Beware the Frozen Heart

Kävin siis perjantaina katsomassa Frozenin enkkuäänillä ja 3D:nä. Elokuvan virallinen suomenkielinen nimi on Frozen – huurteinen seikkailu, mutta koska nimi on aika pitkä ja hankala taivuttaa, käytän pelkkää Frozenia.

Tässäpä olisi arviota sekä itse elokuvasta että sitä edeltäneestä Get a Horse -lyhytelokuvasta. Tekstissä ei ole suuria paljastuksia elokuvan juonesta, jotain pienempiä yksityiskohtia kylläkin.

Get a Horse alkoi aika perinteisesti mustavalkoisena animaationa, mutta se saikin ihan uusia ulottuvuuksia, kun Musta-Pekka vaati hidastelevia matkalaisia siirtymään nykyaikaan. Lyhäri oli nokkela ja kerrankin 3D-efekti sai aikaan tunteen, että hahmot hyppäävät pois valkokankaalta. Kolmeulotteinen tyyli ei näyttänyt ihan yhtä arvokkaalta kuin hurmaava ”käsinpiirretty” osuus. Plussaa siitä, että Mikin ääninäyttelijänä toimi itse Walt Disney arkistoäänitteiden kautta.

Frozen sai jo alussa aikaan kylmät väreet. Alun Frozen Heart -laulu toi mieleeni Pienen merenneidon, joka sekin alkaa miesten laululla. Päähenkilöt olivat aivan hirveän suloisia lapsina ja Do You Want to Build a Snowman? -laulu oli myös tosi herttainen. Jännä juttu muuten, että kaikki 2000-luvun prinsessat on näytetty elokuvissa myös lapsina. Toivottavasti tämä perinne jatkuu myös tulevaisuudessa.

Frozen arvostelu - Disnerd dreams
Anna, Olaf, Kristoff ja Sven

Ennen elokuvan näkemistä ajattelin, että pidän Elsasta enemmän. Tuntui, että voisin jollain tapaa samaistua Elsaan enemmän muun muassa siksi, että olen itsekin isosisko ja luonteeltani pidättyväisempi. Elsa jäi kuitenkin ihan Annan varjoon. Anna oli mielestäni ihanan höpsö ja suloinen ja hän hurmasi minut täysin. Toivottavasti Annasta julkaistaan vielä toinen LE-nukke, niin saan hankittua hänet Elsan kaveriksi. Kristoff osoittautui myös aika mahtavaksi tyypiksi, samoin porokaveri Sven. Mutta Olaf, ihana Olaf! Tämä lumiukko oli niin naiivi sekä luottavainen ja toi elokuvaan sopivasti huumoria. Kuka voisi vihata Olafia, ei kai kukaan. Kiinnitin myös huomiota siihen, että elokuvassa oli paljon sivuhahmoja, jotka tuntuivat kaikki olevan tyylitellyn ja uskottavan näköisiä. Niiden kaikkien luomiseen ja animointiin on mennyt varmasti lukemattomia työtunteja, mutta se kyllä näkyy positiivisesti lopputuloksessa.

Englanninkielinen versio kuulosti mielestäni hyvältä, kenenkään ääni ei ärsyttänyt. Annan (Kristen Bell) ja Olafin (Josh Gad) ääninäyttelijöitä kohtaan minulla oli vähän epäilyksiä. Bell on ollut vähän ärsyttävä joissain näkemissäni elokuvissa ja trailerien perusteella Gadista tuli heti mieleen hänen pieni roolinsa New Girl -sarjan Bearclawina. Elokuvan parissa kaikki epäilykset kuitenkin unohtuivat. Taikalinnassa suomenkielistä dubbausta on kehuttu ja minun tekisi kovasti mieli nähdä myös suomenkielinen versio. Varsinkin Tero Koponen on kuulostanut mahtavalta Olafina.

