ei tarvitse odottaa niin kauaa.

La Tanière du Dragon

Ensimmäisellä puistokäynnilläni kävimme varmasti tutkimassa Ruususen linnaa sisältä, mutta silloin linnan alta löytyvät lohikäärmeluola meni meiltä ihan ohi. Olin tosi yllättynyt, kun kuulin luolan olemassaolosta ja se tuntui minusta ihan oikean elämän “easter eggiltä” On siis varmasti aika selvää, että olin hirveän innoissani siitä, että pääsin nyt tutkimaan sitä.

Luolaan on kaksi sisäänkäyntiä, mutta niitä ei välttämättä ihan heti huomaa, jos ei tiedä mitä etsii. Luolaan pääsee sekä linnan edustalta katsottuna vasemmalla puolella olevaa siltaa pitkin tai linnan takaa, Le Chaimière les Sept Nains -kauppaa vastapäätä olevasta sisäänkäynnistä.

Luolasta löytyi mitäpä muutakaan kuin Pahatar itse. Pitihän meidän käydä tarkistamassa, että lohikäärmeeksi itsensä noitunut ilkimys on edelleen turvallisesti kahlittuna.

Luola oli todella hienon näköinen paikka ja Pahatar teki vaikutuksen koollaan. Kaiken lisäksi lohikäärme vielä liikkui ja aukoi silmiään. Pienimpiä luola voi varmasti pelottaa, mutta aikuiseen se teki vaikutuksen ainutlaatuisella tunnelmallaan.

Luolassa käytyämme päätimme käydä ostamassa popcornia ja istua hetkeksi penkille istumaan ja miettimään loppupäivän suunnitelmiamme. Puiston 25-juhlavuoden kunniaksi tarjolla oli myös siniseksi värjättyä makeaa popcornia, mutta pysyttelimme perinteisissä poppareissa.

Pienen lepäilyhetken jälkeen päätimme käydä vielä pienen pyörähdyksen Adventurelandin puolella. Matkalla sinne nappasin tämän erikoisen kuvan linnasta. Edustalla näkyvät Adventurelandin kasvit ovat kuin ihan eri maailmasta kuin Ruususen linna ja taivas taas on niin tumma, että sen voisi luulla olevan suoraan jonkin elokuvan lopputaistelusta. Ranskan huhtikuinen sää oli aika vaihtelevaa, mutta onneksi nuo pilvet vain näyttivät uhkaavilta, eivätkä kastelleet meitä litimäriksi.

Le Passage Enchanté d’Aladdin

Adventurelandissa päätimme kurkistaa millainen Le Passage Enchanté d’Aladdin oikein on.

Le Passage Enchanté d’Aladdinissa pääsee kurkistamaan miniatyyrikokoiseen Agrabaan. Elokuvan keskeisimmistä kohtauksista tehtyjä pienoismalleja saa katsella omassa rauhassa kävellen. Minikokoisten tilanteiden katselu oli aika hauskaa, mutta käytävän valaistus oli vähän haastava valokuvien ottamiseen.

Aladdinin tarinaa kerrattuamme tutkimme hieman sen lähistöllä sijaitsevia putiikkeja ja päätimme sitten mennä lounaalle. Emme halunneet syödä kovin raskaasti, joten houkuttelevimmalta kuulosti Main Streetin varrella sijainnut Market House Deli. Paikan savulohipatonki oli todella hyvää.

Sen jälkeen Disneyland Paris -reissumme alkoi olla paketissa. Kävime hakemassa laukkumme hotellin säilytyksestä ja pistäydyimme sitten nopeasti World of Disney -kaupassa tekemässä viimeiset ostokset. Sen jälkeen jatkoimme kohti Marne-la-Vallée/Chessy -asemaa, joka sijaitsee todella kätevästi aivan puiston vieressä. Ostimme lippuautomaatista liput Pariisin keskustaan ja kapusimme sitten RER A -junan kyytiin.

Disneyland-reissumme oli aivan ihana, enkä malta odottaa, että pääsisin uudestaan Pariisin Disneylandiin tai johonkin muuhun Disney-puistoon! Vaikka sää oli huhtikuussa vielä vähän viileä, oli oikea unelmien täyttymys saada viettää syntymäpäivä tässä satumaisessa paikassa. Koska Disneyland ei ollut meille kovin tuttu paikka, opimme matkan aikana paljon uutta ja teimme varmasti jotain pieniä aloittelijoiden virheitä, mutta niistä on hyvä ottaa opiksi seuraavia matkoja varten.

