Ihmeperhe 2 ääninäyttelijät

Ihmeperhe 2:n Suomen ensi-iltaan on enää hieman päälle viikko aikaa ja elokuvan suomenkielisen dubbauksen tiedotkin ilmestyivät lopulta. Minulle on tullut jo jonkinlaiseksi perinteeksi listata elokuvan hahmot, niiden suomalaisen version dubbaajat sekä alkuperäisversion ääninäyttelijät ja analysoida hieman dubbaajavalintoja. Löydät aiemmat listaukseni Dubbaus-avainsanan avulla. On siis aika pitää pieni tauko Tokyo Disney Resort -matkaraporteista ja kurkistaa Ihmeperhe 2 -elokuvan äänimaailmaan.

Hahmo Suomi Englanti
Rajaton Rinna Paatso Holly Hunter
Herra Ihme Sasu Moilanen Craig T. Nelson
Ilona Vaara Annituuli Kasurinen Sarah Vowell
Esa Vaara Luca Vieri Huck Milner
Eveliina Taival Krista Kosonen Catherine Keener
Jaska Vaara Selma Jokinen Eli Fucile
Voitto Taival Paavo Kerosuo Bob Odenkirk
Hyytäjä Petteri Summanen Samuel L. Jackson
Toni Rytivuo Jon-Jon Geitel Michael Bird
Portaali Maria Ylipää Sophia Bush
Eira Kuosi Inkeri Wallenius Brad Bird
Murskari Pasi Ruohonen Phil LaMarr
Suurlähettiläs Wanda Dubiel Isabella Rossellini
Sakke Skuuppi Joonas Suotamo Adam Gates
Riki Dicker Risto Aaltonen Jonathan Banks
Raivaaja Heikki Sankari John Ratzenberger
Ruutukaappari/Lähetti Petrus Kähkönen Bill Wise
Tommi Antti J. Jokinen
Riiviö-Jaska Vaara Nick Bird Nick Bird
Hapokas Petri Hanttu Paul Eiding
Säkäri Aku Laitinen Phil LaMarr
Pormestari Jarkko Tiainen Barry Bostwick
Viktor Jemma Aki Hyyppä Michael B. Johnson
Miespoliisi 1 Ilkka Fors Jere Burns
Miespoliisi 2 Petri Hanttu Adam Rodriguez
Honey Ulla Renko Kimberly Adair Clark

Muissa rooleissa: Joonathan Kettunen, Heljä Heikkinen, Carla Rindell, Raili Raitala, Peter Kanerva, Luca Elshout, Vilppu Uusitalo, Fanny Fröman, Mikko Silvennoinen, Anne Nokelainen

Suomenkielisen version ohjaus: Markus Bäckman
Käännös: Aki Heinlahti


Toivoin etukäteen kovasti, että Ihmeperhe 2:ssa kuultaisiin mahdollisimman paljon ensimmäisestä elokuvasta tuttuja dubbaajia ja ilokseni sain huomata, että tosi moni ääninäyttelijä näyttää palanneen aiempiin rooleihinsa. Herra Ihmettä eli Ilu Vaaraa dubbaa jälleen Sasu Moilanen ja Rajatonta eli Elli Vaaraa Rinna Paatso. Moilasen aiempia rooleja ovat muun muassa Prinsessa ja sammakko -elokuvan Louis-krokotiili ja Lehmäjengin Rico, Paatso taas on esittänyt Andyn äitiä ja Sinistä haltiatarta Pinocchiossa. Myös Annituuli Kasurinen on palannut Ilona Vaaran ääneksi. Kasurista ei olekaan vuosiin kuultu Disney-elokuvissa, mutta aiemmin hän on dubannut Liloa sekä Klaaraa Nemoa etsimässä -elokuvassa. Esan kohdalla dubbaajaa taas on ymmärrettävästi jouduttu vaihtamaan. Esaa dubbaa nyt Luca Vieri, joka on myös tuttu Nemoa etsimässä -elokuvasta. Hän dubbasi siinä Tursky-kilpikonnaa.

