Euroopan Disney Storet

Parisen viikkoa sitten näin Instagramia selatessani @disneydeutschlandin postaaman kuvan, jonka kuvastekstissä kerrottiin Müncheniin avattavasta uudesta Disney Storesta. Kuvan nähtyäni aloin pohtia, mistä muista Euroopan kaupungeista löytyykään oma Disney Store. Aloin koota listaa myymälöistä ja huomasin, että Disney Storen omien nettisivujen store locator on vähän kankea. Onneksi Google Maps auttoi ja sain listan kokoon. Kirjoittelin listan vähän kiinnostavampaan muotoon ja jaan sen tänään teidänkin iloksenne.

Muutamista kaupungeista, kuten Dublinista ja Tukholmasta löytyy tällä hetkellä myös pop-up-putiikkeja, mutta koska ne ovat luultavasti auki vain lyhyen aikaa, en ottanut niitä mukaan listalle.

Espanja

Espanjan pääkaupungin, Madridin lähistöltä löytyy kolme eri Disney Storea. Kaupungin pohjoispuolelta löytyy Centro Comercial La Vaguada -ostoskeskuksessa sijaitseva liike (Avenida Monforte de Lemos, 36). Madridin länsilaidalla taas on Centro Oeste Mall -ostoskeskuksen myymälä (Calle Moreras 2) ja eteläpuolella taas Parquesur Shopping Center -ostoskeskuksen myymälä (Av. de Gran Bretaña).

Disney Cruise Linen Välimeren-risteilyt lähtevät Barcelonasta ja ennen risteilylle lähtöä voi vaikka piipahtaa kaupungin kahdessa Disney Storessa. Ensimmäinen niistä löytyy vanhan kaupungin alueelta osoitteesta Avinguda del Portal de l’Àngel 9. Toinen myymälä taas sijaitse L’illa Diagonal -ostoskeskuksessa (Avinguda Diagonal 557).

Espanjasta löytyy myös viisi muuta Disney Storea ripoteltuna varsinkin Välimeren rannikolla sijaitseviin suuriin kaupunkeihin:

 • Valencia: Calle Juan de Austria 30
 • Palma (Mallorca): Carrer de Sant Miquel 2.
 • Murcia: Centro Comercial Nueva Condomina -ostoskeskus
 • Malaga: Centro Larios -ostoskeskus
 • San Fernando: Centro Comercial Bahía Sur -ostoskeskus

Irlanti, Dublin

Irlannin ainoa Disney Store löytyy maan pääkaupungista Dublinista. Myymälä sijaitsee kaupungin pääostoskatu Grafton Streetilla, jona varrelta löytyy myös useita hienompia putiikkeja sekä tavarataloja. Disney Storen tarkka osoite on 60 – 61 Grafton Street.

Oxford Streetin Disney Storen sisäänkäynti syyskuussa 2017

Iso-Britannia, Lontoo

Suur-Lontoon alueelta löytyy viisi Disney Storea. Isoin ja hienoin niistä on ostoskatu Oxford Streetin varrella sijaitseva liike. Kauppa sijaitsee aivan Bond Streetin metroasemaa vastapäätä osoitteessa 350-352 Oxford Street. Toinen myymälä sijaitsee Westfield London -ostoskeskuksessa kaupungin länsilaidalla. Kerroin näistä kahdesta myymälästä hieman tarkemmin syyskuisessa Lontoon Disney Storet -postauksessani.

Hieman pidemmän matkan päässä Lontoon ydinkeskustasta sijaitsee Westfield Stratford City -ostoskeskuksen Disney Store. Bromleyn alueen myymälä löytyy The Glades Shopping Centrestä ja Uxbridgen alueen The Chimes Shopping Centrestä.

Näiden viiden liikkeen lisäksi Iso-Britanniasta näyttäisi löytyvän reilut parikymmentä muuta Disney Storea. Niiden kaikkien luetteleminen taitaisi olla sen verran kuivakkaa luettavaa, että jätän sen tällä kertaa väliin.

