The future is in the past. Onwards Aoshima!

Joulun aikaan antennitalouksissa sai katsella muutamia maksukanavia ilmaiseksi ja itse katselin tuolloin mielenkiinnolla Disney Channelia. Törmäsin tuolloin itselleni vähän tuntemattomampaan animaatiosarjaan nimeltä Gravity Falls. Olin kuullut sarjasta aikaisemminkin, mutten ollut tutustunut sarjaan aikaisemmin. Joululomalla katsoin pari kanavalla pyörinyttä jaksoa ja pikku hiljaa olen katsellut netistä lisää jaksoja. Minulla on vielä onneksi puolisen tusinaa jaksoa jäljellä.

Gravity falls - Disnerd dreams
Soos, Dipper, Stan, Mabel & Wendy

Gravity Falls on vuonna 2012 alkanut Disney television animationin tuottama animaatiosarja, pyörii Suomessa Disney Channelilla ja Disney XD:llä. Sarjan alussa 12-vuotiaat kaksoset Dipper ja Mabel lähetetään kesäksi heidän isosetänsä Stanin luokse omalaatuiseen Gravity fallsin kaupunkiin. Stan pitää siellä omaa Mystery shack -putiikkiaan, jossa työskentelevät myös Soos ja Wendy. Kesälomansa aikana Dipper ja Mabel tutustuvat kaupunkilaisiin ja tutkivat paikkakunnan salaperäisyyksiä. Vastaan tuleekin kaikenlaista elävistä vahahahmoista vetehisiin ja aikamatkaajiin. Jaksot ovat parhaimmillaan nerokkaan hauskoja ja niissä riittää yksityiskohtia useammaksikin katselukerraksi.

Dipper on älykäs ja utelias 12-vuotias poika, joka on kiinnostunut mysteereistä ja niiden ratkaisemisesta. Dipper onkin yleensä se, joka aloittaa tutkimukset tai lähtee etsimään salaperäisestä journal #3:sta bongaamiaan kummajaisuuksia. Isosetä-Stan on roopesetämäisen rahanahne kiukkupussi, joka keksii yhtä mittaa keinoja rahastaa turisteja. Soos taas on… no Soos eli lempeä monitoimimies. Isoäitinsä sanoin “maailman kaikkein täydellisin mies”. Wendy on etäinen ja aika cool, ja on teinien tapaan hyvä keksimään keinoja välttää työntekoa.

Parasta sarjassa on kuitenkin mielestäni ihana Mabel. Tämä tyttö on ehkä vähän outo ja höpsö, mutta kuitenkin tosi hellyyttävä persoona. Jaksoista käy myös ilmi, että Mabel on lannistumaton romantikko, luova taiteilija ja hänellä on loputon mielikuvitus. Sekä tietenkin loputon varasto mahtavia villapaitoja!

Sarjan kehittäjä Alex Hirsch on haastatteluissa kertonut Dipperin ja Mabelin hahmojen perustuvan häneen ja hänen kaksoissiskoonsa Arieliin. Grunkle Stan taas perustuu hieman heidän isoisäänsä Staniin. Jaksojen tarinat eivät kuitenkaan ole ihan tosielämään perustuvia. Dipperin ja Mabelin ratkaisemien mysteerien lisäksi sarja tarjoaa ratkaistavaa myös katsojille. Jokaisen jakson lopputekstien joukossa nähdään salakielinen viesti, joka ratkeaa tiettyä koodia käyttämällä.

Sarjasta on tehty yksi tuotantokausi, joka koostuu 20 jaksosta sekä  parin kolmen minuutin pituisia minijaksoja. Kuusi Dipper’s guide to unexplained -jaksoa sekä viisi Mabel’s guide to life -jaksoa. Sarja on tällä hetkellä tauolla, mutta sen pitäisi kuitenkin jatkua tämän vuoden loppupuolella.

Kuvat: www.disney.fi/disney-channel/esitykset/gravity-falls

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.