Tähkäpää ja Flynn Rider palaavat!

Eilen illalla luin uutisen, joka yllätti ainakin minut täysin! Disney Insider -blogissa ilmoitettiin, että vuonna 2010 valmistunut Disney-klassikko Tangled aka Kaksin karkuteillä saa jatkoa TV-sarjan muodossa! Animaatiosarjan on määrä alkaa Yhdysvalloissa Disney Channelilla vuonna 2017.

Sarjasta tiedetään tässä vaiheessa sen verran, että se tulee sijoittumaan aikaan animaatioklassikon ja jatko-osalyhäri Tangled Ever Afterin välissä. Alkuperäiset ääninäyttelijät Mandy Moore ja Zachary Levi palaavat rooleihinsa Tähkäpäänä ja Flynn Riderinä. Tarinan keskiössä on se, kuinka Tähkäpään on totuteltava uuteen rooliinsa Coronan tulevana hallitsijana. Elokuvasta tuttuja sivuhahmoja, kuten Pascalia, Maximusta, Tähkiksen vanhempia ja tavernan rosvoja tullaan näkemään sarjan myötä lisää. Tähkäpää saa myös ihmisystävän aivan uudesta Cassandra-hahmosta. Lisäksi itse elokuvassa työskennelleet säveltäjä Alan Menken sekä sanoittaja Glenn Slater tekevät tätä uutta projektia varten uusia lauluja. Sarjan tuottaa Disney Television Animation -studio.

kaksin karkuteillä sarja
Concept art: Shane Prigmore

Uutisesta tekee yllättävän se, että Disney ei ole vähään aikaan tehnyt animaatiosarjoja uusista klassikkoelokuvistaan. 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa ne olivat vielä pikemmin sääntö kuin poikkeus ja omat sarjansa saivat muun muassa Aladdin, Pieni merenneito ja Herkules. Sen lisäksi Tangledin toinen ohjaaja Byron Howard on aiemmin kertonut, ettei elokuvalle ole tulossa jatko-osaa parista yksinkertaisesta syystä. Ensinnäkin tarinan jatkamiselle ei ollut kiinnostusta ja toiseksi Tähkäpäällä ei ole enää tärkeää ominaisuuttaan eli hiuksiaan. Ainakaan tällä erää ei ole tiedossa, että Howard olisi mukana sarjan teossa, joten ehkäpä muilla Disneyn työntekijöillä on ollut Tähkäpään ja Flynnin varalle enemmän ideoita.

Sarjasta on julkaistu vasta tuo yksi teaser-kuva eikä ole vielä ihan selvää kuinka tarkasti se kuvaa vaikkapa sarjan lopullista ilmettä. Tässä vaiheessa voi vasta spekuloida sitä tuleeko sarja olemaan elokuvan tapaan CGI-animaatio vaiko jopa perinteisempää tyyliä. Kuvan perusteella voisi jopa heittää ilmaan villin veikkauksen, että se voi olla uusien Mikki Hiiri -pätkisten näköinen. Ihmettelen kyllä vähän sitä, miksi Tähkäpäällä on kuvassa pitkät hiuksensa. Eihän niiden pitänyt kasvaa enää takaisin, kun ne kerran leikattiin. Mutta tuosta pikkuseikasta huolimatta sarja kuulostaa minusta oikein mukavalta jatkolta Tangledille ja odotan suurella mielenkiinnolla lisätietoja. Erityisen mahtavalta kuulostaa se, että Alan Menken on mukana työryhmässä. Täytyy varmaan viimeistään silloin tilata itselle Disney Channel, kun sarjaa aletaan jossain vaiheessa näyttää Suomessa.

Lisäys 4.6. 17:45: Disneyllä työskentelevä Bobby Pointillas kertoi Instagram-tilillään, että sarja tulee olemaan 2D-animaatio. Tyylin voi siis olettaa olevan ainakin jossain määrin erilainen kuin elokuvassa.

Yllätyitkö sinäkin tästä tiedosta? Oliko se kenties paras uutinen ikinä?

8 kommenttia artikkelissa “Tähkäpää ja Flynn Rider palaavat!

