Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa

Edellinen matkaraportti jäi vähän cliffhanger-kohtaan, kun päiväparaati oli juuri alkamassa. Nyt jatketaan tuon paraatin parissa sekä tutustutaan vähän muihinkin Disneyland-puiston alueisiin.

Dreaming Up! -paraati

Päätimme jäädä seuraamaan paraatia, vaikka huomasimme nopeasti, että parhaat paikat olivat menneet jo aikoja sitten. Emme antaneet sen häiritä, vaan kävelimme linnan edustalla olevalle aukiolle ja jäimme seisoskelemaan paikalle, jolta saisi edes jonkinlaisia kuvia paraatin hahmoista.

Ensimmäisinä nähtiin Mikki ja Pluto, jotka johtivat paraatia Fantasia-teemaisesta vaunusta.

Poikaystäväni kameran zoomiputki osoittautui jälleen erittäin hyödylliseksi. Ilman sitä olisi ollut ihan mahdotonta saada näin hyviä lähikuvia hahmoista.

Olimme ihan tyytyväisiä paikkoihimme, varsinkin siihen nähden, että vain tupsahdimme paikalle paria minuuttia ennen kuin paraati oli kohdallamme. Jos paraatin tai minkä tahansa muun esityksen haluaa nähdä oikein hyviltä paikoilta, kannattaa mennä kärkkymään jo esimerkiksi tuntia tai 45 minuuttia ennen paraatin tai esityksen alkua. Japanilaisia odotus ei tuntunut haittaavan ja innokkaimmat saattavat olla jo reilusti yli tuntia ennen haluamillaan paikoilla. Itse en jaksaisi olla yhtä kärsivällinen.

Minnin juhla-asu oli aivan ihastuttava!

Tuhkimon Haltiatarkummi taas oli vähän creepyn näköinen…

Oli ihana nähdä paraatissa myös hieman prinsessoja! He kaikki näyttivät tosi näteiltä koristeellisissa mekoissaan!

Paraatin jälkeen katselimme jälleen kaunista Cinderella Castlea eli Tuhkimon linnaa.

Ajattelimme mennä jälleen tutkiskelemaan Fantasylandia, mutta ennen kuin ehdimme sinne asti, huomasimme linnan vasemmalla puolella jotain kiinnostavaa.

Hieman syrjässä pahimmasta ihmisvilinästä oli pieni suloinen nurkkaus, jostain löytyi Lumikin toivomuskaivo. En huomannut itse toivomuskaivosta ottaa kuvaa, kun sen edustalla oli koko ajan ihmisiä, mutta sen sijaan kuvasin pientä kaunista vesiputousta, joka oli koristeltu tuttuja hahmoja esittävillä veistoksilla.

Toivomuskaivon ihastelun jälkeen otimme uusintayrityksen kohti Fantasylandia.

Kiertelyä ja laitteita Fantasylandissa

Linnan takaa löytyy suloinen Noidan oppipoika -patsas.

Pysähdyimme hetkeksi katsomaan it’s a small world -laitetta, jonka julkisivu on aivan ihanan pastellisävyinen. Laite on nyt oikein extrakaunis, sillä sitä on juuri remontoitu. Laite oli suljettuna hieman yli vuoden ja se avattiin uudelleen huhtikuussa 2018.

Lähistöllä oleviin karuselleihin ei sen sijaan ollut jonoa juuri yhtään, joten päätimme käydä kokeilemassa niitä.

Ensimmäisenä menimme Alice’s Tea Part -karusellin kyytiin. Laite on hyvin samanlainen kuin Pariisin Disneylandissa.

Tätä pientä hiirulaista ei tosin Pariisissa nähdä karusellin keskustassa.

