Frozen fever

Palasin jokin aika sitten elokuvateatterin hämärästä. Arvaattekin varmaan, että kävin katsomassa Disneyn uutuuselokuvan Cinderella – Tuhkimon tarina. Naputtelen huomiseksi arvioni elokuvasta, mutta ennen sitä vähän lyhyempi juttu elokuvan edellä nähdystä suloisesta Frozen fever -lyhytelokuvasta, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä Frozen – kuumetta. Katsoin Cinderellasta suomeksi tekstitetyn originaaliversion, joten tämä lyhärikin tuli kuultua alkuperäiskielellä.

 HUOM: Spoilerivaara!

Frozen kuumetta

Frozen feverissä Elsa näkee kovasti vaivaa ja koittaa luoda Kristoffin ja Olafin avustuksella unohtumattoman syntymäpäiväjuhlan Anna-siskolleen. Tyttörukka kun ei ole saanut viettää kunnon syntymäpäiviä kertaakaan aikaisemmin. Kaikki ei kuitenkaan suju täysin suunnitelmien mukaan, sillä vilustunut Elsa tulee taikoneeksi koko joukon pieniä vallattomia lumipalleroisia (snowgies).

Oli oikeastaan aika mukava palata tuttujen hahmojen pariin. Olaf oli edelleen oma höpsö itsensä. Jokunen lyhärin vitseistä oli ehkä vähän liiankin helppoja, esimerkiksi Olafin tokaisu ”I can’t read.  Or spell.” oli oikeastaan sama vitsi kuin Frozenissakin kuultu, hiukan eri sanoilla vain. Mutta kyllähän se nauratti silti. Eniten minua ehkä huvitti Olafin keksimät nimet. Mitä niitä nyt oli; Pyry, Loska, Nietos ja Viljami. Tuommoinen hölmö huumori vain iskee minuun niin kovaa.

Siskoni huomautti siitä, että Elsan taikavoimat ovat saaneet jänniä muotoja, jos häneltä sujuu nykyään myös mekkojen koristelu. En itse ehtinyt edes kyseenalaistamaan tätä seikkaa, sillä huomioni oli kokonaan suunnattu ihailemaan Annan nättiä auringonkukkamekkoa. Frozen feverissä kaikki tuntui tapahtuvan tosi nopeasti, enkä millään ehtinyt kiinnittää huomiota sen kaikkiin yksityiskohtiin. Siinä riittää ainakin tutkailtavaan seuraaville katselukerroille.

frozen fever

Frozen feverin keskiössä oli Christophe Beckin säveltämä ja Kristen Anderson-Lopezin ja Robert Lopezin sanoittama tarttuva uusi laulu: Making Today a Perfect Day. Biisi varmaan pyörii vielä varmasti päässäni, kunhan tulee kuunneltua sitä vielä muutaman kerran YouTubesta.

Lyhärin tarina sitoi myös mukavasti mukaan monet Frozenista tutut hahmot. Hans sai näppärällä tavalla ansionsa mukaan ja Vaahtokarkin näytettiin asuttavan Elsan jääpalatsia. Tammisenkin bisnekset näyttivät sujuvan hyvin. Pätkä oli oikein hyväntuulinen aloitus Cinderellalle. Pidin Frozen feveristä enemmän kuin esimerkiksi Tangled Ever Afterista.

Annan, Elsan ja ystävien tarina ei suinkaan pääty tähän lyhytelokuvaan, sillä torstai-iltana ilmoitettiin, että Frozen tulee saamaan täyspitkän jatko-osan. Frozen 2:n teossa vaikuttaisi olevan mukana aika pitkälti samat tekijät kuin itse Frozenissakin. Valmistumisaikataulusta tai juonesta ei ole vielä julkaistu tarkempia tietoja. Lähde. Ohjaajilla on kuulemma takataskussaan hyvä idean jatko-osaa varten. Toivon kovasti, että jatko-osaa saadaan kehitellä rauhassa ja hioa siitä paljon parempi kuin monesta muusta Disneyn jatko-osasta.

Lisäys 6.8.: Frozen fever -lyhytelokuva ei ole mukana Cinderella – Tuhkimon tarina -elokuvan DVD tai Blu-ray -levyillä.
Lisäys 8.9.: Frozen fever -lyhytelokuva saa DVD-julkaisunsa 9.11.2015, se on nimittäin mukana Disney-klassikko Frozenin sing-along-versiossa. Mahdollisesta blu-ray-julkaisusta ei ole tietoa.