Roomassa sijaitsevan Disney Storen sisäänkäynti maaliskuussa 2011

Italia

Jos matkustat Italiaan, on aika hyvät mahdollisuudet, että lähistöltäsi löytyy Disney Store. Ympäri maata on nimittäin kokonaiset 16 Disney Storea. Olen itse käynyt Roomassa sijaitsevassa liikkeessä. Se sijaitsee pitkällä Via del Corso -ostoskadulla, jonka varrella on lukuisia liikkeitä. Lähistöllä on myös paljon nähtävyyksiä ja kaupassa on kätevää poiketa vaikkapa matkalla Espanjalaisilta portailta Trevin suihkulähteelle. Myymälän tarkka osoite on Via del Corso 165.

Rooman lähistöllä sijaitsee myös kaksi muuta Disney Storea. Toinen niistä löytyy Rooman itäpuolella sijaitsevasta Romaest-ostoskeskuksesta (Via Collatina 858) ja toinen kaupungin koillispuolen Porta Di Roma -ostoskeskuksesta (Via Alberto Lionello 201).

Pohjois-Italiassa Milanossa ja sen lähistöllä sijaitsee kolme muuta Disney Storea. Kaupungin keskusta-alueen liikkeet löytyvät osoitteista Corso Vittorio Emanuele 30 ja Presso Coin Piazza 5 Giornate 1/A. Parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta löytyy kolmas Disney Store, joka sijaitsee Il Centro -ostoskeskuksessa (Via Giuseppe Eugenio Luraghi 11).

Italian muut liikkeet sijaitsevat ympäri maata:

 • Bari: Via Sparano 130
 • Bergamo: Oriocenter-ostoskeskus, Orio al Serion lentoaseman lähellä
 • Bologna: Via dell’Indipendenza 7
 • Catania: Via Etnea 116
 • Firenze: Via Calzaiuoli 69/71r
 • Lecce: Via Nazario Sauro 29
 • Napoli: Via Toledo 129-132 & Campania Commercial Center -ostoskeskus
 • Padova: Altinate 16/8
 • Palermo: Via Ruggiero Settimo 79-81
 • Torino: Le Gru -ostoskeskus
 • Venetsia: Campo San Bartolomeo 5257/58 San Marco
 • Verona: Via Giuseppe Mazzini 25

Portugali

Portugalin pääkaupungin Lissabonin oma Disney Store löytyy suuresta Centro Colombo -kauppakeskuksesta (Avenida Lusiada 1500-392). Portugalin toinen Disney Store sijaitsee Portossa, maan pohjoisosassa. Myymälän löytää Centro Norte Shopping -ostoskeskuksesta (Rua Sara Afonso 105-117).

Disney Store Champs-Elysées huhtikuussa 2017

Ranska

Ranskasta löytyy suuri määrä Disney-kauppoja. Jo pelkästään Disneyland Parisissa on vaikka mitä Disney-tuotteita myyviä liikkeitä, mutta lisäksi ympäri maata on lukuisia muita liikkeitä. Pääkaupunki Pariisissakin sijaitsee useampi Disney Store. Pääsin keväällä käväisemään lippulaivaliikkeessä, joka sijaitsee Champs-Elysées’n ostoskadulla. Lisäksi Pariisissa on Disney Store Galeries Lafayette Haussmann -tavaratalossa (40 Boulevard Haussmann). Kauempana kaupungin keskustasta on lisäksi liikkeet Centre d’Affaires Rosny 2 ja Centre Commercial de Belle Epine -ostoskeskuksissa.

Ranskan muut kahdeksan Disney Storea löytyvät eri ostoskeskuksista ympäri maata:

 • Bordeaux: Galeries Lafayette Bordeaux -ostoskeskus
 • Calais: Cité Europe -ostoskeskus
 • Lyon: La Part Dieu -ostoskeskus
 • Marseille: Galeries Lafayette Marseille Bourse -ostoskeskus & Grand Littoral -ostoskeskus
 • Nantes: Galeries Lafayette Nantes -ostoskeskus
 • Nizza: Cap 3000 -ostoskeskus
 • Strasbourg: Galeries Lafayette Strasbourg -ostoskeskus

Ruotsi, Tukholma

Meitä suomalaisia lähin Disney Store löytyy Ruotsista. Tämä Mall of Scandinavia -ostoskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva liike avattiin marraskuussa 2015. Kävin pian avajaisten jälkeen tutustumassa kauppaan ja kirjoitin Tukholman Disney Storesta oman juttunsakin. Siitä löydät tarkempia vinkkejä siihen, missä myymälä oikein sijaitsee ja miten sinne löytää.