Kolmannessa puistopäivässä oli parasta:

 • Crush’s Coaster -vuoristorata
 • Ruususen linnan ja oikeastaan koko Fantasylandin ihailu
 • Pater Pan’s Flight -ajelu
 • La Tanière du Dragon
 • Market House Delin savulohipatonki

Näitä Disneyland Paris -matkaraportteja on ollut tosi hauska kirjoittaa ja toivottavasti te olette myös tykänneet niiden lukemisesta. Kuten aiemmin lupailin, matkasta on tulossa vielä pari juttua.

Disneyland Paris -matkasta kertovat jutut:

Disneyland Paris 2017: matkan suunnittelua
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 1
Disneyland Paris 2017: Disneyland Hotel
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 2
Disneyland Paris 2017: California Grill
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 3
Disneyland Paris 2017 matkaraportti: osa 4
Disneyland Paris 2017: matkaraportti osa 5
Disneyland Paris 2017: ostokset
Pari päivää Pariisissa & Disney Store Champs-Elysées

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:,

6 kommenttia artikkelissa “Disneyland Paris 2017 matkaraportti: osa 5

 1. Ihana Paula toi sun viimeinen kuva!♡ olisin ollu ihan super fiiliksissä jos olisin päässy tohon opastettuun piirtämiseen piirtää mikin!👌😁

  1. Kiitos Linda, tykkään tuosta kuvasta itsekin. Sitä katsoessa muistuu aina mieleen matkan kivoimmat jutut :)) Tuo piirrosopetus ehti jotenkin alkaa ennen kuin ehdittiin paikalle, mutta muuten olisi ollut hauska päästä osallistumaan siihen! :)

 2. Ihanan kuuloinen viimeinen päivä. Nautit kuvista päätellen täysin sydämin :) Kiitos mahtavista matkaraporteista. On ollut tosi kiva lukea näitä :) :)

  1. No oli kyllä, oli todella haikea astua junaan ja jättää Disneyland taakse! Olihan matkassa jotain pienia tylsempiäkin puolia, mutta puistossa käyminen oli silti paljon hauskempaa kuin osasin arvatakaan. :) On tosi mukava kuulla, että olet tykännyt jutuista. :)

 3. Tuli tosi kovat Disney-puistofiilikset tätä lukiessa, hienoa että oli onnistunut puistoilu. Onneksi itselläkin on tarkoitukseen sopiva reissu tiedossa parin kuukauden päästä!

  Tower of Terroriin kannattaa kyllä ensi kerralla uskaltautua, koska se ei ole ollenkaan ikävällä tavalla hurja, vaan tosi miellyttävä (siinä missä esimerkiksi Space Mountain on kamalan vaikea, kun päämeinaa koko ajan kolista sivuille)! Se on myös siitä tosi poikkeuksellinen laite, että sisällä jonottaminen on oikeastaan puolet koko laitteen viehätystä, kun jonotustarina on niin tunnelmallinen.

  Itse olen kaksi Disney-linnaa kokenut, ja Ruususen linna päihittää mielestäni Orlandon puiston Tuhkimon linnan moninkertaisesti ihan vain siksi, että Ruususen linnassa on niin paljon nähtävää, kun taas Tuhkimon linnasta pääsi muistaakseni vain kävelemään läpi.

  1. Uu, tuleva reissusi kuulostaa jännältä! Toivottavasti sitä pääsee hieman kurkistamaan jonkin kanavan kautta! :)

   Kiitos Tower of Terror -kommenteista. :) Täytyy seuraavalla puistokäynnillä vain marssia laitteen jonoon eikä miettiä liikoja! Taisinkin jostain lukea, että Space Mountainissa saa aika kolisevaa kyytiä. Onkohan sitä mahdettu yhtään korjata laitteen remontissa.

   Tuollainen läpikäveltävä linna tuntuu varmasti vähän tylsältä Ruususen linnaan verrattuna. Ruususen linnassa oli niin paljon kivaa tutkittavaa ja näyttäähän se kuvissakin ihan upealta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.