Info

Hei! Olen Paula O, parikymppinen Disney-nörtti. Disnerd dreams -blogissa esittelen Disney-tavaroiden kokoelmaani, informoin uutisista, arvostelen uusia tai vähän vanhempia elokuvia ja tutustun tarkemmin Disneyn maailmaan sekä siihen, mitä kaikkea se pitää sisällään. Aihepiiriin kuuluvat pääasiassa Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm sekä muut Disney-studiot ja niiden animaatiot, live-action-elokuvat ja muut tuotokset plus oheistuotteet.

Disnerd
Someone who is older the age of 7 and is still in love with Prince Charming. A person like this would be able to list every song in every Disney movie. Plus they will be able to spell supercalifragilisticexpialidocious.

Minusta

Olen pienestä pitäen rakastanut animaatioita, mutta hurahdin Disney-elokuviin lopullisesti 17-vuotiaana. Pääsin tuolloin ensi kertaa kurkistamaan animaatioiden tekemisen kulissien taakse Tennispalatsin Walt Disney ja Euroopan taide -näyttelyssä eikä tuon silmiä avaavan päivän jälkeen ei ole enää ollut paluuta entiseen.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten minusta tuli tällainen Disney-fani hyppää postaukseen Minun Disney-historiani. Jutussa Mikä Disneyssä kiinnostaa taas puin vielä tarkemmin kiinnostustani Disney-elokuvia kohtaan.

Blogista

Loin blogin mukavaksi sopeksi, jossa voin höpöttää rauhassa rakkaasta Disney-harrastuksesta. Blogi sai alkunsa marraskuussa 2013 Googlen Blogger-palvelussa ja muutti tammikuussa 2015 WordPressin puolelle ikiomaan osoitteeseen.

Spoilereista: Teksteissäni on usein elokuvia koskevia spoilereita eli juonipaljastuksia. Varoitan spoilereista kuitenkin vain uusia elokuvia koskevien kirjoitusten alussa. Pääsääntönä käytän sitä, että jos elokuva on julkaistu Suomessa DVD:llä/Blu-rayllä, en enää varoita erikseen teksteissä olevista spoilereista. Huomaathan, että myös postauksiin jätetyt kommentit voivat sisältää juonipaljastuksia.

Mistä aloittaa

Kolmen vuoden aikana olen ehtinyt julkaista blogissa monenlaisia juttuja. Suosituimpia ovat muun muassa elokuva-arvosteluni, suomalaisten Disney-dubbaajien esittelyt sekä tietovisat. Blogin yläpalkista voit myös siirtyä lukemaan postauksia eri kategorioiden kautta. Sivuilta Disney-klassikot ja Pixar-klassikot taas pääsee helposti siirtymään tiettyä elokuvaa käsitteleviin kirjoituksiin. Aiheet-sivun avulla löydät juttuja monista muista käsittelemistäni aihepiireistä, kuten yksittäisistä hahmoista tai henkilöistä. Kirjahylly-sivulle olen kerännyt kaikki blogissa esittelemäni Disney-aiheiset kirjat. Jos haluat tehdä aikamatkan blogin alkuaikoihin, kurkista Arkistoon, josta löydät kaikki julkaisemani postaukset järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Mainonta

Blogissa on toisinaan muiden tahojen kanssa yhteistyössä kirjoitettuja juttuja. Niistä on aina maininta kyseisen artikkelin alussa, esimerkiksi: “Yhteystyössä yritys X”. Blogiteksteissä voi olla myös mainoslinkkejä, joiden kautta voit ostaa jutussa esitellyn tuotteen. Ostamalla tuotteen linkin kautta, autat minua ylläpitämään Disnerd dreams -blogia, sillä saan tuotteen hinnasta pienen osuuden. Sinulle tuotteen hinta ei kuitenkaan ole sen korkeampi, vaan maksat tuotteesta saman hinnan kuin jos etsisit tuotteen itse verkkokaupasta. Mainoslinkit on aina merkitty *-merkillä. Blogin sivupalkissa on kaksi mainospaikkaa. Mainostuotoilla maksan sivun ylläpidosta aiheutuvia kuluja.

Muuta

Blogissa ilmestyvät kuvat ovat suurimmaksi osaksi itse ottamiani. Jos kuvat taas ovat peräisin muualta, siitä on maininta ja linkki lähteeseen kirjoituksen lopussa. Viittaukset elokuviin tai muihin tuotoksiin on tehty sitaattioikeuden nojalla.

Jos sinulla on kommentteja, ehdotuksia tai kysymyksiä, jotka liittyvät blogiin tai blogin aihepiiriin, kommentoi kirjoitusta tai laita minulle sähköpostia osoitteeseen: paula(at)disnerddreams.com.

Toivottavasti viihdyt blogini parissa! ♥