Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto

On taas aika palata toukokuisen Japanin-matkamme pariin.

Toisena puistopäivänämme heräsimme seitsemän aikaan ja kun olimme laittautuneet valmiiksi, lähdimme Tokyo Disneyland Stationille. Monorailia ei tarvinnut odottaa pitkään ja hetken kuluttua huristimme jo kohti DisneySea-puistoa.

Olimme heränneet aikaisin, sillä tavoitteenamme oli hyödyntää Disney-hotellivieraiden etu ja ehtiä puistoon Happy 15 -aikaan eli 15 minuuttia ennen puiston avautumista. Aikataulumme ei kuitenkaan pitänyt ja olimme puiston porteilla vain pari minuuttia ennen varsinaista avaamisaikaa. Emme siis jaksaneet käyttää aikaa hotellivieraiden oman jonon etsimiseen vaan asetuimme tavallisen jonon perälle.

Jonotettuamme hetken ja näytettyämme laukkumme puiston työntekijöille, pääsimme astumaan ensimmäistä kertaa sisälle Tokyo DisneySea-puistoon. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, emme todellakaan olleet ainoita.

Tokyo DisneySea-puisto on aivan uniikki puisto eli sellaista ei löydy yhdestäkään toisesta Disney Resortista. DisneySea koostuu yhteensä seitsemästä alueesta, jotka on teemoitettu erilaisiksi satamiksi. Puistoon tultaessa pääsee ensimmäiseksi Mediterranean Harbor -alueelle.

Kuten kuvan koristuksista voi ehkä arvata, DisneySeassa oli vielä toukokuussa menossa pääsiäisen juhlinta. Pakko sanoa, että minusta tuntui todella oudolta miettiä pääsiäisjuttuja toukokuussa, puolitoista kuukautta varsinaisen juhlan jälkeen. Mutta ehkä pääsiäinen koetaan Japanissa jonkinlaisena kevään juhlana, joten annettakoon pitkitetty pääsiäisjuhlinta heille anteeksi.

Olin etukäteen tutustunut erilaisiin strategioihin siitä, mitä puistossa kannattaa tehdä ensimmäiseksi. Edellisenä päivänä kävimme esimerkiksi TDR Explorerin suosituksesta heti ensimmäiseksi hakemassa fastpassit Monsters, Inc. Ride & Go Seek! -laitteeseen ja menimme sitten jonottamaan Pooh’s Hunny Huntiin. Meidän oli tarkoitus aloittaa DisneySea-päivä menemällä Toy Story Mania! -laitteeseen, mutta kun näimme mikä hirveä ihmismäärä oikein suuntasikaan juuri sen laitteen suuntaan, päätimme muuttaa suunnitelmiamme ja lähteä ihan päinvastaiseen suuntaan. Lähdimme siis tutustumaan Mysterious Islandiin.

Mysterious Island

Mysterious Island -alue sijaitsee ison Mount Prometheus -tulivuoren alla ja ympärillä. Mysterious Island on teemoitettu Jules Vernen teosten tyyliin ja alueelta löytyy kaksi Vernen tunnettuihin tarinoihin perustuvaa laitetta; 20,000 Leagues Under the Sea ja Journey to the Center of the Earth. Niistä jälkimmäinen oli valitettavasti suljettu huoltotöiden vuoksi, joten pääsimme testaamaan vain 20,000 Leagues Under the Sean, johon ei ollut ehtinyt kertyä vielä lainkaan jonoa.

20,000 Leagues Under the Sea oli aika erikoinen laite, en ole koskaan ollut vastaavassa. Laitteessa astuttiin pienen sukellusveneen kyytiin, joka sitten “sukelsi” meren syvyyksiin. Pinnan alla tuli vastaan monenlaisia otuksia ja yllättäviä käänteitä. Itse tarinasta ei saanut hirveän paljon irti, sillä laitteen ääninauha oli vain japaniksi. Laite oli ihan kiva käydä kokeilemassa, mutta se ei noussut omien suosikkieni joukkoon.

