Doria etsimässä traileri

Zootropoliksen ensi-ilta on aivan nurkan takana, mutta ei kai mikään estä jo intoilemasta seuraavana sen jälkeen ilmestyvästä animaatiosta, Pixarin Doria etsimässä -elokuvasta. Tästä kesällä ensi-iltaan tulevasta elokuvasta saatiin vasta uutta videomateriaalia. Eka teasertraileri julkaistiin jo viime vuoden puolella ja eilen saatiin ensimmäinen kunnon traileri.

HUOM: Spoilerivaara! Trailereissa sekä niiden alta löytyvässä teksteissä voi olla pieniä spoilereita elokuvan juonesta ja alkuasetelmasta. Jos haluat tietää elokuvasta mahdollisimman vähän etukäteen, kannattaa uiskennella tämän postauksen yli.

Nemoa etsimässä ei edes kuulu aivan Pixar-elokuvien ykkössuosikkeihini, mutta teaser sai minut silti kiinnostumaan millaisiin seikkailuihin kalakaverit päätyvät seuraavaksi. Lyhytmuistinmenetys johtaa Dorin varmasti vielä mitä kummallisimpiin tilanteisiin.

Merenalainen maailmakin näyttää tosi upealta öisessä kuunkajossa. Nemoa etsimässä -elokuvan ensi-illasta tulee pian täyteen jo kokonaiset kolmetoista vuotta, joten olisi mielenkiintoista tietää, ovatko tekijät voineet käyttää vanhoja tietokonemalleja vai onko heidän täytynyt luoda kaikki hahmot ja tapahtumapaikat uudelleen tekniikan kehittymisen takia. Esimerkiksi Toy Story 3:sta tehtäessä kaikki oli mallinnettava uudelleen.

Varsinainen traileri taas paljastaa vielä enemmän elokuvan juonesta ja siinä päästään näkemään tarkemmin useita uusia hahmoja. Elokuvassaan Dori lähtee tosiaan etsimään perhettään, ja hänen vanhemmistaan nähdäänkin pieni vilaus. Etsinnöissään Dori vaikuttaisi päätyvän pois valtamerestä, vähän kuin Nemokin. Toivottavasti tarinoissa ei ole kuitenkaan liikaa yhtäläisyyksiä.

Jo pelkkä teaser sai minut innostumaan elokuvasta. Ainakin tähän mennessä Pixarin jatko-osat ovat minusta olleet onnistuneita (kyllä, pidän jopa Autot 2:sta) ja luotan siihen, että myös Doria etsimässä jatkaa samalla linjalla. Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittajana on Nemoa etsimässä -elokuvan luoja Andrew Stanton, jonka tyyliin ja hyviin ideoihin uskallan luottaa aika vankasti. Toisena ohjaajana taas häärii Angus MacLane, joka on työskennellyt Pixarilla pitkään ja ohjannut muun muassa hauskat Burn-E ja Pikku Buzz -lyhärit. Sama mies rakensi myös Legoista WALL-E:n, joka päätyi lopulta ihan tuotantoon asti.

Disney Infinity -pelien tekijät vihjailivat muuten keskiviikkona, että yksi DI:n tulevista peliseteistä perustuisi Doria etsimässä -elokuvaan. Mitään täysin varmaa tietoa tämä ei vielä ole, mutta eiköhän uuden elokuvan hahmot haluta heti mukaan myös pelisarjaan.

Herättivätkö trailerit sinun kiinnostuksesi vai olisivatko näiden kalojen seikkailut sinusta saaneet jäädä yhteen elokuvaan?

Doria etsimässä saapuu elokuvateattereihin Suomessa 26. elokuuta 2016.

P.S. Viime yönä Disney kertoi, että vuonna 2014 ilmestynyt Big Hero 6 saa jatkoa animaatiosarjan muodossa. Sarja alkaa Yhdysvalloissa Disney XD-kanavalla ensi vuonna ja se sijoittuu aikaan suoraan elokuvan tapahtumien jälkeen.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

2 kommenttia artikkelissa “Doria etsimässä traileri

  1. Muistan, kun kävin aikoinaan siskoni ja isäni kanssa katsomassa Nemoa etsimässä leffateatterissa ja tykkäsin siitä kyllä – varmaan yksi suosikeistani Pixar-elokuvien joukossa. En ole tosin vielä aivan varma, miten suhtautuisin tähän jatko-osaan. Suhtautumiseni niihin on melko nihkeä, koska monen elokuvan seuraava osa on ollut täyttä kuraa.
    Onneksi on kesäkuuhun asti aikaa pohtia! :D Mutta tuo Big Hero 6:n jatkosarja kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta, Big Hero 6 on suosikkini viime vuosina tehdyistä, itse näkemistäni Disney-elokuvista.

    1. Suhtautuisin itsekin varmasti skeptisemmin tähän tulevaan jatko-osaan, jos Nemoa etsimässä olisi minulle rakkaampi elokuva. Eihän se välttämättä varsinaisesti tarvitse jatko-osaa, vaan elokuva toimii erinomaisesti yksinäänkin. Mutta jos Andrew Stantonilla ja muilla tekijöillä on mielessään mainio uusi tarina, niin antaa tulla vaan. :)

      Big Hero 6 -sarja kuulostaa tosiaan jännältä, toivottavasti siitä saadaan jotain lisätietoja lähiaikoina. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.