Disneyland Paris 2018: Disney’s Newport Bay Club

En vielä ensimmäisessä matkaraportissa kertonut ihan hirveästi hotellistamme, sillä halusin säästää tarkemmat infot ja mielipiteeni omaan postaukseensa. Siispä jos sinua kiinnostaa kuulla lisää Disneyland Parisin Disney’s Newport Bay Club -hotellista, jatka lukemista!

Disney’s Newport Bay Club
Avattu: huhtikuussa 1992
Huoneita: 1093
Luokitus:

Disney’s Newport Bay Club on yksi kolmesta Lake Disneyn rannalla sijaitsevasta hotellista. Se on sisustettu Yhdysvaltain koillisosan eli Uuden-Englannin tyyliin ja meriteema on vahvasti mukana hotellin tyylissä. Hotelli avautui samaan aikaan kuin itse Disneyland Paris -puistokin ja valmistuessaan se oli läntisen Euroopan suurin hotelli huoneiden määrän perusteella. Newport Bay Clubin peruskorjaus valmistui keväällä 2016.

Newport Bay Club -hotellille on bussikuljetus juna-asemalta, mutta koska se ei tuntunut yhtään toimivan meidän matkamme aikana, kävelimme hotellille aina Lake Disneyn viertä pitkin. Kävelymatka hotellilta puistojen luo kestää noin 15 minuuttia.

Järveltä päin hotellille saapuessa vastassa on kaunis portaikko.

Portaiden yläpäästä löytyy hotellin toinen kerros, jossa sijaitsevat vastaanotto, Bay Boutique -myymälä sekä Compass Club -tilat. Hotellista löytyy lisäksi kaksi uima-allasta, fitness center, kaksi ravintolaa ja Captain’s Quarters -baari. Cape Cod on merihenkinen buffet-ravintola ja Yacht Club taas on vähän fiinimpi table service -ravintola.

Compass Club

Päädyimme varaamaan Compass Club -huoneen, sillä olemme aika mukavuudenhaluisia ja halusimme kokeilla reissulla jotain extrakivaa. Compass Club -huone toikin juuri tuollaista extraa hotellielämykseen, sillä huoneen hintaan kuului:

  • Compass Clubin oma vastaanotto (Compass Clubin vastaanotto oli ihanan rauhallinen tavalliseen vastaanottoon verrattuna, eikä sinne ollut juuri jonoa)
  • Sisäänpääsy Compass Clubin Loungeen klo 7-22. Loungessa on koko päivän tarjolla kylmiä ja kuumia juomia sekä klo 16-17:30 makeaa ja suolaista naposteltavaa
  • Buffet-aamiainen Compass Club Loungessa klo 7-11 (aamiainen ei muuten kuulu hotellihuoneiden hintaan)
  • 1 Hotel Fastpass per hlö per yö (Hotel Fastpassin voi käyttää missä tahansa fastpass-laitteessa)

Lisäksi Compass Club -huoneet sijaitsevat hotellin kahdessa ylimmässä kerroksessa eli 7. ja 8. kerroksessa, joten huoneista on hienot näkymät.

Compass Club Lounge

Mielestäni Compass Clubin parhaat edut olivat oma vastaanotto ja aamupala. Oli mukavaa, kun hotellille saapuessa sai hyvää palvelua ja sai istahtaa hetkeksi mukavalle nojatuolille vastaanottovirkailijan käydessä läpi kaikki yksityiskohdat. Päivä ei lähde käyntiin ilman kunnon aamupalaa, joten Compass Clubin aamupala-buffet oli minulle tosi mieluinen. Muuten kävimme Compass Club Loungessa muutaman kerran, mutta täytyy myöntää, että tuo välipala-aika ei tuntunut mitenkään hirveän kätevältä. Minusta on mukavaa pitää päivällä vähän taukoa puistojen kiertelystä, mutta kun itsellä ei ole ihan niin myöhäinen ruokarytmi kuin keskieurooppalaisilla, jotain välipalaa kaipaisi ehkä jo aiemmin kuin vasta neljältä.

Compass Clubin aamupalalla oli tarjolla monenlaista lämmintä ruokaa kananmunista pannukakkuihin, juustoja ja leikkeleitä ja monenlaisia leipiä ja leivonnaisia.

Myös hedelmiä oli tarjolla ihan kiva valikoima.

Aamupalalla pöydissä oli myös tarjolla supersöpöjä Bonne Maman -minihilloja.

Compass Club Lake Side Room

Newport Bay Clubin hotellihuoneisiin johtavat käytävät ovatkin sitten tyyliltään vähän erilaisia kuin aulatilat. Huoneeseen mennessä tuntuu kuin olisi risteilyaluksessa matkalla hyttiin.

Näkymä huoneemme ovelta. Vasemmalla puolella on kylpyhuone, oikealta pääsisi viereiseen huoneeseen ja edessäpäin on itse makuuhuone.

Newport Bay Clubista löytyy useampia erilaisia huoneita ja me päädyimme varaamaan kahdelle hengelle tarkoitetun Compass Clubin Lake Side -huoneen. Hotellista löytyy myös isompia, enimmillään kuudelle hengelle mitoitettuja perhehuoneita. Isommalle porukalle taas voi varata kaksi vierekkäistä huonetta, joita yhdistää ovi.