Päivän ensimmäisen laitteen jälkeen istahdimme hetkeksi syömään hotellin convenience storesta, Looking Glass Giftsistä ostamamme onigirit eli merilevään käärityt täytetyt riisipallerot. Onigirit olivat kyllä ihan ykköseväs Japanissa, sillä ne olivat aina tosi herkullisia, ne pitivät pahimman nälän poissa ja niitä sai ihan jokaisesta kioskista eivätkä ne maksaneet kuin ehkä reilun euron. Oma suosikkitäytteeni oli tonnikala-majoneesi, nam!

Emme jääneet kovin pitkäksi aikaa Mysterious Islandille, sillä ihan nurkan takana houkutteli vielä paljon kiinnostavampi alue, nimittäin…

Mermaid Lagoon

Rakastan Pieni merenneito -elokuvaa, joten olin tietysti myös aivan lääpälläni Mermaid Lagooniin, alueeseen, joka on teemoitettu täysin Pienen merenneidon mukaan.

Mermaid Lagoonin keskipiste on Tritonin linna, jonka sisältä löytyy Triton’s Kingdom eli eräänlainen sisätila, josta löytyy ravintola, laitteita, leikkialue sekä kauppoja.

Linnan edustalta löytyi hieno suihkulähde, jota kannatta hetkeksi pysähtyä katselemaan, sillä silloin voi kuulla Arielin laulavan.

Koska olimme aamulla päättäneetkin olla seuraamatta mitään erityistä puistostrategiaa, päätimme vain ottaa rennosti, katsella ympärillemme ja rauhassa ihastella DisneySea-puistoa. Molemmissa Tokion puistoissa on niin paljon nähtävää, ettei edes kannata yrittää nähdä kaikkea, vaan nauttia siitä mitä ehtii nähdä. Viihdyin ihan erityisesti Mermaid Lagoon -alueella, sillä se oli niin täynnä kaikenlaisia yksityiskohtia. Alue oli aamusta myös tosi hiljainen, eikä aiemmin näkemistämme ihmismassoista ollut jälkeäkään. Luultavasti kaikki muut olivat jonottamassa Toy Story Maniaan tai hakemassa fastpasseja siihen, joten saimme kierrellä kaikessa rauhassa.

Huomasimme popcorn-pisteen, joten päätimme ostaa vähän naposteltavaa. Tällä kertaa otimme ihan tavallisia suolan makuisia popcorneja, jotka olivat hyviä, mutta tietysti aika peruspoppareita. Olimme nähneet kävellessämme myös garlic shrimp -poppareita, mutta valkosipuli ja katkarapu tuntui ainakin hajun perusteella vähän liian eksoottiselta maulta meille. Popcornit maksoivat muuten molemmissa puistoissa 350 jeniä eli vajaat 3 euroa.

Triton’s Kingdomin sisäänkäynnin luona olevissa pylväissä oli aivan ihania laattoja.

Kierreltyämme hetken ulkosalla aamuauringon lämmössä, päätimme mennä katsomaan millainen Triton’s Kingdom oikein on.

Oli ihan kuin olisi päässyt kurkkaamaan luolaan, jossa Ariel säilytti kokoelmaansa.

Triton’s Kingdom oli aivan ihan paikka! Tuntui melkein, kuin olisi oikeastikin sukeltanut veden alle ja päässyt tutkimaan ihan oikeaa Atlantista.

Kuka muu muistaa tämän valaan Pieni merenneito -animaatiosarjasta?

Triton’s Kingdom oli suunnattu enimmäkseen perheen pienimmille ja alueelta löytyvät laitteet eivät siis tosiaankaan ole puiston hurjimpia. Päätimme käydä kokeilemassa Jumpin’ Jellyfish -laitteen. Nimensä mukaisesti laitteessa istuuduttiin parin hengen meduusa-vaunuihin, jotka hyppivät rauhalliseen tahtiin ylös alas. Emme tosiaan olleet laitteen kohderyhmää, joten meistä se oli hyvin lässy, mutta tiedämmepä nyt ainakin mistä laitteessa on kyse.

Seuraavaksi huomasimme Blowfish Balloon Racen, joka olikin astetta hurjempi. Laitteen pallokalavaunut kohosivat parin metrin korkeuteen ja niistä näki hyvin koko Triton’s Kingdomin, mutta valitettavasti kyydissä ei saanut ottaa kuvia, sillä kamera tai puhelin olisi voinut helposti lipsahtaa kädestä vaunujen pyöriessä.

