Doria etsimässä ääninäyttelijät

Tuntuu, että olen viime viikkoina kirjoittanut poikkeuksellisen paljon tulevista elokuvista, mutta kun mielenkiintoista infoa on tullut niin paljon, ettei niistä malta olla kirjoittamatta. Doria etsimässä sai eilen ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja elokuva vaikuttaa saaneen positiivisia arvosteluja. Spoilereiden pelossa en ole uskaltanut lukea niitä tarkemmin, kun Suomen ensi-iltaa saadaan vielä odottaa elokuun loppuun.

Doria etsimässä

Hieman yllättäen lista suomenkielisen version dubbaajista julkaistiin jo nyt ja lista onkin tällä kertaa poikkeuksellisen pitkä. Tuttuun tapaan kokosin luettavaksenne tiedot elokuvan hahmojen dubbaajista sekä alkuperäisistä englanninkielisistä ääninäyttelijöistä. Lopusta löydät myös muutamia huomioitani dubbaajavalinnoista.

Hahmo Suomi Englanti
Dori Ona Kamu Ellen DeGeneres
Marlin Tom Pöysti Albert Brooks
Hank Pertti Sveholm Ed O’Neill
Destiny Anna-Maija Tuokko Kaitlin Olson
Nemo Sampo Kovalainen Hayden Rolence
Bailey Jukka Puotila Ty Burrell
Jenni/Jenny Milka Ahlroth Diane Keaton
Sauli/Charlie Risto Kaskilahti Eugene Levy
Pikku-Dori Alissa Kovalainen Sloane Murray
Säkä/Fluke Jussi Lampi Idris Alba
Ruori/Rudder Jani Karvinen Dominic West
Hra Rausku Mikko Kivinen Bob Peterson
Vaimokala Anna Perho Kate McKinnon
Stan Kimmo Vehviläinen Bill Hader
Paula Vesala/
Sigourney Weaver
Paula Vesala Sigourney Weaver
Carl Samuel Anttila Alexander Gould
Tärsky/Crush Petteri Summanen Andrew Stanton
Pelkurikala/Chicken Fish Heljä Heikkinen Katherine Ringgold
Teini-Dori Sofia Hanttu Lucia Geddes
Tyrsky/Squirt Luca Vieri Bennett Dammann
Bill Pekka Lehtosaari John Ratzenberger
Möhkäkala Pertti Koivula Angus MacLane
Gill Seppo Pääkkönen Willem Dafoe
Pallo/Bloat Pertti Koivula Brad Garrett
Liisku/Peach Katja Sirkiä Allison Janney
Kurlu/Gurgle Taisto Oksanen Austin Pendleton
Kupla/Bubbles Markus Bäckman Stephen Root
Meri/Deb Hanna Kaila Vicki Lewis
Jacques Pekka Lehtosaari Jerome Ranft

Muissa rooleissa:
Pinjamaari Jokinen, Antti L.J. Pääkkönen, Mikko Jokinen, Pasi Piispanen, Katja Aakkula, Nina Tapio, Tero Koponen, Aku Laitinen, Julia Railosvuo, Laura Hartikainen, Jani Halme, Ofelia Hanttu, Seera Alexander, Waltteri Helisalo & Jarmo Koski

Dialogin ja laulujen ohjaus: Petri Hanttu
Dialogin ja laulujen käännös: Marko Hartama


Mietin etukäteen sitä, kuinka moni Nemoa etsimässä -elokuvan tutuista dubbaajista saadaan mukaan jatko-osaan, mutta sillä saralla tilanne vaikuttaa aika hyvältä. Dorin ja Marlinin ääninä jatkavat Ona Kamu ja Tom Pöysti. Pöystihän tunnetaan myös muun muassa Mushun ja Frozenista tutun Tammisen ääninä. Nemon ääntä on luonnollisesti jouduttu vaihtamaan ja nyt ääneksi on valittu Sampo Kovalainen, jota on kuultu muutamissa muiden studioiden animaatioissa. Jos haluaa tietää, miltä ensimmäisessä elokuvassa Nemoa dubannut Samuel Anttila kuulostaa nykyään, kannattaa pitää silmät ja korvat auki Carl-nimisen hahmon varalta.

Mustekala Hankin ääneksi on valittu Pertti Sveholm, joka on aiemmin antanut äänen Monsterit yliopiston professori Kantille. Destinyn ääni Anna-Maija Tuokko taas tunnetaan Big Hero 6:n Go Gona ja Jukka Puotila on aiemmin dubannut Toy Story 3:n Piikkistä. Dorin isää Saulia dubbaava Risto Kaskilahti on tehnyt aiemmin Koppahatun roolin Riemukkaassa Robinsonin perheessä, kun taas Jenni-äidin ääni Milka Alroth ei ole tietojeni mukaan ollut mukana ainakaan Disney-elokuvien dubbauksissa.

Nemoa etsimässä -elokuvassa Jussi Lammella oli rooli Pomo-haina, mutta jatko-osassa mies lainaa ääntään Säkä-nimiselle merileijonalle. Säkän kaveria Ruoria dubbaa Jani Karvinen, jonka moni ehkä tunnistaa Lidl-mainosten miehenä. Radiojuontajat Anna Perho ja Kimmo Vehviläinen dubbaavat kalapariskuntaa. Nyt kovassa nosteessa oleva Paula Vesala taas on saanut dubbauksessa mukaansa nimetyn hahmon.