Jos meillä ei olisi jo kotona sängynpäätyä, haluaisin kotiini samanlaisen merihenkisen Mikki-päädyn kuin huoneessamme oli. Tosin pääty voisi kyllä olla valkoinen eikä puun värinen

Kuvassa näkyvä kampauspöytä oli vähän hämmentävä, sillä nuo laatikot eivät olleet laatikoita ollenkaan, vaan vain hämäystä.

Meidän huoneemme sattui olemaan numero 8219. Huone sijaitsi luullakseni suurin piirtein Captain’s Quarters -baarin yläpuolella.

Huoneestamme oli aika kivat näkymät Lake Disneylle. Vastarannalla näkyy Hotel New York ja kuvassa oikealla puiden takaa pilkistää Sequoia Lodge.

Huoneessa oli muuten melko ylellinen tunnelma, mutta kylpyhuone ei kyllä ollut lempparini.

Kylpyhuoneessa oli hyvää se, että kylpyamme ja vessa ovat omassa huoneessaan. Silloin tuon ison peilin (plussa) ääressä voi vaikka rauhassa kuivata hiuksiaan sillä aikaa, kun toinen on kylvyssä. Kylpyhuone oli myös aika tilava.

Kylpyhuoneen sisustuksesta taas en tykännyt. Onhan se aika hyvin linjassa hyttimäisen sisustuksen kanssa, mutta kuka oikein pitää hyttien kylpyhuoneista? Lisäksi tuo pieni lasiseinämä oli aika epäkäytännöllinen, sillä se ei hirveästi estänyt vettä roiskumasta lattialle, joka taas lainehti ikävästi suihkun jälkeen.

Onneksi shampoot ja saippuat tuoksuivat kuitenkin kivalta. Tämä Bath Aquatics -tuoksu toi vähän mieleen saippuakuplien tuoksun.

Valitsimme hotelliksi Disney’s Newport Bay Clubin, koska se näytti kivalta kuvissa ja halusin päästä kokeilemaan muitakin hotelleja, kuin Disneyland Hotelin. Ei toisaalta ollut ehkä viisasta aloittaa juuri Disneyland Hotelista, sillä se on Disneyland Parisin ykköshotelli ja siellä yöpymisen jälkeen odotuksemme olivat tosi korkealla. Oli mukavaa päästä kokeilemaan Disney’s Newport Bay Club -hotellia, mutta en ei se noussut suosikikseni.

Jos pitäisi valita Disneyland Hotelin ja Disney’s Newport Bay Clubin välillä, valitsisin ehdottomasti Disneyland Hotelin. Sen sijainti on vain niin paljon parempi kuin Newport Bay Clubin. Tykkäämme tosiaan käydä kesken päivää hotellilla vähän lepäämässä ja Disneyland Hoteliin on niin lyhyt matka, että huoneeseen pääsee ihan hetkessä. Newport Bay Clubille kävelyyn menee aina vartti suuntaansa, mikä tuntui meistä vähän liian pitkältä ajalta, kun puistokäynnistä haluaa ottaa kaiken irti. Lisäksi Newport Bay Clubilta Disney Villageen tultaessa on aina mentävä turvatarkastuksen läpi, kun taas Disneyland Hotelin kanssa samaa ärsyttävää ruljanssia ei ole.

Kun kävimme Disneyland Parisissa ensimmäisen kerran yhdessä huhtikuussa 2017, hotelli ja puistoliput maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä 1 225 e. Hintaan sisältyi myös half-board premium meal plan. Tämä viime syksyn reissumme hinta oli 1 136 e. Tuohonkin hintaan sisältyi siis hotelli, puistoliput sekä half-board plus meal plan. Yövyimme kummallakin kerralla kaksi yötä, joten hintoja hyvin vertailla.

Hinnoissa ei ole mitään hirveää eroa ja uskoisin, että Disneyland Hotelista voi saada huoneen vielä hieman halvemmallakin. En tuota ensimmäistä matkaa varatessa tiennyt ihan kaikkia kikkoja, jotka tiedän nyt. Tuo 1 136 e taas oli paras diili, jonka löysin. Vertailun vuoksi, Standard-huone järvinäköalalla Newport Bay Clubista olisi maksanut noin 870 euroa. Compass Club -huoneesta sai siis maksaa reilut 260 e enemmän. Ei se välttämättä ollut täysin sen arvoinen, mutta olen tyytyväinen, että klubitasoa tuli nyt ainakin kokeiltua. Jatkossa taidamme kuitenkin yöpyä mieluummin Standard-huoneissa.

Emme siis välttämättä ihan heti ole varaamassa uutta Disney’s Newport Bay Clubiin, mutta ei hotellissa mitään vikaa ollut. Paitsi ehkä tylsään tyyliin sisustetut kylpyhuoneet. Olemme vaan selvästi tottuneet liian hyvään. 🙈

Mikä on sinun suosikkihotellisi Disneyland Parisissa? Tai missä hotellissa haluaisit päästä yöpymään?

Disneyland Paris 2018 -postaukset:
Disneyland Paris 2018: Bucket list
Disneyland Paris 2018: Ostosten esittely
Disneyland Paris 2018: Ensimmäinen päivä
Disneyland Paris 2018: Disney’s Newport Bay Club
Disneyland Paris 2018: Toinen päivä

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.