Triton’s Kingdomissa olisi ollut vielä kolmaskin laite, mutta koska sekin näytti niin selvästi lastenlaitteelta, emme jaksaneet käydä kokeilemassa sitä. Niinpä lähdimme kiertelemään kauppoja.

Yhdestä Triton’s Kingdomin putiikista löytyi kapselikone, josta sai pääsiäismunan muotoisia Disney-hahmoja. Minulla sattui olemaan sopivasti neljä sadan jenin kolikkoa (reilu 3 e), joten päätin ostaa yhden. Pallosta ilmestyi Mikki, josta jaan parempia kuvia myöhemmin ostosten esittelyn yhteydessä.

Luen juuri yhtä Disney-puistoista kertovaa kirjaa ja sen sivuilla tuli vastaan eräs jännä tieto Japanin puistoista ja kapselikoneista. Kapselikoneet ovat Japanissa tosi suosittuja ja törmäsimme matkallamme niihin lukuisia kertoja, mutta Tokyo Disney Resortissa niitä ei juuri ole. Tämä johtuu siitä, että puistojen suunnittelijat halusivat, että japanilaisista tuntuisi puistoissa, kuin he olisivat jossain toisessa maassa. Kapselikoneet tuntuivat suunnittelijoista liian japanilaisilta, joten siksi niitä on tietoisesti vältetty.

Ostimme kaupasta myös Easter Egg Hunt -kartan. Puistoon oli pääsiäisen kunniaksi piilotettu neljä munaa, jotka piti käydä löytämässä saadakseen palkinnon. Lisäksi oli viisi extramunaa, jotka sai etsiä halutessaan. Kartta maksoi 900 jeniä eli vähän päälle 7 euroa. Löysimme kaikki neljä “päämunaa”, mutta extroista yksi jäi löytämättä. Tiesimme, että se sijaitsi jossain Mysterious Islandissa, mutta emme vaan nähneet sitä missään. Munien löytämisestä olisi saanut palkinnoksi kullanvärisen varustetun minikokoisen silinterihatun, jonka voi laittaa kiinni esimerkiksi pupunkorviin. Päätimme kuitenkin olla hakematta palkintoa, sillä se oli vähän hölmön näköinen enkä uskonut, että keksisimme sille mitään käyttöä.

Viimeisenä juttuna Marmaid Lagoonissa kävimme kokeilemassa Pärskyn omaa vuoristorataa eli Flounder’s Flying Fish Coasteria. Laite oli samaa luokkaa kuin edellisenä päivänä Disneylandissa testaamamme Gadget’s Go Coaster eli ei ollenkaan hurja. Teemoitus oli kyllä hauskan näköinen.

 

Mermaid Lagoon alkoi olla aika hyvin koluttu, joten päätimme siirtyä tois pual jokkee eli Arabian Coast -alueelle.

Jos Mermaid Lagoon oli upean yksityiskohtainen, niin oli myös Arabian Coast. Vaikka olimme vain muutamien kymmenien metrien päässä edellisestä alueesta, tuntui kuin olisimme tulleet toiseen maailmaan.

 

Mermaid Lagoonilta päin tultaessa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi Arabian Coastin kauniiseen aukioon, jonka reunoilla sijaitsee Agrabah Marketplace -kauppa, The Magic Lamp Theater sekä Caravan Carousel. Me kävimme kokeilemassa tuon Caravan Carouselin, joka oli melkoisen hieno kaksikerroksinen karuselli. Kiipesimme tietysti laitteen yläkertaan.

Pidin kovasti aukion suihkulähteestä, se sopi alueen teemaan tosi hyvin ja näytti kaikin puolin upealta!

Alueelta löytyi tietysti myös Mikki-patsas. Arvaatteko muuten mitä nuo taustalla näkyvät matalat vihreät pensaat ovat? Vinkki; tähän kasviin voi törmätä keittiössä.

Puskat olivat rosmariinia ja ne tuoksuivat melkoisen hyviltä.

Kiertelimme hetken aikaa Arabian Coastilla, mutta alkoi olla aika lämmintä, joten palasimme pian Mediterranean Harbor -alueelle.