Teekuppikarusellin jälkeen kävimme oikein perinteisessä Castle Carrousel -karusellissä sekä Peter Pan’s Flight -laitteessa. Castle Carrouseliin oli vain viiden minuutin jono, mutta Peter Pan’s Flightiin pääsyä sai odotella parisenkymmentä minuuttia. Kumpikin laite oli oikein kiva, mutta ne eivät jääneet ainakaan tällä kertaa mitenkään erityisesti mieleen. Jostain syystä Pariisin Peter Pan’s Flight tuntui jotenkin vaikuttavammalta kuin Tokion versio. Luultavasti laitteissa oli jotain pieniä eroja.

Critter Country

Mikä-Mikä-Maassa vierailun jälkeen ostimme vesipullot läheisestä kioskista, sillä sää oli todella kuuma ja aurinkoinen. Seisoskelimme hetken varjossa ja päätimme sitten lähteä tutkimaan puiston muita alueita. Ensimmäiseksi lähdimme kävelemään Critter Countryn suuntaan, sillä se oli kaikkein lähimpänä.

Critter Country on aika pienehkö alue, sillä sieltä löytyy vain kaksi laitetta: Splash Mountain sekä Beaver Brothers Explorer Canoes. Alue on teemoitettu Song of the South -elokuvan tyyliin.

 

Kuumana päivänä Splash Mountain oli tosi suosittu ja laitteeseen oli ainakin tunnin jonotus. Vaikka tällainen tukkijoki-tyylinen vuoristorata olisi ollut varmasti kivan viilentävä kokemus, päätimme vain katsella laitetta etäältä (pari kesää huvipuiston laitetyöntekijänä pilasi kykyni nauttia vesilaitteista).

Näimme Critter Countryssa myös Rumpalin, joka oli tullut moikkaamaan puistovieraita. Yritin itsekin kiinnittää hahmon huomion, mutta paikalliset olivat niin paljon parempia hahmotapaamisissa, että sain vain ihmetellä vierestä. Monet hahmot kiertävät puistossa ex tempore -tyylisesti ja niiden kanssa pääsee kuvaan, jos vain saa kiinnitettyä hahmon huomion ja saatua sen luokseen. En ihan täysin tajunnut miten systeemi toimii, mutta minun saaliikseni jäi tällä kertaa vain tämä kuva.

Westernland & Camp Woodchuck

Kiertelimme Critter Countryssä hetken ja päätimme sitten jatkaa kierrostamme Westernlandin puolelle.

Kuvan alareunassa näkyy muuten pieni vilahdus Beaver Brothers Explorer Canoes -kanootista. Puistovieraat siis tosiaan oikeasti meloa parin cast memberin johdolla tuollaista kanoottia. Muistaakseni kanootteihin oli ihan jonoakin, mikä tuntui minusta oudolta. Itse en jaksaisi varsinkaan kuumana päivänä lähteä melomaan. No, ehkäpä kanootit ovat harvinaista herkkua japanilaisille.

Westernlandissa huomasin myös ensimmäisen Mikki-patsaan. Tai olin varmasti nähnyt niitä pari aikaisemminkin, mutta vasta nyt keskityin oikein ottamaan kuvan. Kylläpä Mikillä näyttääkin olevan lokoisat oltavat!

Jatkoimme seuraavaksi vähän eteenpäin ja päädyimme pienelle Camp Woodchuck -alueelle. Ihastuin tosi paljon tähän suloiseen Sudenpentu- ja leirityyliin teemoitettuun alueeseen, jonka keskipisteenä oli Camp Woodchuck Kitchen -niminen ravintola sekä Akun ja Iineksen hahmotapaamispaikka. Meillä ei ollut vielä varsinaisesti nälkä eikä pitkä odotus Akua tai Iinestä tapaamaan houkutellut, joten kiertelimme vain ja otimme paljon kuvia.

Nämä eri troopien (suomeksi kai vartioiden ?) viirit olivat minusta ihan supersöpöjä!

Camp Woodchuckista päädyimmekin Big Thunder Mountainin lähelle. Näimme, että laitteeseen sai vielä Fastpasseja, joten kävimme hakemassa omamme iltaa varten.

