On aika kirjasen ja toisen, kolmannen

Kaksin karkuteillä -teemaviikko jatkuu minkäs muun kuin toisen kirjan parissa! Nyt on vuorossa elokuvan taidekirjan esittely.

Kaksin karkuteillä taidekirja - Disnerd dreams
Glen Keane – Graphite, Ian Gooding – Digital

Jeff Kurtti: The Art of Tangled
Sivut: 160, Chronicle Books 2010

Claire Keane – Digital

The Art of Tangled on ensimmäinen ostamani taidekirja ja se on myös tähän mennessä oma suosikkini. Olisin voinut ottaa kuvan melkeinpä jokaisesta sivusta, mutta jotenkin sain valittua lempparikuviani teidän nähtäväksenne.

Laurent Ben-Mimoun – Digital

Yllä olevaa digitaalista maalausta katsoessani fiilikset ovat samat kuin Flynnillä elokuvan alkupuolella: ”Guys, I want a castle.” Maalaus on mielestäni aivan ihana, ottaisin sen milloin vain mielelläni kehystettynä seinälleni. Taidekirjoissa on mahtavaa se, kuinka niissä esitellään upeita maalauksia, joista ei muuten ehkä tietäisi mitään.

Claire Keane – Digital

Konseptitaide myös tavallaan laajentaa elokuvan maailmaa, elokuvaa katsellessa ei aina ehdi kiinnittää huomiota kaikkiin yksityiskohtiin, kuten vaikka Tähkäpään tornin seinämaalauksiin, mutta kirjan parissa niihin voi syventyä oikein ajan kanssa.

Glen Keane – Graphite

Glean Keane on kyllä ihan mestari näissä luonnoksissa. Tämä sivu on vain yksi esimerkki siitä, miten hän osaa piirtää vaivattoman näköisiä piirroksia, jotka ovat kuitenkin tosi ilmeikkäitä. Ei ole ollenkaan ihme, että hän on saanut vastuulleen monen elokuvan päähahmon animoinnin.

Ylhäällä: Victoria Ying – Digital
Claire Keane – Digital

Kirjassa on monipuolisesti luonnoksia, maalauksia, story boardeja ja muuta konseptitaidetta. Tähän mennessä näkemistäni taidekirjosta The Art of Tangled on visuaalisesti paras kokonaisuus. Taitto on todella onnistunut ja sivujen pienet köynnöselementit tekevät kirjasta yhtenäisen näköisen. Jos pidät Kaksin karkuteillä -elokuvasta ja haluat tietää lisää sen tuotantovaiheista ja taiteesta, voin ehdottomasti suositella tätä kirjaa.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.