Eläköön prinsessa Nelli!

Kolmisen viikkoa sitten lukioissa vietettiin penkkareita. Omat lukioaikani ovat jo takanapäin, mutta pikkusiskollani ne olivat tuolloin ohjelmassa. Hänen koulussaan penkkareihin oli valittu Disney-teema, aika epiksen mahtava teema. Minun lukiossani ei ollut mitään yhteistä teemaa, vaan kaikki maalasivat haalarinsa mielensä mukaan.

Siskoni valitsi hahmokseen aika tuoreen sankarittaren, Räyhä-Ralf-elokuvasta tutun Nelli Karamellin. Hänen poikaystävänsäkin pukeutui saman elokuvan hahmoksi, ei kuitenkaan itse Ralfiksi, vaan Fixari-Felix Jr:ksi. Minut taas värvättiin puvustajaksi. Puvut tehtiin pienellä budjetilla, eivätkä ne ole täsmälleen samanlaisia kuin elokuvassa, vaan luotimme siihen, ettei kovin moni edes tunnista hahmoja tai asujen virheellisyyksiä. Tai sitten voisi sanoa, että ne tehtiin Disney bound -tyyliin. Puvustuksen tein sillä ehdolla, että saisin palkkioksi julkaista kuvat blogissa, “Nellin” ja “Felixin” yksityisyyden suojaamiseksi heidän kasvonsa on kuitenkin ovelasti peitetty. He tosiaan hengasivat nämä vaatteet päällä koulun abishowssa, rekka-ajelulle vedettiin sitten haalarit päälle.

Nellin huppari on siskon vanha ja sitä muokattiin pinkeillä kengännauhoilla. Huppuun vaihtui pinkki nauha ja taskun reunaan ompelin pienin pistoin nauhanpätkät. Koristeet saa pois ja hupparin takaisin normikäyttöön. Hame taas syntyi vanhasta tummanharmaasta hameestani, sitä muokkasin rankemmalla kädellä, sillä hame olisi muuten mennyt kirpparille. Lyhensin sitä vähän ja ompelin päälle kolme kerrosta tylliä. Sukkahousut löytyivät H&M:n alesta ja ompelin niihin valkeasta trikoosta tämän ohjeen inspiroimana raidat. Oikeaan jalkaan tuli neljä ohutta raitaa ja vasempaan kolme paksua. Paksumpien raitojen violetit raidat väritin tussilla.

Asuun kuului myös muutama hiuskoriste. Ne tein uunissa kovetettavasta Fimo-massasta tätä ohjetta soveltaen. Vaikka siskoni ei halunnutkaan pukeutua Disney-prinsessaksi, tuli lopputuloksesta kuitenkin aika tyttömäinen.

Felixin lippis löytyi H&M:sta, siihen lisäsin huovasta tehty logon. Paita taas on kotoisin Aleksi13:sta, siihen lisättin Felixin nimilappu, tausta on huopaa ja nimi on kirjailtu käsin. Asuihin olisi ollut kiva lisätä lisää rekvisiittaa, kuten Felixin kultainen vasara tai työkaluvyö, mutta niitä en onnistunut löytämään sopivalla budjetilla. Kai nuo asut ovat siitä huolimatta ihan tunnustettavia, vai mitä mieltä olette?

Taustat Disney-taitelija Helen Chenin blogista: Niceland & Sugar Rush
Nelli Karamellin kuva: täältä
Valokuvat: “Nelli ja Felix”

4 kommenttia artikkelissa “Eläköön prinsessa Nelli!

  1. Kivat asut saitte aikaan! Kyllä elokuvan nähneille nuo ovat oikein tunnistettavissa omasta mielestäni. Eikä tuollaisissa penkkariasuissa edes kannattaisi pyrkiä täydelliseen autenttisuuteen ja samannäköisyyteen, siinähän menisi vain hermot ja rahat :D Nuo “tukkakarkit” ovat kyllä erityisen söpöt!

    Meilläkään ei tainnut olla penkkareissa mitään teemaa, enkä mä muista että olisin edes pukeutunut haalarin ohella mitenkään erityisemmin :P Mutta onneksi siskosi ja hänen poikakaverinsa saivat osakseen näinkin mahtavan teeman.

    1. Kiitos! Kiva kuulla, että hahmot tunnistaa! Noistakin asuista aiheutui välillä ihan tarpeeksi ärsytystä, joten hyvä, ettei tosiaan pyritty täydelliseen autenttisuuteen! :D

      Omissa penkkareissani maalasimme muutaman kaverin kanssa haalarit leppäkerttutyylisesti ja askartelimme jotkut tuntosarvetkin, se oli about vaivattomin idea, jonka keksimme. Harmi, ettei sen jälkeen ole juuri tullut tilaisuuksia pukeutua naamiaisasuun tms., se voisi olla ihan kivaakin vaihteeksi.

    1. Huppari on H&M:sta. Se on ollut siskollani jo muutaman vuoden ajan, mutta aika samantyyppisiä sieltä löytyy edelleen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.