Myös Vaaran perheen lähipiiriin kuuluvilla hahmoilla on jatko-osassa tutun kuuloiset äänet. Herra Ihmeen parasta kaveria Hyytäjää eli Julius Värettä dubbaa jälleen Petteri Summanen, jonka aiempi rooleihin kuuluvat muun muassa Toy Story -elokuvien Röh ja Karhuveljeni Kodan Tsoukki-hirvi. Elokuvan alkuperäisversiossa ohjaaja Brad Bird lainaa äänensä muotisuunnittelija Eira Kuosille, mutta suomenkielisessä dubbauksessa hahmoa dubbaa Inkeri Wallenius, jonka viimeisin rooli oli Coco-elokuvan Mamá Coco. Ilonan ihastuksen, Toni Rytivuon dubbaaja on jälleen Jon-Jon Geitel ja Riki Dickerin äänenä taas on Risto Aaltonen, joka on aiemmin dubannut esimerkiksi Kulta-Into Piitä Ankronikassa.

Ihmeperhe 2:ssa nähdään myös jonkin verran aivan uusia hahmoja. Taipaleen sisaruksia Eveliinaa ja Voittoa dubbaavat Krista Kosonen ja Paavo Kerosuo. Kososen ainoa aiempi dubbausrooli Disney-elokuvista on Autot 3:n Hunaja-Tea, Kerosuo taas tunnetaan parhaiten Simban ja Kenain dubbaajina. Suurlähettiläälle äänensä lainaava Wanda Dubiel näyttää olevan aivan uusi nimi dubbauspiireissä. Dubbauslistan hauskin yllätys on se, että mukana on uusissa Star Wars -elokuvissa Chewbaccaa esittävä Joonas Suotamo. Ihmeperhe 2:ssa hän lainaa äänensä talkshow-juontaja Sakke Skuupille.

Jatko-osa esittelee myös useita uusia supereita. Portaali-nimisen supersankarin dubbaaja Maria Ylipää on aiemmin esittänyt Tähkäpäätä. Murskarin dubbaaja Pasi Ruohonen on aiemmin dubannut Kuningasta Frozenissa ja hänen äänensä on myös tuttu monista Disney-elokuvien mainoksista. Säkärin äänellä Aku Laitisella on aiemmin dubannut useita sivuhahmoja, kuten hoitaja Joria Upissa ja Lordi Macintoshia Urheassa. Hapokasta ja toista miespoliisia esittävä Petri Hanttu taas on aiemmin dubannut esimerksi Tiikeriä Nalle Puhin elokuvassa sekä hovimestari Heathcliffiä Big Hero 6:ssa.

Ihmeperhe 2:n dubbaajalista vaikuttaa minusta oikein lupaavalta. Mukana on paljon tuttuja dubbaajia, mutta myös muutama uusi ääni. Ja kun ohjaajana on Markus Bäckman, voi suomenkielisen version laatuun luottaa. Odotan kovasti tulevaa sunnuntaita, sillä olen silloin menossa katsomaan Ihmeperhe 2:n suomeksi dubattuna Finnkinon lasten sunnuntai -näytökseen.

Odotatko sinä jo innolla Ihmeperhe 2:sta?

Kuva jä lähde: The Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

2 kommenttia artikkelissa “Ihmeperhe 2 ääninäyttelijät

  1. Täällä myös kovasti odotellaan sunnuntaita ja Ihmeperhe 2:n näkemistä! Ajattelinkin tänään pitää leffaillan ja katsoa ykkönen muistin virkistykseksi, kun ei ole sitä hetkeen tullut katsottua.

    Iloitsin myös että jatko-osassa suurin osa ääninäyttelijöistä on pysynyt samoina. Disneyn dubbaukset ovat toki yleensä aina hyviä ja korvaavaksi ääneksi on yritetty löytää joku suunnilleen saman kuuloinen, mutta kyllä se silti aina vähän korvaan särähtää kun tuttu ääni onkin muuttunut.

    1. Piti itsekin katsoa eka Ihmeperhe ennen tuota Lasten sunnuntaita, niin oli tapahtumat hyvin hanskassa. Minun piti kirjoittaa jatko-osasta joku arvostelukin, mutta en sitten oikein keksinyt sopivia sanoja kuvaamaan ajatuksiani. :D

      On aina tosi harmi, kun ääninäyttelijää joudutaan syystä tai toisesta vaihtamaan. Onneksi Ihmeperhe 2:ssa sitä ei tarvinnut juuri tehdä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.