Doria etsimässä hahmot

Pixarin seuraava kokoillan animaatio, Doria etsimässä on päässyt jotenkin vaivihkaa uiskentelemaan lähemmäs ja lähemmäs. Yhdysvalloissa elokuvan ensi-ilta on jo ensi kuussa, mutta täällä Suomessa saadaan odottaa vähän pidempään, elokuun lopulle. Pari kuukautta sitten kirjoitin hieman elokuvan trailerista, mutta muuten minusta alkoi kovasti tuntua siltä, etten ole vielä ehtinyt kirjoittaa elokuvasta riittävästi. Tehdään siis tänään pieni kurkkaus muutamiin uusiin hahmoihin, joita elokuvassa tullaan näkemään.

HUOM: Spoilerivaara! Tekstissä voi olla ihan pieniä spoilereita elokuvan juonesta ja alkuasetelmasta. Jos haluat tietää elokuvasta mahdollisimman vähän etukäteen, kannattaa hypätä tämän postauksen yli.

Hank

Hank

Mustekala Hankilla on vain seitsemän lonkeroa, sillä hän on menettänyt niistä yhden. Hank on kuitenkin todellinen kameleontti mitä naamioitumiseen tulee ja tästä taidosta on varmasti hyötyä, kun hän yrittää paeta Marine Life Institutesta. Tämän äksyilevän hahmon ääninäyttelijä on Ed O’Neill, joka tunnetaan erityisesti tv-sarjoista Moderni perhe ja Pulmuset.

Destiny

Destiny

Jättimäinen valashai Destiny on hieman kömpelö liikkeissään eikä näe kovin hyvin, mutta hän ystävystyy silti nopeasti Dorin kanssa. Destinyn ääninäyttelijä Kaitlin Olson tunnetaan erityisesti Elämää Philadelphiassa -sarjasta, mutta hän on tehnyt aiemmin myös pieniä äänirooleja muun muassa Simpsoneissa ja Family Guyssa.

Dorin vanhemmat

Charlie & Jenny

Elokuvassa päästään tutustumaan myös Dorin vanhempiin Jennyyn ja Charlieen, jotka tekisivät mitä vain ainoan lapsensa puolesta. Jennyn ja Charlien ääninä on kaksi pitkän uran tehnyttä näyttelijää; Diane Keaton ja Eugene Levy. Keaton on ollut mukana muun muassa Kummisetä-trilogiassa ja Levy taas kymmenissä komedioissa, esimerkiksi American Pie -elokuvissa.

Fluke & Rudder

Fluke ja Rudder ovat laiskanpuoleisia merileijonia, mutta pinnan alla piilee muutakin. Fluken (kuvassa oikealla) ääninäyttelijä Idris Elballa onkin riittänyt töitä Disney-elokuvissa, sillä Zootropoliksessa hän oli Bogon ääni ja Viidakkokirjassa Shere Khanin. Dominic West taas tunnetaan esimerkiksi roolistaan The Wire -rikosdraamassa.

Bailey ja Becky

Bailey & Becky

Maitovalas Bailey on varma siitä, että hänen kaikuluotauskyvyissään on jotain ongelmia, vaikka Marine Life Instituten tekemissä tutkimuksissa ei olekaan löydetty mitään vikoja. Hahmon ääninäyttelijänä on Ty Burrell, joka on tunnettu Modernista perheestä sekä DreamWorksin Herra Peabody & Sherman -animaatioelokuvasta.

Melko räjähtäneen näköinen lintu taas on lajiltaan kuikka ja nimeltään Becky. Hahmon ääninäyttelijäksi valittiin Pixarin oma Torbin Bullock, joka on työskennellyt studion leikkausosastolla Toy Storyn teosta saakka.

Elokuvassa tullaan tapaamaan myös mitä suloisimpia saukkoja, awww!

Näiden uusien hahmojen lisäksi elokuvassa nähdään tietysti Dori, jota ääninäyttelee Ellen DeGeneres. Elokuvan muita ennestään tuttuja hahmoja ovat muun muassa Marlin, Nemo, herra Rausku ja Tärsky-kilpikonna. Suomenkielisestä dubbauksesta ei ole vielä kantautunut minun korviini mitään tietoja, mutta toivotaan, että dubbaajakaartiin saadaan mukaan edes joitain Nemoa etsimässä -elokuvan ääniä. Pidän teidät tietysti ajan tasalla, kun dubbauksesta julkaistaan uutta tietoa.

Doria etsimässä -animaation edellä nähdään muuten Piper-niminen lyhytelokuva, joka kertoo vastakuoriutuneesta linnusta, jonka on päästävä pelkojensa yli. Lyhäri on animaattori Alan Barillaron ensiohjaus ja sen musiikista vastaa muusikko Adrian Belew.

Vaikuttaako jokin uusi hahmo sinusta erityisen mielenkiintoiselta?

Doria etsimässä saa ensi-iltansa Suomessa 26. elokuuta 2016.

Kuvat: IGN

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Doria etsimässä hahmot

 1. Hehee! :D
  Animaatioiden hahmot saavat minut hyvin harvoin huvittuneeksi pelkällä ulkonäöllään, kun kaikki tuntuu jo ennalta nähdyltä tai arvattavan tylsään suuntaan tyylitellyltä (varsinkin, kun kun kyse on huumorihahmoista), mutta nämä Doria etsimässä-elokuvan hahmot saivat minut hymyilemään pelkällä olemuksellaan. Huomasin naurahtavani ääneen selatessani kuvia, mitä ei ole tainnut tapahtua koskaan aiemmin aikuisiällä tästä samaisesta syystä.

  Hank, Destiny ja Becky ovat suosikkjani! Elukoista ei ole väännetty supersöpöjä tai erityisen hurjia vaan esim. Becky saa olla reilusti rähjäinen ja toljottaa punaisella silmällään. Ihan paras! :D
  Saukot kiinnostavat minua vähiten, sillä vaikka ne ovatkin suloisia, niin minun makuuni kyseessä on liian helppo söpöyspiste: sama kuin animoitaisiin elokuvaan koiranpentuja, eihän se voi ikinä mennä vikaan.

  1. Jei, hauska kuulla, että hahmoista jäi tällainen fiilis! :D

   Becky saa minultakin pisteitä erikoisesta ulkonäöstään, lintu on jotenkin tosi symppiksen näköinen kaikessa rähjäisyydessään. Myös Hank on ulkonäkönsä puolesta mielestäni onnistunut, hahmo tuntuu tutulta vaikkei elokuvaa ole edes vielä nähnyt. Dorin vanhemmissakin on minusta jotain tosi kivaa. Toivotaan, että saukkoihin on keksitty joitain mielenkiintoista, eivätkä ne ole pelkän söpöytensä takia mukana elokuvassa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.