Marlinin ja Dorin lisäksi elokuvassa tavataan myös muita tuttuja hahmoja. Mikko Kivinen palaa rooliinsa herra Rauskuna ja myös Petteri Summasta kuullaan taas Tärskynä. ”Tankkikunnan” jäsentenkin äänet ovat pysyneet samoina kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Meritähti Liiskun dubbaaja Merja Larivaara on vaihtunut Katja Sirkiään ja Jacquesin dubbaaja Veikko Honkanen Pekka Lehtosaareen.

Dubbaajia pääsee kuulemaan myös elokuvan trailerilla, jonka Suomen Disney julkaisi myös reilu viikko sitten.

Disney Suomen YouTube-kanavalta löytyy myös toinen lyhyempi traileri.

Vaikka olen viime vuosina käynyt katsomassa animaatiot yleensä ensin englanniksi, Doria etsimässä -elokuvan kanssa teen luultavasti poikkeuksen. Vaikka englanninkielisessä versiossa on mukana mahtavia ääninäyttelijöitä, olen niin tottunut Nemoa etsimässä -elokuvan suomalaisiin ääniin, että hahmot tuntuvat tutummilta dubattuna. Trailereiden perusteella myös Doria etsimässä -dubbaus kuulostaa hyvältä.

Mitä mieltä sinä olet; kuulostiko trailereiden dubbaus sinusta onnistuneelta vai kiinnostaako englanninkielinen versio enemmän?

Doria etsimässä saapuu elokuvateattereihin 26. elokuuta 2016 ja se julkaistaan DVD:llä ja Blu-rayllä 2. joulukuuta 2016.

Kuva ja lähde: Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

6 kommenttia artikkelissa “Doria etsimässä ääninäyttelijät

  1. Hyvä postaus jälleen, vähän jäi mietittymään, että onkohan tuossa listassa virhe Paula Vesalan kohdalla? :D Kuitenkin sain paljon uutta tietoa ja itsekin odotan jo innolla elokuvan saapumista Suomeen. En ole vielä ajatellut tarkemmin, millä kielellä käyn katsomassa, mutta riippuu varmaankin näytösajoista.

    1. Mukava että tykkäsit. :) Ihmettelin tuota Paula Vesalan mukaan nimettyä hahmoa ensin itsekin. Englanninkielisessä roolilistauksessa on hahmo, jonka nimeksi on annettu ääninäyttelijän mukaan Sigourney Weaver, joten Suomessa on kai sitten käytetty samaa kaavaa ja nimetty dubbaajan mukaan. Aika omituinen juttu, mutta toivottavasti elokuvassa sitten selviää, miksi hahmolla on oikean henkilön nimi..

  2. Tankkikuntan puhdistajarapu Jacques näytäisi myöskin vaihtaneen ääninäyttelijää; alkuperäisessa Nemossa näytteli Veikko Honkanen, tässä ilmeisesti Pekka Lehtosaari. Tosin alkuperäisversiossakin hahmon ääni on vaihtunut alkuperäisäänen Joe Ranftin kuoltua vuonna 2005 auto-onnettomuudessa ja Dorissa rapua näyttelee tämän veli Jerome.

    1. No niinpä onkin, olet ihan oikeassa. Minulta oli jostain syystä jäänyt tuo ihan huomaamatta. Täytyy päivittää tekstiä hieman, kiitos kun huomautit! :)

  3. Oli pakko tulla kommentoimaan, vaikka tämä asia ei ollenkaan liity postaukseesi! Ostin linited edition Liisan matkaltani tänään Roomasta! Aivan ihana, vaikka en ole vielä avannut pakettia kokonaan, katsoin vain nuken numeron. Numero oli 3519. Kaikki ykstyiskohdat ovat ihania ja paljon upeampi kuin kaikissa kuvissa mitä olen nähnyt! Oli aivan pakko ostaa kun näin tuon herttakuningattaren kanssa nököttämässä tiskillä. Ja tuo on siis ensimmäinen Disneyn limited edition nukkeni! :) Heti kun näin tuon halusin kertoa sinulle, koska sinä olet saanut minutkin innostumaan noista upeista nukeista!Päädyitkö itse ostamaan Tämän sarjan nukkea ja kiinostaisi tietää, että mitkä ovat sinun Limited edition nukkejesi numerot! Terkut myös Roomasta sinulle ja hyvää kesää! :)

    1. Oo, voi miten kiva juttu! Ihanaa, että tulit kommentoimaan! :) Nuket ovat ihan parhaita matkamuistoja, en voinut itsekään vastustaa ekan nuken ostamista, kun näin jokunen vuosi sitten Elsan Disney Storessa Lontoossa. En päätynyt ostamaan näitä Liisa Ihmemaassa -nukkeja, mutta tosi kiva kulla, että olet tyytyväinen nukkeesi! Voin hyvin kuvitella, että Liisa näyttää upealta luonnossa! Hyvää kesää sinullekin ja toivottavasti siellä Roomassa on mukavaa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.