If I could have had a sister more like me

Hrrr.. Viimein täälläkin on kunnon talviset kelit. Pakkasten kunniaksi tässä teille vähän tarkempaa kuvausta ostamastani A Sister More Like Me -kirjasta. Tekstissä on joitain viittauksia elokuvan juoneen, mutta ei sen suurempia spoilereita.

Barbara Jean Hicks: A Sister More Like Me
Kuvitus: Brittney Lee
Sivut: 30, Disney Press 2013

Kirja alkaa pienellä siskosten esittelyllä. Tarinan alussa siskokset ovat läheisiä, mutta kun Elsan täytyy kätkeä voimansa, eivät siskot voi enää olla ystäviä. Elsa alkaa käyttäytyä aikuismaisen rauhallisesti, Anna taas on vilkas tyttönen. Niinpä tytöt haaveilevatkin omilla tahoillaan siitä, että sisko olisi samanlaisempi kuin itse on.

Kirja ei keskity elokuvan juonen käsittelyyn, mukana on lähinnä kohtauksia elokuvan alusta ja lopusta. Pääasiassa tarina keskityy Annaan ja Elsaan ja molemmat pääsevätkin tarinassa ääneen. Kirjassa korostetaan monessa paikassa siskosten erilaisia luonteita. Anna on vilkas ja Elsa rauhallinen.

Lopulta siskot kuitenkin hyväksyvät toistensa erilaiset luonteet ja tulevat taas toimeen keskenään.

Itse tarina, joka on muuten kirjoitettu runomuodossa, ei ole kovin erikoinen. Ostin kirjan kuitenkin kuvituksen vuoksi, eikä siihen tarvinnut pettyä. Jokainen piirros on mielestäni tosi kaunis! Frozenissa visual development artistina toiminut Lee on saanut siskokset eloon paperilla. Voi, kunpa hänen Disneylle tekemiä piirroksiaan voisi ostaa printteinäkin, koristelisin niillä kotini seinät!

Ja lopuksi vielä takakannen suloinen kuva. Kirja on kovakantinen ja lisäksi siinä on irrallinen kansipaperi. Kansipaperin koristekiekuroissa on myös vähän glitteriä, tosi kiva yksityiskohta. Tajusin juuri, että kimalletta on hiukan myös etukannessa, kirjan nimen kohdalla. Kuvaan sitä oli hankala vangita, mutta yllä olevan kuvan oikeasta yläreunasta sen huomaa jotenkin.

Miltäs kirja näytti? Onko muita Brittney Leen piirrostyyliin ihastuneita?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, , ,

6 kommenttia artikkelissa “If I could have had a sister more like me

 1. Aivan ihana kuvitus! ^___^

  Mistä oikein hommasit tuon kirjan? Kiinnostaisi itseäkin joskus tuo hankkia. :) (koska aivan ihana kuvitus!)

  1. Hanki ihmeessä, kirja on tosi hurmaava! ;)
   Ostin kirjan Adlibris.comista, sillä siellä hinta oli halvin, hiukan yli 10 euroa. Kirja näyttäisi löytyvän myös monen muun nettikirjakaupan valikoimista.

 2. Kiitos tästä esittelystä! Itsekin pidän Brittany Leen tyylistä ja ihanaa että hän on päässyt tuota kirjaa kuvittamaan. Todella kivan näköisiä yksityiskohtia noissa kuvissa. Mielestäni on myös ihan kiva, että oheistuotteeksi on tehty kirja jossa Elsa ja hänen ajatuksensa pääsevät enemmän esille, hän kun jäi ehkä hieman turhan vähälle ruutuajalle elokuvassa.

  1. Ole hyvä vaan! :) Kirja on kyllä ihanaa silmäkarkkia! Tarinassa molemmat pääsevät tosiaan ääneen ja tekstit on jaettu aikalailla tasan Annan ja Elsan kesken. Kirjassa Elsa esitetään myös vähän lukutoukkana, mikä ainakin minun mielestäni sopi ihan hyvin Elsan luonteeseen.
   Ps. Hieno tuo uusi profiilikuvasi!

 3. Brittney Leen omia printtejä on minulla seinällä, tykkään tosi paljon taiteilijan tyylistä ja värimaailmasta. Hänen Tangled-teemainen kirjansakin löytyy. :) Pitäisipä etsiä tämäkin käsiini, näyttää tosi suloiselta. Kiva että laitoit tänne esille näitä kuvia, varmisti ostopäätöksen!

  1. Kiva olla avuksi. :)
   Oi, olen itsekin käynyt pari kertaa katsomassa Leen Etsy-kauppaa ja vähän harkinnut printin ostamista, myös hänen oma taidekirjansa houkuttelisi. Olisi hirveän kivaa, jos hänen Disney-kuviaankin olisi saatavilla printteinä, mutta Disneyn sopimusehdot varmaan estävät niiden kauppaamisen ainakin tuossa kaupassa. Toisaalta noita hänen omia töitään eivät määrittele elokuvat, joten hahmoille saa kukin itse tulkita oman tarinan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.