Tukholman Disney Storen sisäänkäynti marraskuussa 2015

Saksa, München

Euroopan uusin Disney Store löytyy etelä-Saksassa sijaitsevasta Münchenin kaupungista. Saksassa on aiemmin ollut neljäkin eri Disney Store -myymälää, mutta ne suljettiin vuoteen 1999 mennessä. Myöhemmin saksalaisia Disney-faneja on palvellut saksankielisten maiden oma verkkokauppa (disneystore.de). Münchenin uusi myymälä sijaitsee Altstadt’n suositulla ostosalueella osoitteessa Neuhauser Strasse 39.

Tanska, Kööpenhamina

The Walt Disney Company Nordic pitää pääkonttoriaan Tanskassa ja sinne avattiin aikanaan myös Pohjoismaiden ensimmäinen Disney Store. Myymälä sijaitsee Strøget-kävelykadun varrella, tarkka osoite on Amagertorv 8.

Oikeiden myymälöiden lisäksi Disney Storella on tietysti myös verkkokauppa disneystore.co.uk, josta voi tilata tuotteita myös Suomeen. Jos et ole tilannut sieltä aiemmin, kannattaa kurkata juuri päivitetty Tilaaminen Disney Storesta -postaukseni.


Täytyy myöntää, että olin hieman yllättynyt siitä, miten monta Disney Storea Euroopasta löytyykään. Minusta matkoilla on aina aina hauska vierailla Disney Storen myymälöissä ja laskeskelin, että jos Disneyland Parisin putiikkeja ei lasketa, olen tähän mennessä käynyt viidessä eri liikkeessä. Eli aika monta liikettä olisi vielä koluttavana. Ainakin Kööpenhaminan myymälässä olisi minusta hauska päästä joskus käymään.

Suuntaatko sinäkin aina ulkomailla Disney Storeen ostoksille, jos sellainen vain löytyy lähistöltä? Entä onko jostain Disney Storesta tullut sinun suosikkisi?

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:

8 kommenttia artikkelissa “Euroopan Disney Storet

 1. Tämä oli hauska postaus ja tajusin vasta nyt missä kaikkialla Disney storeja sijaitsee! Tuli mieleen löytyykö Skotlannista vielä omaa Disney storea vai sisältyikö se tuohon Iso-britannian liikkeisiin? Muistaakseni 1.5v sitten Edinburghista löytyi jokin Disney store.

  Olen itse käynyt vain Lontoon Oxford Streetin ja Westfieldin liikkeissä. Tajusin vasta nyt, että esim. Barcelonassa ja Portossa on Disney storeja! Olin tosin reppureissulla rinkan ja vaelluskamojen kanssa , joten en olisi saanut koneeseen kuin pieniä rinkkaan meneviä disney-ostoksia hahah(koska rinkka meni just ja just käsimatkatavaroihin) :D Sama koski myös skotlsntia. Vain Lontooseen matkustaessa otin ruumaan ison laukun, ja sekin OIKEASTI vain Disney ostosten vuoksi :D

  Harmittaa, että Roomasta ja Tukholmasta olen vain ajanut autolla läpi, ehkä ensi kerralla yritän pysähtyä Disney Storeen…olen myös suunnitellut matkaa italialaisen ystäväni luo, joka asuu Bolognassa, joten oli hyvä tieto, että sieltäkin löytyy kauppa :)

  Voi kunpa Suomeen tulisi Disney store! Edes pop up liike! Olen muutenkin hiomannut, että Suomessa menestyy aika huonosti ns. Lelukaupat (vaikkakaan en laske Disney storea ihan sellaiseksi). Ainoastaan BR-lelut on isompi menestynyt ketju, josta köyn metsästämässä Disney tuotteita (kyllä, olen se hullu aikuinen joka ostaa sieltä Moana lakanoita). Pienet yksityiset lelukaupat taas harvoin myyvät mitään Disney tavaraa. Marketit taas myyvät lähinnä krääsää. Toisessa blogisssa kommentoinkin, että tein harvinaisen löydön gamestopista kun löysin sieltä ihanan Kaunotar ja Hirviä lattemukin, keksipurkin ja meikkipussin. Sain myyjätkin nauramaan innostuksellani kun vihdoin Suomesta löytyi jotain aikuisille suunnattua Disney-tavaraa :D

