Meet the little voices inside your head

En ole tainnut vielä mainita juuri mitään nyt työn alla olevasta Inside out -elokuvasta. No, eipä elokuvasta ole vielä hirveästi muuta tiedetä kuin se, että sen keskiössä on nuoren Reilly-tytön tunne-elämä. Tunteet Ilo, Pelko, Kiukku, Inho ja Suru saavat fyysisen muodon tytön mielessä, kun käsiteltäväksi tulee muutto pienestä Yhdysvaltain keskilännen kaupungista suureen San Fransiscoon ja sopeutuminen uuteen elämään siellä.Eilen illalla Disney-Pixar julkaisi YouTube-tilillään ensimmäisen teaser-trailerin elokuvasta:

Tunteiden ääninäyttelijöiksi on valittu joukko amerikkalaisia koomikoita. Minulle tutuinpia ovat elokuvan komediennet Amy Pohler (Ilo), Mindy Kaling (Inho) ja Phyllis Smith (Suru). Voin erittäin hyvin kuvitella heidät noiden tunteiden ääninä, erityisesti Smith on varmasti nappivalinta Suruksi. Siinä vasta onkin hahmo, joka on niin halauksen tarpeessa.

Trailerissa Inside out sidotaan kivasti osaksi Pixar-klassikoiden jatkumoa. Viime vuosina jatko-osat ovat olleet vahvasti läsnä Pixarin tuotannoissa, onneksi seuraavaksi on aika nähdä jotain aivan uutta. Inside out -elokuvan idea tuntuu omaperäiseltä ja odotan innolla mitä lähtökohdista saadaan aikaiseksi. Pidän elokuvaa mielenkiintoisena erityisesti siksi, että olen itsekin ollut samanlaisessa tilanteessa kun Reilly. Perheemme muutti pieneltä paikkakunnalta pääkaupunkiseudulle, kun olin esiteini-ikäinen ja muistan, ettei muutto ollut aluksi helppo vaan herätti paljon tunteita. Nähtäväksi jää tavoittaako elokuva samoja tunnetiloja, joita itse olen kokenut.

Inside out saapuu Yhdysvalloissa elokuvateattereihin 19.6.2015 ja veikkaisin, että Suomessa se saa ensi-iltansa kesän loppupuolella. Mahdetaankohan myös muiden maiden dubbaajavalinnoissa painottaa koomikoita? Tulee olemaan mielenkiintoista keitä suomenkielisiin rooleihin vielä valitaan. Pitäisiköhän kuunnella vaikka uusia Putous-tähtiä näitä rooleja silmällä pitäen. Ainakin muutamaa aiempien tuotantokausien ansiosta kuuluisuuteen noussutta koomikkoa on kuultu Disneyn dubbausrooleissa ja mutu-tuntumani on, että tämänkin elokuvan dubbaajiksi halutaan pinnalla olevia henkilöitä.

Inside out on onnistunut herättämään ainakin minun mielenkiintoni. Millaisia tunteita se teissä herättää; iloa, surua, kiukkua, inhoa vai pelkoa?

Edit 3.10.2014 20.00:
Nopeaa toimintaa, trailerista julkaistiin joitain tunteja sitten myös suomeksi dubattu versio. Se voit katsoa osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=gm4koHEQh6Y. Elokuvan suomenkielinen nimi tulee ilmeisesti olemaan Inside out – mielen sopukoissa ja ensi-illaksi on kaavailtu 28.8.2015.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “Meet the little voices inside your head

 1. Herättipä tuo traileri minussa ainakin mielenkiinnon. Itselläkin samainen kokemus varhais teininä, muutto pienemmästä paikkakunnasta isommalle, joten samaistumista voi sattua.

  1. On aina kivaa, kun elokuvassa on jotain johon voi todella samaistua. Toivottavasti Inside outissa onnistutaan kunnolla tavoittamaan tuollaiseen suureen muutokseen liittyvät tunnetilat. :)

 2. Itse odotan kyllä innolla Pixarin tulevia julkaisuja, varsinkin kun tänä vuonna ei uutta Pixar-elokuvaa saatu. Studion tuntien odotukset uskaltaa pistää aika korkeallekin :)

  Suomenkielisten ääninäyttelijöiden julkistaminen on aina jännä hetki. Iina Kuustosta on kuultu viime aikoina animaatiopuolella aika paljonkin, saa nähdä päätykö hän myös tämän elokuvan pääkaartiin (ihana muuten nähdä, että tunteiden muodostamassa päähenkilöjoukossa enemmistö on – kerrankin – naisia!). Tuoreita tuttavuuksiakin olisi kiva kuulla.

  1. Muutama viimeisin Pixar-elokuva ei ole minusta ollut niin huippu kuin studiolta voisi odottaa, mutta toivon kovasti, että Inside out poikkeaa edellisistä. :)

   Samaa mietin itsekin, kerrankin Pixarin elokuvassa vaikuttaa olevan naisten enemmistö. Kun vielä tapahtumapaikkanakin on tytön mieli. Minulle tuli Kuustonen ensimmäisenä mieleen vaihtoehdoksi Ilon ääneksi, mutta toivon kyllä vähän, että häntä ei valita tähän projektiin. Minulla ei ole mitään häntä vastaan, mutta olen viime aikoina kuullut hänen ääntään vähän liiankin monessa yhteydessä. Olisi todellakin mukavaa kuulla tuoreita ääniä tämän elokuvan dubissa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.