Aloimme olla nälkäisiä, joten päätimme käydä syömässä Zambini Brothers Ristorantessa. Valitsin listalta mozzarellapizzan, joka oli ihan hyvää.

Samalla kun söimme, pyöri Mediterranean Harborin vesialueella Fashionable Easter -esitys. Esitystä ei nähnyt kovin hyvin pöydästämme, mutta ravintolan henkilökunta teki kyllä kaikkensa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus nähdä show. Heti jos joku nousi seisomaan tai muuten tuli muiden tielle, henkilökunta tuli ystävällisesti pyytämään tätä siirtymään sivuun, jotta toisetkin näkisivät.

Jälkiruuan kohdalla minuun iski annoskateus, sillä Villen tiramisu näytti paljon paremmalta kuin minun panna cottani.

Matkaraportti on jo venahtänyt aika pitkäksi, joten taitaa olla sopiva aika lopettaa tämä osa tähän. Seuraavalla kerralla on luvassa lisää kiertelyä Tokyo DisneySea -puistossa.


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

6 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto

 1. DisneySea puisto näyttää aivan mahtavalta. Varsinkin tuo mermaid lagoon on ihastuttavan näköinen pienine yksityiskohtineen! On ihana katsoa kuviasi, sillä olet mukavasti kuvannut aivan kaikkea laidasta laitaan :) nuo Mikki patsaat ovat vain niin hienoja.

  1. DisneySea oli tosi hieno paikka ja varsinkin Mermaid Lagoon. Seuraavassa postauksessa esittelen myös muita alueita, joista varsinkin yksi oli ihan tosi upea yöaikaan! ;) Nuo Mikki-patsaat olivat tosi hauskoja myös, niitä oli kymmenittäin ympäri puistoja enkä varmasti edes bongannut kaikkia. Onneksi ne oli myös merkitty karttaan, joten sen avulla olisi halutessaan löytänyt kaikki. :)

 2. Näyttää niin ihanalta!! Toivottavasti pääsen tonne joskus myös itse. Nää kattavan matkapostaukset tulee olemaan hyödyksi kun joskus saan rahat kasaan :)

  Kiinnitikö huomiota, oliko tuolla DisneySea-puiston kaupoissa valikoimassa eroa toiseen puistoon verrattuna, oliko enemmän DisneySea-teemaisia juttuja?

  1. DisneySea oli aivan ihana! Vaikka vietimme siellä suurinpiirtein pari kokonaista päivää, tuntui, että jäi vielä paljon koettavaa seuraavallekin kerralle! Varsinkin kun puistoon tulee aina joka sesongin myötä jotain uutta katseltavaa ja ihmeteltävää! :)

   Muistelisin, että DisneySean kaupoissa oli melko paljon samoja tuotteita kuin Disneylandissa, mutta löytyi puistosta myös jotain ekslusiivisia juttuja. Isoin juttu on Duffy and friends -tuotteet (Duffy on Mikin pehmonalle, joka on aika iso juttu Japanissa), joita saa vain ja ainoastaan DisneySeasta. Lisäksi DisneySeassa oli myynnissä esimerkiksi jotain pääsiäisjuttuja, joita ei muistaakseni Disneylandista löytynyt, sillä siellä ei juhlittu pääsiäistä vaan käynnissä oli 35-vuotisjuhlinnat. Erilaisia tuotteita oli kyllä tosi paljon ja joitakin bongasi vain jostain tietyistä myymälöistä. Ai niin, Japanin Disney Storeissa oli myös myynnissä ihan eri tuotteet kuin puistoissa!

 3. Näyttää niiiin hienolta toi DisneySea puisto!!!🐚😍 ja toi Arabian Coast -alue…♡ Sun ottamat kuvat on aina niin super kauniita.
  …ja muistan hyvin ton valaan siitä sarjasta😅

  1. DisneySea oli tosi ihana, teidän pitää päästä käymään siellä joskus! Tykkäisit varmasti myös tuosta Arabian Coastista! Siellä oli melkein pelkästään Aladdin-juttuja myyvä kauppa! ;D Koitin kovasti muistella mikä valaan nimi oli, mutta en ole ihan varma. Olisikohan sitä kutsuttu nimellä Veli-valas??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.