  1. Juu, en huomannut sitä tekstissä mitenkään erikseen mainita, muttaEdinburghissa näyttäisi sijaitsevan Disney Store The Gyle Shopping Centre -ostoskeskuksessa. :)

   Haha, jos Disney Storessa pääsee käymään, niin silloin on hyvä olla iso laukku mukana. Ihan varmuuden vuoksi. :D Minäkin lähdin syyskuussa Lontooseen puolityhjän laukun kanssa ja kyllähän se siellä muutaman päivän aikana täyttyi aika mukavasti. Onneksi Disney Storeja tosiaankin näyttää löytyvän monesta maasta ja kaupungista, niin varmasti sinunkin tiesi vie vielä useaan niistä. :)

   Suomen oma Disney Store olisi kyllä ihan unelma ja olen useasti mietiskellyt, että mahtaisiko sellainen menestyä täällä. Olisiko asiakkaita tarpeeksi vai pitäisikö moni vaikka hintoja liian korkeina. BR-lelut on tosiaan tainnut vallata viimeisten noin 15 vuoden aikana itselleen melko ison osan Suomen lelumarkkinoista. Asuin itse lapsena pienehköllä paikkakunnalla ja kävimme aina pienessä, mihinkään ketjuun kuulumattomassa lelukaupassa ostoksilla, mutta sellaisia ei taida enää olla juuri missään. Kaipa lelut ostetaan nykyään juuri BR-leluista tai jostain supermarketeista. Gamestopissa on nykyään ihan kiva pieni valikoima Disney-tuotteitakin. Taidan itse omistaa saman K&H-meikipussin ja käytän sitä päivittäin. :)

 2. Moikka! Pohdin animaatioelokuvia, jotka ovat vaikuttaneet mun elämääni ja isoihin päätöksiin elämässä ja kirjoitin siitä postauksen. Tuollaisia tarinoita olisi ihana kuulla muilta, joten haastoin sinutkin kirjoittamaan aiheesta! Löydät postaukseni täältä: https://pyorivanuoli.blogspot.fi/2017/11/3-animaatioelokuvaa-jotka-muuttivat.html

  Ja vau, en ole koskaan tajunnut, miten paljon Disney storeja oikeasti löytyykään, kun niitä täällä pohjoismaissa ei juuri ole!

  1. Kiitos kovasti haasteesta Vilkku! :) Tuota haastetta pitääkin miettiä oikein ajan kanssa, mutta yritän kirjoittaa oman juttuni vielä tämän vuoden puolella. :)

   Minäkin taisin aiemmin elää pohjoismaisessa “disneystorettomassa” kuplassa, mutta oli kiva huomata, että mielikuvani olivat vääriä.

 3. Tällaista tekstiä minä olen kaivannut, kiitos siitä! Disney Storen “store locator” on tosiaankin aika huono. Pitää listasi perusteella laittaa johonkin ylös kaikki kaupungit, missä sitä haluaisi käydä ja mihin kannattaa ensinnäkään matkustaa ollenkaan. ;)

  1. Mukavaa, jos postaus tuntu hyödylliseltä! Toivottavasti tämän jutun pohjalta on helpompi miettiä seuraavia matkakohteita. :)

 4. Vau! Mahtavaa saada kaikki Euroopan Disney Storet samaan postaukseen! Näitä tulen katsomaan monet kerrat myöhemmin, jos jonnekkin noista maista suuntaan. Tukholman Disney store voisi olla mukavasti ensimmäinen tutustuminen näihin kauppoihin.

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit. Tukholman Disney Store on kyllä aika kiva paikka ja jos shoppailusta tykkää, niin Mall of Scandinavia on muutenkin ihan tutustumisen arvoinen ostoskeskus. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.