Info

Hei! Olen Paula O ja olen pienestä pitäen rakastanut ja ihaillut animaatioita. Hurahdin Disney-elokuviin kunnolla, kun pääsin ensi kertaa kurkistamaan animaatioiden tekemisen kulissien taakse Tennispalatsin Walt Disney ja Euroopan taide -näyttelyssä eikä tuon silmiä avaavan päivän jälkeen ei ole enää ollut paluuta entiseen.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten minusta tuli tällainen Disney-fani hyppää postaukseen Minun Disney-historiani. Jutussa Mikä Disneyssä kiinnostaa taas puin vielä tarkemmin kiinnostustani Disney-elokuvia kohtaan. Disneyyn liittyvistä haaveistani olen kirjoittanut pari bucket listiä (1 & 2).

Disnerd
Someone who is older the age of 7 and still in love with Prince Charming. A person like this would be able to list every song in every Disney movie. Plus they will be able to spell supercalifragilisticexpialidocious.

Urban dictionary

Blogista

Disney-harrastuksessa minusta kaikkien mielenkiintoisinta on etsiä kirjoista ja netistä tietoa siitä, miten tutut animaatioelokuvat ovat syntyneet. Rakastan myös intoilla tulevista elokuvista sekä suunnitella lomia, joiden aikana saa viettää aikaa Disney-puistoissa. Sen vuoksi Disnerd dreams -blogista löytyy paljon uusien elokuvien arvosteluja, kirjaesittelyjä, pohdintaa vanhemmista animaatioista, matkaraportteja eri puolilla maailmaa sijaitsevista Disney-puistoista, tietopaketteja elokuvien teosta sekä silloin tällöin myös koosteita Disney-imperiumin uutisista. Kirjoitan pääasiassa Disneyn ja Pixarin tuotoksista, mutta toisinaan innostun kirjoittamaan myös myös Marvel ja Star Wars -elokuvista.

Spoilerikäytäntöni: Teksteissäni on toisinaan elokuvia koskevia spoilereita eli juonipaljastuksia. Varoitan spoilereista kuitenkin vain uusia elokuvia koskevien kirjoitusten alussa. Pääsääntönä käytän sitä, että jos elokuva on julkaistu Suomessa DVD:llä/Blu-rayllä, en enää varoita erikseen tekstissä olevista spoilereista. Huomaathan, että myös muiden lukijoiden jättämät kommentit voivat sisältää juonipaljastuksia.

Mistä aloittaa

Loin Disnerd dreams -blogin marraskuussa 2013 ja näiden vuosien aikana olen ehtinyt julkaista blogissa monenlaisia juttuja. Suosituimpia ovat muun muassa elokuva-arvosteluni, dubbaajista kertovat postaukset sekä tietovisat. Kaikkein suuritöisimpiä juttuja taas ovat olleet Disney-tiistait ja Pixar-perjantait eli postaussarjat, joissa kerron miten rakastetut animaatiot ovat muuttuneet ideasta valmiiksi elokuvaksi.

Sivuilta Disney-klassikot ja Pixar-klassikot pääset helposti siirtymään tiettyä elokuvaa käsitteleviin kirjoituksiin. Kirjahylly-sivulle olen kerännyt kaikki blogissa esittelemäni Disney-aiheiset kirjat. Jos haluat tehdä aikamatkan blogin alkuaikoihin, kurkista Arkistoon, josta löydät kaikki julkaisemani postaukset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Mainokset

Blogissa on toisinaan muiden tahojen kanssa yhteistyössä kirjoitettuja juttuja. Niistä on aina maininta kyseisen artikkelin alussa, esimerkiksi: ”Yhteystyössä yritys X”. Blogiteksteissä voi olla myös mainoslinkkejä, joiden kautta voit ostaa jutussa esitellyn tuotteen. Ostamalla tuotteen linkin kautta, autat minua ylläpitämään Disnerd dreams -blogia, sillä saan tuotteen hinnasta pienen osuuden. Sinulle tuotteen hinta ei kuitenkaan ole sen korkeampi, vaan maksat tuotteesta saman hinnan kuin jos etsisit tuotteen itse verkkokaupasta. Mainoslinkit on aina merkitty *-merkillä. Blogin sivupalkissa on myös kaksi mainospaikkaa. Mainostuotoilla maksan sivun ylläpidosta aiheutuvia kuluja.

Muuta

Blogissa ilmestyvät kuvat ovat suurimmaksi osaksi itse ottamiani. Jos kuvat taas ovat peräisin muualta, siitä on maininta ja linkki lähteeseen kirjoituksen lopussa. Viittaukset elokuviin tai muihin tuotoksiin on tehty sitaattioikeuden nojalla.

Jos sinulla on kommentteja, ehdotuksia tai kysymyksiä, jotka liittyvät blogiin tai blogin aihepiiriin, kommentoi kirjoitusta tai laita minulle sähköpostia osoitteeseen: paula(at)disnerddreams.com.

Toivottavasti viihdyt blogini parissa! ♥