Konseptitaidetta, David Womersley

Elokuva oli visuaalisesti todella kaunis! Arendellen kuningaskunta näytti ihanalta ja kaikkialla tuntui olevan paljon hienoja yksityiskohtia. Niihin täytyykin myöhemmillä katselukerroilla kiinnittää vielä enemmän huomiota. Myös Elsan taikomat lumihiutaleet olivat tosi kauniita. Oli myös kiva tunnistaa elokuvista joitain konseptitaiteen maisemia. Kaikkia ei CGI-animaatio miellytä, mutta ainakin sen avulla elokuviin saadaan paljon enemmän kivoja yksityiskohtia.

Lauluja elokuvassa oli paljon, jonkun mielestä varmaan liikaakin. En kuitenkaan haluaisi luopua mistään niistä, kaikki olivat vähintään symppiksiä. Annan ja Hansin Love Is an Open Door oli varsinkin tosi hurmaava. Elsan Let It Go oli myös mahtava ja soveltuu oikein hyvin laulettavaksi kovaan ääneen yksin kotona.

Weseltonin herttua, Anna ja Elsa

Oli niin ihanaa taas nähdä klassikko ensimmäistä kertaa tietämättä koko juonta. Elokuva tuntui minusta aika aikuismaiselta, hölmöilyä ei ollut liikaa. Joidenkin 2000-luvun elokuvien kohdalla voi olla useaa mieltä siitä, ansaitsiko elokuva oikeasti Klassikko-statuksen. Frozenin kohdalla sitä ei kuitenkaan paljon pohtia, mielestäni kyseessä on ihan täysiverinen klassikko! Pidin elokuvasta todella paljon ja haluan kyllä ehdottomasti nähdä Forzenin vielä monta kertaa uudestaan. Kenties elokuvateatterissa tai sitten odottelen huhti-toukokuuhun, kunnes blu-ray ilmestyy.

Tällaisia ajatuksia elokuvasta jäi mieleen ensimmäisen katsomiskerran jälkeen. Jos vain yhtään pidät Disney-elokuvista, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Frozen!

Kuvat: http://www.disneyanimation.com/

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

2 kommenttia artikkelissa “Beware the Frozen Heart

 1. Itsekin olin ensi-illassa katsomassa ja fiilikset oli samat kuin teikäläiselläkin. Ihana elokuva ja tekisi mieli mennä vaikka heti katsomaan uudestaan! Toki sillä oli omat puutteensakin, mutta mitäpä noista. Vaikken itse foorumilainen olekaan niin Taikalinnasta oli mukavaa huomata, että suomalaiset Disney-fanit ovat ottaneet tämänkin omakseen :)

  Suomidubbi upposi kyllä itseeni tosi hyvin, suosittelen ehdottomasti katsomaan siis myös jälkiäänitettynä.Omasta mielestäni lauluja oli jo vähän liikaakiin mutta toisaalta oli mukavaa että ne eivät kaikki olleet sellaisia pitkiä pätkiä, vaan esimerkiksi Kristoffin lauluosuus oli jätetty lyhyemmäksi. Eivät siten hidastaneet tarinaa liikaa.

  Olaf <3 Pakostakin alkaa naurattaa kun ajattelenkin kohtausta jossa Kristoff puhuu ”kiville” ja Olaf yrittää suostutella Annaa lähtemään lipettiin… :D

  1. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit Frozenista! Oli siinä tosiaan jotain puutteita, enkä elokuvalla ihan täysiä pisteitä antaisi, mutta se tuntui kyllä parhaalta näkemältäni animaatiolta vähään aikaan. Peukut pystyy parhaan animaation Oscarin varalta. ;)

   Laulut olisi ehkä voinut jakaa vähän tasaisemmin, alussa niitä tuntui olevan melko monta. Mutta en valita, kivempi niitä oli elokuvassa kuulla, kuin mietiskellä demoversioita kuunnellessa, miltähän ne olisivat kuulostaneet/näyttäneet elokuvasssa. Odotan suomidubin näkemistä positiivisissa fiiliksissa, toivon todella, etten joudu pettymään. :)

   Haha, tuo mainitsemani kohtaus oli tosi hauska! :D Olafilla on kyllä niin monta mahtavaa hetkeä elokuvassa, että lumiukko nousi heti suosikki-sidekickieni joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.