Helteinen päivä alkoi tuntua jo aika raskaalta, joten aloimme etsiä jäätelökärryä samalla kun jatkoimme puistokierrosta Adventurelandin suuntaan. Ensimmäiselle bongaamallemme kärrylle oli tosi pitkä jono, mutta löysimme onneksi vähän matkan päästä paljon lyhyemmän jäätelöjonon ja ostimme Mikin ja Minnin malliset mehujäät.

Mikki-mehujää maistui trooppisilta hedelmiltä ja Minni taas oli persikan ja vadelman makuinen. Vaikka mehujää olikin tosi söpö, en ollut ehkä itse ihan vakuuttunut sen mausta, sillä mehujää maistui minusta vähän laimealta. Se oli myös loppua myöten vähän vaikea syödä, sillä se suli tosi nopeaa tahtia. Mutta tulipahan testattua! Ville taas olisi kuulemma voinut syödä jäätelöitä vaikka viisi.

Mehujäät syötyämme huomasimme, että Buzz-fastpassiemme aika on käsillä. Niinpä päätimme palata jälleen Tomorrowlandiin. Matkalla sinne tuli hyvä tilaisuus ottaa kuva klassisesta Disney-nähtävyydestä eli Partners-patsaasta.

Buzz Lightyear’s Astro Blasters

Olimme Pariisissa ihastuneet Buzz Lightyear -laitteeseen, joten emme tietenkään voineet jättää sitä väliin Tokiossa käydessä. Buzz Lightyear’s Astro Blastersissa istutaan tosiaan kahden hengen vaunussa, josta löytyy oma laserpyssy kummallekin pelaajalle. Laitteen aikana ammutaan maalitauluja, joihin osumisesta saa pisteitä. Laite on ihan paras, jos tykkää tällaisista pelilaitteista ja on kilpailuhenkinen. Tällä ensimmäisellä kerralla Ville voitti minut, mutta se johtui varmasti vain siitä, että taitoni olivat vielä vähän ruosteessa.

Buzz Lightyear’s Astro Blasters -laitteesta poistutaan Planet M -putiikkiin, joka on täynnä Toy Story -teemaisia tuotteita. Liikettä koristi muun muassa tämä hauska alieneilla täytetty kourakone.

Kiertelimme kaupassa pienen hetken, mutta emme halunneet viipyä kovin pitkään, sillä kello alkoi jo kovasti lähestyä kolmea. Se tarkoitti sitä, että pääsisimme viimein kirjautumaan ensimmäiseen hotelliimme eli Tokyo Disneyland Hoteliin!

Siellä hotelli jo häämöttääkin!


Tällainen oli ensimmäinen puolikas ensimmäisestä puistopäivästämme. Toivottavasti höpötyksiäni on ollut kiva lukea. Matkaraporttien seuraavassa osassa kerron millainen paikka Tokyo Disneyland Hotel oikein oli sekä jaan paljon kuvia huoneestamme.

Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

4 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa

  1. Niin mukava, kun olet ollut nyt aktiivisempi. Matkakertomuksiasi on todella hauska lukea! Odotan innolla jo seuraavaa.

    1. Yritän pitää vähän aktiivisemman postaustahdin yllä, mutta päivät vaan vilistävät sellaista vauhtia, etten meinaa pysyä perässä. Seuraavaa matkaraporttia ei onneksi tarvitse odottaa enää pitkään! :)

  2. Tuo vesiputous ja patsaat Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä on todella kaunis! Ensimmäinen puolikas päivänne kuulostaa ihanalta. En malta odottaa seuraavaa postaustasi :)

    1. Tuo pieni “Lumikki-nurkkaus” oli kyllä ihan tosi suloinen osa puistoa! Se on vähän syrjässä ja voi helposti jäädä huomaamatta, kun vain ihastelee linnaa, mutta onneksi hoksasimme käydä katsomassa sitä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.