 1. Ei nyt ehkä paras uutinen ikinä mutta tosi kiva juttu kuitenkin! Olikin jo vähän ikävä Flynniä ja Maxia :D Hyvä että myös nuo sivuhahmot pääsee paremmin esille tässä sarjassa, varsinkin Tähkäpään vanhemmat on musta kiinnostavia. Tuo Mikki-lyhärien tyyli ei ihan minuun nappaa, mutta saa nähdä mitä he Disneyllä keksii. Disneyllä on näköjään joku elokuviin pohjautuvien sarjojen uudelleentuleminen, kun Leijonakuninkaastakin on taas tekeillä sarja. Toivottavasti taso on yhtä korkea kuin renessanssiaikoina!

  1. Minäkin haluaisin mielelläni nähdä lisää Tähkäpään vanhempia eikä sen pienen humalaisen rosvon esiintyminen suinkaan haittaisi. Bongasin tässä myöhemmin tiedon, että sarjan tulee tosiaan olemaan 2D-animaatio eli liikutaan varmaan aika lähellä tuon konseptikuvan tyyliä.

 2. Ihan mielenkiinnolla sarjaa odotan, ja pitänee minunkin hankkia Disney Channel parin vuoden päästä. ;) Yllätyin tiedosta kovasti, en olisi uskonut elokuvalle tehtävän enää jatkoa. Olisiko Tähkäpään seikkailuillekin haluttu tehdä jatkoa, kun kerran Anna ja Elsakin saavat jatkotarinansa elokuvan muodossa? Veikkaan, että Frozen 2 on avannut ovia Tähkäpään uudelle tulemiselle.

  Minullakin pistää silmään kuvassa oleva Tähkäpään pitkä letti – toivottavasti se tullaan katkaisemaan. Toivon myös kovasti, että sarja ei olisi liian lapsellinen. Jostain syystä kuullessani Tähkiksen Cassandra-ystävästä minulle tulee heti sellainen olo, että sarja tulee olemaan liian opettavainen ja liian lapsellinen minun makuuni… Toivottavasti olen väärässä!

  1. Niin voi hyvin olla. Aika kiva kyllä, että Tangledkin saa Disneyltä huomiota eikä näköjään ole lopullisesti jäänyt Frozenin jalkoihin. :)

   Hyviä pointteja, saa nähdä minkä ikäiselle yleisölle sarjaa oikein tehdään. Minulle tuli alkuasetelmasta (päähenkilön on opeteltava olemaan prinsessa) mieleen Sofia Ensimmäinen, mutta toivottavasti tämä Tähkäpään sarja olisi suunnattu vähän vanhemmallekin yleisölle.

 3. Todella uutta ja piristävää että tekevät 2D-animaation! :) Ja vieläpä oikein loistavista hahmoista ja aiheesta! Olisi todellakin luullut, että jotain tällaista tehdään Frozenin inspiroimana, mutta tosi mukava nähdä että näitä vähän vanhempiakin klassikoita otetaan nykyään huomioon! :) Oikein positiivinen uutinen!

  1. No niinpä! Ainakin tuon konseptikuva lupailee, että sarja tulee myös näyttämään tosi kivalta! :)

 4. Uutinen on ihanan virkistävä! Disney channel on nykyään sellaista kuraa, että olen vain iloinen että sinne pyöritellään tälläista, jopa nostalgista matskua. Konseptikuva hiukan häiritsee. Saatan suutahtaa jos hiukset pysyvät pitkinä. Mutta muuten otan sarjan avosylin vastaan ja odotan innolla mitä Disney saa aikaiseksi!

  1. Eikös! Ainakaan näyteltyjen sarjojen taso ei ole tosiaankaan mikään korkea, se tuli itsekin todettua pari päivää sitten siskon luona Disney channelia katsellessa. Onneksi sentään animaatiosarjojen puolella on jotain toivoa. Pitkän tukan pitäminen olisi aika räikeästi jatkuvuuden vastaista ja Tähkäpään lyhyt kampauskin on niin nätti, etten sitä valintaa ihan heti hyväksyisi. Aika näyttää miten hiuksille käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.