Kuvat: Disney.com

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

6 kommenttia artikkelissa “Frozen fever

 1. En tiedä, seuraako tämän sanomisesta lokaa niskaani, mutta olin hieman pettynyt Frozen Feveriin. :( Odotin lyhäriä kuin kuuta nousevaa, ja se oli minulle todellinen pettymys. Pettymys saattoi johtua juuri siitä, että odotin lyhäriltä enemmän. Frozen Feveriä oli etukäteen hypetetty somessa hirveästi, jonka takia odotukseni lyhäriä kohtaan nousivat. Ei pitäisi koskaan lukea mitään mistään etukäteen…

  Osa pettymyksestä saattoi johtua siitä, että lyhäri oli lyhyt, yllätys yllätys. Vaikka hahmot jo tunsi entuudestaan, tuntui, ettei heidän innostukseensa kerennyt päästä mukaan kunnolla. En pitänyt myöskään laulusta, joka valitettavasti kesti melkein koko lyhärin ajan. Se oli liian positiivinen, jos niin voi sanoa. Ehkä Frozen Feveriin syventymistä haittasi myös pätkän aikana vieressäni kuiskaileva kaveri… Ja tykkäämiseen vaikuttaa varmasti myös se, että Frozen-elokuvan olen katsonut aina suomenkielisenä versiona, joten lyhärin näkeminen dubattuna tuntui oudolta.

  Jottei tämä kommenttini menisi täysin negatiivisuuden puolelle, täytyy sanoa, että pidin Hansin lyhyestä roolista lyhärissä! Myös minua nauratti Olafin keksimät nimet lumipalleroisille, ja Vaahtokarkin ilme pikkuisten lumipallojen marssiessa sisään oli tosi huvittava! Elsan voimien laajentuminen kukkaisvoimiksi hämmensi minuakin…

  Pitääkin siis katsoa Frozen Fever uudestaan sitten, kun joskus ostan Cinderella-DVD:n! Ehkä pystyn keskittymään pätkään paremmin, ja innostun siitä. Jään myös odottamaan Frozen 2:sta pelonsekaisin, mutta positiivissävytteisin tuntein. (Eli odotan elokuvaa ja oletan sen olevan hyvä, mutta samalla takaraivossa piilee pelko mahdollisesta pettymyksestä…)

  1. Minun suunnaltani ei ainakaan ole mitään lokaa tulossa, omia (perusteltuja) mielipiteitä saa esittää kommenteissa ihan vapaasti. :) Etukäteishypetyksessä on tosiaan vaaransa. Varsinkin jos sen perusteella saa vaikka väärän kuvan (lyhyt)elokuvan juonesta tai muuten vähän vääränlaisen idean siitä. Itse en tiennyt lyhäristä etukäteen juuri mitään, olen todennut kaikenlaisten juonipaljastusten välttelyn minulle sopivaksi taktiikaksi.

   Making today a perfect day oli ainakin aika pirtsakka kappale. Luulisi, että varsinaisessa jatko-osassa on mukana myös vähän tummempiakin sävyjä ja muutenkin enemmän sisältöä kuin tässä lyhärissä. Vaikka aika paha elokuvaa on vielä näin varhaisessa vaiheessa spekuloida. Toivottavasti saat seuraavalla kerralla katsoa lyhärin ilman kaverin kommenttiraitaa ja tutummalla kielellä. :)

  1. En ole aivan varma. Frozen fever saattaa olla lisämateriaalina Cinderellan DVD:llä, (se ilmestyy huomenna eli 31.7.), mutta ainakaan verkkokauppojen tiedoista ei oikein selviä, mitä extroja levyllä on. Päivitän tiedon tekstiin, kunhan saan varmistettua asian. :)

 2. Mitä ilmeisimmin Frozen-kuumetta tulee olemaan syksyllä julkaistavan Cinderella-erikoisjulkaisun lisämateriaaleissa, jos ymmärsin oikein. Jos tämä pitää paikkaansa, on mielestäni aika halpamaista touhua. Toivon mukaan kyseinen ’erikoisjulkaisu’ on kuitenkin Walt Disney Short Collection, jossa olisi lisämateriaalia itse lyhäristäkin. Pidetään peukut pystyssä ja silmät auki!

  1. Oho, aika erikoista, jos Cinderella saa erikoisjulkaisun jo näin pian. Eivätkö yleensä vain vanhemmat elokuvat ole saaneet erikoisjulkaisuja. Mutta kunhan tuo Frozen fever tulisi edes jossain vaiheessa myyntiin, sille on varmasti kysyntää. Toivottavasti tuo lyhärikokoelma julkaistaan Suomessa, minua ainakin kiinnoistaisi nähdä mitä kaikkea levyltä löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.