It’s the circle of life

Disneyllä on taas mielenkiintoisia musiikkiuutisia! Walt Disney Records on nimittäin julkaisemassa Disney-elokuvien soundtrackeja uudessa sarjassa nimeltään The Legacy Collection. Näillä näkymin 12 soundtrackia sisältävän sarjan levyt julkaistaan vuosien 2014 ja 2015 aikana, kunkin elokuvan juhlavuonna. Esimerkiksi sarjan ensimmäinen albumi, Leijonakuninkaan soundtrack, julkaistaan 24. kesäkuuta eli elokuvan Yhdysvaltain ensi-illan 20-vuotispäivänä. Sarjaan kuuluvat seuraavat soundtrackit:

2014:
Leijonakuningas – 20. juhlavuosi, 24.6. | Postaukseni Leijonakuningas-soundtrackista
Maija Poppanen – 50. juhlavuosi, 26.8. | Postaukseni Maija Poppanen -soundtrackista
Prinsessa Ruusunen – 55. juhlavuosi, 7.10.
Pieni merenneito – 25. juhlavuosi, 17.11. | Postaukseni Pieni merenneito -soundtrackista

2015:
Fantasia – 75. juhlavuosi, 3.1.
Pinocchio – 75. juhlavuosi, 3.2.
Toy Story – 20. juhlavuosi, 17.3.
Disneyland – 60. juhlavuosi, 7.4.
Kaunotar ja kulkuri – 60. juhlavuosi, 12.5.
Pocahontas – 20. juhlavuosi, 23.6. | Postaukseni Pocahontas-soundtrackista
Aristokatit – 45. juhlavuosi, 14.8.
Tuhkimo – 65. juhlavuosi, 14.8.

Ainakin Leijonakuningas saa aivan mielettömän hienon kansikuvan ja tiedotteen mukaan Lorelay Bove, suunnittelee samantyyppiset kannet myös muille soundtrackeille. Sarja, jolla on yhtenäinen tyyli, ihanaa! Soundtrackeilta tulee löytymään jonkin sorttista laulujen tarinoista kertovaa dokumentaarimateriaalia. Leijonakuninkaan soundtrack sisältää kaksi levyä, joilla on yhteensä 33 kappaletta. Osaa albumilta löytyvistä score-kappaleista ei ole aiemmin julkaistu CD-levyllä, vaikka ne elokuvasta löytyvätkin.  Kappalelistauksen löydät tekstin lopussa linkatusta tiedotteesta.

Olen itse tosi innoissani tästä uutisesta ja tulen luultavasti hankkimaan ainakin osan sarjan levyistä. Eniten minua kiinnostaa tämän vuoden lopulla julkaistava Pieni merenneito, toivottavasti senkin uusi albumi sisältää ennen julkaisematonta score-musiikkia.

Kuva: http://www.amazon.com/
Lähde: The Walt Disney Recordsin tiedote

6 kommenttia artikkelissa “It’s the circle of life

  1. Törmäilinkin samaiseen uutiseen facebookissa ja todella mukavaa kuulla tällaisista uudelleenjulkaisuista! Leijonakuninkaan soundtrackin olen ajatellutkin hankkia, joten tässähän sitä on mitä parahin syy sellaiseen ;) Myös Prinsessa Ruusunen ja Pocahontas kiinostavat, mahdollisesti myöskin Fantasia. Olen kyllä todella ilahtunut uutisesta että levyillä on yhtenäiset kannet, näillä näkyminen sarja tulee näyttämään oikein hyvältä!

    1. No kylläpä tämä uutinen tuli sinulle sopivaan aikaan! :) Prinsessa Ruusunen ja Pocahontas vaikuttavat mielenkiintoisilta, Pocahontas varsinkin kuulostaa minusta tosi kivalta englanniksi. Myös Fantasian musiikkeja voisi olla kiva kuunnella muuten vaan, vaikkei elokuva aina ihan nappaakaan.

  2. Wau, upeat kannet CD:llä todellakin! Minulla ei ole yhtäkään Disneyn soundtrac-levyä enkä ole ollut niistä aiemmin juurikaan kiinnostunut, mutta nyt alkoi kyllä tuntua siltä, että muutama julkaisu tästä sarjasta pitäisi hankkia… Leijonakuningas, Pieni merenneito, Pocahontas, Tuhkimo ja Disneyland kiinnostavat eniten.

    -maitorahka

    1. Kiva, että sarjassa on sinuakin kiinnostavia levyjä! Soundtrackeja on kyllä ihan mukava kuunnella, itse ainakin olen alkanut niiden myötä kiinnittää enemmän huomiota myös elokuvien score-musiikkeihin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.