In search of a fabled island

Eilen illalla Walt Disney Animation Studios julkisti tiedon, että studion 56. animaatioklassikko tulee olemaan CGI-animaatio Moana. Se julkaistaan vuoden 2016 loppupuolella. Projektia luotsaa monelle Disney-fanille tuttu parivaljakko Ron Clements ja John Musker. Nämä herrathan ovat 1980-luvun puolivälistä saakka ohjanneet ja käsikirjoittaneet useita animaatioklassikoita, kuten Aladdinin ja Aarreplaneetan. Heidän viimeisin yhteistyönsä on vuoden 2009 Prinsessa ja sammakko.

Moana-elokuvan synopsis vapaasti suomennettuna:
Muinaisessa eteläisen tyynenmeren Oseaniassa Moana, synnynnäinen merenkulkija, nostaa purjeet ja lähtee etsimään tarumaista saarta. Uskomattomalla merimatkallaan Moana lyöttäytyy yhteen sankarinsa, legendaarisen puolijumala Mauin kanssa. Matka aavan meren poikki on täynnä toimintaa, jättimäisiä mereneläviä, henkeäsalpaaviä maisemia ja ikivanhan kansantarustoa.

Moanasta on tihkunut hyvin vähän tietoa studion ulkopuolelle, mutta eilen julkaistu lehdistötiedote on yksi ensimmäisistä virallisia maininnoista elokuvasta. Aiemmin elokuvan arvioitiin ilmestyvän vuonna 2018, mutta aikataulua on näköjään nopeutettu. Moanan CGI-animaatiotyylin on lupailtu olevan jotain uudenlaista ja muistuttavan Paperman-lyhäriä. Toivottavasti aikataulun muuttuminen ei enteile sitä, että tästä uudesta tyylistä olisi luovuttu, vaan tuotantoa on saatu nopeutettua jollain muulla tavalla. Viime keväänä oli myös spekulaatioita siitä, että elokuvan uusi nimi olisikin Spirited. Disneyn tiedotteen perusteella huhut vaikuttavat kuitenkin perättömiltä ja studio näyttäisi pysyvän Moana-nimessä.

Moanan tapahtumapaikka vaikuttaa minusta hirveän mielenkiintoiselta ja ainakin tuon ensimmäisen virallisesti julkaistun konseptikuvan perusteella animaation voi odottaa olevan täynnä upeita maisemia. Omat odotukseni tätä elokuvaa kohtaan ovat jo nyt melko korkealla, onneksi Moanaa täytyykin odottaa “vain” kaksi vuotta neljän sijaan. Tulen jatkossa seuraamaan tämän elokuvan tuotantoprosessin uutisointia tarkkaan ja pidän teidätkin ajan tasalla. Miltä Disneyn Moana-suunnitelmat sinusta vaikuttavat?

Kuva ja lehdistötiedote: Disney Insider

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

3 kommenttia artikkelissa “In search of a fabled island

  1. Tosi kiinnostavalta näyttää kyllä :) On kyllä jännittävää saada polynesiaan sijoittuva Disney-leffa, luvassa on varmasti paljon kaikkea ennennäkemätöntä. Elokuva vaikuttaa olevan paljolti meriteemainen joten huikaisevaa animaatiota on varmasti luvassa!

    1. Naulan kantaan! :) Vähän tällaiset vähän eksoottisemmat miljööt kiinnostavat aina, eurooppalaisia satuja kun alkaa klassikoissa olla jo aika monta. Moana on ainakin mukavaa vaihtelua niihin. :)

  2. Mielenkiinnolla odotan, onko Moanassa ja Pocahontasissa jotain muuta yhteistä, kuin että ne kertovat jonkin alkuperäiskansaa edustavan nuoren naisen tarinan. :) Toivottavasti Autot 3 -elokuvasta saataisiin pian jotain tietoja, olisi kiva kuulla minne se oikein sijoittuu tai keitä tuttuja hahmoja siinä nähdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.